Evet eşimle konuştum yok dedim göndermicdm kk klubundeki arkadaşlarda danıştım dedim artık sizi biliyor :) hiçbişey demedi belliki oda istemiyor ısrar etmedi seneye yollarız dedim isterse eğer o zamanda kardeşiyle oynar gitmek istemez dedi benimde Allahtan çok yakın hastane arabayla 5 dk bu aralar adet sancısı gibi sancılar geliyor bana sanırım bu oglandaki gibi 41. Haftada doğmayacak bu taş çatlasın 39. Haftada dogururum:)Canım biraz geç yazıyorum ama bence de onu başka yere göndermemelisin yabancı yer değil ama yinede çok küçükler ev dışında bir yerde kalmaları için olumsuz etkilenir psikolojisi sen bile kötü oluyorsun orda kaldığını düşününce o minik yavru ne yapsın ben hiç düşünemiyorum beratın başka bir yerde kaldığını ağlayasım gelir benim doğumumda da berat babasıyla evde olacak canım annem de hastanede yanımda olacak inş hastane 5 dk lık zaten çok yakın evimize bu şekilde daha iyi olur sizin için de nacizane fikrim böyle
yok beee tovbeee takiliyom oyleeesenin bi daha niyetin var herhalde
kiz sne ne ara 37 haftalik oldun maasalalhh :))Evet eşimle konuştum yok dedim göndermicdm kk klubundeki arkadaşlarda danıştım dedim artık sizi biliyor :) hiçbişey demedi belliki oda istemiyor ısrar etmedi seneye yollarız dedim isterse eğer o zamanda kardeşiyle oynar gitmek istemez dedi benimde Allahtan çok yakın hastane arabayla 5 dk bu aralar adet sancısı gibi sancılar geliyor bana sanırım bu oglandaki gibi 41. Haftada doğmayacak bu taş çatlasın 39. Haftada dogururum:)
ates hariç o huysuzlukalr bizde ehp var kopek disleri ve ilka zilar ön disler hep ayni boyda yani çokkk oldu disler çikaliyok canım herhangi bir şey vücudunda. her yerine baktım. yarın kötü olursa bi doktora götürürüm. ya da c.tesiye geömezse o gün götürürüm. en fazla 38,8 oldu. ama ateşölçerinde yanılma payı vardır belki. kulaktan ölçer bizimki.
kulağı ağırdığını sanmam çünkü kulağına ateşölçeri kendi bile tutup oyun oynuyo. tutturmazdı yoksa. bugün köpek dişine baktım bi tanesi patlamış. dün elime gelmiyodu bugün geliyo. bu da mı tesadüf :))
inşallah dediğin gibi viral bi hastalık değildir de sadece diştendir. belki de dediğin gibi soğuk algınlığı falandır.
bilmiyorum görücez ama çok keyifsiz ve halsiz
Benim eşim de kk daki kızlar deyince biliyor :) hastanenin yakın olması çok iyi canım demek 2. Lerde 36 hafta bitince başlıyor hafiften sancılar bana da bu berat kadar beklemez gibi geliyor da görücez bakalım erken doğmasınlar da ondan korkuyorum zamanında sağlıkla doğarlar inşAllahEvet eşimle konuştum yok dedim göndermicdm kk klubundeki arkadaşlarda danıştım dedim artık sizi biliyor :) hiçbişey demedi belliki oda istemiyor ısrar etmedi seneye yollarız dedim isterse eğer o zamanda kardeşiyle oynar gitmek istemez dedi benimde Allahtan çok yakın hastane arabayla 5 dk bu aralar adet sancısı gibi sancılar geliyor bana sanırım bu oglandaki gibi 41. Haftada doğmayacak bu taş çatlasın 39. Haftada dogururum:)
Benim daha erken doğum riskinm yok Allaha şükür geçti tehlikeli haftalar darısı senin başına vallahi dediğin gibi sancılar gelip gidiyor ilkte olmusmuydu hiç hatırlamıyorum ama şimdi daha bilincliyim bildiğin adet sancısı çekiyorum benim sancım su geldikten sonra olmuştu. Berat ne zaman dogduBenim eşim de kk daki kızlar deyince biliyor :) hastanenin yakın olması çok iyi canım demek 2. Lerde 36 hafta bitince başlıyor hafiften sancılar bana da bu berat kadar beklemez gibi geliyor da görücez bakalım erken doğmasınlar da ondan korkuyorum zamanında sağlıkla doğarlar inşAllah
Aslında ne kadar geç gelirse o kadar iyi benim için :)) hazır değilim henüz ikincinin varlığınakiz sne ne ara 37 haftalik oldun maasalalhh :))
bekler bence buda 41 -42 Allah en evrdiysee :)
Walla bin anlattıklarından sonra ben abarttığını düşünmüyorum canım, hadi biz neyse tanımıyoruz kayınvalideni ama kendi oğlu bile böyle düşünüyorsa ve sana hak veriyorsa o zaman bil ki çok haklısın..2-3 saat falan kaldık dışarda toplam. ya bazen ben mi çok abartıyorum bile diyorum ama yani bu yaşadıklarımdan sonrada hangi insan sakin kalabilir.
