2015 Şubat Anneleri

yeb4 yeb4 canım berat minika çocukta topsy ve tim diye bi program var onu izliyor orda ikizler var topsy ve tim diye begüşü topsy e çok benzetiyorum büyüyünce begüm de onun gibi şirin bi kız olur :) bi ara bakabilirsen bak topsy e canım aynı begüşün 6 yaşındaki hali

Sen emzirmeyi birakiyordun bitirdin mi takip edemedim.serra dun asi oldu.8.400 gr geldi.boyda 73. İkisinde de persantil altina dusmus.kabus bunda da buldu beni.cok moralim bozuldu.emmeyi biraktircam ama kademeli mi birden mi karar veremiyorum.kizi kademeli biraktirmistim.bu da cok dustu memeye.
Bugun 3 kez vereyim gunduz diyorum.aksi gibi de bu asi ates yapti.digerleri hic yapmamisti.bi de alerjisi var ya sanki onu diyette yalniz birakcakmisim gibi bi tuhaf azap duyuyorum.ikimizde diyette olunca kader birligi gibiydi.
yok canim birakdirmadim cesaret edemiyorum, korkuyorum el kdr bebeden iyimi :))
ama mesela dun gece hiç emmedi butun gece uyuudu sabahta biberon yaptim geceyi emzirmeden kapatmis olduk, oglene kdr da iki uç kere emdi oyle iste
ben sut ve urunlerini vereememe gibi bi durumum olsa bi raz daha dayanirdim senin yerinde olsam
sonra zayiflarsa bu sefer daha çok uzulursun

Daha önce çok duydum ben :) ayaz gölgesinin bile farkında değil, farkında olması güzel bişi Zaman'la kendi gölgesi olduğunu anlayıp sevinecek merak etme :))
aa ger_ekten mii sevindim iyi bisey olmasina :)
o gun oyun gibi gosterdim baska ilgilnenmiyor simdilik golgesiyle :)

Kızlar merhaba ne yapıyorsunuz..
Ben kaç gündür yazamadım, sadece evdeyken internetim var burda malum o yüzden de pek giremedim..

yeb4 yeb4 walla süpersin çok çok iyi yapmışsın, Nasıl iyi gelmiştir kim bilir :) ben bırakamıyorum maalesef, geçen gün daha eşimle bırakayım dedim 1 saat sürdü işim eve bi geldik ayaz salya sümük ağlıyor duymamış.. Beni iki dk görmese kıyamet kopuyor çok bağlandı bana :KK43: geçer inşallah

@dadera Can'ım yaa duru Me çekti nazar değiyor bence ona Yıldız'ı çok düşük sanki bazı çocuklarda öyle oluyor özellikle onun gibi çok güzel olanlarda :) sen ona bol bol oku nazar boncuğu tak iyi bak gelinime :)))

MaRaL_ MaRaL_ canımcım geçmiş olsun kaka durumları Nasıl şimdi?

Ayaz da hastalandı burda üç gün önce aTeşi çıktı bi de döküntü oldu vücudunda ateşi 39larda idi..
Dün doktora götürdüm allahım Nasıl farklı doktor yaa.. Ayazla oynaya oynaya muayene etti ayaz normalde çok ağlar dalan Ada'm hep oyunla yaptı her şeyi benim ağız açık kaldı çoğul güle oynaya çıktı odadan.. Walla tekrar Almanya'da yaşayasın geldi herşey daha güzel çocuklar için resmen bu ülke..
Neyse işte doktor ateşten döküntü dedı ve kaşıntı için bi ilaç verdi o kadar pışık oldu fena şekilde onu gösterdim krem falan yalan diyor açık bırak besini evde boşver işesin diyor :)))
Can'ım geçmiş olsun ayazıma, Tuna da hastalanacak diye korkuyorum valla, keşke hiç hasta olmasalar. Ben bu Avrupalıları çözemedim vallah biz hala uyku sorunu çekiyoruz. Tek problem ağlatmamak mı yani? Bence bizimkilerin geni işlenirken uyku kodunu atlamışlar :KK70: bağlılık konusunda Tuna da Fenalarda bu ara. Suyla oynama dışında sadece bana yapışık gezmek istiyor. Ama ayazın ki gerçekten çok fazla. Ama böyle böyle alışacak Can'ım napalım..

