2015 Şubat Anneleri

iyi geceler kızlar. bu gece çoooook uzun zaman sonra felekten bi gece çaldık o kadar iyi geldiki. meğer normal insanlar gibi eğlenmeyi unutmuşuz ya. eşim bi gece de düşünme dert etme ağlarsa ararlar dedi bende öyle yaptım. uyudu mu yedi mi üzüyo mu diye düşünmeden eğlendim.

1de geldik uyumamıştı zaten son zamanlarda çok geç uyuyo. battı balık yan gider dedim gecenin sonuna kadar kaldık. canlı müzikli bi mekandaydık resmen kurtlarımı döktüm nasıl eğlenmeye aç kalmışsam :KK70: vallahi ne güzel deşarj oldum ya.. insan bazen hayata biraz mola vermeli..

bu aksam park da biraz fazla kaldik hava karardi falan
hakan ortalikda oynuyordu birden çiglik atip aglamaya absladi, kostum kucakladim neresine noldu diye, arkadsala ari fln sokdu sandik heryeirni kontrol ettik yok bisey aglayip sustu kucagimda
birakdim yine agliyor yere bakiyor
sonra dan aklimizaz geldi golgesinden korkuyor ama oyle boyle deil çiglik çiglik feryat figan agliyor hgordugu gibi .
. bu yasta çocughun golgesinden kiokruydugnuda ilk goruyorum bi yasima daha girdim bugun
bakalim daha neler gorecezzz
ben gece pek çikmam zamanla unutur insallah o sorun deilde evde de var golge aksam isiklari açinca oluyor sonuàta
onu bi gorurse ayvayi yedigimin resmidir....
Daha önce çok duydum ben :) ayaz gölgesinin bile farkında değil, farkında olması güzel bişi Zaman'la kendi gölgesi olduğunu anlayıp sevinecek merak etme :))

Kızlar merhaba ne yapıyorsunuz..
Ben kaç gündür yazamadım, sadece evdeyken internetim var burda malum o yüzden de pek giremedim..

yeb4 yeb4 walla süpersin çok çok iyi yapmışsın, Nasıl iyi gelmiştir kim bilir :) ben bırakamıyorum maalesef, geçen gün daha eşimle bırakayım dedim 1 saat sürdü işim eve bi geldik ayaz salya sümük ağlıyor duymamış.. Beni iki dk görmese kıyamet kopuyor çok bağlandı bana :KK43: geçer inşallah

dadera dadera Can'ım yaa duru Me çekti nazar değiyor bence ona Yıldız'ı çok düşük sanki bazı çocuklarda öyle oluyor özellikle onun gibi çok güzel olanlarda :) sen ona bol bol oku nazar boncuğu tak iyi bak gelinime :)))

MaRaL_ MaRaL_ canımcım geçmiş olsun kaka durumları Nasıl şimdi?

Ayaz da hastalandı burda üç gün önce aTeşi çıktı bi de döküntü oldu vücudunda ateşi 39larda idi..
Dün doktora götürdüm allahım Nasıl farklı doktor yaa.. Ayazla oynaya oynaya muayene etti ayaz normalde çok ağlar dalan Ada'm hep oyunla yaptı her şeyi benim ağız açık kaldı çoğul güle oynaya çıktı odadan.. Walla tekrar Almanya'da yaşayasın geldi herşey daha güzel çocuklar için resmen bu ülke..
Neyse işte doktor ateşten döküntü dedı ve kaşıntı için bi ilaç verdi o kadar pışık oldu fena şekilde onu gösterdim krem falan yalan diyor açık bırak besini evde boşver işesin diyor :)))

hakan iyi ishal duurumu yok

ama ben çok kotuyum,belki kirk kere ishal yaptim, son dakiler kanli olmaaya basladi
bulantim var ama kusma yok sukur
basim karnim agriyor çokkk yorgunum,ölüyorum resmenn
sabah dr a gidicem, çikabilirsem sabaha
saat basi wc deyim ishal için uyyamiyorumda karin agrisindan uykumdan uyaniyuiorum
ilk defa boyle bisey geldi basima :KK43:(

Eyvah siz kapmışsınız Şifayı canım parklarda hasta olan veya olmak üzere olan birileri varmıştır.. Şimdi nasılsın? İshal de çok kötü oluyor aman suyunu ihmal etme

