2015 Şubat Anneleri

Huggies cok iyi hic sizdirmiyo. Orda yoktur tabiki de komilinin bezi de cok iyi.
Ya ben komidinin bezini de kullandım. En iyisi primi ama prima da bozdu ilginç. Molfix de iyi ama sarkıyor biraz. Canbebe korkunç hem kokuyor hem sarkıyor hem de pişik yaptı. Bi huggies denemedim. İyi sanırım oda. Sen nasılsın bu arada duru kuşum napıyor?

bende alez alıcam canım. primayı hiç değiştirmedim düşünmedimde. bezden değil bizimki inanılmaz su içiyo oyun olsun diye bile içiyo suluğunu iki dakikada bitiriyor. o yüzden hangi bez olsa dayanmaz :)

yer yatağı güzel düşme tehlikesi de yok :) ben ama gece kalkıp evde dolanır diye korkarım. zaten bizimki beşik değil yatak. korkulukları var ama ben bile korkuyorum ordan sarkar diye. pek mümkün değil ama yinede çok yalnız bırakmıyorum.
Benim cazgır kızım malesef yatak konusunda da kendini aştı.
Dışardan içeriye yatağına tımanıyor artk. Atıyo kendini içeriye. Dışarıyı denedi henüz çıkamadı ama korkuyorum bi iki denemeye de onu başarır diye.çünkü korkuluk kısmı aşağıdayken dışarı atıyo kendini yataktan.
Nerde yatırsam diye karalar bağladım.
Okudum üfledim yatırdım allaha emanet.

Dışardan içeriye yatağına tımanıyor artk. Atıyo kendini içeriye. Dışarıyı denedi henüz çıkamadı ama korkuyorum bi iki denemeye de onu başarır diye.çünkü korkuluk kısmı aşağıdayken dışarı atıyo kendini yataktan.
yere koy yarsin canim
hergun nerden nsil dusecek diye yuregin agzinda mi bekleyeceksin

Hanımlar merhaba ara ara okuyorum ama yazma fırsatı bulamıyorum. Sizden bi konuda yardım almak istiyorum. Benim oğlumda sizinkiler gbi fazla enerjik bi çocuk geçen gün kardeşine vurdu bende o anki kızgınlığımla ellerine vurdum. Sonra çok vicdan azabı çekiyorum ama kendine yada kardeşine zarar veriyorsa bağırmaktan vurmaktan kendimi alamadığımı farkettim Çok üzülüyorum ikinci bebeğimde daha 2 aylık. Ne yapmalıyım? Siz neler yapıyorsunuz? Nasıl kendinizi sakinleştiriyorsunuz çocuğunuza nasıl davranıyorsunuz? Nolur bana yol gösterin çok vicdanım sızlıyo.

Kizlar artik canima tak etti. Sabah ise gitmeden son kez emziriyorum bi daha yok. Boyle olmayacak artik. Cok sevdigim emzirme olayi nefrete donustu. Bu halde de yarardan cok zararim olur kizarim bagiririm hem ben uzulurum hem o. Limon surmus arkadas onu deneyeyim diyorum.

Ya ben komidinin bezini de kullandım. En iyisi primi ama prima da bozdu ilginç. Molfix de iyi ama sarkıyor biraz. Canbebe korkunç hem kokuyor hem sarkıyor hem de pişik yaptı. Bi huggies denemedim. İyi sanırım oda. Sen nasılsın bu arada duru kuşum napıyor?
Biz de dogumdan beri nerdeyse huggies kullandik hic bozmadi canim ama biraz daha kalin primadan galiba. Ben cok kotuyum bu gece delirdim artik. Cok cok sinirliyim. Aksam basliyorum meme biraktirmaya. Sen nasilsin canim? Tuna baliginin dans videolarina bayildim. Yelekli yelekli kuzum yaa

Biz de iyiyiz, bana da meme erken geldi, oğlumu 21 aylık bıraktırmıştım kıza hamile kalınca, 3 aydan sonra, bu defa belki 27-28 aya kadar yolu var. Parmak emiyordu bıraktı ben parmak oldum ama ne bileyim maral gibi emzirme manyağı mıyım neyim.
Yazın bir ara çok pişik oldu ara ara bezsiz gezdirdim, derken bezi istemem diye son gücüyle ağladı bir cesaret denedim bezden kurtuldu şu an, beklemiyordum acaba diyordum olaylar gelişiverdi
emzirme konusunda herkesin yaşadığı deneyimler farklı. 15 ay da bana göre yeterli bir süre. ha güzel güzel devam edebilseydik sonuna kadar giderdim ama herkes için öyle olmuyor.

demek bez yok artık helal olsun çok şalırdım 2 yaştan önce çişlerini tutma yeteneklerinin olmadığını duymuştum. ama ne güzel öğrenmiş erkenden.

