tahmin edebiliyorum. ne kadar kutuplaştırıldık ya. eskiden farklı görüşlerde olsak da arkadaşlık edebiliyorduk şimdi hele şu sosyal medyada herkes klavye delikanlısı empatiden yoksun, acımasız, kötü kalpli. inan bir sürü arkadaşımdan akrabamdan soğudum.Dışı seni içi beni yakar Can'ım. Var işte birkaç öğretmen arkadaş. Kafalarımız pek uyuşmuyor ama yüzeysel anlamda anlaşıyoruz. Ayda bi gün yaparız, bazen yemeğe gideriz topluca ilçeye, öyle böyle geçiyor işte. Dediğin çok doğru, yaşadığın yeri güzelleştiren Nasıl yaşadığın. Kafamıza göre bi arkadaşım olsun yeter. Neyse ki burası var :))
allah sağlık versin canım napalım iyi olsunlar hayırlı evlat güzel kalpli insanlar olsunlarda bu çektiklerimize değer.Canim bence de omur geciyo boyle boyle derken. Valla en kolayi bu donem diyolar ya feci korku sariyo icimi.
burda da çocukların geleceğinin içine ediyorlar afedersin.. sokağa çıkarmaya korkar oldu herkes. gurbet çok zor, sevdiklerinden uzak yabancı bi ülkede yaşamak belki cidden çok zor ama kesinlikle çok şanslısın. o imkanları sakın bırakma. çocukların insan gibi bir yerde büyüsün..Burda işte çocuk deyince akan sular dufuyor.böyle durumda Sende koyverbgitsin tek başına bişey yapamazsın sinir hastası olursun
Anlıyorum bizim çocukluğumuz bu kadar kirli değildi terör ne bilim siyaset tecavüz katiller ben bu kelimeleri çok sonra öğrendim bilgisayar yok akıllı telefon yok nerden ne haberimiz olacak parklardan sokaklardan geri gelmiyordukki elimize peynir ekmek salatalik aldik mi ver elini sokaklar:) şimdiki çocuklara üzülüyorum herşey bizim elimizde inşallah güzel ahlaklı merhametli vicdanlı çocuklar yetistiririz.burda da çocukların geleceğinin içine ediyorlar afedersin.. sokağa çıkarmaya korkar oldu herkes. gurbet çok zor, sevdiklerinden uzak yabancı bi ülkede yaşamak belki cidden çok zor ama kesinlikle çok şanslısın. o imkanları sakın bırakma. çocukların insan gibi bir yerde büyüsün..
Canim cok sevindim bebek kismetiyle geliyo isteİnşallah bacım inşallah netlik kazanır dediğin gibi stor perde daha modern ve şık duruyor ben kolay kırılır mı bozulur mu onun derdindeyim birazda yıkama işi kötü işte tül perde değilki at makinaya yikansin. Ama tül istemiyorum bu kesin bi gidelim de perdeciye artık aklımı orda oynatırım :) leke tutmayan açık renk hali ve ince ev alttan ısıtmali zaten çok soğuk olmaz
Yuh yaa hangi cagda yasiyoruz adam tekme atiyo bi de yani yanina kaliyo. Serbest kaliyo hemen. Senden duydum serbest kaldigini da. Dunyadan haberim yokbugün okuyup da etkilendiğim ikinci anı oldu bu seninki canım arkadaşım ya. ne kadar doğru ne kadar güzel anlatmışsın. ama olayın özü acı ne yazıkki..
git gide bu ülkeden umudum kesiliyor. sabah kayınvalideme gittim, giderken bizim evin ordaki ilkokulda tören devam ediyordu saat 11:30 du. inanılmaz bir sıcak var, büyükler üstü kapalı yerde oturmuş, küçücük çocuklar sırada ayakta bekliyor o sıcakta. müdür demokrasi şehitlerini anma ile ilgili bişeyler söylüyor falan. meb in kararıymış bir hafta anma olacakmış. ya mini mini birler ne anlasın bu olaylardan..
allahım kafayı yiyor insan düşündükçe. bizim bilime, sanata kısacası eğitime yönelmemiz lazımken şu eğitim sistemimize bak. tek umudumuz sizlersiniz evlatlarımız içinama senide anlıyorum insanın şevki kırılıyor etrafındaki bazı eğitimcileri görünce. böyle dar kafalı cahil velileri, onların yetiştirdiği daha doğrusu yetiştiremediği çocukları görünce..