Eyvah siz kapmışsınız Şifayı canım parklarda hasta olan veya olmak üzere olan birileri varmıştır.. Şimdi nasılsın? İshal de çok kötü oluyor aman suyunu ihmal etme
Maalesef canım öyle oldu.
Emre dede olur kesin bişey ler beklyom eli kulağında
İshal aynı hiç düzelme yok bende.çok yorgunum bardağa su koymaya dermanim yok.

sanki hastayim yorgunum halim yok
sabahtan beri i$ yapiyorum hasta deilken daha az i$ yapiyordum sanki

dun çocuklar çok istiytor diye kalkdim gole gittik kayinimla pinik falan
hep yattim orda ne bisey yedim ne bi is yaptim , çocuklarda kendileri oynadi falan
dönü$te bide o halde 80 km araba kullandim hayatimdaki en kotu halde araba surmemdi bildiginiz tehlike saçiyordum bas ve karin agrimla esim gece kullanamiyor gozlerinden mecbur ihale bana kaldi

sabahta kalkmis çatal bardak kavgasi ediyor yerinde deilmis,halimmi var sanki , hepsi makinede temiz git al be adammm

Kızlar merhaba ne yapıyorsunuz..
Ben kaç gündür yazamadım, sadece evdeyken internetim var burda malum o yüzden de pek giremedim..

yeb4 yeb4 walla süpersin çok çok iyi yapmışsın, Nasıl iyi gelmiştir kim bilir :) ben bırakamıyorum maalesef, geçen gün daha eşimle bırakayım dedim 1 saat sürdü işim eve bi geldik ayaz salya sümük ağlıyor duymamış.. Beni iki dk görmese kıyamet kopuyor çok bağlandı bana :KK43: geçer inşallah

dadera dadera Can'ım yaa duru Me çekti nazar değiyor bence ona Yıldız'ı çok düşük sanki bazı çocuklarda öyle oluyor özellikle onun gibi çok güzel olanlarda :) sen ona bol bol oku nazar boncuğu tak iyi bak gelinime :)))

MaRaL_ MaRaL_ canımcım geçmiş olsun kaka durumları Nasıl şimdi?

Ayaz da hastalandı burda üç gün önce aTeşi çıktı bi de döküntü oldu vücudunda ateşi 39larda idi..
Dün doktora götürdüm allahım Nasıl farklı doktor yaa.. Ayazla oynaya oynaya muayene etti ayaz normalde çok ağlar dalan Ada'm hep oyunla yaptı her şeyi benim ağız açık kaldı çoğul güle oynaya çıktı odadan.. Walla tekrar Almanya'da yaşayasın geldi herşey daha güzel çocuklar için resmen bu ülke..
Neyse işte doktor ateşten döküntü dedı ve kaşıntı için bi ilaç verdi o kadar pışık oldu fena şekilde onu gösterdim krem falan yalan diyor açık bırak besini evde boşver işesin diyor :)))
sana bayağı alışmış canım belliki ama işe başlayınca ilk dönem zor olsa da bi süre sonra alışır bence. sen hiç bırakmadığın için ağlamış tabiiki. ilk zamanlar çok normal. işte böyle yavaş yavaş başlaman lazım bırakıp gitmeye. babası nasıl duymamış ağladığını? sen bu durumu yaşadığın için lütfen pes etme. hem Ayaz hem eşin için senin arada bi saat çıkıp gitmen şart. eşin zamanla sorumluluk almayı öğrenecek Ayaz da sensiz babasıyla vakit geçirmeyi öğrenecek. belki alışana kadar tatsız olacak ama ikisi de alışacak. gerçekten bunu bi düşün. ben öyle böyle bırakmaya alıştırdığım için çok sorun olmuyor mesela. babasına da bırakıyorum bi iki saat. gerçekten rahatlayacaksın inan.

tatilde hasta olması kötü olmuş kıyamam :KK43: şimdi nasıl oldu? belki hava değişimi falan etkilemiştir.. insan burda hele devlet hastanelerindeki muameleyi görünce yurtdışındaki bazı ülkeler insanüstü geliyor tabii..

sanki hastayim yorgunum halim yok
sabahtan beri i$ yapiyorum hasta deilken daha az i$ yapiyordum sanki

dun çocuklar çok istiytor diye kalkdim gole gittik kayinimla pinik falan
hep yattim orda ne bisey yedim ne bi is yaptim , çocuklarda kendileri oynadi falan
dönü$te bide o halde 80 km araba kullandim hayatimdaki en kotu halde araba surmemdi bildiginiz tehlike saçiyordum bas ve karin agrimla esim gece kullanamiyor gozlerinden mecbur ihale bana kaldi

sabahta kalkmis çatal bardak kavgasi ediyor yerinde deilmis,halimmi var sanki , hepsi makinede temiz git al be adammm
şu an eşine çok sinir oldum. ayıp yahu hastalıktan ölüyosun elini kaldırıp çatal mı alamıyo..

