- 30 Nisan 2015
- 1.802
- 764
- 37
Kuzum beniiiim yazık tunamaSekam kızlar. Kaç gündür giremiyorum buraya. Tuna cuma günü sabah sesi biraz kötüydü akşam üstü teyzeden bi aldık ses soluk gitmiş. Sesi kısılmış. Gece çok huzursuz uyudu, öksürdü nefes alırken hırıltılı falan, bugün doktora götürdük. Ses telleri ödem yapmış hava verelim dedi. Vay anammmm tam 45 dk ağladı çocuk soluksuz. Maskeyi taktırmıyor. Ağlamaktan boğazı daha kötü oldu, tedaviyi yarım bıraktık. İlaç yazdı. Eve geldik, yatırdım uykusunda çok fena öksürüyor. Kustu da balgamı çıktı anca uykuya daldı. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Düşmanımı bile... o ağladıkça ben ağladım. Şurda bir saatlik hastane macerasına dayanamadık, Allah yıllarını geçirenlere yardım etsin
Kız Maral doktor gibisin vallahi hastalığın bütün isimlerini saymışsın :) biz de aynen dediklerini okuduk internetten, bu gece daha hafifledi sanki. Amin Can'ım hasta olmasın yavrucaklarımız.çok geçmis olsun canim ya kiyamamm çabuk iyilesir insallah
yataginin bas ucunu yukselt yastik koy dosegin altina hengebeli gibi oluyor boyle , burun ust de olunca daha rahat nefes alir
bide krup falan da varsa ilerleyen saatlerde uyanip çok siddetli oksururse korkma, kopek havlar gibi ses yapiyor oksuuryor her nefeste .. soguk hava iyi geliyor , sar sarmaala soguk havaya çiakr bide agzi burnu gorusun iki dk d ageçer, buz dolabinin onune koyan bile varmis çocugu
bisey yapamzsanda 10 k ya falangeçiyor çocuk geri uykuya daliyor
emre aksam dan sesi kiisik yatiginda gece oyle olurdu hep , krup diyolar 3 gece hastaligi, byrda larenjit diyolar
o ani aysamk gerçekten korkunuç ama korkma grip gibi bisey
insan àçocgunun nefes alamadigini dusunup napacagini sasiiryor
Allah beterinden korusun
iyi gibiydi işte birden ilerledi, şimdi daha iyi şükür. Nasıl oluştu ödem bilmiyorum. Bi gecede ne olduysa artık. Keyfi yerinde ama yatınca bi öksürük geliyor koh koh. Valla hastalık çok zor, insanın elinden de bişey gelmeyince işte.. ama öyle böyle büyüyecekler napalım.. :)ahh ya kıyamam canım benim çok geçmiş olsun.. o hava verme olayını her hastaneye gittiğimizde görüyorum her çocuk öyle ağlıyor. ağlamayanu yok nerdeyse.. artık ciğerleri yakıyor mu nedir canları yanıyor sanırım
ses tellerinin ödem yaptığını da ilk kez duydum nasıl olmuş o öyle yakusunca rahatlamıştır kıyamam.. hasta olunca er şeyi unutuyor insan değil mi? ben geçen yatıp serum aldığında her gece ağlasın uyansın yanıma gelmek istesin ama yeterki iyi olsun demiştim. sonra unutuyoruz işte ama insanoğlunun doğasında var bu. inşallah hemen iyileşir de sende yine eski şikayetlerine dönersin canım benim.
Sağol canım.Çok geçmiş olsun canım inşallah hemen atlatırsınız çocuğun hasta olması çok kötü gerçekten
Valla bi ilaç yazdı ama prospektüs de ateş düşürücü yazıyor , bide parol verdi ateş yaparsa içir derdi, bişey anlamadım açıkçası. Çünkü ateşi yok. Üç kez verdim ama bana mantıksız geldiği içinbıraktım. Hem ilaç içince daha çok gıcık yaptı sanırım boğazına , bu öğle uykusunda da uyumadı doğru düzgün öksürmekten. İlaçtan çok soğuk hava iyi geliyormuş Maral'ın dediği gibi. Gece nefes almakta zorlanırsa getirin yine bakalım dedi doktor bey de, 'doktorcuğum biz dağda yaşıyoz' diyemedim :)) yarın kendi kasabamızda ki doktora bi daha göstericem. İlacın mantığındaki da bi soracağım artık, kullan derse kullanırım.Kuzum beniiiim yazık tunamaçok üzüldüm canım, ne zor olmultur, zorla da bişi yaptıramıyoruz ki işte çocuklara.. ses kısıklığı olduysa ilerlemiş demek ki yavrum benim canı yanmıyordur inşallah.. allah kötüsün hepsini.. inşallah ilaç işe yarar canım.. ne dedi doktor peki ilaç tedavisi yeterli olur demi?
