dokuntuler olmadan anlayamiyoalr canim tam oalarkinşallah öyle değildir canım evet hatırlıyorum çok çekmiştin. henüz öyle bi döküntü yara hiç bişey yok. bakalım yarın da düşmezse ateşi doktora götürücem. nasıl anlaşılıyo 6.hastalık testle mi?
burnu tıkalı değil sanki ama uyurken nefes alıp verirken zorlanıyo sanki nefes nefese kalırsın ya öyle. 39 u bulmadı ateşi hiç. bakalım nolucak
37,5 şu an. en fazla 38,7 falan oldu. ama hiç 37 yi düşmedi tüm gün.atesi varmi hala
YAT annesi yazık yanında yat..artık ne oluyosa bilmiyorum ama olan bize oluyoonlar da acı çekiyo. ay ateşi hiç sevmiyorum belki çok normal bişey ama..
bütün gün koala gibi koluma yapıştı kafayı yasladı durdu hep. ara ara uyudu uyandı. şimdi odasındaki koltuğu açtım yanında yatıyorum bu gece. üçümüz sığmıyoruz yatağa. uyudu şimdi ama dünki gibi defalarca uyanır sanırım..
37 Ateş değil zaten 37,5 ve sonrası Ateş olarak sayılıyor..37,5 şu an. en fazla 38,7 falan oldu. ama hiç 37 yi düşmedi tüm gün.
evet canım 38den sonrası korkutuyor.37 Ateş değil zaten 37,5 ve sonrası Ateş olarak sayılıyor..
sen sakin ol canım mis gibi koklaşa koklaşa uyu Begüm'le yarına iyileşir inşallah merak etme sen
ahahha yerim ben onu yaa ok$uyormu hala :)))evet canım 38den sonrası korkutuyor.
ay sorma koalam bu benim kol manyağı oldu illa kolumu okşicak :)
evet ateşten korkuttular hep bizi özellikle havaleden. ama o da sandığımız kadar tehlikeli bişey değilmiş, beyinde hasar bırakmıyormuş. ama ne olursa olsun insan korkar öyle bi durumdan
sağol teyzesi inşallah yarına bişeyi kalmaz ve haylazlıklarına devam eder
Ay canım nasıl durdun 38,5 da ben çok endişeleniyorum ateşten. Biraz yükseldin hemen ilaç veresin geliyor. Diş bence bu bak çıkmış ucu birazcık. İnşallah hemen çıkar.. ağrı kesici verdiğin iyi olmuş. Ben bide bişey okumuştum bu diş ağrısını alan bi karışım, karanfilin o ucundaki tohum kısımlarını ezip zeytinyağında bekletip diş Eti'ne sürünce azalıyormuş ağrısı acısı. Denemek isterdi belki, ben hiç denemedim, bilmiyorum..yok canım herhangi bir şey vücudunda. her yerine baktım. yarın kötü olursa bi doktora götürürüm. ya da c.tesiye geömezse o gün götürürüm. en fazla 38,8 oldu. ama ateşölçerinde yanılma payı vardır belki. kulaktan ölçer bizimki.
kulağı ağırdığını sanmam çünkü kulağına ateşölçeri kendi bile tutup oyun oynuyo. tutturmazdı yoksa. bugün köpek dişine baktım bi tanesi patlamış. dün elime gelmiyodu bugün geliyo. bu da mı tesadüf :))
inşallah dediğin gibi viral bi hastalık değildir de sadece diştendir. belki de dediğin gibi soğuk algınlığı falandır.
bilmiyorum görücez ama çok keyifsiz ve halsiz
Bu gün bi yazı okudum. Sabah 7-11 arasıgün ışığı çok faydalıymış. O sırada güneş mavi ışınlarını yayıyormuş ve bu uykusuzluğa depresyona, günlük aldığımız radyasyona, çok iyi geliyormuş, hastalıklarla mücadele de bile bağışıklığı güçlendiriyormuş. Ben bakıcı teyzeye diyecem bu saatlerde çıkarsın bakalım. Sen de imkan bulursan çıkar bu saatlerde :)Ne güzel dışarıya çıkması bizimkide telefona lilollom gibi bişey diyor öyle çalıyorlar telefon taklit ediyo güya :)
Ne kibar bir cümle kız, öfkem ağır basıyor :))Walla bin anlattıklarından sonra ben abarttığını düşünmüyorum canım, hadi biz neyse tanımıyoruz kayınvalideni ama kendi oğlu bile böyle düşünüyorsa ve sana hak veriyorsa o zaman bil ki çok haklısın..
Ya benim anlamadığım, kayınvalidenin kaç çocuk büyütmüş, hep böyle yapmış demiştin daha önce hatırlıyorum ama hani en basitinden yemek, uyku vb gibi konularda da sürekli öyle rahat ve çocuğa göre davranabileceğini düşünemiyorum..