çok geçmiş olsun canım benim şimdi nasılsın? buralarda da öyle bi salgın var anlamadım. ishal mide bulantısı halsizlik. halam kuzenim falan ard arda oldu hastanede serum falan aldılar. dikkat et kendine bol bol su iç.

şu an eşine çok sinir oldum. ayıp yahu hastalıktan ölüyosun elini kaldırıp çatal mı alamıyo..

çok geçmiş olsun canım benim şimdi nasılsın? buralarda da öyle bi salgın var anlamadım. ishal mide bulantısı halsizlik. halam kuzenim falan ard arda oldu hastanede serum falan aldılar. dikkat et kendine bol bol su iç.
bosver canim sen onu sira ona gelecek nasilsaa anlar belki beni, alistim artik ben ...

burdaada salgin varmis , sabah dr a gittim agri kesici klasik ishal ilaci falan verdi gonderdi , baska napacakdi demi bende çok sey ebkliyorum galiba dr dan
ilaçlari aliyorum hiç faydasi yok yani bende degisiklik yok
dun sbahtan bgeri çekdigim sanciyla karin agriisyla 10 tane çocuk dogururdum vallaa ..
hakan bu sabah 2 defa sulu kaka yapti,devami gelmedi
dr u aradim diyet uygula dedi , ilaç ver dedi ama ialci içiremiyorum, bi yudum aliyor gerisini içmiyor
bende su veriyorum bol bol onu guzel içiyor
ilaç tatlida aslinda portakkali falan ama sevmedi tadini :KK43:

kizim duzeldi galiba uç dort kusmayla atlatti galiba

nasil bi virusse çocuklar hafif atlatiyor beni mahvetti
bunada sukur napalim onlar iyi olsunda

sana bayağı alışmış canım belliki ama işe başlayınca ilk dönem zor olsa da bi süre sonra alışır bence. sen hiç bırakmadığın için ağlamış tabiiki. ilk zamanlar çok normal. işte böyle yavaş yavaş başlaman lazım bırakıp gitmeye. babası nasıl duymamış ağladığını? sen bu durumu yaşadığın için lütfen pes etme. hem Ayaz hem eşin için senin arada bi saat çıkıp gitmen şart. eşin zamanla sorumluluk almayı öğrenecek Ayaz da sensiz babasıyla vakit geçirmeyi öğrenecek. belki alışana kadar tatsız olacak ama ikisi de alışacak. gerçekten bunu bi düşün. ben öyle böyle bırakmaya alıştırdığım için çok sorun olmuyor mesela. babasına da bırakıyorum bi iki saat. gerçekten rahatlayacaksın inan.

tatilde hasta olması kötü olmuş kıyamam :KK43: şimdi nasıl oldu? belki hava değişimi falan etkilemiştir.. insan burda hele devlet hastanelerindeki muameleyi görünce yurtdışındaki bazı ülkeler insanüstü geliyor tabii..
Şimdi seminer döneminde yanında götürcem mecbur kimse yok bakacak, sonra bayram sonrası ayrılacak benden.. Dediğin gibi zor olacak ama mecbur yapabileceğim birşey yok maalesef..

Tabi farklı ortam,her gün farklı bir yeri gezmekten yoruldu, hasta oldu üstüne derken çocuk hep beni istedi o da haklı da işte ben de bunalıyorum.. Bugün arkadaşlarla buluştuk, ikisinin daha çocuğu var biri hep uyudu zaten 3 aylıktı 5 saat uyudu çocuk diğeri de ilk bi oynadı bişiler yedi sonra annesi yatağa bıraktı onu 3-5 dk ağladı sonra sustu uyudu 3 saat (13 aylık) ben şok tabi.. Benimki de orda olduğum sürece gözünü kırpmadı sürekli meme istedi tabi haliyle sıkıldı mızırdadı.. Yok anam yok biz Türk'ler çocuk büyütmeyi bilmiyoruz en azından kendi adıma konulayım az gaddar olacan :)))

