Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,2%
  • erkek

OY: 95 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    182
Bence de, 3700 falan olsa zaten ödemle falan 3500e düşer ki çok çok ideal bence. Tabii önce sağlıklı olsunlar da. Ben 33+4 üm. 32de 2500 dü. 3 falan olsa 34te çok iyi olur. Doktor 4,5 civarı bekliyorum dedi. Zaten ultrason resimlerinde yanaktan görünmüyor 🥲 peki sen de ileri olma durumu ne olmuş, hala 2 hafta ileri de mi yoksa normalleşmiş mi daha
Anam benimki de 30+3te 2100dü, 3 haftada 800 gram almıştı. Haftaya 33+3te kontrolüm var o kadar merak ediyorum ki kilosunu, ama bana almış gibi geliyor artık tekme vs çok hissetmiyorum lönk diye kendini ordan oraya atıyor sadece yeri daraldı muhtemeşen sjfksjsj yüzü hiç göstermediği için hiçbir fikrimiz yok yanak manak konusunda ben de meraktayım. 30.haftadaki kilosunu hatırlıyor musun?

Kız o gün yazmıştım😄bakalım 4 olcak mı benimkide olur diye bir tırstım devlette isteğe bağlı sezeryan da olmuyor normal doğuma teşvik etmelerini bekledikleri için 4te olsa doğurcam gibi normal bende😄
Aman aman dikkat et yavrucum yine de. 4 kilo da doğar doğmaz değil de ne kadar çoğalırsa o kadar zorlaşır 🥹 Bak yediklerimize dikkat edince yavaşlayabildiklerini gördük 🥰

Psikolojim çok bozuk ara ara ağlama geliyor . Ateşim var su gibi terliyorum moralim bozuk. Bağıra bağıra ağlamak istiyorum .
Bi saç boyatayım dedim . Annem söylemediğini bırakmadı . Ayıplar gören diyor . Ne alaka ya ne alaka. Kendimi iyi hissetmeye ihtiyacım var anlamıyor kimse .
Kız sen yasta mısın sanki de boyatmıcan, bebek doğurdun, dünyadaki en mucizevi şeyi yerine getirdin, bebiş çok şükür iyi, daha da iyi olacak, onu doğuran annenin de psikolojisi önemli, ay walla çıldırmalık bu düşünceler yaaa. Nasıl baş edicez bilmiyorum, lohusa lohusa
Anladım canım. Bak tevafuk oldu senden hemen sonra Migros’ta gördüm hem de küçük bir Migros. Fiyatlar böyle 200 ml’de. Bir bardak su ölçüsü. Belli ki açılana kadar dolaba koymana da gerek yok çünkü reyonda satılıyor .
Ben de Çağdaşta buldum elindekinden 50tlydi. İyi kız bunlardan bi tane alırız, uygun numara olanından. Fiyatı da çok uygun.
Millet hep konuşuyor ki zaten , ne yapsan konuşuyor . Yapmadığını bile konuşuyor . Destek olmaya gelince kimseden ses yok ama . Eve geldim dün evde 20 kişi vardı güya beni görmeye geldiler elleri bomboş . Annem çay börek bişiler yaptı yediler gittiler . Aaa sütün gelmedi mi ?? Ay çocuk gerçekten iyi mi??? Güle güle deme sütün kesilir. Daha neler neler . Ona kızıyorum zaten BANANEEE MİLLETTEN. Bu çocuğun ağrısını sancısını ben çektim sizce benden daha fazla üzülüyor olabilir misiniz ? Ah neyse dolmuşum ben daha oysa 5 gündür lohusayım ☺️🥹
Hoşt diyorum senin yerine onlara. Len yeni doğum yapmış kadının başinda, bi de sorulara bak hele hele. Terbiyesizler, insafsızlar, empati yoksunları, bebiş gerçekten iyi veya değil! Sana ne kardeeeeşiiimmmm, sanaaaaa neeeee, her b.ku sana mı açıklıcaz, k.çımın kenarıııı. Salon kadını çizgimden çıkarıyorlar benii aaayyyyyy. Hoşt hoşşştt

