2015 Şubat Anneleri

buralarda soğuk canım. ama açacak gibi gösteriyor.. bazen ben severin kışı, evde olmak istediğim zaman ama. şu aralar hiç sevmediğim kesin. en azından bi dışarı çıkabiliyorduk şimdi eve hapsolucaz..

işler seni yormayacak kadar yoğun olunca zamanda çabuk geçer, kafan da dağılır.. çalışmak güzel boşver.. ben dün gece çıldıracaktım resmen. başımı alıp gidesim geldi.

cidden bu yıl da bitiyor ya, bakalım yeni yıl nasıl olacak :)

kış geldi iyice :/
ay ama ne güzel cuppa diyor o öyle :))
ya çok sevimliler çok tatlılar ama çok zorluyorlar bazen.. bu sevgileri olmasa cidden bazı insanın dayanabileceği şey değil çocuk büyütmek.

annem geldi ya şimdi bi randevu alır götürürüm doktora, benimde aklıma takıldı..

Kışın evde olmayı şöyle hayal ederim hep: dışarıda kar yapıyor ben kahvemi, battaniyemi ve kitabımı almışım pencere kitabında tembellik yapıyorum :) öyle güzel evet :)))

Ne oldu dün gece?
Dün gece bizim de ne tesadüf çok fenaydı 12de bi uyandı tas 3.30a kadar uyumadı eşşek..

Gerçekten zor bu çocuk olayı aslında çekilecek gibi değil ama onlar olmasa da hayat anlamsız olurdu sanırım

karla ilgili hayalimiz bile aynı :) bende bazen kasvetli havaları, ya da karşı, ya da sonbaharın tüm renklerine bürünmüş havaları çok severim. dediğin gibi evde pencere kenarında tembellik yaparken, kitap okurken falan. çocukla değil yani :))

dün gece beni mahvetti beni hayattan bezdirdi yemin ediyorum kendimi boğazlayacaktım ona bişey yapamadığım için.

gece 2 buçukta kalktı ve tabii yanında yatmamı istedi. neyse aldım kanepeye yattım onunla. normalde uyur yerine koyardım. bu sefer herhalde bi beş altı kez yerine koyarken uyandı ve ağlamak suretiyle tekrar onunla yatmamı emretti. bende yatarken içim geçtiği için artık saati anlamadım ama en sonunda her tarafım tutuldu. koyuyorum uyanıyor artık sonuncusuda delirdin. saate baktım 6 buçuk!

altıma da yapıcam bıraktım yatağına tuvalete gittim vay sen misin beni bırakan bu bi ağlamaya başladı sana anlatamam sanırsın dövdük! öyle içli ağlıyorki. annem falan kalktı ben yatayım yanında dedi. yok dedim kimse yatmayacak. o saatte deliler gibi ağlamasına göz yumdum çünkü artık çok sinirlendim. aslında odada durmayacaktım ama korkuluklardan sarkıyor emziğini yere atıp tekrar almaya çalışırken ondan korkumdan yanında durdum sandalyede oturdum.

45 dakika öyle ağladı. parmağıyla kanepeyi gösteriyo ağlayarak. annem tabii kıyamıyo geliyo. ama o kadar sinirliydimki kadın bişey demeye korktu. inat ettim almadım. biraz sarıldım biraz masal anlattım sabah 8e doğru uyudu.

çok uzun anlattım ama yani sinirimi ve hissettiklerimi anlatacak kelime bulamıyorum bazen. ben yine eğitim veririm ona yanında durup ama şu an alt köpek dişleri kabarmış çok huysuz. ocakta istanbula gidicem üç hafta kalıcam yine düzen şaşacak. napıcam bilmiyorum ama annem burdayken geceleri kalkarsa o bakacak. en azından belki biraz bana bağımlılığı geçer.

çalışıyor olsam derimki çocuk beni özlüyor geceleri yatayım ne olacak. ama gerçekten tüm gün her an yanındayım. sarılıyorum okşuyorum oynuyorum ama yeterli olamıyor muyum sence?

evde kendime ayırdığım tek zaman uyku ve öncesinde biraz kitap okumak. o zamanda da yalnız olmak istiyorum. yani ne biçim anne der belki bazısı ama gerçekten öyle değil işte. off ne bileyim öyle..