kayınvalidem seneler önce köyde öğretmenlik yapmış. çocuklara dayak atmak en son yapacağı şeymiş. ama çocuklar dayakla yetiştirildiği için ondan başka şeyden anlamıyorlardı demişti bana anlatırken. öyle görmüş öyle bilmiş. o çocuk nasıl hayvana insana her canlıya şiddet uygulamasın, geleceğin sapığı katili olmasın.
zaten şu şort giydi diye kadına tekme atan adam da serbest kaldı ya benim cinlerim tepemde. bende dolmuşum senin gibi baksana. hiç ama hiç umudum yok bu ülkeden artık. çocuklarımız nasıl yetişecek bu ülkede neler göreceğiz bakalım
Hangi sınıfı alacağın Nasıl belli değil ya? Çok ilginç, tüm yaz bu idareciler ne yapıyor acaba çok merak ediyorum gerçekten.. Ben isterim ki her şey okul başlamadan belli olsun, çpcuk öğretmenini derse girmeden önce ufak bir tanışma toplantısında vs görsün.. Böyle ilk gün bodoslama çok kötü oluyor.. Biz de ağlayan zırlayan, allahım bir görsen, Veli'ler içerden çıkmıyor çocupuma bakacam o bensiz ağlar diye.. Ya git kardeşim p Zaman gönderme bırak ağlıyorsa da susacak ikna ediyorum tam çocuğu bi anda anne geçiveriyor ordan pat çocuk yine ağlıyor.. Yok anam yok bu ilk günler tam işkence sonda düzen oturunca iyi de..:)) benim de hiç gidesim yok, hatta bugün sınıflar pimpis, hangi sınıfı alacağım belli değil, ne öğrenci var ne Veli, tv de bangır bangır bayat OLULLAAAAR AAAÇIIILLDIIIII haberleri, gelen çocuklar tarlanın ahırın tozu toprağıyla gelmiş, üstüne bide tuna eklenince okul üstüme üstüme geldi valla.. Ne var şöyle her şeyimiz Ada'm akıllı olsa, herkes işini doğru düzgün yapsa, temizlikçi temizlese, müdür siyaset yapmak yerine görevlerimizi söylese Veli okula getirse çocuğunu şöyle pırıl pırıl ay gibi, ana sınıfına gönderse ki çocuğun eli ayağı bi gelişse, bi günaydın demeyi öğrense, bende alsam kitaplarımı Mutlu Mutlu girsem dersime.... Ah ya bu ülke Ada'm olmaz ben diyim, ben yeni bi nesil yetiştiriyorum kendi çapımda, Atatürk'ü, dürüstlüğü, çalışkan olmayı, edebi adabı gösteriyorum. Tamam layıkıyla yapamıyorum belki ama inan özümü veririm her girdiğim sınıfa, ama olmuyor olmaz da. Evde baba anaya küfreder, ana döner çocuğunu döverse çocuk da döner tavuğu kediyi tekmeler. Anlatırsın anlatırsın o döner der ki ama öğretmenim Atatürk Kuran'ı yakmış. He çocuğum he.. Aman ben yine de elimden geleni yapacağım olursa olur olmazsa çay demleriz
Ta ta ta taaaaamSELAM hanimlar
size 100 puanlik bi bingo soru soruyorum
8 yasindaki çocugun kurban eti nasil sofarya geldi soruusna ne cevap verilir
yani hayvana nolduda et halini aldi diyor
bogazi kesildi dememenin bi yolu varmiii
gelincikgibi bacim gel hele
birde ben vücutta açık gördüğüm yerlere vururum devlette bunun cezası yok gibi bir cümle kuruyor ve üstüne sırıtıyor. var ya sinirden kudurdum yemin ediyorum. allahtan herkes öyle tepki verdi sosyal medyada da kamu vicdanı oluştu tekrar gözaltına alındı.Yuh yaa hangi cagda yasiyoruz adam tekme atiyo bi de yani yanina kaliyo. Serbest kaliyo hemen. Senden duydum serbest kaldigini da. Dunyadan haberim yok
sizin gibi öğretmenler iyiki varlarHangi sınıfı alacağın Nasıl belli değil ya? Çok ilginç, tüm yaz bu idareciler ne yapıyor acaba çok merak ediyorum gerçekten.. Ben isterim ki her şey okul başlamadan belli olsun, çpcuk öğretmenini derse girmeden önce ufak bir tanışma toplantısında vs görsün.. Böyle ilk gün bodoslama çok kötü oluyor.. Biz de ağlayan zırlayan, allahım bir görsen, Veli'ler içerden çıkmıyor çocupuma bakacam o bensiz ağlar diye.. Ya git kardeşim p Zaman gönderme bırak ağlıyorsa da susacak ikna ediyorum tam çocuğu bi anda anne geçiveriyor ordan pat çocuk yine ağlıyor.. Yok anam yok bu ilk günler tam işkence sonda düzen oturunca iyi de..