Bu ölçümler bana kesin bilgi gibi gelmiyor çünkü bana 35+2 de ölçüm yaptığında 2380 gr mı ne gelmişti 36+5 de doğdu 2825 gr geldi düşün 10 günde sence nerdeyse 500 gr mı almış evet elimden geleni yapmıştım ama öncesinde de yapmıştım bu kadar artmadı en fazla 200 gr artış oluyordu haftada hani artı eksi değer kısmı varya muhtemelen onu ekleyince doğruluk payı olabilir bilemiyorum ama yinede ölçümler yüzde yüz değil bence
Evet bende hata payı var diye düşünüyorum. İnşallah özellikle fl boyunda yanlışlık vardır. Sana da bebek ultrasonda 35 ile uyumlu demişti sanırım son kontrolde. Ama bebeğin doğduğu kiloya bakınca tam haftasıyla uyumlu doğmuş duruyor. Rahim kapalı bir kutu bilemiyoruz herşeyi.
Eee nasıl bişey kucağına gelmesi o stres korku gidiyor mu kucağına alınca. Sende bedenen daha iyisindir inşallah. Sat tarihlerimiz de seninle çok yakın ya bir iki gün var. Senin bebeğini kucağına alman beni çok motive etti. Küveze girmemesi kilosunun daha fazla olması hep olumlu olarak beni etkiledi🥹

İster 5 gün ister 5 saat ya, millet işine baksın gerçekten. Güle güle deme sütün kesilir diyen kim kendisiyle tanışmak isterim bilimsel yaklaşımını çok beğendim dnjf
Ahahaha öyle deme daha çok eşsiz bilgileri var kendisinin . Sezaryen olduğum için bağımın olmadığını da düşünüyor kendisi sağolsun 😅 ama bu harbi üzüyor tabi ☺️

Çok pardon ama o zaman sizi güle güle ile değil de, aklınıza gelen başka bir şeyle yolcu ediyorum diyeceksin.

Ay nolur bir şey yapmayın gelene gidene, ben bu defa aileden gelenlere bile ikram yapmayacağım. Kuru pasta çay, yoksa bisküvi çay, bu kadar netim ve umrumda da değil. Sen onların yanında oturma bile, doktor herkes hasta kalabalık içinde oturma diye tembihledi de. Aynı şekilde bebek gelince de konu komşu herkesin yanına çıkarma. İsteyen ayiplasin, hiç umursama. Bir tek sen mi doğurdun derler, evet benimkini bir tek ben doğurdum, benimki kıymetli de geç.

Lohusa terör örgütüne çok sinir oluyorum. Kendi kendini doldurma, elemini kederini gel dök kuzum 🤍
Dediğin doğru hastalık kaynıyor ortalık . Bugün arkadaşım akşama geleceğim ama gribim napsak dedi . Dedim valla kardeşim gelme . Hastalık şuan en son isteyeceğim şey . Hayır demeyi böyle böyle öğreneceğim . Bebek geldiğinde de kendi yatağında olacak kalabalığa getiremem el kadar bebeyi . Kimse kusura bakmasın

Ay inanmıyorum sinir krizi geçiricem şimdi, bu zamanda ev ziyareti mi kaldı allahım sabır ver. Sana naçizane tavsiyem prematüre olduğu için maalesef ev ziyareti kabul edemiyoruz vs diye duyuru yap bebon gelince, gerekirse de kapıdan alma. Madem böyle bir olasılık var densizlik diz boyu ya. Biz şimdiden eşimle konuştuk her yerde söyledik, çok insan gelip gitmez bize ama istemiyoruz kimseyi. Sen de erken doğumu bahane edebilirsin gayet, doya doya bakarsın kızına. Annen canını sıkıyorsa valla onu da alttan alma, çok sinirlendim ajflskd senden önemli hiçbir şey yok, hayal edemiyorum ruh halini kendini nasıl daha iyi hissedeceksen öyle davran hiç kimseyi kafana takma. Daraldıkça da gel ❤️
Bebek yok diye ses etmedim kimseye ama inan ki ne hastaneyi boş bıraktılar ne evi . Tonlarca insan geldi . Yediler içtiler gittiler . Hastaneye ben hiçbir şey yaptırmadım hediyelik falan . İyi ki yaptırmamışım . Bide ay gelemedik kusura bakma diyorlar ne kusuru asla alınmam 😂😂 insan bazen iyi ki küvözde diyesi geliyor tövbe yarabbim

Bebek yok diye ses etmedim kimseye ama inan ki ne hastaneyi boş bıraktılar ne evi . Tonlarca insan geldi . Yediler içtiler gittiler . Hastaneye ben hiçbir şey yaptırmadım hediyelik falan . İyi ki yaptırmamışım . Bide ay gelemedik kusura bakma diyorlar ne kusuru asla alınmam 😂😂 insan bazen iyi ki küvözde diyesi geliyor tövbe yarabbim
Sevdiğin, sana destek olacak insanların gelip gitmesi çok güzel, özellikle hastanede isterim ben havam değişsin diye ama evde ne işleri var ya. Bir de börek mörek valla bok yesinler sinirim hopladı. Yıl olmuş 2050 utanmıyorlar ya