Canim ben hic gece buu yüzden acile götütmedim.dr a götürürsen hava verecek onun için çağırıyor. Ha bide ıgne var onu vurunca 3 gece sürmüyor hastalık. Burda iğne vurmıyolar damla vriyolar içerik aynı sizin iğneyle :) .iğne olmasın dersen çoğu gitti azı kaldı zaten gece olarak sabret gitme derim. Sabah kalkınca da çocukla yollara düşmeyin gece öyle oldu diye, her türlü geçiyor dr olmaasafau. 3 gun sonra normal grip gibi seyrediyor hastalık.Kız Maral doktor gibisin vallahi hastalığın bütün isimlerini saymışsın :) biz de aynen dediklerini okuduk internetten, bu gece daha hafifledi sanki. Amin Can'ım hasta olmasın yavrucaklarımız.
iyi gibiydi işte birden ilerledi, şimdi daha iyi şükür. Nasıl oluştu ödem bilmiyorum. Bi gecede ne olduysa artık. Keyfi yerinde ama yatınca bi öksürük geliyor koh koh. Valla hastalık çok zor, insanın elinden de bişey gelmeyince işte.. ama öyle böyle büyüyecekler napalım.. :)
Sağol canım.
Valla bi ilaç yazdı ama prospektüs de ateş düşürücü yazıyor , bide parol verdi ateş yaparsa içir derdi, bişey anlamadım açıkçası. Çünkü ateşi yok. Üç kez verdim ama bana mantıksız geldiği içinbıraktım. Hem ilaç içince daha çok gıcık yaptı sanırım boğazına , bu öğle uykusunda da uyumadı doğru düzgün öksürmekten. İlaçtan çok soğuk hava iyi geliyormuş Maral'ın dediği gibi. Gece nefes almakta zorlanırsa getirin yine bakalım dedi doktor bey de, 'doktorcuğum biz dağda yaşıyoz' diyemedim :)) yarın kendi kasabamızda ki doktora bi daha göstericem. İlacın mantığındaki da bi soracağım artık, kullan derse kullanırım.
Evet canim hatirliyorum zaten seni hatirlayarak bu sekilde uyguladim. Yani tekrar bu srkilde baslayabilirsin.ben zaten öyle yapıyodum canım hatırlarsın. yatağının yanında sandalyede oturuyordum. memeden kesince çok üzülmüştü bunalıma girmişti :) ten teması istemişti bende gaddarlık edemedim tabii aldım koynumda yatırdım o günden beri alıştı. zaten yazın hep annemlerde yazlıktaydık hiç düzen kalmadı. neyse bakıcam bi çaresine.
yanında bi saat beklemek istemşyosan saat geç olur diye düşünmeden gözleri bayılana kadar beklet. bayağı uykusu gelsin o zaman hemen dalıyorlar.
Canim cok sevindim ne guzel bi gece olmus. Bi armagan gibi. Bu kizlar demek hep dayici oluyo. Dayilar da guzel ilgileniyo ama genelde. Ananneler de tabi. O yuzden cok seviliyolar.selam kızlar sonunda dün gece ve sabah bi güzel uyudum. akşam annem uyutacaktı ama istemedi ağladı. babasını da istemedi normalde onla yatardı. ama bu sefer kimseyi istemedi. neyse ben uyuttum. gece uyanmasına kendimi hazırlamıştım zaten. annem dedi bu gece kapını kapat ben ilgilenicem eğer ağlarsa sana haber veririm dedi.
pek umudum yoktu ama verdim diafonu anneme yattım. gece hiç uyanmamış. sanah uyandığımda saat 10 buçuktu ve çok güzel uyandım. 8de kalkmış annem almış yanına ilgilenmiş oynatmış bişeyler yedirmiş. ne kadar iyi geldi anlatamam. anneme o kadar dua ettimki. güzelce dinlendim sonunda şükür..