Tabi ki gösteririm Can'ım. Mesela o park konulu olan kitabın yayını "yumurcak yayınları" . Bi sayfası resimli diğer sayfada yapboz var altından da boyama çıkıyor. Şimdi onları elbette yapamaz. Ama resimleri çok güzel. Dur foto atıyım.
bi dahakine bakıcam buna çok güzel görünüyor sağol canım

Can'ım kayınvaliden neden bakamayacak, yaşı ilerlediği için mi ? Yoksa çok hassas olduğu için mi? Diyelim ki kabul etmedi, kreş falan mı düşüneceksin yoksa kv mi bekleyeceksin? Özlemiş olmalısın çalışmayı. Evde olmak iyi de gerçekten sıkıcı..
her ikiside canım. biraz uzun karmaşık bi durum ya. yani yaşı var evet ama dinçtir. o hassaslık mevzusu büyüdükçe geçer dedik hala aynı. yalandan ıhmıh yaptığında bile odadan çıkıyor dayanamıyormuş. onunla tekken mesela yemek yediremiyor ilk kaşıkta bitti diyor çünkü Begüm o da zorlamıyor. uykuya yatırınca ilk bi ağlasa ufacık kaldırıyor hemen. uyutamam ben ağlatamam diyor. iki üç saat bıraktığımda yememesi ya da uyumaması sorun değil ama tüm gün nasıl bakıcak bu şartlarda.

bir de her istediğini yapması aşırı şımartması da gözümü korkutuyor tabiiki. gerçi bizim kurallarımıza karışmıyor bizim evimizde falan ama bilmiyorum. mesela dışarda gelip Begümü kapıdan alırken gelmek istemiyor. çok kötü oluyorum öyle olunca. her istediğini yapan birinden bize gelmemesi gayet normal ama ne bileyin. içten içe çalışında bizden uzaklaşır mı diye bile düşündüm inanır mısın :KK43: aklımda deli sorular off bilemiyorum.

bi diyorum çalışmalıyım yoksa kafayı sıyırıcam bi de bunları düşünüyorum sonra. tabii o bakacak mı onu da bilmiyorum eğer herhangi bi sebeple bakamam derse kreş çağını bekleyeceğim tabiiki..

yaa gördüm videosunu şok oldum :KK57: maşallah çok becerikli :) bazı çocuklar daha aktif daha tehlikeli şeyler yapabiliyorlar. endişeni anlıyorum canım sürekli gözünün onda olması gerek :KK43:

ek yatak koruyucuları var onlara bi baksan? olmadı yer yatağı olucak ama bende ondan korkuyorum dediğim gibi gece kalkıp bişey yaparsa diye.

Kizlar artik canima tak etti. Sabah ise gitmeden son kez emziriyorum bi daha yok. Boyle olmayacak artik. Cok sevdigim emzirme olayi nefrete donustu. Bu halde de yarardan cok zararim olur kizarim bagiririm hem ben uzulurum hem o. Limon surmus arkadas onu deneyeyim diyorum.
bende böyle bi cinnetle karar vermiştim hatırlıyorsan canım :KK43: anlıyorum seni. kararın kesinse karbonatı biraz sulandırıp sürmeyi dene ben öyle yapmıştım.