hakan iyi ishal duurumu yok

ama ben çok kotuyum,belki kirk kere ishal yaptim, son dakiler kanli olmaaya basladi
bulantim var ama kusma yok sukur
basim karnim agriyor çokkk yorgunum,ölüyorum resmenn
sabah dr a gidicem, çikabilirsem sabaha
saat basi wc deyim ishal için uyyamiyorumda karin agrisindan uykumdan uyaniyuiorum
ilk defa boyle bisey geldi basima :KK43:(
Anammmm geçmiş olsun kız ne oldu yav size. Ortada bi virüs lafı dolaşıyor inşallah öyle bi durum değildir. Annem ishal için Türk kahvesi ve limon suyunu karıştırıp içirirdi. Bi denesene.. Belki iyi gelir

kizlar ben bikdim bu çocugun bezinden, daha dogrusu bezi çikartma çabvasindan
zar zor bagliyorum buldugu ilk firsatda hop bezi açiyor kafayi yiycem
bu sabah tam uç kere bagladim aninda çozdu yetisemiyorum oteki bezi koyana kdr o benden hizli davbraniyor, karnim agriyor bi yandan oda tekemliyor bi yandan, oturdul agladim vallaa

gunduzde bi kaç kere body nin altindan çikairyor bol sa bodysi eli yetiyorsa affetmiyor

ben artik buna dayanamuycam fazla bi seçeengim yok

bu aksam bez degisturmek için çikarttim çis dedim oda çis dedi, aldim oturrttum lazimliga , iki dk oyaladim bi taraftan çis diyerek
kalkmak istedi bi bakdim yapmis :)

simdi ben bunun devamini getirmek istiyorum çokkk erken biliyorum ama bez çikarmak istemesinin sebebi hazir olmasi olabilir ( ablasida boyleydi ama o 30 aylikdi yarim gunde alismisti hiç bisey yapmadim ben çocuk zaten hazirmis )
ama 18 ay çok kuçuk napsam bilemedim devam etsemmi , bide ishal durumu var bez baglamdan tutamam bu aralar
saat basi çikarip lazimliga oturtcam mecbur

vahide1204 vahide1204 C cermelek Tiramisu35 Tiramisu35 tecrubeli anneler yardimm
gelincikgibi gelincikgibi im sen ne diyorsunnn

diger fikri olan arkadaslarda yazsin tabiii
ben digerlerinde hiç ugrasmadim , kendileri yapti birazda oglum biraz kaçamak yapardi onuda okula basladigi zamaana gelmisti çocuk o kdr fazla olayi kaldiramadi daah 2.5 yasindayken

yani bu konuda pek tecubrlei sayilmam, millet 6 aydan fln bahsediyor, haftalardan bahsediyor alisma surecine ben de oyle aval aval bakiyorum :)

ha bidee o bez çikdiysa gun içinde mutlaka çis yapiyor aninda gorup mudahale etmediysem, yani bosa çikamriyor çis yapmak için çikariyor sankimmmm :)))))
Kesinlikle hazır canım hiç ihmal etme bağlama bezini bu arada çookk geçmiş olsun canım hepinize gece ne yapcan bağlıycanmı hasta olman kötü olmuş bu ara wc alışkanlığını yaparken zor olur sanada diğer ikisini gece bezledinmi bilmiyorum ama ben büyüklerde ikisinide geceli gündüzlü alıştırmıştım daha iyi oluyor tekrar gece içinde uğraşmamıştım bakalım bunda nasıl olacak birde lazımlık ben hiiççç sevmiyorum direkt wc sonradan lazımlığıda bıraktırmak zor sanki kullanmadığım için bilmiyorum şimdiden kolay gelsin canım