Dolunayın etkisi mi yoksam ?? Neye yaracağımızı şaşırdık :)) ne oldu senin varisler, ağrısı azaldı mı? yeb4 senin belin ne alemde cancağızım?

Canim ben alistirmadim valla direkt boyle bi gecis oldu sansima. Yine en iyisi guvenlisi seninki. Buyuyorlar artik. Allah korusun dusseler daha kotu. Maaleswf canim uyuyakalinca yaninda gun bitmis oluyor

Köpek dişler çok zorluyor Can'ım, Tuna da dişleri çıkarken huysuzu ama bu köpek dişleri çıkarkenki huysuzluğu yaniiii.... ne desen ne yapsan olmuyor.. alışkanlığı da oluşmuş belli ki. Sen bence uyku eğitimini ver, çünkü öncesinde bi alışkanlığı var, annenler ile evinde de yaparsın aynen, sesten falan mı uyanır diyorsun? Neyse iyi kötü annen yanında kafan dağılır birazcık merak etme.

Ne çektin be maralım.. merak etme büyüyünce can yoldaşın olacaklar evlatların ne güzel..

Aaa hayırlı olsun nişanınız. Gece yolculuk yaparsanız belki uyur çocuklar. Öfke kontrolü hepimizin sorunu, bırak sayı saymayı nefes almayı bile unutuyorum valla.. hele Şen'de üç çocuk!!

evet canım söylemiştin. üst köpek dişleri çıkarkende geçenlerde 3 gün ateşlendi serum yedi biliyosun. doktor dişler o kadar yüksek ateş yapmaz ama onunda etkisi vardır tabii demişti. alttakileride çıkarınca herhalde bi süre rahatlarız sadece arka dişler kalıyor, onlarda 2 yaştan sonraydı sanırım.

vallahi bu gidişle öyle olacak yine bi ağlatarak alıştırma mevzusu yaşiycam. annemlerin evinde aksine odamız çok sessiz, dublex ev ve bizim yatak odamız üstte. orda park beşiği de var. sanırım sorun olmaz dediğin gibi yanında durursam. ay ben bi alıştırayım da tekrar beşiğinde uyumasına istanbulu o zaman dişünürüm.. ne güzel alışmıştı memeden kesme olayı tüm düzeni bozdu.

dediğin gibi iyiki annem burda şu an ama inatla sanki burnumdan getirmeye yemin etmiş gibi Begüm hanım..

bu arada sağol canım belim bu aralar garip bi şekilde ağırmıyo çok fazla.

Çocukla netin tadı çıkıyor ki, ya da daha doğru ifade edeyim çocukla keyif ne zaman yapılabilir ki :)))

Aynı sorun bende de oluyor bir kaç gündür ve dün gece ayyynnnı senin gibi ben de eşime ikimiz de yatnayacaz yanında dedim.. ama Begüm'in aksine ayaz ağlamadı sadece inat etti sürekli kalktı üç buçuk saat uyumadı..

Bence kendini şakın suçlama.. bubun Şen'inle hiiiiç alakasının.. sen yeterince ilgi gösteriyorsun.. sadece alıştılar ve bizimkiler biraz duygusal olduğu için her şeyi abartmayı çöl seviyorlar.. ben yatarım yanında sorun değil ama ayaz abarttı işi, yanında yatsam da sürekli vızır vızır hiç rahat uyumuyor..

Eğitim derken ne tapacaksın ki?
Ben bugün yanında yatmadım uyutırmen ağladı baya bi yat yanıma diye yastığı gösteriyor ama inat ettim bende.. nihayetinde uyudu bakalım gece ne olacak..

Bence o yer değişikliği bekleme daha küçük bebekler içim geçerli..bizimkiler artık biraz anlıyor dediklerimizi bu yüzden diş, hastalık dışında olan değişimler önemli değil eğitimde sanki..
çok haklısın, bize kalan vakit hiç Yok en azından o azıcık zamanımızı bağımsız geçirebilelim

vahide1204 ne kadar güzel :) hayırlı olsun, allah mutlu etsin.

