2015 Şubat Anneleri

gelincikgibi gelincikgibi kuzum öncelikle üzdüysem seni sorarak çok özür dilerim :KK43: annenle baban çok uğraşmış ama melek gibi bi çocukları olmuş :) bi kardeşinde olsaydı ballı kaymak olurdu ama kısmet değilmiş canım benim napalım. seninde ilerde inşallah çoluğunla çocuğunla torunlarınla kocaman bi ailen olur :)

ben tek çocuk isteyenleri de anlıyorum, herkes kaldıramayabiliyor cidden zor bazıları için annelik. bende çok zorlanıyorum hemde çok ama aynen dediğin gibi sırf kardeşim niye yok demesin diye yapıcam inşallah yani kısmetse. bende 28 oldum işte aynı zamanlarda bende pırtlatırım bi tane niyetim o yönde :KK70:
Yok be üzmesi, yapacak bişi yok :))
Ben de çok zorlanıyorum ama hangi anne zorlanmıyor ki? Herkes kendine göre bazı şeyleri dert ediyor..onlar bizim mucizelerimiz..

İkincileri de aynı anda yaparız :)))

gelincikgibi gelincikgibi canım aşkolsun sizinle dertleşmek için yazıyorum zaten.

Begüm uyanmadı güzel bi keyif yaptık. inşallah daha da uyanmaz ama belli olmaz :)

kayınvalideme gelince canım. genel anlamda çok uzun bi mevzu inan böyle anlatıp rahatlayasım var da burdan olmaz. ama ben kayınvalidemi çok severdim hala da seviyorum. beni kıran çok şey yapmış olsa da iyi bir insan. hayatımıza karışmaz etmez. iyi niyetlidir, laf sokmaz.

ama Begüm olduktan sonra cidden değişti kendini kaybetti. düşün eşim bile çok rahatsız bu durumdan. bizi asla dinlemiyo görmüyo duymuyo algıları tamamen kapalı Begümü görünce. sadece o ve onun istekleri var.

çocukları çok seven bi kadındı torununa iyice delirdi. Begüm onu görünce var ya resmen bambaşka bi çocuk oluyo. hiç umrumda değil evinde ne yapıyosa yapsın şımartsın her istediğini yapsın. allahtan benim evimde kurallarımı çiğnemiyo.

bak en basitinden bugün bi ara onları sokakta bıraktım kuyumcuya eşimin doğum güni hediyesi yüzük ve kolyede yapılcak şeyler vardı onları bırakmıştım, almaya gideyim siz bekleyin dedim. on dakika sonra döndüm baktım ordaki simit sarayının kapısında bi kadının masasında oturmuşlar, iki tane çay söylemiş bi kendine bi Begüme. içiyo çay kaşığıyla üstü başı çay olmuş. neymiş çayı görmüş istemiş. kadın da izin vermiş masaya otursunlar diye ama tuhaf tuhaf bakıyo. bir de takıcıdan elini uzatıp istemiş diye bileklik almış. dondurma istedi diye alacaktı sert çıktım ona alamadı.

Begüm her şeye elini uzatır ama dikkatini dağıtırsan ya da güzel güzel anlatıp ordan kaçarsan üstelemez unutur. bunu defalarca anlattım ama yok bir kere istedi mi anında yapacak. ya evde yapsın önemli değil sokakta var ya napacağımı şaşırdım. bi yandan ona şımardığı için mızmız ağlayan ve bana gelmeyen bir bebe, bi yanda ondan daha laf anlamayan kayınvalidem. bebek arabasında çantalar arkalarından koşturuyorum yetişmeye çalışıyorum götümden ter akıyo.

sonra yemek yemeye oturduk ben istemiyodum ama illa oturalım belki köfte yer dedi. sonra içecek istedik onun şeftali suyunu istedi e durur mu verdi tabii. koca kutuyu bitirdi, çeyreğini de üstüne döktü yapış yapış.. o kadar şeyi yiyip içen yemek yemez tabii. hiç bişey yemedi. sonra orda parktaki havuzun suyuyla oynamak istedi onla oynattı.. yani bunlar yaşadıklarımın çeyreği bugün çok uzatmayayım. kırmayayım diye sustum, ve yemin ettim bir daha asla onunla dışarı çıkmayacağım.
işte böyle dadera dadera cım sende sormuştun sanırım.
Vay bee, kaç saat dışarıda kaldınız hangi arada yaptı bütün bunları??

