2015 Şubat Anneleri

Nasilsiniz kizlar? Ben koskoca iki haftalik izni yedim bitirdim valla. Iki gun kaldi. Cok yorgunum dun Duru'yu kv ye biraktim. Evde temizlik yaptirdim. yaptirdim diyosam annem de ben de aksama kadar esek gibi calistik kadinla birlikte. Neyse ki donuste trip atmadi bana Duru. Optu sarildi falan. Ben de annemlere yapistim kaldim bi evime donemedim. Esim de calisiyo izin alamadi. Dun temizlikten sonra kalcaktim artik ama yine anneme dondum. cunku bi arkadasa gitcez bugun annemlere yakin evleri.
gelincikgibi gelincikgibi canim surekli danisiyiruz ama bisey danismak istiyorum. Duru herseyi en az iki kere tekrarliyo. Sence normal mi yani? Mesela annee annee vuuuf vuf (su istiyo yani) Zaten hitap ederken mutlaka en az iki kere soyluyo. Belki gereksiz ama aklima takilmaya basladi iste. Bu arada bu geceniz iyi gecmistir insallah. Annen mi bakiyo kv mi Ayaz'a su an?
vahide1204 vahide1204 canim Allah tamamina erdirsin. insallah kolay bi yolculuk olur.
yeb4 yeb4 canim insallah sizin de guzel bi gece olmustur bugun. Duru geceleri ben haric kimseyi kabul etmiyo insallah aglamaz annene.

kiz yasemin ben ne edemmm
hem hareketli hem aglak :))))))))
ay aksam perdeleri ayaarlayim dedim sökk çikarr çocugu unuttum
yirityor kendini bende soyleniyorum bi susmadin diye
saate bi bakdim uyku saati gellis geçiyor çocuk uyut beni diyormus megerrr :)))))))
yatagaina koydum da uyudu zavalllimmmm

amann yaatk orda uykun varsa git yat izin mi istiyon sanki bendennn demi yaaaaaa:KK53::KK53::KK53::KK53:

bzlkisz her seferinde bisey diyolardir da biz anlamiyozz belki deil kesin oyle ama nerden bilcez muneccim miyiz
benimki mesela disari çikicam diyodur belki yazin hemn susardi ama hava soguk nereye çiakriyimki :KK43:
ay ben seni hiç katmıyorum cicim allah sana yardım etsin :KK43:
gerçekten yaaa deselerki anne hadi iyi geceler ve gitseler yataklarına di mi :KK70: ama sanırım senin büyükler bile onu yapmıyordur.

azilar çikdimiki
arka azilar da avr daha
kiz bu dis bitmezkiiiii :)))
birinci azılar çıktı da arkadakilere daha var benim bildiğim 2 yaşından sonra çıkıyo onlar. biraz rahatız herhhalde o sürede inşallah :))

yok canim olurmu oyle sey ,haklisinnnn tabikii
annelikle bunun ne ilgisi var, insaniz hepimiz
annelikde belkide tek kuralim benim ayni yaatkda yatmamak 8 senede bi bunu basarabildim hasta olmadiklari surece
butun gun beraberiz zaten her seyde yanlarindayiz , bi gecemiz var bize kalan onada istedigimiz gibi done done uyyabilelim
ne biliyim gerile gerile yat, esine saril naparsan yapp iste kafana gore takil :)))
di mi ya :KK43: çok da iyi yapmışsın canım bende en baştan beri ona çok dikkat ettim. o yüzden 6 aylıkken odasını ayırdım. yani dediğin gibi bi uykuda yalnız kalıyoruz bari onda dinlenelim, istediğimiz gibi yatalım.

Oyle canim cok zor oldu ayrilmak. Ama Allah boyle donusu olan ayriliklar versin de sabredilir. Duru'nun dogum gunune de gelcek insallah. Sonra da biz gitcez bakalim baharda.
Sizin de dayilar hep uzakta canim. Ailen icin zor olmustur gercekten bu sene. Neyse yalniz kalmasinlar bol bol sana gelsinler sen de yalniz kalma ne guzel:)
evet yeterki herkes iyi olsun, dilediği gibi yaşasın..
ne güzel doğum gününde dayısı da olacak demek :) bahara da iyice büyümüş olurlar daha rahat olur seyahat etmek.