Yani tabi böyle bir durumda haklısın, elimden gelse ben de kreş çağına kadar çalışmam, ki zaten az kaldı kreşe girmelerine :))
Tabibi sadece istedikleri oluyor diye babaanneyi bırakmıyor, yoksa bite gitsin çocuk :) sana. E kadar yapışık normal şartlarda ama var ya kendi evinizde hemen fabrika ayarlarına geri dönmesi çok güzel :)))
Sıkma canını dicem ama nasıl olacak bilmiyorum.. bu Kv olayı farklıymış ben bu yıla kadar severdim kendi kayınvalidemi ama artık Senin gibi seviyorum diyemiyorum.. öfkem ağır basıyor..:))
Sabah emzirmelerini sırf bu emerken elimi tırmıklamadı yüzünden bıraktım valla. Kaşıyor tırnaklayor elimi tına yaa.. vazgeçiremiyorum. Çok kötü bu elleşme huyu.ahahha yerim ben onu yaa ok$uyormu hala :)))
benimki iki gundur zor uykuiya daliyor bi saat agla agla kavga dovus sonund apes edip uyyor
az once kucagimda az sallayim dedim oturunca belim açildi sen at elini belime elle durr :)))
hemen yataga koydum geri tovbeee buna izin veripde alistirisam :)))))))))
su an en çok korkduugum sey benle ilgili bi seye alismasi ayiciga oyuncaga alissin ama bana elle$mesin :)))
ben size dogduklari gun demediysemde ilk aylarda mutlaka demisimdir :) etmeyin eylemeyin alistirmayin diye :))Sabah emzirmelerini sırf bu emerken elimi tırmıklamadı yüzünden bıraktım valla. Kaşıyor tırnaklayor elimi tına yaa.. vazgeçiremiyorum. Çok kötü bu elleşme huyu.
Canim insallah bisey cikmaz duser atesi artik. Olursa da korkma sonucta ilerde kreste falan kapmasindan iyidir. Geceniz iyi gecmistir insallah.evet canım 38den sonrası korkutuyor.
evet ateşten korkuttular hep bizi özellikle havaleden. ama o da sandığımız kadar tehlikeli bişey değilmiş, beyinde hasar bırakmıyormuş. ama ne olursa olsun insan korkar öyle bi durumdan
canım nasıl oldu begüş düştü mü ateşievet canım 38den sonrası korkutuyor.
Benim ufak bi kanamam olmuştu ya canım gerçi diğer gün geçti ama o zaman hastanede korktum canım erken doğumdan bir de ben kanamadan dolayı hastanede yatarken benim odama yanımdaki yatağa bi kadın geldi benden 2 hafta küçüktü gebeliği doğumu başlamıştı yanımda suyu geldi çok çok kanaması oldu ben yatarken yanımda sancı çekiyordu yazık doktor sürekli alttan muayene etmeye geliyordu onu bağırıyordu kadın bebeğime dokunmayın diye doktor sen doğum yapıyorsun biz bişey yapmıyoruz diyordu 22 haftalıktı bebeği bir de ilk hamileliğiymiş doktor rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum başlamış dedi bir dahaki gebeliğinde 12. haftada serklaj yapılması lazım sana dedi ona daha sonra muşa sevk ettiler onu orda küvez olduğu için doğsa da yaşamaz ama en azından çabuk küveze koyarlar dedi doktor neyse gitti kadın o gece 12 de doğum yapmış bebeği 24 saat yaşamış ve ölmüş sonra çok çok üzüldüm kalbim küt küt attı orda yatarken halime şükrettim bir de daha çok korkar oldum erken doğumdan psikolojik olarakBenim daha erken doğum riskinm yok Allaha şükür geçti tehlikeli haftalar darısı senin başına vallahi dediğin gibi sancılar gelip gidiyor ilkte olmusmuydu hiç hatırlamıyorum ama şimdi daha bilincliyim bildiğin adet sancısı çekiyorum benim sancım su geldikten sonra olmuştu. Berat ne zaman dogdu
Geçmiş olsun canım götürün bakalım ne dicek doktor inşallah iyileşir hemen kuzucuk soğuk algınlığı üşütme filan da olabilirkeyfi yok ateşi düşmüyo 39u gördük. doktora gidiyoruz
Ne dedi dr canimkeyfi yok ateşi düşmüyo 39u gördük. doktora gidiyoruz
Ay yazık ya çok üZüldüm bebeğeBenim ufak bi kanamam olmuştu ya canım gerçi diğer gün geçti ama o zaman hastanede korktum canım erken doğumdan bir de ben kanamadan dolayı hastanede yatarken benim odama yanımdaki yatağa bi kadın geldi benden 2 hafta küçüktü gebeliği doğumu başlamıştı yanımda suyu geldi çok çok kanaması oldu ben yatarken yanımda sancı çekiyordu yazık doktor sürekli alttan muayene etmeye geliyordu onu bağırıyordu kadın bebeğime dokunmayın diye doktor sen doğum yapıyorsun biz bişey yapmıyoruz diyordu 22 haftalıktı bebeği bir de ilk hamileliğiymiş doktor rahim ağzı yetmezliğinden erken doğum başlamış dedi bir dahaki gebeliğinde 12. haftada serklaj yapılması lazım sana dedi ona daha sonra muşa sevk ettiler onu orda küvez olduğu için doğsa da yaşamaz ama en azından çabuk küveze koyarlar dedi doktor neyse gitti kadın o gece 12 de doğum yapmış bebeği 24 saat yaşamış ve ölmüş sonra çok çok üzüldüm kalbim küt küt attı orda yatarken halime şükrettim bir de daha çok korkar oldum erken doğumdan psikolojik olarak
Berat 39+4 günlükken doğdu canım suyum gelmedi sancım geldi ilk önce gece 9-10 gibi doktor bana sancın 5 dk da bir olunca hastaneye gel demişti sabaha kadar sancı için dakika tutmaktan uyuyamadım zaten bir de heyecandan sabah 8 buçukta 5 dk da bir olunca hastaneye gittik canım doğuma yakın doktor kendisi patlattı keseyi öğlen 11:30 da doğdu berat epidural oldu ama hiç sancı çekmedim ama bunda çekecem mecburen burda epidural yapılmıyor anestezi doktoru olmadığı için inşallah bu da 39 haftayı bitirir canım ama sen diyorsun ya adet sancısı çekiyorum diye bence bu erken doğacağını göstermez çünkü doğum sancısı belden başlıyor karına doğru canım senin sancılar rahim doğuma hazırlandığı içindir bence