Ah ah şu anda eğitim değil siyaset ön planda bunu hepimiz biliyoruz eğitimci olmaya gerek yok.. Sen en doğrusunu yapıyorsun ne olursa olsun çabalıyorsun, doğruları olması gerekenleri öğretmeye çalışıyorsun ve inşallah senin gibi daha çok öğretmen vardır en azından neslin bir kısmını kurtarmış oluruz.. Allah kolaylık versin, sınıfta olmak çok zor bir iş i, ben o konuda daha rahatım bence..
Bence olur, oluyordur da, bizler Nasıl olduk? Onlar da olacak i, çaysız olmaz Hocam biz her halükarda çayımızı demleyelim :)))
Deme ya o kadr tehlikeli sularda mı yüzüyoruzTa ta tzaam
Nur topu gibi bir soru..
Cevap vermeme Hakkı'nı kullan ciddiyim bi daha sorarsa da bilmiyorum de çok kritik bir soru.. Eren soğur üzülür ağlar ger şey olabilir walla
Yanı Nasıl açıklarsan açıkla eğer hayvanlarl seviyorsa üzülür.. Kesilir diyemiyorsun, yaşlanıp ölüyor bizi de yıyoruz deyince bazı çocuklar korkuyor ben de ölünce beni yiyecekler diye.. Aslında açıklamak da gerekiyor ama inan Nasıl olsun bilemedim, çünkü daha küçük senin oğlan soyut düşünemiyor..Deme ya o kadr tehlikeli sularda mı yüzüyoruz(
Gerçi arkadaş in kızı geçen yıl ille bende geliyim demiş kurban a.9 yaşında idi geçen yıl.Şimdi et yemiyor muş.nasıl yiyorsunuz gözünüzün önüne gelmiyor mu hayvancık diyormuş.
Dün bilmiyorum dedim sıkıştırdı bende nete bakarız demiştim sana güveniyordum bi açıklama vardır diye:))))
Şimdi ayvayı yedim :)))
Sırma sorma çocukla bi şekilde baş ediyorsun ama Veli'ler fena.. Cahille uğraşmak daha doğrusu cahil olup da çok bildiğini sananlarla uğraşmak daha da zor.. Anlatıyorum ama anlamıyor beni o an fark ediyorum boşa konuştuğumu.. Bugün çocuk ağlıyor diye birisi tokat attı çocuğuna, Daha belli 25 yaşında ama 3 çocuklusizin gibi öğretmenler iyiki varlar
okulun ilk gününde bence çocuklardan çok velilerle uğraşmak zor :)
kuzenim de kızını götürüyo iki gündür ama görünmüyorum ona diyor. zaten iki sene kreşe gitti alışık.
bir de yöneticilerin cidden çok etkisi var sanırım. bazıları siyasetle uğraşmaktan asıl işini unutmuş. işte bu yeğenimin okulunda birinci sınıflara bahçede kaydırak kurmuşlar, palyaçolar var, pamuk şekerci falan muhteşem. ilk gün öyle öğretmenleriyle kaynaşmışlar oyunlar oynamışlar. bi de devlet okulu özel falanda değil.
YOK kizim sordu soruyu buyuk olan kizYanı Nasıl açıklarsan açıkla eğer hayvanlarl seviyorsa üzülür.. Kesilir diyemiyorsun, yaşlanıp ölüyor bizi de yıyoruz deyince bazı çocuklar korkuyor ben de ölünce beni yiyecekler diye.. Aslında açıklamak da gerekiyor ama inan Nasıl olsun bilemedim, çünkü daha küçük senin oğlan soyut düşünemiyor..