evet uzaktalar ya sorma. büyüğü mezun oluyo ama ocakta dönücek istanbula şükür. sonrada askere gider gerçi. napıcan ama hayat böyle. bizim evlatlarımız sanki dizimizin dibinde mi oturacak. bende çok üzülürüm çocuğum uzak bi yere gitse okumaya ya da başka bi şey için. ama saygı duyardım ne yapalım çocuğumuz da olsa herkesin kendi hayatı :)

Canim ben hep yatirip yaninda bekliyorumn. Bazen uzun suruyo ama yorucu olmuyo en azindan. surekli kalkiyo tabi sansini deniyo. Su istiyoo eppeee diyo( ekmek). Yatiriyorum geri. Kabul etmezse biraz kucaklayip oyle yatiriyorum. Ninni soyluyorum. Oyle takiliyoruz bi bakiyorum ben uyumusum o da uyumus. Sen de basla bence yazik sana. Herseye yalniz kosturuyorken uykusuzluk cok zor. Bence de sizinkiler asiri duygusal olduklarindan yapiyolar minik baliklar:)
ben zaten öyle yapıyodum canım hatırlarsın. yatağının yanında sandalyede oturuyordum. memeden kesince çok üzülmüştü bunalıma girmişti :) ten teması istemişti bende gaddarlık edemedim tabii aldım koynumda yatırdım o günden beri alıştı. zaten yazın hep annemlerde yazlıktaydık hiç düzen kalmadı. neyse bakıcam bi çaresine.

yanında bi saat beklemek istemşyosan saat geç olur diye düşünmeden gözleri bayılana kadar beklet. bayağı uykusu gelsin o zaman hemen dalıyorlar.

selam kızlar sonunda dün gece ve sabah bi güzel uyudum. akşam annem uyutacaktı ama istemedi ağladı. babasını da istemedi normalde onla yatardı. ama bu sefer kimseyi istemedi. neyse ben uyuttum. gece uyanmasına kendimi hazırlamıştım zaten. annem dedi bu gece kapını kapat ben ilgilenicem eğer ağlarsa sana haber veririm dedi.

pek umudum yoktu ama verdim diafonu anneme yattım. gece hiç uyanmamış. sanah uyandığımda saat 10 buçuktu ve çok güzel uyandım. 8de kalkmış annem almış yanına ilgilenmiş oynatmış bişeyler yedirmiş. ne kadar iyi geldi anlatamam. anneme o kadar dua ettimki. güzelce dinlendim sonunda şükür..

Begümün keyfi yerinde dayısı anneannesi burda ya. ananee diye dolanıyo annemin peşinde :) hele dayısı geldi hiç yabancılamadı. dayiiiii dayiiiiii diye kuyruk peşinde resmen :KK70: bi de sonunu uzatıyo öyle komik dayiiii diyoki eriyorum :)

IMG_3054.JPG

bu tabloya göre dişler hep zamanında çıkmış. işte şu an tam alt köpek dişler kaldı. onlar çıkıyor sanırım kabardılar kızardılar ve çok huysuz :KK43:
sonra en arkadakiler yani ikinci azılar 2 yaştan sonra çıkıyomuş MaRaL_ MaRaL_ bak doğru hatırlamışım.

Eki Görüntüle 1913366

bu tabloya göre dişler hep zamanında çıkmış. işte şu an tam alt köpek dişler kaldı. onlar çıkıyor sanırım kabardılar kızardılar ve çok huysuz :KK43:
sonra en arkadakiler yani ikinci azılar 2 yaştan sonra çıkıyomuş MaRaL_ MaRaL_ bak doğru hatırlamışım.
tablo pek bisey demek deil canim azilar iki yas civaruydi herhalde hatirlmaiyorumki :))
beiliyorsun ben pek bakmam dislere :)
ama hakan da bir aystan once hepsi vardiki bizim,kopek ve ilk azilar hepsi vardi
yani tabloya gore gitmiyor pek sizinki tesaduf olmali :)

hava karanlik yahmurlu ruzgarli
ve evde sadece hakan avr
kiz turk okulunda oglan karate dersinde
ikiside ayni saatde çikiyor saat 6 da yani
su an da saat 6 ya çeyrek var