kayınvalidemin çocuk sevme tarzı o. komşu çocuğuna bile öyle davranır. tabii torunu olunca daha çok kaybetti kendini o bir gerçek.
eşimde çok sinirleniyor bu durumlara hatta benden daha çok. napalım ne yapsak olmuyor diyor. en azından sadece onun evine bırakırız, sen dışarı çıkmazsın bi daha onunla dedi. bensiz Begümle de dışarda olamayacağına göre. yani dediğin gibi birine bişey anlatmaya çalışmak çok zor. ki algıları tamamen kapalı onunla ilgilenirken.
ben düzeleceğini sanmıyorum. çocuğun karnını abur cuburla doldurup sonra yemek yemesini bekliyor. evinde bi çekmece var bisküvi falan var. Begüm biliyo orayı her seferinde orayı açıyo. o da şaşırıyo her seferinde ay nasıl da biliyo unutmuyo diye. e kaldır üste koy anne diyorum bu çocuk unutur mu görüncede elinden alamıyosun..
ya işte böyle ufak tefek şeyler gibi duruyo ama can sıkıyo..
eşim diyoki üzülme koşulsuz her istediğini yaptığı için sana gelmiyo diyo. kimseye gitmiyo o varken. üzülüyodum ama üzülmüyorum artık çünkü Begüm onu istediklerini yaptırabilmesi için var olan biri gibi görüyo. dediğin gibi çok akıllılar. onunla sadece kucağında durup onu ver bunu ver şunu yapalım tarzında takılıyo. kapıdan giderken bi ağlıyo asansöre binince unutuyo. eve geldiğimizde eski ayarlarına dönüyo :)
ama sanırım ben kreş çağına kadar çalışmayı erteleyeceğim. olmayacak böyle ben kafayı yerim herhalde.. her türlü sıkıntı ne bileyim..
Ya bu diş Ateş yapmaz belki ama burda zaten diş değil, diş çıkarırken elini sürekli ağzına alıp mikropları bi güzel yutmasıyla Ateş, ishal vs oluyor :)))kızlar çok zor bi gece geçirdik ya. daha kötüleri de olmuştu bunada şükür ama mahvoldul. ateşi 38i geçmiyo ama hiç düşmüyo 37,5 tan aşağı. 11 de bi uyandı yanına yattım tam uyuyo kalkıyorum yapışıyo bana. huzursuz dalamıyo bi türlü. beşiğinde yatayım yanınaki kalkmak kolay olsun dedim bi türlü dalmadı bende orda uyumuşum resmen her yanım tutuldu.
sonra kalktı birden ağlamaya başladı. altını deüiştirdim çok ağrısı var sanırım diye calpol verdim. yanımıza yatırsım ama yok. susmuyo resmen siteyi ayağa kaldırdı. öyle böyle bi şekilde uyuttum. ama ne uyku.. sabah 6da yine uyandı bu sefer daha çok ağladı. geçtim salona orda uyuttum. öyle böyle yatakta dön dur bi uyu bi uyan çok berbat bi geceydi.
iştahıda gitti zorla bişeyler yedirdim ve biraz önce ılık bi banyo yaptırdım ama hala düşmedi ateşi. böyle bu kadar uzun sürmesi normal mi? burun akıntısı öksürük falan yok. dişinde eli sürekli ama götürmek gerekir mi doktora başka bişey olabilir migerçi 38,5 i hiç geçmedi ateşi.
Benim de aklima 6.hastalik geldicanim biliyorsun ben ates i dise baglamiyorum
agzinda avuçlarinda lekeeler yaralar varmi hiç ?
agzinin içine falan bi bak el ayak agiz hastaligi var , ates ve dokuntu lu bi ahstalik
yada 6. hastalik fln olabilir
bunlar viral hastaliklar 4-5 gun atesden sonra çikiuoalrt meydana
ama onlarda ates çok daha yuksek oluyor diye biliyorum ve naparsan yap dusmuyor suresini dolyrmadan, viral olunca tabi ant falanda ise yarmiyor
hastaligin tedavisi yok , 1 haftada kendilihinden geçiyor zararida yok ama çocuk zorlaniyor tabi
kulagi agriyor falan olabilirmi ?