Begümün keyfi yerinde dayısı anneannesi burda ya. ananee diye dolanıyo annemin peşinde :) hele dayısı geldi hiç yabancılamadı. dayiiiii dayiiiiii diye kuyruk peşinde resmenbi de sonunu uzatıyo öyle komik dayiiii diyoki eriyorum :)
Olabilir canim biraz daha dikkat edeyim bakalim tekrarliyo muyuz cok. Ayaz pasam ne karizma oyle. Fotografi gordum de aksam. masallah uzun sac pek yakisiyo damadima.Sayılı gün çabuk bitiyor diye boşa dememişler :)
Yok canım çok normal öyle olması.. bunu konulmayı tamamen döktüğünde yapsa yani 5-6 yaşlarında o zaman sıkıntı ama şimdi normal.. belki sen veya kv veya babası bişi anlatırken veya söylerken iki kere söylüyor olabilirsiniz farkında olmAdan.. mesela kitabın nerde kitabın, su annecim su, kuş kuş bu gibi..
Farkında olmadan çok yaparız hepimiz bunu bunun etkisi olur ancak..
Ay yerim yaa o makakaa hayranini. Duru da bayiliyo makarnaya. Kazara gorsun makarna yaptigimi baska yemek kabul etmiyo. Sonra da gobek onden gidiyo tabi. Bakaaa bakaa diyo bizimki de. Bi manii (mandalina) bi bakaa ver onlarla yasar tum gun. Burnu turuncu oldu mandalinadan.bi de ne kadar akıllılar istediğini ben ya da babası yapmayınca hemen onlara koşuyorlar. bunlar var ya acaip kurnaz bizi resmen parmaklarında oynatıyorşar :))
dolapta makarna gördü istedi olmaz dedim hemen koşuyo ananeeee makakaaa makakaaaşimdiden böylelerse çocukluk dönemlerinde nasıl başa çıkıcaz bakalım :)
ama bizden sıkılmakta haklılar. biz bile daralıp ah bi dışarı çıksam çocuksuz dolansam falan diyoruz. onlar da bence diyordur ay sıkıldım bu kadınla adamdan başka birileri olsa keşke diyorlardır yani :))
Canim cok gecmis olsun kiyamam yaa. Hastane ortaminda huzursuzlaniyolar maalesef heleki de o hava verirken. Duru'ya da verilmisti. O zaman yine daha kucuktu bu kadar zorlanmamistik ama kolay da olmamisti yani. Allah sifa versin tez zamanda. Kotu hastaliklarla sinamasin.Sekam kızlar. Kaç gündür giremiyorum buraya. Tuna cuma günü sabah sesi biraz kötüydü akşam üstü teyzeden bi aldık ses soluk gitmiş. Sesi kısılmış. Gece çok huzursuz uyudu, öksürdü nefes alırken hırıltılı falan, bugün doktora götürdük. Ses telleri ödem yapmış hava verelim dedi. Vay anammmm tam 45 dk ağladı çocuk soluksuz. Maskeyi taktırmıyor. Ağlamaktan boğazı daha kötü oldu, tedaviyi yarım bıraktık. İlaç yazdı. Eve geldik, yatırdım uykusunda çok fena öksürüyor. Kustu da balgamı çıktı anca uykuya daldı. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Düşmanımı bile... o ağladıkça ben ağladım. Şurda bir saatlik hastane macerasına dayanamadık, Allah yıllarını geçirenlere yardım etsin
Bi daha ki sefere doktordan önce sana danışacağım maralcım. Dediklerinin aynısını dedi. O Damla'dan Tuna ya da verdiler. Bugün bizim doktora gittim, ilaç sevmez oda senİn gibi. Siyah turpu oy içine bal koy bi kaşık içir dedi. Sabaha yapıcam. Gündüz iyi de, gece biraz artıyor bakalım işe yarayacak mı :) bütün muayene ücretlerini sen al maralcım :))Canim ben hic gece buu yüzden acile götütmedim.dr a götürürsen hava verecek onun için çağırıyor. Ha bide ıgne var onu vurunca 3 gece sürmüyor hastalık. Burda iğne vurmıyolar damla vriyolar içerik aynı sizin iğneyle :) .iğne olmasın dersen çoğu gitti azı kaldı zaten gece olarak sabret gitme derim. Sabah kalkınca da çocukla yollara düşmeyin gece öyle oldu diye, her türlü geçiyor dr olmaasafau. 3 gun sonra normal grip gibi seyrediyor hastalık.