çok bilinleyenli havuz sorusu, ben hangisini alicam bu havada nasil bebek arabsini surucem
disarda olmam gerekirken ben su an burda napiyorum
daha ustlerimi giyinicezz
oo ben bu uyusuklukla ikisinede geç kalirim sorun çozulmus olur kokden :))))))

bu arada farkli sokakda çocuklarin yerleri

Nasilsiniz kizlar? Ben koskoca iki haftalik izni yedim bitirdim valla. Iki gun kaldi. Cok yorgunum dun Duru'yu kv ye biraktim. Evde temizlik yaptirdim. yaptirdim diyosam annem de ben de aksama kadar esek gibi calistik kadinla birlikte. Neyse ki donuste trip atmadi bana Duru. Optu sarildi falan. Ben de annemlere yapistim kaldim bi evime donemedim. Esim de calisiyo izin alamadi. Dun temizlikten sonra kalcaktim artik ama yine anneme dondum. cunku bi arkadasa gitcez bugun annemlere yakin evleri.
gelincikgibi gelincikgibi canim surekli danisiyiruz ama bisey danismak istiyorum. Duru herseyi en az iki kere tekrarliyo. Sence normal mi yani? Mesela annee annee vuuuf vuf (su istiyo yani) Zaten hitap ederken mutlaka en az iki kere soyluyo. Belki gereksiz ama aklima takilmaya basladi iste. Bu arada bu geceniz iyi gecmistir insallah. Annen mi bakiyo kv mi Ayaz'a su an?
vahide1204 vahide1204 canim Allah tamamina erdirsin. insallah kolay bi yolculuk olur.
yeb4 yeb4 canim insallah sizin de guzel bi gece olmustur bugun. Duru geceleri ben haric kimseyi kabul etmiyo insallah aglamaz annene.
Sayılı gün çabuk bitiyor diye boşa dememişler :)

Yok canım çok normal öyle olması.. bunu konulmayı tamamen döktüğünde yapsa yani 5-6 yaşlarında o zaman sıkıntı ama şimdi normal.. belki sen veya kv veya babası bişi anlatırken veya söylerken iki kere söylüyor olabilirsiniz farkında olmAdan.. mesela kitabın nerde kitabın, su annecim su, kuş kuş bu gibi..
Farkında olmadan çok yaparız hepimiz bunu bunun etkisi olur ancak..

hava karanlik yahmurlu ruzgarli
ve evde sadece hakan avr
kiz turk okulunda oglan karate dersinde
ikiside ayni saatde çikiyor saat 6 da yani
su an da saat 6 ya çeyrek var

çok bilinleyenli havuz sorusu, ben hangisini alicam bu havada nasil bebek arabsini surucem
disarda olmam gerekirken ben su an burda napiyorum
daha ustlerimi giyinicezz
oo ben bu uyusuklukla ikisinede geç kalirim sorun çozulmus olur kokden :))))))

bu arada farkli sokakda çocuklarin yerleri
Eneeem büyüyünce de öyle dertler başlıyor.. yok şu kurs yok bu kurs :) bakalım bizim bücürler. Elere ilgi duyacak :)

selam kızlar sonunda dün gece ve sabah bi güzel uyudum. akşam annem uyutacaktı ama istemedi ağladı. babasını da istemedi normalde onla yatardı. ama bu sefer kimseyi istemedi. neyse ben uyuttum. gece uyanmasına kendimi hazırlamıştım zaten. annem dedi bu gece kapını kapat ben ilgilenicem eğer ağlarsa sana haber veririm dedi.

pek umudum yoktu ama verdim diafonu anneme yattım. gece hiç uyanmamış. sanah uyandığımda saat 10 buçuktu ve çok güzel uyandım. 8de kalkmış annem almış yanına ilgilenmiş oynatmış bişeyler yedirmiş. ne kadar iyi geldi anlatamam. anneme o kadar dua ettimki. güzelce dinlendim sonunda şükür..

Begümün keyfi yerinde dayısı anneannesi burda ya. ananee diye dolanıyo annemin peşinde :) hele dayısı geldi hiç yabancılamadı. dayiiiii dayiiiiii diye kuyruk peşinde resmen :KK70: bi de sonunu uzatıyo öyle komik dayiiii diyoki eriyorum :)
Yarasın o uyku sana hak ettin sen bunu:)
Çocuklar bizimle sıkılıyor canım, bu bir gerçek.. bizim pilimiz bitiyor fazla ilgi atraksiyonlu şeyler yapamıyoruz başkaları gelince coşuyorlar :) benim de kuzenler gelmişti Almanya'dan ili gün de bizde kaldılar allahım ayazdan iyisi yoktu :) dayı teyze diye prşkrrinde dolaştı.. dilleri de hemen açılıyor kalabalık olunca :)