Yanı tamam çocuğu kırmamaya üzmemekte çalışıyor, içinde birşey kalmasın istiyor belki ama istisnasız her şey de yapılmaz ki.. bunun bi sınırı olmalı.. dediğin gibi dışarıda özellikle.. ama var ya bu çocuklar çok akıllı, nasıl ayırt ediyorlar senin evinde olan kuralları ve babaannesinin tavizlerini..

Yalnız şey dedin yA, bana gelmek istemeyen Begüm diye ben oraya takıldım.. kadın sevilmek için yapıyor bunu ve böyle her şeyi yapınca da Begüm ona gidiyor yA mesela ondan acayip mutlu oluyor sanırım.. yani sevgi ihtiyacını bu şekilde kapatıyor bu yüzden de bu kadar her şeyi yapıyor.. bi de şey demiştin yA sen daha önce, eşine de zamanında çocukken öyleymiş he eleye izin vermiş..tarzı o anlaşılan ama çok sinir bozucu, birime laf anlatamamak, doğruları söylenene inat hala kendi bildiğini yapması, allahım en sinir olduğum şey..

Çay olayı hafi neyse ama koca meyve suyunu bitirdikten sonra yemek yemesini o da beklemedi herhalde.. yani çocuğun midesini bu şekilde mi dolduracak her seferinde? Bence Senin Kv belli bir süre sonra farklılaşır, yani en azından yemek konusunda bi çeki düzen verir kendine begüme bakmaya başlarsa.. ama diğer konularda bilemicem tabi sen daha iyi biliyorsun anneni..

Eşine anlattın mı bunları? Çok merak ettim tepkisini :)

Öfkelenmekte çok haklısın, sonuna kadar,germekten değişik bi kadın ve meryinin dediği gibi bubları bize seçerek özel olarak gönderiyorlar galiba :/

kardeşi olmayan herkes bunun çok kötü bi duygu olduğunu söylüyor. ben de bu yüzden tunanın da böyle bir duygu yaşamasını istemiyorum ama bi çocuğa daha cesaretim yok :KK43: kardeş iyidir hojdur ama benena :KK70:
Oluuuuuur :) kız biz şimdi demiyoruz 3-5 yıl sonra diyoruz sen de düşünürsün o zamana bak gör şimdiden sadece düşünce olarak hazırla kendini :))))

MaRaL_ MaRaL_ geçmiş olsun emrecime, ben çok iyi bilirim o gaz sancılarını, yerlere yatarım sancıdan öyle olunca çok iyi anlatabildim neler çektiğini yavrunun :KK43:

yeb4 yeb4 ayaz da son köpek dişini çok zor çıkarmıştı canım diğerlerini hissetmedik de sonuncuda ağladı hep ve kafası hep sıcaktı..

Bugün de ayaz ishal gibi bi şeydi yA yedili bişi dokundu yA da diş gelecek onun da.. arka ikinci azıların Zamanı geldi mi bilmiyorum ama diş kakasıydı..

Allahım yaa çocukların kakasını bile utanmasak mercek altına sokup incelicez :))

gerçekten mi ya? dişten olduğuna son iki saattir kesinlikle emin oldum çünkü öyle bir salya varki ben böyle bişey görmedim sanki ağzında su biriktirip akıtıyor o derece. çok huysuzlandı akşamüstü. bayağı ağladı parmakları ağzında. bayağı zorluyor sanırım. calpol verdim biraz ağrısını rahatlatsın diye.

şimdi 37 ye düştü biraz iyi keyfi. yatırmayı denicem birazdan bayağı uykusu da var. ama şaşılacak derecede yemeğini güzel yedi koca bi tabak pırasa, iki mücver, koca bi tas ekmek doğranmış yoğurt yedi 5ten beri.

neyse şimdi biraz iyi ateş ölçeri babasının kulağına tutup osdedi (37) diyo :KK70:
Ayy koptum yaa osdedi de dermis:) Masallah bak hemen kapmis.
Yazik canim ya cok zorluyo demekki cikarken kiyamam. Belki yiyince iyi geliyodur disetlerini kasimis gibi oluyodur hosuna gitmistir. Cabucak cikarsin da kurtulsun insallah kuzucuk.