Muayene ücreti mi isterim dermişim :))))
Sağol canım amin. Sen ne yaptın ilk il günü zor geldi mi? Duru ne yaptı? Ay bana her pazartesi bi daralma geliyor, önceden böyle hissetmezdim. Bu sene ne olduysa Pazartesi'ler zor geliyor. Mandalina canavarı demek durukuşu :)) dilim dilim olunca hoşuna gidiyor herhalde bıdıkların, kışın mandalina yazın üzüm canavarı oluyorlar :))Canim cok gecmis olsun kiyamam yaa. Hastane ortaminda huzursuzlaniyolar maalesef heleki de o hava verirken. Duru'ya da verilmisti. O zaman yine daha kucuktu bu kadar zorlanmamistik ama kolay da olmamisti yani. Allah sifa versin tez zamanda. Kotu hastaliklarla sinamasin.
Evet ben de baktım sen anlatınca hastalığa ilaç tedavisi illa şart değil diyor.. bi kaç gün geçsin bakalım..Kız Maral doktor gibisin vallahi hastalığın bütün isimlerini saymışsın :) biz de aynen dediklerini okuduk internetten, bu gece daha hafifledi sanki. Amin Can'ım hasta olmasın yavrucaklarımız.
iyi gibiydi işte birden ilerledi, şimdi daha iyi şükür. Nasıl oluştu ödem bilmiyorum. Bi gecede ne olduysa artık. Keyfi yerinde ama yatınca bi öksürük geliyor koh koh. Valla hastalık çok zor, insanın elinden de bişey gelmeyince işte.. ama öyle böyle büyüyecekler napalım.. :)
Sağol canım.
Valla bi ilaç yazdı ama prospektüs de ateş düşürücü yazıyor , bide parol verdi ateş yaparsa içir derdi, bişey anlamadım açıkçası. Çünkü ateşi yok. Üç kez verdim ama bana mantıksız geldiği içinbıraktım. Hem ilaç içince daha çok gıcık yaptı sanırım boğazına , bu öğle uykusunda da uyumadı doğru düzgün öksürmekten. İlaçtan çok soğuk hava iyi geliyormuş Maral'ın dediği gibi. Gece nefes almakta zorlanırsa getirin yine bakalım dedi doktor bey de, 'doktorcuğum biz dağda yaşıyoz' diyemedim :)) yarın kendi kasabamızda ki doktora bi daha göstericem. İlacın mantığındaki da bi soracağım artık, kullan derse kullanırım.
Bizim okulda çocuklar bile pazartesi günleri kafayı sıyırıyor, bi gürültü bi azmışlık allahım diyorum ne yalıyorlar bınlar haftasını da böyle kuduruyırlar :)))Sağol canım amin. Sen ne yaptın ilk il günü zor geldi mi? Duru ne yaptı? Ay bana her pazartesi bi daralma geliyor, önceden böyle hissetmezdim. Bu sene ne olduysa Pazartesi'ler zor geliyor. Mandalina canavarı demek durukuşu :)) dilim dilim olunca hoşuna gidiyor herhalde bıdıkların, kışın mandalina yazın üzüm canavarı oluyorlar :))
Teyzesi hergün karbonhidrat yediriyor iyice şişko oldu. Beslemiyor kadın doyuruyor. Klasik bir ana mantığındaki işte :)) Şişko cüce diyorum bende :)) valla ilk kez yapıyorum turp şurubunu. İkisi de doğal olunca bi zararı olmaz sanırım. Valla şehirden siyah turp getirttik şişkoya inşallah işe yarar :))Evet ben de baktım sen anlatınca hastalığa ilaç tedavisi illa şart değil diyor.. bi kaç gün geçsin bakalım..
öksürmekten uyuyamamak çok zor oluyor kendimden biliyorum, gıcık tutunca bütün uyku dağılıyoryazık bari onlara olmasa öyle birşey..