Eneeem büyüyünce de öyle dertler başlıyor.. yok şu kurs yok bu kurs :) bakalım bizim bücürler. Elere ilgi duyacak :)
erkek çocugu fix menu dövus sporlari ve futbol malum :)
kiz çocuguna ben bisey bulamadim daha balerin içinde geç kaldik herhalde :) ama çok sevr oyle çenediini ayirmayi fln bnm kiz gondersem absarili olrdu herhalde :)))
ama neye yaaryack balerinlik :)
karatede en azindan ogrendikelriyle kendini savunur hayat da :)

arada soruyorum istiyorsan aktiviteye yazdirymdiye bilmoyorum diyor bende bisey demiyorum aglamayana meme yok :) :)

Yarasın o uyku sana hak ettin sen bunu:)
Çocuklar bizimle sıkılıyor canım, bu bir gerçek.. bizim pilimiz bitiyor fazla ilgi atraksiyonlu şeyler yapamıyoruz başkaları gelince coşuyorlar :) benim de kuzenler gelmişti Almanya'dan ili gün de bizde kaldılar allahım ayazdan iyisi yoktu :) dayı teyze diye prşkrrinde dolaştı.. dilleri de hemen açılıyor kalabalık olunca :)
bi de ne kadar akıllılar istediğini ben ya da babası yapmayınca hemen onlara koşuyorlar. bunlar var ya acaip kurnaz bizi resmen parmaklarında oynatıyorşar :))

dolapta makarna gördü istedi olmaz dedim hemen koşuyo ananeeee makakaaa makakaaa :KK70: şimdiden böylelerse çocukluk dönemlerinde nasıl başa çıkıcaz bakalım :)

ama bizden sıkılmakta haklılar. biz bile daralıp ah bi dışarı çıksam çocuksuz dolansam falan diyoruz. onlar da bence diyordur ay sıkıldım bu kadınla adamdan başka birileri olsa keşke diyorlardır yani :))

bi de ne kadar akıllılar istediğini ben ya da babası yapmayınca hemen onlara koşuyorlar. bunlar var ya acaip kurnaz bizi resmen parmaklarında oynatıyorşar :))

dolapta makarna gördü istedi olmaz dedim hemen koşuyo ananeeee makakaaa makakaaa :KK70: şimdiden böylelerse çocukluk dönemlerinde nasıl başa çıkıcaz bakalım :)

ama bizden sıkılmakta haklılar. biz bile daralıp ah bi dışarı çıksam çocuksuz dolansam falan diyoruz. onlar da bence diyordur ay sıkıldım bu kadınla adamdan başka birileri olsa keşke diyorlardır yani :))
Ayyy evet şimdiden böyleyken biraz daha büyüdüklerinde kandırılar hep büyüklerimizi bizim hayır dediğiniz konularda :) olsun azıcık da onlar şımarsın..

Makarnayı çok seviyor galiba? Maşallah konulması da yerinde makaka bile dediğine göre :)

Sekam kızlar. Kaç gündür giremiyorum buraya. Tuna cuma günü sabah sesi biraz kötüydü akşam üstü teyzeden bi aldık ses soluk gitmiş. Sesi kısılmış. Gece çok huzursuz uyudu, öksürdü nefes alırken hırıltılı falan, bugün doktora götürdük. Ses telleri ödem yapmış hava verelim dedi. Vay anammmm tam 45 dk ağladı çocuk soluksuz. Maskeyi taktırmıyor. Ağlamaktan boğazı daha kötü oldu, tedaviyi yarım bıraktık. İlaç yazdı. Eve geldik, yatırdım uykusunda çok fena öksürüyor. Kustu da balgamı çıktı anca uykuya daldı. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Düşmanımı bile... o ağladıkça ben ağladım. Şurda bir saatlik hastane macerasına dayanamadık, Allah yıllarını geçirenlere yardım etsin :KK43:

dun bi arkadasa ugradim, hakani ona birakiyorum mecbur kaldigimda saolsun bi kaç saat bakiyor
asagi kapisina gelince arkadasimi bile gormeden bir aglama tuttturdu nasil bagriyor ama kolunu bacagini kontrrol ettim bi yeremi sIKISTI bebek arabasinda diye etini kopardilar sanki mahalleyi yikdi
dedim millet duymasin apt a sokuyum dedim daha çok bagrimaya basladi
sonradan anldim onu birakacagimi sandi galiba ama nasil bildi o evin orasi oldugunu aklim almiyorki:KK57::KK57::KK57::KK57:
e$im bile karistiriyordu yeni bu sene ogrendi tam hangi binadaa arkadasim :-)

zehir gibiler maasallah :)

bide bugun benimki pîde yapmstim çok sevdi gitti geldi yedi valla saymadim kaç dilim oldu ama agzi hiç bos durmadim abisinden fazla yedi o kesin de ablasiyla ayni yediler herhalde :)
bikmayagini bilsem haftada bir gun yaparimda bikma ihtimlai yuksek
hamurunu yumusak tutmustum pisincede yumusacik olmus koaprip koparip atiyordu agzina :))))