Ay bir de Anadolu insanı söyle iyi böyle iyi, böyle yardımsever bilmemne derler. Bçyle durumlarda cidden milletimden vatandasımdan utanıyorum. Sözde adı ziyaret anca boş konuş ye iç git. Lohusanın ve yanındakilerin işi gücü yok sanki sana hizmetten başka bir de sacmalamanı cekiyorlar üstüne. Bari insan bir kap birsey yapar ya da alır gelir gecmiş olsun der kalkar gider. Ne kadar lüzumsuz adetlerimiz var. Sen de yapabiliyorsan muhatap olma canım ameliyatlısın annen agrısı var yatıyor desin. En iyisi hiç kabul etmemek ama büyükler varsa hele evde oyle bir ihtimali pek kabul etmiyorlar
Herkes sadece bir şeye ihtiyacın var mı diyor. Ama eller bomboş 😂 insanımız çok komik .

Dediğin doğru hastalık kaynıyor ortalık . Bugün arkadaşım akşama geleceğim ama gribim napsak dedi . Dedim valla kardeşim gelme . Hastalık şuan en son isteyeceğim şey . Hayır demeyi böyle böyle öğreneceğim . Bebek geldiğinde de kendi yatağında olacak kalabalığa getiremem el kadar bebeyi . Kimse kusura bakmasın
Gribim napsak mı? 🤬🤬🤬 Herkes akıl tutulması mı yaşıyor nedir böyle bir soruyu içinden bile sormaması lazım. Yeni doğum yapan, ameliyat olan insanı görüp ne yapacak insanlar ben hiç anlamıyorum, çatlıyorsan aç görüntülü konuş.

Kalabalığa ne sen gir, ne de bebeğini sok canım. Büyük çocuğumun okulu için aile hekiminden belge almamız gerekiyordu. Doktor burnu akanlarin yarısı covid dikkat et dedi. Kusura bakan baksın, gerekirse ailen de geleni geri çevirsin.

Anam benimki de 30+3te 2100dü, 3 haftada 800 gram almıştı. Haftaya 33+3te kontrolüm var o kadar merak ediyorum ki kilosunu, ama bana almış gibi geliyor artık tekme vs çok hissetmiyorum lönk diye kendini ordan oraya atıyor sadece yeri daraldı muhtemeşen sjfksjsj yüzü hiç göstermediği için hiçbir fikrimiz yok yanak manak konusunda ben de meraktayım. 30.haftadaki kilosunu hatırlıyor musun?
Ben 29da gitmiştim 2 kiloydu sanırım, sonra 32de 2500 oldu🥲 seninki de tombik bebek ama eşin de tombik doğmuştu değil mi? Benim de eşim çok tombik doğmuş mesela. Tekmeleri falan ben de artık darbe çarpma gibi hissediyorum. Böyle sanki sert top çarpıyor gibi😅😅

Yok canım çatı muayenesi yapmadı ultrasondan bakıp konuştu o konuda çayı muayenesi 39 haftadan sonra olacakmış. Pelvisle ilgili bir yorum yaptı. Ben iri yapılı biri de değilim ufak tefek biri de değilim zaten müsait olduğumu düşünürdüm hep inşallah yanılmam 🙏
Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 bir şey dedi bak. 3750 dedikleri çocuk da belki 3500 kilo belki daha az. 4 dedikleri belki 3.500-3600. Böyle de bir olasılık var. Doğumun ilerlemediği belli oluyor zaten artık eskisi gibi çok kasap doktor yok kesik atalım yapalım eğiliminde olan sanki. Zorlamayıp sezaryene alıyorlar bir yerden sonra.
Evet benim doktorum da sezeryanci değil çok fazla ben normal istediğimi söyledim yaparsın çatın iyidir boylu poslusun dedi. İyi konuştu yani. Kilodan felan konuştuk 37 de çatı muayenesi ve kiloya göre belli olur dedi bende 3750 zorlarım ama 4 olursa cesaret edemem gibi

Kız sen yasta mısın sanki de boyatmıcan, bebek doğurdun, dünyadaki en mucizevi şeyi yerine getirdin, bebiş çok şükür iyi, daha da iyi olacak, onu doğuran annenin de psikolojisi önemli, ay walla çıldırmalık bu düşünceler yaaa. Nasıl baş edicez bilmiyorum, lohusa lohusa

Ben de Çağdaşta buldum elindekinden 50tlydi. İyi kız bunlardan bi tane alırız, uygun numara olanından. Fiyatı da çok uygun.