bence atesin altindan bisey çikacak burun akintiis fln abslarsa grip zaten biliyon
waww supermis buu yaws :)))Ya bu diş Ateş yapmaz belki ama burda zaten diş değil, diş çıkarırken elini sürekli ağzına alıp mikropları bi güzel yutmasıyla Ateş, ishal vs oluyor :)))
Kız Maral 1 yaşındaki çocuğun dayanıklılığı ile 5-6 yaşındaki çocuğun dayanıklılığı bir mi :))waww supermis buu yaws :)))
hani su 6 yasinda arka azilar çikiuor ya en arkada onlar kalici oluor sut disi deil senin yavrularda avrmi bilmoyorum :)
hiç bisekilde biseyi olmuyor çocugun kendileri gelip anne bakkk diye gosteriuyoalr yoksa ben ne bilem çocuugn agzinda ne var :)=)
iyide 6 yasindaki elini agzina goturmuyo zatenKız Maral 1 yaşındaki çocuğun dayanıklılığı ile 5-6 yaşındaki çocuğun dayanıklılığı bir mi :))
Her diş yapmaz zaten, ayaz şu ana kadar sadece salyalı ve huysuz oldu Ateş falan olmadı ama diş çıkarırken kakası bile değişiyor işte o da mikrop kapmasından yoksa diş=Ateş değil yanı :)))
Hahah :))iyide 6 yasindaki elini agzina goturmuyo zaten
ayni seyden bahsediyoz yaws :))
tabiiki torununu sadece sevmeye odaklı. çocuklarıyla işini gücünü yapıyordu tabiiki üstelik çalışıyormuş, emekli öğretmen o da. okuldan gelip önce çocuklarımla oynuyodum gece işlerimi yapıyodum diyo. görümcem zaten varlığıyla yokluğu bir bi bebekmiş çok sakinmiş.Walla bin anlattıklarından sonra ben abarttığını düşünmüyorum canım, hadi biz neyse tanımıyoruz kayınvalideni ama kendi oğlu bile böyle düşünüyorsa ve sana hak veriyorsa o zaman bil ki çok haklısın..
Ya benim anlamadığım, kayınvalidenin kaç çocuk büyütmüş, hep böyle yapmış demiştin daha önce hatırlıyorum ama hani en basitinden yemek, uyku vb gibi konularda da sürekli öyle rahat ve çocuğa göre davranabileceğini düşünemiyorum..
Yani tabi böyle bir durumda haklısın, elimden gelse ben de kreş çağına kadar çalışmam, ki zaten az kaldı kreşe girmelerine :))
Tabibi sadece istedikleri oluyor diye babaanneyi bırakmıyor, yoksa bite gitsin çocuk :) sana. E kadar yapışık normal şartlarda ama var ya kendi evinizde hemen fabrika ayarlarına geri dönmesi çok güzel :)))
Sıkma canını dicem ama nasıl olacak bilmiyorum.. bu Kv olayı farklıymış ben bu yıla kadar severdim kendi kayınvalidemi ama artık Senin gibi seviyorum diyemiyorum.. öfkem ağır basıyor..:))
inşallah öyle değildir canım evet hatırlıyorum çok çekmiştin. henüz öyle bi döküntü yara hiç bişey yok. bakalım yarın da düşmezse ateşi doktora götürücem. nasıl anlaşılıyo 6.hastalık testle mi?Benim de aklima 6.hastalik geldiyeb4 yasamis biri olarak. Cunku agizlarinda da yaralar cikiyo asiri salya yapiyo ve cok aciyo yaralari.
valla bilmiyorum o isi benim yirmilik disleri yokmus yani çikmadi hiçHahah :))
Benim yirmilik dişlerim 14 yaşında falan çıkmaya başlamıştı ama ne acı çektim var ya o dönem 2 yıl çektim, damaklarımı ısırıyordum yanlışlıkla, şişiyordu ağrı yapıyordu neler neler :)) belki bu iş de genetik :)))
artık ne oluyosa bilmiyorum ama olan bize oluyoYa bu diş Ateş yapmaz belki ama burda zaten diş değil, diş çıkarırken elini sürekli ağzına alıp mikropları bi güzel yutmasıyla Ateş, ishal vs oluyor :)))
atesi varmi halaartık ne oluyosa bilmiyorum ama olan bize oluyoonlar da acı çekiyo. ay ateşi hiç sevmiyorum belki çok normal bişey ama..
bütün gün koala gibi koluma yapıştı kafayı yasladı durdu hep. ara ara uyudu uyandı. şimdi odasındaki koltuğu açtım yanında yatıyorum bu gece. üçümüz sığmıyoruz yatağa. uyudu şimdi ama dünki gibi defalarca uyanır sanırım..
bilmiyorum geçmiyo ya. köpek dişinin ucu var ya azıcık o çıkmış daha tam yarmamış diş etini. napıcam şaştım kaldım ya. 39 da olmadı hiç öyle olsa yada geçse direkt götürcem doktorada bilemedim. yarın ola hayrola bakalım..ates hariç o huysuzlukalr bizde ehp var kopek disleri ve ilka zilar ön disler hep ayni boyda yani çokkk oldu disler çikali
insallah ahsta olmasinda dis olsun tabii patlamis zaten bitmesi lazim demi simdi