gelincikgibi canım aşkolsun sizinle dertleşmek için yazıyorum zaten.
Begüm uyanmadı güzel bi keyif yaptık. inşallah daha da uyanmaz ama belli olmaz :)
kayınvalideme gelince canım. genel anlamda çok uzun bi mevzu inan böyle anlatıp rahatlayasım var da burdan olmaz. ama ben kayınvalidemi çok severdim hala da seviyorum. beni kıran çok şey yapmış olsa da iyi bir insan. hayatımıza karışmaz etmez. iyi niyetlidir, laf sokmaz.
ama Begüm olduktan sonra cidden değişti kendini kaybetti. düşün eşim bile çok rahatsız bu durumdan. bizi asla dinlemiyo görmüyo duymuyo algıları tamamen kapalı Begümü görünce. sadece o ve onun istekleri var.
çocukları çok seven bi kadındı torununa iyice delirdi. Begüm onu görünce var ya resmen bambaşka bi çocuk oluyo. hiç umrumda değil evinde ne yapıyosa yapsın şımartsın her istediğini yapsın. allahtan benim evimde kurallarımı çiğnemiyo.
bak en basitinden bugün bi ara onları sokakta bıraktım kuyumcuya eşimin doğum güni hediyesi yüzük ve kolyede yapılcak şeyler vardı onları bırakmıştım, almaya gideyim siz bekleyin dedim. on dakika sonra döndüm baktım ordaki simit sarayının kapısında bi kadının masasında oturmuşlar, iki tane çay söylemiş bi kendine bi Begüme. içiyo çay kaşığıyla üstü başı çay olmuş. neymiş çayı görmüş istemiş. kadın da izin vermiş masaya otursunlar diye ama tuhaf tuhaf bakıyo. bir de takıcıdan elini uzatıp istemiş diye bileklik almış. dondurma istedi diye alacaktı sert çıktım ona alamadı.
Begüm her şeye elini uzatır ama dikkatini dağıtırsan ya da güzel güzel anlatıp ordan kaçarsan üstelemez unutur. bunu defalarca anlattım ama yok bir kere istedi mi anında yapacak. ya evde yapsın önemli değil sokakta var ya napacağımı şaşırdım. bi yandan ona şımardığı için mızmız ağlayan ve bana gelmeyen bir bebe, bi yanda ondan daha laf anlamayan kayınvalidem. bebek arabasında çantalar arkalarından koşturuyorum yetişmeye çalışıyorum götümden ter akıyo.
sonra yemek yemeye oturduk ben istemiyodum ama illa oturalım belki köfte yer dedi. sonra içecek istedik onun şeftali suyunu istedi e durur mu verdi tabii. koca kutuyu bitirdi, çeyreğini de üstüne döktü yapış yapış.. o kadar şeyi yiyip içen yemek yemez tabii. hiç bişey yemedi. sonra orda parktaki havuzun suyuyla oynamak istedi onla oynattı.. yani bunlar yaşadıklarımın çeyreği bugün çok uzatmayayım. kırmayayım diye sustum, ve yemin ettim bir daha asla onunla dışarı çıkmayacağım.
işte böyle
dadera cım sende sormuştun sanırım.