Sekam kızlar. Kaç gündür giremiyorum buraya. Tuna cuma günü sabah sesi biraz kötüydü akşam üstü teyzeden bi aldık ses soluk gitmiş. Sesi kısılmış. Gece çok huzursuz uyudu, öksürdü nefes alırken hırıltılı falan, bugün doktora götürdük. Ses telleri ödem yapmış hava verelim dedi. Vay anammmm tam 45 dk ağladı çocuk soluksuz. Maskeyi taktırmıyor. Ağlamaktan boğazı daha kötü oldu, tedaviyi yarım bıraktık. İlaç yazdı. Eve geldik, yatırdım uykusunda çok fena öksürüyor. Kustu da balgamı çıktı anca uykuya daldı. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Düşmanımı bile... o ağladıkça ben ağladım. Şurda bir saatlik hastane macerasına dayanamadık, Allah yıllarını geçirenlere yardım etsin :KK43:
çok geçmis olsun canim ya kiyamamm çabuk iyilesir insallah
yataginin bas ucunu yukselt yastik koy dosegin altina hengebeli gibi oluyor boyle , burun ust de olunca daha rahat nefes alir

bide krup falan da varsa ilerleyen saatlerde uyanip çok siddetli oksururse korkma, kopek havlar gibi ses yapiyor oksuuryor her nefeste .. soguk hava iyi geliyor , sar sarmaala soguk havaya çiakr bide agzi burnu gorusun iki dk d ageçer, buz dolabinin onune koyan bile varmis çocugu
bisey yapamzsanda 10 k ya falangeçiyor çocuk geri uykuya daliyor

emre aksam dan sesi kiisik yatiginda gece oyle olurdu hep , krup diyolar 3 gece hastaligi, byrda larenjit diyolar
o ani aysamk gerçekten korkunuç ama korkma grip gibi bisey
insan àçocgunun nefes alamadigini dusunup napacagini sasiiryor :KK43:
Allah beterinden korusun

ahh ya kıyamam canım benim çok geçmiş olsun.. o hava verme olayını her hastaneye gittiğimizde görüyorum her çocuk öyle ağlıyor. ağlamayanu yok nerdeyse.. artık ciğerleri yakıyor mu nedir canları yanıyor sanırım :KK43:

ses tellerinin ödem yaptığını da ilk kez duydum nasıl olmuş o öyle ya :KK43: kusunca rahatlamıştır kıyamam.. hasta olunca er şeyi unutuyor insan değil mi? ben geçen yatıp serum aldığında her gece ağlasın uyansın yanıma gelmek istesin ama yeterki iyi olsun demiştim. sonra unutuyoruz işte ama insanoğlunun doğasında var bu. inşallah hemen iyileşir de sende yine eski şikayetlerine dönersin canım benim.

Ayyy evet şimdiden böyleyken biraz daha büyüdüklerinde kandırılar hep büyüklerimizi bizim hayır dediğiniz konularda :) olsun azıcık da onlar şımarsın..

Makarnayı çok seviyor galiba? Maşallah konulması da yerinde makaka bile dediğine göre :)
şımarsınlar vallahi. bize arsızlık etmesinlerde büyüklere istediklerini yapsınlar, onlar da hallerinden memnun :)

makarnaya bayılıyor. üstünde yoğurt varsa heleki sarımsaklı yoğurt. kendi tabağıyla iki tabak yediği olmuştur.

konuşması özellikle bir haftadır acaip ilerledi maşallah diyeyim. resmen papağan gibi her şeyi tekrarlıyor. daha önceden duyup hafızaya yazdıklarını birden söylüyor şok oluyoruz.

mesela anneannesi babanesi falan namaz kılarken onlar allah yapıyo amin yapıyo diyoruz çünkü dikkatini çekiyo. dünden beri görünce ayyyaah amiiii diyo çok komik ya :KK70:

Çok geçmiş olsun canım inşallah hemen atlatırsınız çocuğun hasta olması çok kötü gerçekten :KK43:

X