Hepsini birden çıkarsalar da rahatlasak onlar da biz de geçmiş olsun canım sizin kuzular ne güzel konuşuyorlar ya berat baba mama dan başka hiçbişey demiyo la la la le le diye sesler çıkarıyor ama kelime değil 2 yaşından sonra konuşacak heralde :)
Canim erkekler daha gec konusuyo ama tam konusmaya basliyo direkt. Esimin yegeni de oyle 2 yasini gecti birden cumle falan kurdu uzun uzun mantikli cumleler. Kimisi biriktiriyo oyle konusuyo galiba. Kizlar biraz geveze oluyo:)

Yudum yudum süt iç Can'ım soğuk soğuk bana en iyi o geliyordu. Kız başka forum takip ediyor musun? Ocak annelerini filan :))
Evet canım ayıp ettin :) takip etmez miyim ocak 2017 annelerindeyim ama pek yazmıyorum eski bizim forumdaki sohbet gibi heyecanı tadı yok pek ya da ben sıkılıyorum aynı muhabbetlerden aynı şeyler hep yatağı nasıl alıcaz bebeğin ihtiyaçları neler süt sağma makinası hangi marka alıcaz bebek arabası markası falan filan :ukala: :KK47: Denas14__ Denas14__ ile birlikte ordayız hatta :)
Soğuk süt evet iyi geliyor canım da boğazım ağrıyor soğuk içmek içime sinmiyor pek daha kötü olurum diye bir de süt boğaz ağrısına iyi gelmiyormuş sanırım bakteriden dolayı

Canim erkekler daha gec konusuyo ama tam konusmaya basliyo direkt. Esimin yegeni de oyle 2 yasini gecti birden cumle falan kurdu uzun uzun mantikli cumleler. Kimisi biriktiriyo oyle konusuyo galiba. Kizlar biraz geveze oluyo:)
Ayy o zaman çok tatlı olur canım :) inş öyle olur biriktirsin de öyle konuşsun madem yerim onun mantıklı cümlelerini :)

sağol tatlım. ya bizimki papağan. bize göre geç bile kaldı çünkü eşimle ben 9-10 aylıkken bildiğin cümle kuruyomuşuz.

tırnağım iyi canım sağol.
sen rennie şurup kullan hamileyken doktor mide yanmam için onu vermişti. zararsız ve etkili. bu arada dikkat et bal limon ye, ıhlamur iç. geçmiş olsun canım.
Hm evet canım genetikte olabilir siz de erken konuştuysanız.. Haklısın artık şurup alma zamanım geldi geçti bile bana da berata hamileyken doktor gaviscon şurup vermişti alayım da kullanayım teşekkürler canım

Serra da fazla kelime konusmuyor.digerleri bu ayda cümle kuruyorlardı.ben bu 3. Diye erken konuşur dedim ama..işine gelirse kelimeleri çıkarıyor.bugun muz istermisin dedim.yesss dedi el hareketi yaparak.abisiyle ablasının sevinme sözü.
aslında ben dediğini hemen anladığım için zorlamiyor kendini farkındayım.ama onu zorlayacak vakti ve enerjiyi kendimde bulamıyorum.dedigini anlayıp yapmak kolayima geliyor.

Vay bee, kaç saat dışarıda kaldınız hangi arada yaptı bütün bunları??

Yanı tamam çocuğu kırmamaya üzmemekte çalışıyor, içinde birşey kalmasın istiyor belki ama istisnasız her şey de yapılmaz ki.. bunun bi sınırı olmalı.. dediğin gibi dışarıda özellikle.. ama var ya bu çocuklar çok akıllı, nasıl ayırt ediyorlar senin evinde olan kuralları ve babaannesinin tavizlerini..

Yalnız şey dedin yA, bana gelmek istemeyen Begüm diye ben oraya takıldım.. kadın sevilmek için yapıyor bunu ve böyle her şeyi yapınca da Begüm ona gidiyor yA mesela ondan acayip mutlu oluyor sanırım.. yani sevgi ihtiyacını bu şekilde kapatıyor bu yüzden de bu kadar her şeyi yapıyor.. bi de şey demiştin yA sen daha önce, eşine de zamanında çocukken öyleymiş he eleye izin vermiş..tarzı o anlaşılan ama çok sinir bozucu, birime laf anlatamamak, doğruları söylenene inat hala kendi bildiğini yapması, allahım en sinir olduğum şey..

Çay olayı hafi neyse ama koca meyve suyunu bitirdikten sonra yemek yemesini o da beklemedi herhalde.. yani çocuğun midesini bu şekilde mi dolduracak her seferinde? Bence Senin Kv belli bir süre sonra farklılaşır, yani en azından yemek konusunda bi çeki düzen verir kendine begüme bakmaya başlarsa.. ama diğer konularda bilemicem tabi sen daha iyi biliyorsun anneni..