Anammmm geçmiş olsun kız ne oldu yav size. Ortada bi virüs lafı dolaşıyor inşallah öyle bi durum değildir. Annem ishal için Türk kahvesi ve limon suyunu karıştırıp içirirdi. Bi denesene.. Belki iyi gelir
saol canim he oyle bi nvirus ayni simiki orayla
geecnin bu saati oldu uykuszlukdan vbasim çatliyor amma uyyamiyorum sancidan, bulantidan kafayi yiycemmm
kahveyi yarin yapayim simdi uykumu fln kaçirir yarin biterim uykusuzzz

Kesinlikle hazır canım hiç ihmal etme bağlama bezini bu arada çookk geçmiş olsun canım hepinize gece ne yapcan bağlıycanmı hasta olman kötü olmuş bu ara wc alışkanlığını yaparken zor olur sanada diğer ikisini gece bezledinmi bilmiyorum ama ben büyüklerde ikisinide geceli gündüzlü alıştırmıştım daha iyi oluyor tekrar gece içinde uğraşmamıştım bakalım bunda nasıl olacak birde lazımlık ben hiiççç sevmiyorum direkt wc sonradan lazımlığıda bıraktırmak zor sanki kullanmadığım için bilmiyorum şimdiden kolay gelsin canım
bugun ugrastim bi kaç kere ypmadi, ishali var bezi tamamen çikaramiyorumki, belli olmuor birden yapiveiryor ayni çis gibi ikinmiyor bile su gibi kaka dusun

bekliycem mecbur taamamen bezi çikarmak için
buyuklerde ikisinide ayni anda yapmadim bilmiyorum ondanmi oglum hala geceleri hazir deil
ama kardesim ve bende yapardik ilkokulda :) genetik oluyirmus:)

bugun ugrastim bi kaç kere ypmadi, ishali var bezi tamamen çikaramiyorumki, belli olmuor birden yapiveiryor ayni çis gibi ikinmiyor bile su gibi kaka dusun

bekliycem mecbur taamamen bezi çikarmak için
buyuklerde ikisinide ayni anda yapmadim bilmiyorum ondanmi oglum hala geceleri hazir deil
ama kardesim ve bende yapardik ilkokulda :) genetik oluyirmus:)
Bunda geceyide alıştır dene canım şükür benimkiler hiç kçırmadılar geceleri inş. Hamza Tuğra yıda öyle alıştırıcam :KK66:

MaRaL_ MaRaL_ nasıl oldunuz canım?

BRBM BRBM hiç görmedim canım merak ettim bakayım bi ara :)

gelincikgibi gelincikgibi şimdi nasıl oldu kuzucuk canım?
o konuda benim adıma da konuşabilirsin bence bende beceremiyorum :)) bu ecnebilerin bi sırrı var ama tam olarak nedir bilemiyorum :)

o konuda benim adıma da konuşabilirsin bence bende beceremiyorum :)) bu ecnebilerin bi sırrı var ama tam olarak nedir bilemiyorum :)
kiz iyi
hakan pisik olmus ama ishal sayisi az
oglan uyumadan once karnim agriyor dedi yarin nolur bilmuyorum okulun ilk gunu yarin
ben çokkkkk kotuyummmmmm:KK61::KK61::KK61::KK61:

Merhaba hanımlar
Bugün iyim çok şükür.az bulantı var ama olsun yavaş yavaş geçiyor

Dün kahve yi demedim o iyi geldi galiba mery60 mery60 çok sağol canım
Üşendim pişirmeye suyu limonu sıkıp içtim kahveye.tadı berbattı ben.zaten kahve sevmem gerçi:)))))