kizlar ben bikdim bu çocugun bezinden, daha dogrusu bezi çikartma çabvasindan
zar zor bagliyorum buldugu ilk firsatda hop bezi açiyor kafayi yiycem
bu sabah tam uç kere bagladim aninda çozdu yetisemiyorum oteki bezi koyana kdr o benden hizli davbraniyor, karnim agriyor bi yandan oda tekemliyor bi yandan, oturdul agladim vallaa

gunduzde bi kaç kere body nin altindan çikairyor bol sa bodysi eli yetiyorsa affetmiyor

ben artik buna dayanamuycam fazla bi seçeengim yok

bu aksam bez degisturmek için çikarttim çis dedim oda çis dedi, aldim oturrttum lazimliga , iki dk oyaladim bi taraftan çis diyerek
kalkmak istedi bi bakdim yapmis :)

simdi ben bunun devamini getirmek istiyorum çokkk erken biliyorum ama bez çikarmak istemesinin sebebi hazir olmasi olabilir ( ablasida boyleydi ama o 30 aylikdi yarim gunde alismisti hiç bisey yapmadim ben çocuk zaten hazirmis )
ama 18 ay çok kuçuk napsam bilemedim devam etsemmi , bide ishal durumu var bez baglamdan tutamam bu aralar
saat basi çikarip lazimliga oturtcam mecbur

vahide1204 vahide1204 C cermelek Tiramisu35 Tiramisu35 tecrubeli anneler yardimm
gelincikgibi gelincikgibi im sen ne diyorsunnn

diger fikri olan arkadaslarda yazsin tabiii
ben digerlerinde hiç ugrasmadim , kendileri yapti birazda oglum biraz kaçamak yapardi onuda okula basladigi zamaana gelmisti çocuk o kdr fazla olayi kaldiramadi daah 2.5 yasindayken

yani bu konuda pek tecubrlei sayilmam, millet 6 aydan fln bahsediyor, haftalardan bahsediyor alisma surecine ben de oyle aval aval bakiyorum :)

ha bidee o bez çikdiysa gun içinde mutlaka çis yapiyor aninda gorup mudahale etmediysem, yani bosa çikamriyor çis yapmak için çikariyor sankimmmm :)))))

Son düzenleme:
yani bidligi tek tuk kelimeden biride çis :)
daha kelime turetemeyen bebenin çis diye lazimliga kosmasi çokmu hayalprestlik olurki :KK70::KK70::KK70:

bu sabah tam uç kere bagladim aninda çozdu yetisemiyorum oteki bezi koyana kdr o benden hizli davbraniyor, karnim agriyor bi yandan oda tekemliyor bi yandan, oturdul agladim vallaa

gunduzde bi kaç kere body nin altindan çikairyor bol sa bodysi eli yetiyorsa affetmiyor

bu aksam bez degisturmek için çikarttim çis dedim oda çis dedi, aldim oturrttum lazimliga , iki dk oyaladim bi taraftan çis diyerek

simdi ben bunun devamini getirmek istiyorum çokkk erken biliyorum ama bez çikarmak istemesinin sebebi hazir olmasi olabilir ( ablasida boyleydi ama o 30 aylikdi yarim gunde alismisti hiç bisey yapmadim ben çocuk zaten hazirmis )
ama 18 ay çok kuçuk napsam bilemedim devam etsemmi , bide ishal durumu var bez baglamdan tutamam bu aralar

vahide1204 vahide1204 C cermelek Tiramisu35 Tiramisu35 tecrubeli anneler yardimm

ben digerlerinde hiç ugrasmadim , kendileri yapti birazda oglum biraz kaçamak yapardi onuda okula basladigi zamaana gelmisti çocuk o kdr fazla olayi kaldiramadi daah 2.5 yasindayken

yani bu konuda pek tecubrlei sayilmam, millet 6 aydan fln bahsediyor, haftalardan bahsediyor alisma surecine ben de oyle aval aval bakiyorum :)

ha bidee o bez çikdiysa gun içinde mutlaka çis yapiyor aninda gorup mudahale etmediysem, yani bosa çikamriyor çis yapmak için çikariyor sankimmmm :)))))

Maralım benim kız da aynı şimdi hava sıcak ya alta sadece bez giydiriyorum dediğin gibi bezi hemen çıkarıyor :)) seninkinin şu ishal durumları olmasaydı denenebilir aslında sen ne yap et ishali bitir sonra devam et bence erken bir Zaman ama her çocuğun farkındalığı değişik oluyor abisinden ablasından gördüğü için belki de daha çabuk öğrenir bir de kendi çiş dediyse zaten belki de fazla uğraşmıcaksın bile :))