Eşine anlattın mı bunları? Çok merak ettim tepkisini :)

Öfkelenmekte çok haklısın, sonuna kadar,germekten değişik bi kadın ve meryinin dediği gibi bubları bize seçerek özel olarak gönderiyorlar galiba :/
2-3 saat falan kaldık dışarda toplam. ya bazen ben mi çok abartıyorum bile diyorum ama yani bu yaşadıklarımdan sonrada hangi insan sakin kalabilir.
kayınvalidemin çocuk sevme tarzı o. komşu çocuğuna bile öyle davranır. tabii torunu olunca daha çok kaybetti kendini o bir gerçek.

eşimde çok sinirleniyor bu durumlara hatta benden daha çok. napalım ne yapsak olmuyor diyor. en azından sadece onun evine bırakırız, sen dışarı çıkmazsın bi daha onunla dedi. bensiz Begümle de dışarda olamayacağına göre. yani dediğin gibi birine bişey anlatmaya çalışmak çok zor. ki algıları tamamen kapalı onunla ilgilenirken.

ben düzeleceğini sanmıyorum. çocuğun karnını abur cuburla doldurup sonra yemek yemesini bekliyor. evinde bi çekmece var bisküvi falan var. Begüm biliyo orayı her seferinde orayı açıyo. o da şaşırıyo her seferinde ay nasıl da biliyo unutmuyo diye. e kaldır üste koy anne diyorum bu çocuk unutur mu görüncede elinden alamıyosun..
ya işte böyle ufak tefek şeyler gibi duruyo ama can sıkıyo..

eşim diyoki üzülme koşulsuz her istediğini yaptığı için sana gelmiyo diyo. kimseye gitmiyo o varken. üzülüyodum ama üzülmüyorum artık çünkü Begüm onu istediklerini yaptırabilmesi için var olan biri gibi görüyo. dediğin gibi çok akıllılar. onunla sadece kucağında durup onu ver bunu ver şunu yapalım tarzında takılıyo. kapıdan giderken bi ağlıyo asansöre binince unutuyo. eve geldiğimizde eski ayarlarına dönüyo :)

ama sanırım ben kreş çağına kadar çalışmayı erteleyeceğim. olmayacak böyle ben kafayı yerim herhalde.. her türlü sıkıntı ne bileyim..

Ayy koptum yaa osdedi de dermis:) Masallah bak hemen kapmis.
Yazik canim ya cok zorluyo demekki cikarken kiyamam. Belki yiyince iyi geliyodur disetlerini kasimis gibi oluyodur hosuna gitmistir. Cabucak cikarsin da kurtulsun insallah kuzucuk.
papağan teyzesi :) kızlar geveze zaten :)
çok zorladı bu köpek dişi. iştahı da yok bugün ve hala ateşi var

kızlar çok zor bi gece geçirdik ya. daha kötüleri de olmuştu bunada şükür ama mahvoldul. ateşi 38i geçmiyo ama hiç düşmüyo 37,5 tan aşağı. 11 de bi uyandı yanına yattım tam uyuyo kalkıyorum yapışıyo bana. huzursuz dalamıyo bi türlü. beşiğinde yatayım yanınaki kalkmak kolay olsun dedim bi türlü dalmadı bende orda uyumuşum resmen her yanım tutuldu.

sonra kalktı birden ağlamaya başladı. altını deüiştirdim çok ağrısı var sanırım diye calpol verdim. yanımıza yatırsım ama yok. susmuyo resmen siteyi ayağa kaldırdı. öyle böyle bi şekilde uyuttum. ama ne uyku.. sabah 6da yine uyandı bu sefer daha çok ağladı. geçtim salona orda uyuttum. öyle böyle yatakta dön dur bi uyu bi uyan çok berbat bi geceydi.

iştahıda gitti zorla bişeyler yedirdim ve biraz önce ılık bi banyo yaptırdım ama hala düşmedi ateşi. böyle bu kadar uzun sürmesi normal mi? burun akıntısı öksürük falan yok. dişinde eli sürekli ama götürmek gerekir mi doktora başka bişey olabilir mi :KK43: gerçi 38,5 i hiç geçmedi ateşi.

kızlar çok zor bi gece geçirdik ya. daha kötüleri de olmuştu bunada şükür ama mahvoldul. ateşi 38i geçmiyo ama hiç düşmüyo 37,5 tan aşağı. 11 de bi uyandı yanına yattım tam uyuyo kalkıyorum yapışıyo bana. huzursuz dalamıyo bi türlü. beşiğinde yatayım yanınaki kalkmak kolay olsun dedim bi türlü dalmadı bende orda uyumuşum resmen her yanım tutuldu.