O turp olayını ben de kendime çok yapmıştım acayip etkili bir yöntem, çocuklara yapabileceğimizi bilmiyordum ama aklımda bulunur bubdan sonra.. bi de illa siyah turp gerekmez ben kırmızıyla yaptırmıştım ama etkisi kuvvetliydi :)
Az önce gördüm de balonla koşturuyordu şişko patates maşallah çok yakışıklı annesi tam jön :)))
Canımcım, bezi değiştirdin mi peki, belki bez alerji yapmıştır. bence cildiyeye bi götür. Bu arada z.yağı sürebilirsin. Nemlendirir, yumuşatır.Kızlar iyi akşamlar nasıl gidiyor bakalım?
Size bişi sormak istiyorum.. ayazın uzun zamandır poposu pişik oluyor ve bir türlü geçmiyor.. kaşıntı da var hatta dün gece kaşıntıdan uyuyamadı, bu da mantar mı acaba diye geçirdim aklımdan.. bugün yatırmadan bezini açtığımda da bi baktım hafif soyulmaya başlamış Ppopsu.. çok üzüldüm.. öantar kremi kullandım olmadı, sudokrem ve farklı kremler denedim Yok geçmiyor ne yapsam sizce? Doktora götürsem ciddiyeye mi götürmeliyim yoksa çocuk doktoruna mı?
Şu bez olayı bir bitse de rahatlasak ne oluyorsa bu bezlerden oluyor zaten hassas cildi..
Ah valla çooook uzun zamandır sabah uykusu uyumuyorum. Hayal bile edemiyorum artık. Uykuuuu eski aşkım.. ne güzel anlar yaşadık seninle... :)))Bizim okulda çocuklar bile pazartesi günleri kafayı sıyırıyor, bi gürültü bi azmışlık allahım diyorum ne yalıyorlar bınlar haftasını da böyle kuduruyırlar :)))
Bizim öyle olmamız çok normal..
sen bi de sabahın köründe gidiyorsun okula onun etkisi sanırım ben 10 da gidiyorum o saate kadar sendrom falan kalmıyor mesela..hele öğleci öğretmenler çok dinlenmiş geliyor :))
Müziği seviyor çocik :)) Can'ım ben yaptım bugün o turpu. Kabak oyar gibi oydum kabuğunu falan soymadım. Başını kestim, içini çıkardım, dik dursun diye bi bardağa koydum, birkaç kaşık bal koydum sabaha göreceğiz bakalım. Fotoğrafını atarım.dadera bu çocuklar genelde hep aynı şeyleri mi severler ya :) bi de bu konuşmaya yeni başlamış halleri çol tatlı..
dediğin gibi hissetti bence işe gideceğini. ne yapmış bugün nasıl geçmiş?
mery60 ya Tunanın hareketleri dansları beni bitiriyor hele kendi etrafında dönerek dans etmesi var ya resmen bayılıyorum küçük adam ya :))
siyah turp hani lu sert olan beyazı da var normalde di mi? siyahı çok yararlıymış diye duydum bende ama içini oyup nasıl bal koyucaz onu anlamadım. inşallah iyi gelir canım..
gelincikgibi ben mustelanın pişik kremini kullanıyorum her zaman çok iyi geldi. kıyamam acıyodur da saf zeytinyağ sür canım, olmadı bence cildiyeye götür.
Bal aşağı akacak demi öyle bir şey di sanki.Müziği seviyor çocik :)) Can'ım ben yaptım bugün o turpu. Kabak oyar gibi oydum kabuğunu falan soymadım. Başını kestim, içini çıkardım, dik dursun diye bi bardağa koydum, birkaç kaşık bal koydum sabaha göreceğiz bakalım. Fotoğrafını atarım.
gevmil olsun canım onun için bir karışım vardı eczdee hazzırlatıyor sun. Adını unuttum. Pc ye geçince yazayım tam isimKızlar iyi akşamlar nasıl gidiyor bakalım?
Size bişi sormak istiyorum.. ayazın uzun zamandır poposu pişik oluyor ve bir türlü geçmiyor.. kaşıntı da var hatta dün gece kaşıntıdan uyuyamadı, bu da mantar mı acaba diye geçirdim aklımdan.. bugün yatırmadan bezini açtığımda da bi baktım hafif soyulmaya başlamış Ppopsu.. çok üzüldüm.. öantar kremi kullandım olmadı, sudokrem ve farklı kremler denedim Yok geçmiyor ne yapsam sizce? Doktora götürsem ciddiyeye mi götürmeliyim yoksa çocuk doktoruna mı?
Şu bez olayı bir bitse de rahatlasak ne oluyorsa bu bezlerden oluyor zaten hassas cildi..