Ya var ya şu öfke yönetimi için yazılanlar hep fasa fiso.. öfke yönetimi öğrenilmiş birşey benec.. büyüklerimizden ne görüyorsak o, çocuklukta nasıl işr yaradıysa öyle devam ediyor o yüzden böyle çocukça davranıyoruz zaten.. kantaron işe yaradı mı??

iyi bari Ayaz en azından ağlamamış çünkü sabahın altısında içli içli ağlayıp insanları ayağa dikmesi daha kötü uyumamasından dediğin gibi çok ama çok duygusallar ve abartıyorlar..

mesela kuzenimin kızı 6 ay büyük. asla böyle mızmızlığı bi ağlaması falan yokmuş. hani düşer de canı çok yanarsa anca o zaman ağlıyormuş. ama o da aşırı haylaz yaramaz ve tehlikeli hareketler yapıyormuş. tv ünitesinin üstünde sürekli, hatta kocaman yemek masasına maymun gibi tırmanıp çıkıyormuş :) yani o da fena da bazen diyorumki acaba hiç ağlamasa da böyle haylaz mı olsa. bu ağlamaları mızmızlığı beni deli ediyor..

gündüz yine katlanıyorum ve dikkatini dağıtıyorum ama bu gece mevzusu beni tüketti. eğitim derken artık o kadar küçük değiller dediğin gibi. yani yapabileceğim tek şey beşiğine yatırıp yanında beklemek, kalktıkça yatırmak uyuyana kadar. şu son köpek dişleri çıksında..

yanında yatman da yeterli olmuyo demek? napıyo mesela sürekli bi yerine mi dokunuyo bizimki gibi? ay ne inat çıktı bunlar aman allahım ya

kiz yasemin ben ne edemmm
hem hareketli hem aglak :))))))))
ay aksam perdeleri ayaarlayim dedim sökk çikarr çocugu unuttum
yirityor kendini bende soyleniyorum bi susmadin diye
saate bi bakdim uyku saati gellis geçiyor çocuk uyut beni diyormus megerrr :)))))))
yatagaina koydum da uyudu zavalllimmmm

amann yaatk orda uykun varsa git yat izin mi istiyon sanki bendennn demi yaaaaaa

bzlkisz her seferinde bisey diyolardir da biz anlamiyozz belki deil kesin oyle ama nerden bilcez muneccim miyiz
benimki mesela disari çikicam diyodur belki yazin hemn susardi ama hava soguk nereye çiakriyimki

azilar çikdimiki
arka azilar da avr daha
kiz bu dis bitmezkiiiii :)))

yok canim olurmu oyle sey ,haklisinnnn tabikii
annelikle bunun ne ilgisi var, insaniz hepimiz
annelikde belkide tek kuralim benim ayni yaatkda yatmamak 8 senede bi bunu basarabildim hasta olmadiklari surece
butun gun beraberiz zaten her seyde yanlarindayiz , bi gecemiz var bize kalan onada istedigimiz gibi done done uyyabilelim
ne biliyim gerile gerile yat, esine saril naparsan yapp iste kafana gore takil :)))

Oyle canim cok zor oldu ayrilmak. Ama Allah boyle donusu olan ayriliklar versin de sabredilir. Duru'nun dogum gunune de gelcek insallah. Sonra da biz gitcez bakalim baharda.
Sizin de dayilar hep uzakta canim. Ailen icin zor olmustur gercekten bu sene. Neyse yalniz kalmasinlar bol bol sana gelsinler sen de yalniz kalma ne guzel:)

Bu baba demekte ne varsa hoslarina gidiyo heralde. Teyzeye alismasi fenaymis:) Bi arkadasin oglu da iki yasinda kesinlikle anne demiyo aga diyo annesine cok komik.

Canim ben hep yatirip yaninda bekliyorumn. Bazen uzun suruyo ama yorucu olmuyo en azindan. surekli kalkiyo tabi sansini deniyo. Su istiyoo eppeee diyo( ekmek). Yatiriyorum geri. Kabul etmezse biraz kucaklayip oyle yatiriyorum. Ninni soyluyorum. Oyle takiliyoruz bi bakiyorum ben uyumusum o da uyumus. Sen de basla bence yazik sana. Herseye yalniz kosturuyorken uykusuzluk cok zor. Bence de sizinkiler asiri duygusal olduklarindan yapiyolar minik baliklar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…