2015 Şubat Anneleri

oyy çok fena olmus yaa
çocuklar et yemese ben naparim yaaa kafayi yerimmm :))

canim senin meslegin ne merak ediyorum tam aidni ama sormayida hep unutyorum
pedagog mu oluyon
kisaltmasini yazmistin bi ekrsinde ama açilimin bilmiyordum kisaltmasinida hatirmmaiyorum :))
Haha :))
Psikolojik danışma ve rehberlik okudum ben canım uzmanlığım yanı yüksek lisansım da o bölümde..
Yurt dışında karşılı counseling.. Evet kimisi kendine pedogog der kimisi psikolog yurt dışında ama psikolojik danışma işte.. Okullarda çalıştığımız içim rehber öğretmen tanımlaması yapılıyor :))

anladim canim
heh simdi hatirladim PDR demistin :))
psikolojik danisma pedagog iste daha ne olsun :)) sende oyle de kendinee :=)

Ay o kutlama olayına hiç girmiyim, zaten mimliyim, atmaya bahane arıyorlar milleti, hiç yorum yapamayacağım o yüzden ama anladın sen kayınvaliden çok haklı. Orda çocuklarından çok hayvanları kıymetliydi valla. Mesela gel çocuğunu al hasta oldu doktora götür diyorduk yok olmaz bugün ineklerin aşısı var, kontrolü var diyeni biliyorum ya. Daha ne hikayeler, ne gerçekler var da anlatsam içiniz şişer. En basitinden bugün okuldaki dolabı temizledim. Boyum kadar kitap attım çöpe. Geçen yıldan kalan ders kitabı. Güya bedava kitap dağıtıyorlar, çok güzel bi uygulama tamam ama bi takip et be kardeşim. Mesela benim şu an Türkçe kitaplarım yok ama sınıf m vücudunun iki katı kadar İngilizce kitabı var, yarısı çöpe gidecek, kağıt israfı Zaman israfı.. Valla ekmeği çiğnemeden yutat gibi yutkundum. .. Ay amma anlattım yav, doluyum valla napalım..

Hele o şort mevzusu var ya tam bir Türkiye özeti. Nasıl olsa şort giymek kabul gören bişey değil ya, şort giydi diye hak etti demiştir savcı. Sonra baktı tepki çok aldı yine içeri. Şort giyip köyün içinde tek başıma eylem mi yapsam napsam

Çok çok kutuplaştık gerçekten, herkes birbirine önyargılı yaklaşıyor, buna bende dahil hatta en çok ben bile diyebilirim. Akr,aba akbaba demişler, ne kadar uzak o kadar iyi. Her bayram sofrasında amcalarımla kavga çıkardı aramızda sırf bu kutuplaşma yüzünden. Ben de çok istiyorum yaaaaaaa ayne yerde olalım . Ne güzel anlaşıyoz:)

Can'ım belli değil çünkü kadrolu gelenler bi şekilde merkeze gittiği için ücretli gelene de üç dört filan veriliyor işte, ona göre ayarlıyorlar. Dandirik işler anlayacağın. Ya sen tanışma toplantısı diyorsun benim yıl içinde yüzünü bile görmediğim Veli oluyor.
Hele o çok bilmiş Veli'ler gerçekten en zoru, çocukla anlaşmak daha kolay. Çay bizim dert ortağımız dimi hocam :))

Anam bugün aynı olaya ben müdahale ettim. Çocuk ağlıyor diye tokat atıyordu az daha. Halbuki çocuğun asıl derdi çıkışta hangi servise bineceğini bilmemesiymiş yazık yav.. Az bi sarıl şöyle bi güven ver dimi.. Benim bi Veli'm vardı, kadın benden iki yaş küçük ama çocuğu on yaşındaydı şok olmuştum, çünkü kadına hani samimiyetten abla filan diyordum o müdür de .... Yesin bi zahmet !! Kız bizi görevden alacaklar çok yazdık annneeeemmm

Ya ne tatlı yaaaa eldivenden meme

Köyde tek başına eylem
Tv lere çıkarsın bacım meşhur olursun

Yanı öğrenci öğretmenle tanışsın anlamında :) ama işte benimki çok ütopik oldu :)) bazen çok üzülüyorum ülkemin bu haline, keşke herşey daha güzel olsa ama annemler eski okul yaşantılarını Nasıl anlatıyorsa şimdi de hala öyle..

Canim bence cok dogal bir tepki vermissin. Kiyamam ya. O cocugun ilk yedigi tokat degil ki. Ev hayatina mudehale edemiyoruz malesef

O kadar rekabet ortami var ki anlatamam ordan oraya kosturuyolar cocuklari bu yuzden. Cocukluklarini yasayamiyo yavrular. Gecen parkta konusmalarina sahit oldum. Surekli baska cocuklarla karsilastirip duruyolar. Yeni egitim sisteminde hersey velinin elinde gibi bisey. O yuzden herseye karisiyolar

Mülakatı bile kazanamamış bir öğretmen de burda bölümümüzün puanı 77 de kaldı oda mülakat engeli var atanmak hayal oldu benim için keşke bende şu an bi köy okulunun anasınıfından size yaşadıklarımı anlatabilseydim

Özele devam müdürü patronu memnun etmeye devam yani neyse ki doğuma az kaldı

bu gidişle zaten çoğu değerlerimizi biz evde öğreticez çocuklarımıza..

dediğin gibi yapıyorlar en az üç tane. rahat etmek içinde okula veriyorlar. kafa bu yani. yapma ilgilenmeyeceksen. her çocuk ilgi ister sevgi ister. ben daha ikinciyi bile kara kara düşünüyorum yapabilir miyim başarabilir miyim diye. milletin kafa allah rızkını verir kafası. doğurmak büyütmek kolay da iyi, başarılı, mutlu, sevgiyle büyütmek emek ister.

ama sorsan hepsi herşeyi biliyor. allahım bu yeni nesil annelerin çoğu kabus. allah yardımcınız olsun.

anladım ben seni :) sus tabii bişey deme böyle yerlerde bunların ne yapacağı belli olmaz.

hiç şaşırmadım anlattıklarına anadolu insanının hayvanı evladından daha değerli cidden. ya da ne bileyim çayı fındığı tarlasındaki mahsülü çok daha önemli. eskilerden böyle kendi öabasıyla okuyup da çok başarılı olanları düşünüyorum vallahi büyük mücadele örneği.

kız haberlere çıkarsın he öyle bişey yapsan köydekiler de der şuna bak şuna başka işi yok anarşist bu hahahaha

önyargılı olmamak ne mümkün. elimden geldiğince olmamaya çalışıyorum ama şu günümüzde çok zor.

evet tam kafalar bir bi de şehirler bir olaydı ne güzel olardı.

yazık o ana babaların çocuklarına. bir çocuğun mutlu olmasından başka ne önemli olabilirki hayatta.

Ah Can'ım yaa eski sistem olsaydı kesin atanırdın, puanın bence çok iyi bi bebekle hemde Hamile halinle. Acı gerçekler ama şu an istersen 90 al mülakat olayı bitirir bu işi. Üzme kendini, bakarsın özel bi okulda çalışırsın ilerde..

canım sağlık olsun üzme canını. merinin dediği gibi şu dönemde çok zor herşey karmakarışık. belki bunda da başka bir hayır vardır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…