Maralım benim kız da aynı şimdi hava sıcak ya alta sadece bez giydiriyorum dediğin gibi bezi hemen çıkarıyor :)) seninkinin şu ishal durumları olmasaydı denenebilir aslında sen ne yap et ishali bitir sonra devam et bence erken bir Zaman ama her çocuğun farkındalığı değişik oluyor abisinden ablasından gördüğü için belki de daha çabuk öğrenir bir de kendi çiş dediyse zaten belki de fazla uğraşmıcaksın bile :))
ne kdr sicak olursa olsun ben sadece bezle birakamiyorumki, hata havalar serinlesede pantalon giydirsem diye ebkliyorum dort gozlee :)

sabah uyandiginda evde yokdum geldigimde esim bezi degistiryoirdu , oturttum yapmadii
bezi çiakrmadan oyle arada oturtup çis diye deniycem
bi gun içinde iki uç defa yapsa yeter herhalde
bi kaç gunede ishali geçince bakariz
ama benimki ishal olamsada gunde iki uç defa kaka yapiyor zaatenn
su ankinin farki kotu kokulu ve sulu olmasi dun uç kere yapti

Ben de oglan 2.5 kiz 2 yasindaydi ogrendiginde mevsimlerden dolayi.kiz daha erkenede hazirdi ama ugrasmamistim.ikisi de cabuk ogrendi.iki haftada tamamdi.serra da cis diyor.temizleme hareketi bile yapiyor.ama cis deyip yapmiyor.belki hazirdir hakanda.dene.olmadi birakirsin.ama ishal isi bozmus.

ne kdr sicak olursa olsun ben sadece bezle birakamiyorumki, hata havalar serinlesede pantalon giydirsem diye ebkliyorum dort gozlee :)

sabah uyandiginda evde yokdum geldigimde esim bezi degistiryoirdu , oturttum yapmadii
bezi çiakrmadan oyle arada oturtup çis diye deniycem
bi gun içinde iki uç defa yapsa yeter herhalde
bi kaç gunede ishali geçince bakariz
ama benimki ishal olamsada gunde iki uç defa kaka yapiyor zaatenn
su ankinin farki kotu kokulu ve sulu olmasi dun uç kere yapti
Sen emzirmeyi birakiyordun bitirdin mi takip edemedim.serra dun asi oldu.8.400 gr geldi.boyda 73. İkisinde de persantil altina dusmus.kabus bunda da buldu beni.cok moralim bozuldu.emmeyi biraktircam ama kademeli mi birden mi karar veremiyorum.kizi kademeli biraktirmistim.bu da cok dustu memeye.
Bugun 3 kez vereyim gunduz diyorum.aksi gibi de bu asi ates yapti.digerleri hic yapmamisti.bi de alerjisi var ya sanki onu diyette yalniz birakcakmisim gibi bi tuhaf azap duyuyorum.ikimizde diyette olunca kader birligi gibiydi.

MaRaL_ MaRaL_ bu Konuda tek bildiğim çocuğu zorlamamak ama Hakan hazır sanki çiş demesi ve lazı kupa yapması çok güzel.. Bence ishale rağmen devam edebilirsin zorlamadan ama baktın ki en ufak bir terslik var tepki veriyor hemen kapat olayı hiç deneme bir daha.. Hazır olan çocuğu da bekletmek saçma olur canım :))

Sen emzirmeyi birakiyordun bitirdin mi takip edemedim.serra dun asi oldu.8.400 gr geldi.boyda 73. İkisinde de persantil altina dusmus.kabus bunda da buldu beni.cok moralim bozuldu.emmeyi biraktircam ama kademeli mi birden mi karar veremiyorum.kizi kademeli biraktirmistim.bu da cok dustu memeye.
Bugun 3 kez vereyim gunduz diyorum.aksi gibi de bu asi ates yapti.digerleri hic yapmamisti.bi de alerjisi var ya sanki onu diyette yalniz birakcakmisim gibi bi tuhaf azap duyuyorum.ikimizde diyette olunca kader birligi gibiydi.
Ben de eve dönünce bırakılacak artık bıktım çünkü.. Sürekli meme iki dk da bir yapışıyor yakama, yemiyor, uyumuyor Memiiii diyor sürekli.. Son Zaman'larda daha önce de dediğim gibi çok ağlak sürekli ağlıyor ve bana bağımlı bakalım meme bitince Nasıl olacak.. Ben kademeli mümkün değil yapamam tak diye kescem

X