sonra kalktı birden ağlamaya başladı. altını deüiştirdim çok ağrısı var sanırım diye calpol verdim. yanımıza yatırsım ama yok. susmuyo resmen siteyi ayağa kaldırdı. öyle böyle bi şekilde uyuttum. ama ne uyku.. sabah 6da yine uyandı bu sefer daha çok ağladı. geçtim salona orda uyuttum. öyle böyle yatakta dön dur bi uyu bi uyan çok berbat bi geceydi.

iştahıda gitti zorla bişeyler yedirdim ve biraz önce ılık bi banyo yaptırdım ama hala düşmedi ateşi. böyle bu kadar uzun sürmesi normal mi? burun akıntısı öksürük falan yok. dişinde eli sürekli ama götürmek gerekir mi doktora başka bişey olabilir mi :KK43: gerçi 38,5 i hiç geçmedi ateşi.
canim biliyorsun ben ates i dise baglamiyorum
agzinda avuçlarinda lekeeler yaralar varmi hiç ?
agzinin içine falan bi bak el ayak agiz hastaligi var , ates ve dokuntu lu bi ahstalik
yada 6. hastalik fln olabilir

bunlar viral hastaliklar 4-5 gun atesden sonra çikiuoalrt meydana
ama onlarda ates çok daha yuksek oluyor diye biliyorum ve naparsan yap dusmuyor suresini dolyrmadan, viral olunca tabi ant falanda ise yarmiyor

hastaligin tedavisi yok , 1 haftada kendilihinden geçiyor zararida yok ama çocuk zorlaniyor tabi
kulagi agriyor falan olabilirmi ?

bence atesin altindan bisey çikacak burun akintiis fln abslarsa grip zaten biliyon

Serra da fazla kelime konusmuyor.digerleri bu ayda cümle kuruyorlardı.ben bu 3. Diye erken konuşur dedim ama..işine gelirse kelimeleri çıkarıyor.bugun muz istermisin dedim.yesss dedi el hareketi yaparak.abisiyle ablasının sevinme sözü.
aslında ben dediğini hemen anladığım için zorlamiyor kendini farkındayım.ama onu zorlayacak vakti ve enerjiyi kendimde bulamıyorum.dedigini anlayıp yapmak kolayima geliyor.
vahidem nasilsin, çocuklar nasil
gece iseme olayi geçtimi sizin
abaya duzelme var demistin son durum ne

canim biliyorsun ben ates i dise baglamiyorum
agzinda avuçlarinda lekeeler yaralar varmi hiç ?
agzinin içine falan bi bak el ayak agiz hastaligi var , ates ve dokuntu lu bi ahstalik
yada 6. hastalik fln olabilir

bunlar viral hastaliklar 4-5 gun atesden sonra çikiuoalrt meydana
ama onlarda ates çok daha yuksek oluyor diye biliyorum ve naparsan yap dusmuyor suresini dolyrmadan, viral olunca tabi ant falanda ise yarmiyor

hastaligin tedavisi yok , 1 haftada kendilihinden geçiyor zararida yok ama çocuk zorlaniyor tabi
kulagi agriyor falan olabilirmi ?

bence atesin altindan bisey çikacak burun akintiis fln abslarsa grip zaten biliyon
yok canım herhangi bir şey vücudunda. her yerine baktım. yarın kötü olursa bi doktora götürürüm. ya da c.tesiye geömezse o gün götürürüm. en fazla 38,8 oldu. ama ateşölçerinde yanılma payı vardır belki. kulaktan ölçer bizimki.

kulağı ağırdığını sanmam çünkü kulağına ateşölçeri kendi bile tutup oyun oynuyo. tutturmazdı yoksa. bugün köpek dişine baktım bi tanesi patlamış. dün elime gelmiyodu bugün geliyo. bu da mı tesadüf :))

inşallah dediğin gibi viral bi hastalık değildir de sadece diştendir. belki de dediğin gibi soğuk algınlığı falandır.

bilmiyorum görücez ama çok keyifsiz ve halsiz :KK43:

Ya çok şeker yaa :)) Tuna bakıcıyla dışarı çıkıyor tavuk horoz peşinde koşuyor :) okulun bahçesinde park var oraya geliyorlar. Onun dışında teyze hint dizisi var onu izliyor bilmiyorum bakıyor mu ama sanırım pek ilgisini çekmiyor, soruyorum çünkü tv izliyor mu diye. Ama eve gelince izliyor bizimki. Di daa diyip telefonu elimize tutuşturuyor.
Ne güzel dışarıya çıkması bizimkide telefona lilollom gibi bişey diyor öyle çalıyorlar telefon taklit ediyo güya :)

X