Hoşt diyorum senin yerine onlara. Len yeni doğum yapmış kadının başinda, bi de sorulara bak hele hele. Terbiyesizler, insafsızlar, empati yoksunları, bebiş gerçekten iyi veya değil! Sana ne kardeeeeşiiimmmm, sanaaaaa neeeee, her b.ku sana mı açıklıcaz, k.çımın kenarıııı. Salon kadını çizgimden çıkarıyorlar benii aaayyyyyy. Hoşt hoşşştt
Aynen canım al at valize dursun yanında. Taurus’taki 5M Migros’ta da epey bir mama çeşidi vardı onu da gördüm bugün. Senin için bütün marketlerin mama reyonlarını gezip o esnada eşimi eğitmeme kaç puan? 😂 Biz doğumu Keçiören MedicalPark’ta yapacağız nasip olursa yanında da avm var, bak diyorum neye ihtiyaç olursa buraya geleceksin. Mama alın derlerse Mamalardan bunu alacaksın. 😂

Evet benim doktorum da sezeryanci değil çok fazla ben normal istediğimi söyledim yaparsın çatın iyidir boylu poslusun dedi. İyi konuştu yani. Kilodan felan konuştuk 37 de çatı muayenesi ve kiloya göre belli olur dedi bende 3750 zorlarım ama 4 olursa cesaret edemem gibi
Sen kendini nasıl iyi hissedeceksen doktorun nasıl yönlendirirse ona göre hareket et canım. Korkarsan zorlamanın anlamı yok. Bakarsın ben de korkarım bir yerden sonra o son anda belli olur.

Ya simdi aklıma geldi de 2 ya da maksimum 3 haftam felan kaldı benim. Zaman hiç gecmicek gibiydi, kendi içimde heyecan ve panik oldum ben napıcam diye birden 🙄
Zamanı düşününce hangi bir şeye odaklanacağımı şaşırıyorum 😀 Kasım ayının yarısının bitmiş olması da beni şaşırtıyor, daha dün başlamış gibiydi.
Ya su lafa da cok ayar oluyorum. Onu sen anca 1-2 tane cok cok yakın oldugun kişiye söyleyebilirsin belki neye intiyacın varsa. Bir zahmet sen akıl et de getiriver
Bu soruyu bir kadından duymak özellikle beni çok şaşırtıyor. Yani bir hayırlı olsuna, bir geçmiş olsuna eli boş gidilmeyecegini insan bilir.

Bugün rekor bir çarpıntı yaşadık yaaa. Tüm gün her ayağa kalkmama mı olur, oldu valla. 100-110un altına hiç düşemedi nabzım kollarımı kaldıramadım çoğu bir an. Bu kansızlık inşallah doğumdan sonra hızla azalır da şu çarpıntı hissi hemencik kaybolur 😕

Herkes sadece bir şeye ihtiyacın var mı diyor. Ama eller bomboş 😂 insanımız çok komik .
2 haftadır eski apartmandaki komşuma ayırdığım birkaç torba kıyafeti götürecek oluyorum. Onlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Onu vermeye gittiğimizde mutlaka buyur eder diye iki oldu tatlı alıyoruz, arıyoruz ve evde olmuyorlar. 😂 Yarın evde olacaklarmış bugün aldığımızı yarın vereceğiz artık. Yani böyle bir amaç için bile el boş gidemezken biz eli boş ziyarete gelen insan gerçekten çok tuhaf. İnşallah bebek hediyesi falan getiriyorlardır hiç olmazsa 😂

Millet hep konuşuyor ki zaten , ne yapsan konuşuyor . Yapmadığını bile konuşuyor . Destek olmaya gelince kimseden ses yok ama . Eve geldim dün evde 20 kişi vardı güya beni görmeye geldiler elleri bomboş . Annem çay börek bişiler yaptı yediler gittiler . Aaa sütün gelmedi mi ?? Ay çocuk gerçekten iyi mi??? Güle güle deme sütün kesilir. Daha neler neler . Ona kızıyorum zaten BANANEEE MİLLETTEN. Bu çocuğun ağrısını sancısını ben çektim sizce benden daha fazla üzülüyor olabilir misiniz ? Ah neyse dolmuşum ben daha oysa 5 gündür lohusayım ☺️🥹
Ayy tam dayaklıklar densizlik resmen. Yeni ve zor bir doğum yapmış insana harala gürele eli boş gelinir mi? Nereden buluyorlar bu rahatlığı 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

X