canim senin meslegin ne merak ediyorum tam aidni ama sormayida hep unutyorumSırma sorma çocukla bi şekilde baş ediyorsun ama Veli'ler fena.. Cahille uğraşmak daha doğrusu cahil olup da çok bildiğini sananlarla uğraşmak daha da zor.. Anlatıyorum ama anlamıyor beni o an fark ediyorum boşa konuştuğumu.. Bugün çocuk ağlıyor diye birisi tokat attı çocuğuna, Daha belli 25 yaşında ama 3 çocuklukadının elini bir tutmuşum kızarmış ne yapıyorsun sen diye bağırdım istemeden.. Müdür soruna bana kızdı ama dedim yine olsa yine yaparım ben buyum dedim.. Benim yanımda böyle yapan evde neler yapar Allah bilir
inanamıyorum ya ne kadar cahil olsa da bir insan küçücük bir çocuğun belkide hayatındaki en önemli gününde, kendini en savunmasız ve muhtaç hissettiği anında nasıl yapabilir bunu ya. ama takdir ettim canım benim inan bende aynı tepkiyi verirdim. sinir oldum çok üzüldüm şu an düşününceSırma sorma çocukla bi şekilde baş ediyorsun ama Veli'ler fena.. Cahille uğraşmak daha doğrusu cahil olup da çok bildiğini sananlarla uğraşmak daha da zor.. Anlatıyorum ama anlamıyor beni o an fark ediyorum boşa konuştuğumu.. Bugün çocuk ağlıyor diye birisi tokat attı çocuğuna, Daha belli 25 yaşında ama 3 çocuklukadının elini bir tutmuşum kızarmış ne yapıyorsun sen diye bağırdım istemeden.. Müdür soruna bana kızdı ama dedim yine olsa yine yaparım ben buyum dedim.. Benim yanımda böyle yapan evde neler yapar Allah bilir
Haa ben oğlan sordu sandım canım yanlış veya eksik okumuşum demek ki kusura bakma :)YOK kizim sordu soruyu buyuk olan kiz
oglan kuçuk :) o pek oyle sorular sormazz
valla ben konuyu açmiycam, ins onumuzdeki kurbana kdr baska sormazz :)
seneler önce benim gerizekalı kuzenlerim 6 yaşındaki erkek kardeşimi götürmüşlerdi kurbanın yanına. kardeşimde o kadar farklı severdiki inekleri. yazın yaylada oyun oynardık o inek olurdu, bulaşık eldivenini şişirip ona inek memesi yapardık ben onu sağardımDeme ya o kadr tehlikeli sularda mı yüzüyoruz(
Gerçi arkadaş in kızı geçen yıl ille bende geliyim demiş kurban a.9 yaşında idi geçen yıl.Şimdi et yemiyor muş.nasıl yiyorsunuz gözünüzün önüne gelmiyor mu hayvancık diyormuş.
Dün bilmiyorum dedim sıkıştırdı bende nete bakarız demiştim sana güveniyordum bi açıklama vardır diye:))))
Şimdi ayvayı yedim :)))
tamam canimHaa ben oğlan sordu sandım canım yanlış veya eksik okumuşum demek ki kusura bakma :)
Aynen sen açma, sen kıs anlayabilir ama normal hikayeyi anlat doğru olanı, hani oğlunu kurban edecekti normalde falan filan kız anlar sanırım
Anaokulında çalışıyorum ben, ve eğitim hayatının başlangıcı bu demi sonuçta çok önemli, sırf çocukla zorlandığı ve başına atmak istediği için okula gönderiyor belli yapma o Zaman çocuk falan ben yapıyor muyum kardeş hayır..inanamıyorum ya ne kadar cahil olsa da bir insan küçücük bir çocuğun belkide hayatındaki en önemli gününde, kendini en savunmasız ve muhtaç hissettiği anında nasıl yapabilir bunu ya. ama takdir ettim canım benim inan bende aynı tepkiyi verirdim. sinir oldum çok üzüldüm şu an düşününce
yeni nesil anneler de herşeyi biliyor. her şeyin en doğrusunu onlar biliyor öğretmenleri azarlayanları bile var yok yere. tamam hakkını ara ama işini bilen öğretmene de işi öğretmeye çalışanlar var. bir de en nefret ettiğim tip anneler resmen rekabet işine dönüştürenler. en akıllı en temiz en çalışkan en güzel benim çocuğum olmalı diye hepsi kafayı yemiş.
eğitim sistemimiz zaten o kadar güzelki bi de böyle anne babalarla bu çocuklara yazık oluyor vallahi