Aa
emzirme konusunda herkesin yaşadığı deneyimler farklı. 15 ay da bana göre yeterli bir süre. ha güzel güzel devam edebilseydik sonuna kadar giderdim ama herkes için öyle olmuyor.

demek bez yok artık helal olsun çok şalırdım 2 yaştan önce çişlerini tutma yeteneklerinin olmadığını duymuştum. ama ne güzel öğrenmiş erkenden.
Bazı kitabi bilgiler yanıltıcı hatta ticari kaygılı olabiliyor, 18 ay aslında tuvalet kaslarının geliştiği dönem, tabi çok yönlü bir konu. Benim kızım konuşuyordu bezi bağladım diye kızıyordu. Abiden tuvalete özenip o yaptı diye yapıyordu. Şartlar herkeste bambaşka. Nasıl yürüme ayları farklı farklı tuvalet gelişimi de farklı çocukların. Hani deseler 12 aydan önce asla yürümezler doğru olmadığı gibi tuvalet öğrenememe de doğru değil.
Meme işi gıcık çok aslında iyi yapmışsın bir yönden. Parmak emmesinden iyidir diye ben emzik oldum uykusuz işe gidiyorum bakalım diş dönemi geçse gece vermesem diyorum

Aa

Bazı kitabi bilgiler yanıltıcı hatta ticari kaygılı olabiliyor, 18 ay aslında tuvalet kaslarının geliştiği dönem, tabi çok yönlü bir konu. Benim kızım konuşuyordu bezi bağladım diye kızıyordu. Abiden tuvalete özenip o yaptı diye yapıyordu. Şartlar herkeste bambaşka. Nasıl yürüme ayları farklı farklı tuvalet gelişimi de farklı çocukların. Hani deseler 12 aydan önce asla yürümezler doğru olmadığı gibi tuvalet öğrenememe de doğru değil.
Meme işi gıcık çok aslında iyi yapmışsın bir yönden. Parmak emmesinden iyidir diye ben emzik oldum uykusuz işe gidiyorum bakalım diş dönemi geçse gece vermesem diyorum
haklısın o konuda da yanıltıcı bilgiler olabilir ama doktorlar bile deyince insan inanıyor. gerçi anne olduğumdan beri doktorlarında yanılabileceğini öğrendim.
çok güzel olmuş abisinden özenmiş demekki. Begüm bile beni görünce çişşş diyor bezini tutuyor. farkında bir şeylerin. onunda zamanı gelir dediğin gibi hepsinin gelişimi farklı.

bizim hayatımız kabusa dönmüştü. memelerim hep dışarda ve yara olmuştu ısırmasından dolayı. gece uyku yok tabii o allahın emri. tak etti bıraktırdım o zaman çok üzüldüm ama pişman değilim. nazar değmesin deliksiz uyuyor artık o berbat uykusuzluklar bitti.

parmak emdiğini hatırlıyorum hatta daha küçüktü. emzik alıyor mu peki? almıyosa bu saatten sonra zor olabilir ama ne bileyim bi umut. diş dönemini de beklersek yandık ben bunu farkettim. 1 buçuk yıldır hep diş dönemi :)) onlara da yazık. benim kızım çok zorlandı dişlerden. ama gözümü kararttım o dönem işte napayım..

kızlar canım kızlar ne yapıyorsunuz?
çok kafam karışık içim sıkılıyor. şimdi diyeceksinizki tatil bitti bunalımlar başladı :KK70: ama evde olmak ev kadını olmak bana iyi gelmiyor. böyle düşündüğüm içinde vicdan azabı çekiyorum çünkü çoğu anne evimde çocuğumu büyütsem diye iç geçiriyordur.

çok yalnızlık çekiyorum bazen. eşim dışında kimsem yok konuşabileceğim. burayı saymıyorum tabii :) hergün ama hergün aynı şeyler sil baştan. çocuk bile sıkıldı benimle olmaktan herhalde. bazen can sıkıntısından kendini bir yerlere atışı var görmeniz lazım. oyun oynuyoruz hep ama o da sıkıldı artık oynayacak oyun kalmadı :KK70: havalar kötü bu çıkmamıza engel değil ama belim kötü bu aralar zaptedemiyorum onu dışarda. o yüzden bikaç gündür çıkmadık dışarı. zaten derdim bunlrda değil. hayatımda köklü yenilikler yapmam lazım ama kafam mı karışık cesaretim mi yok bilmiyorum.

kitap okumaktan beynim şişti kendimi onlara gömdüm. öyle işte canım sıkılıyo annemi babamı, evliliğimin ilk zamanlarını, eski hareketli hayatımı özledim :işsiz:

Biz de iyiyiz, bana da meme erken geldi, oğlumu 21 aylık bıraktırmıştım kıza hamile kalınca, 3 aydan sonra, bu defa belki 27-28 aya kadar yolu var. Parmak emiyordu bıraktı ben parmak oldum ama ne bileyim maral gibi emzirme manyağı mıyım neyim.
Yazın bir ara çok pişik oldu ara ara bezsiz gezdirdim, derken bezi istemem diye son gücüyle ağladı bir cesaret denedim bezden kurtuldu şu an, beklemiyordum acaba diyordum olaylar gelişiverdi
Benimki bi kaç defa yaptı lazimluga kakayi bile yaptık ama ben cesaret edemedim devamını getirmeye
Kesinlikle bezi tutmuyor istemiyor .body ı kaldırdığım gibi bezini çeker çıkarır.havalar serinlerdi Şimdi altında.birşeyler oluyor çıkaramıyor ama.istemiyor biliyorum
Seneye yaza bakarız.bi.kolayına okula veririm belki 2017 eylül de, bez ı burakdurmak şart okul için.

Emziriyorum ama azalttım baya.gündüz.bir.gecede bir kere uyanırsa

Benim sorumu es geçtiniz Oysaki fikre ve cevaba çok ihtiyacım var
canım ben iki çocuklu olmadığım için bu konuda nasıl davranılır o yüzden hiç bi fikrim yok ama vicdan azabı durumunu anlayabiliyorum ve kendine engel olamasanda öyle davranmak onu incitir.

o an bunu düşün, sakinleşmek için bir şeyler yap. kardeşe zarar verme durumunda nasıl davranılacağını internettende araştırabilirsin uzmanlar anlatıyor. bi araştır ve ona göre davranmaya çalış canım. insan sinirlerine engel olamıyor bazen. benimde canıma tak eden anlar oluyor ama o an başka bir şey düşünüyorum ve yapıyorum kendimi sakinleştiriyorum.

canım ben iki çocuklu olmadığım için bu konuda nasıl davranılır o yüzden hiç bi fikrim yok ama vicdan azabı durumunu anlayabiliyorum ve kendine engel olamasanda öyle davranmak onu incitir.

o an bunu düşün, sakinleşmek için bir şeyler yap. kardeşe zarar verme durumunda nasıl davranılacağını internettende araştırabilirsin uzmanlar anlatıyor. bi araştır ve ona göre davranmaya çalış canım. insan sinirlerine engel olamıyor bazen. benimde canıma tak eden anlar oluyor ama o an başka bir şey düşünüyorum ve yapıyorum kendimi sakinleştiriyorum.
Teşekkür ederim. Ne düşünüyorsun mesela örnek verebilirmisin? Bugünler geçecek şöyle güzel zamanlar gelecel gbi falanmı?

Hojgeldin gardaaaş :)) hakkaten çalışmak ne yorucu yav.. Bütün ağrılarım yorgunluğum gerginliğim geri geldi . Şu an sırtım kopuyor sanki. Ne güzelmiş meğer tatil :) kız bi ben kaldım herhalde emziren. Ama bende sabah bırakacağım artık. Her sabah altı da uyanıyor bir saat geveliyor ağzında memeyi. Hasta oldum biraz geçsin bırakacaz inşallah.
Sabah dediğin bu sabah mı :))
Evet ayaz da öyleydi öyle ağzında istiyordu ama artık bitti :)

Benimki bi kaç defa yaptı lazimluga kakayi bile yaptık ama ben cesaret edemedim devamını getirmeye
Kesinlikle bezi tutmuyor istemiyor .body ı kaldırdığım gibi bezini çeker çıkarır.havalar serinlerdi Şimdi altında.birşeyler oluyor çıkaramıyor ama.istemiyor biliyorum
Seneye yaza bakarız.bi.kolayına okula veririm belki 2017 eylül de, bez ı burakdurmak şart okul için.

Emziriyorum ama azalttım baya.gündüz.bir.gecede bir kere uyanırsa
Ben de cesaret etmekte zorlandım ama istemeyen çocuğa zorla bez bağlamak istemedim, bir haftada oldu bitti. Hava tabi ilk günler sıcak olsa iyi olur da evler sobalı değil ben kışın çalışıyorum o yüzden zor olurdu.
Oğlan böyle değildi kız meme manyağı çıktı ama elbet bırakacak ne kaldı surda

X