Can'ım geçmiş olsun ayazıma, Tuna da hastalanacak diye korkuyorum valla, keşke hiç hasta olmasalar. Ben bu Avrupalıları çözemedim vallah biz hala uyku sorunu çekiyoruz. Tek problem ağlatmamak mı yani? Bence bizimkilerin geni işlenirken uyku kodunu atlamışlar :KK70: bağlılık konusunda Tuna da Fenalarda bu ara. Suyla oynama dışında sadece bana yapışık gezmek istiyor. Ama ayazın ki gerçekten çok fazla. Ama böyle böyle alışacak Can'ım napalım..
Yanı ağlama da denmez aslında, mızırdandı ağlama bizim çocuklarınki :)) bence de genlerde bir sorun var aöa anlamadım, sadece uyku değil diğer konularda da çok aşırı rahatlar, ben oradayken çocuk hiç
Bişi yemedi mesela sadece iki üç üzüm o kadar ben olsam bin kere bişi teklif etmiştim ayaza :))

Acaba bu bir dönem mi ki anlamadım ben zaten bağlıydı ama bu kadar değil i, bugün de evden çıkarken çok ağladı yavrum.. Aynen alışacak tekrar napalım

İyi maşallah canım bedenindeki döküntüler az kaldı..
Bugün aşıya götürmeyi unuttum stresten yarın götürcem inşallah bakalım. Sizinki de yaklaştı demi?

Kızlar selamlar :)
Evine döndüm bu sabah.. Dün akşam bindik uçağa ayaz uyudu yol boyunca, uçaktan inerken uyandı saat 1 gibi gece sonra da 4e kadar uyuyamadı çocuk koşuşturmaktan.. Arabaya binip Çorum'a gelirken uyudu tekrar çok şükür..

Bugün çok sinir oldum anlatsam inanmazsınız..
Sabah 6.30 gibi evdeydik biz ayaz uyuyordu hemen yatırdım yatağına ben de hemen yattım ne kadar uyusam kardır dedim işe gidene kadar.. Neys 8 buçukta telefonum çaldı, ayaz uyandı haliyle, bi baktım kaynana,.. Biz geldik kapıyı açarmısın dedı. Ben şok tabi, ne kapısı demişim uyku sersemi.. Siz Çorum'a gelmediniz mi dedı geldik dedim, sonra dank etti bublar Çorum'da.. Ben direk eşimin yanına koştum dedim annen niye geldi ben ayazı okula götürcem demiştim.. Görümce dün bana mesaj atmış benim de internetim olmadığı için Almanya'da görmedim.. Eşime de atmış ben seminerleri Çorum'da alcam misafir kabul eder misin diye, o da ablanla konuş öyle demiş..

Senaryo Nasıl? Gelen 3 kişi, Kayınvalide, görünce ve teyzesinin kızı.. Abi bu Nasıl iş yaa??? Sınır küpü oldum, sabah sabah ya sizin ne işiniz var bende, ben yoldan yeni gelmişim evi bok götürüyor, aşırı yorgunum.. Ben şimdi ne yapıyım bunları?? Walla dövesim var yaa çıldırcam burda kalacaklar Bayram'a kadar :KK43:

Merhaba hanımlar
Bugün iyim çok şükür.az bulantı var ama olsun yavaş yavaş geçiyor

Dün kahve yi demedim o iyi geldi galiba mery60 mery60 çok sağol canım
Üşendim pişirmeye suyu limonu sıkıp içtim kahveye.tadı berbattı ben.zaten kahve sevmem gerçi:)))))
Kız Maral üşenmişsin ama doğrusunu yapmışsın :) çiğ kahve limon karıştıracaktın zaten, pişirmeyecektin. İyi gelmesine sevindim.

Kızlar selamlar :)
Evine döndüm bu sabah.. Dün akşam bindik uçağa ayaz uyudu yol boyunca, uçaktan inerken uyandı saat 1 gibi gece sonra da 4e kadar uyuyamadı çocuk koşuşturmaktan.. Arabaya binip Çorum'a gelirken uyudu tekrar çok şükür..

Bugün çok sinir oldum anlatsam inanmazsınız..
Sabah 6.30 gibi evdeydik biz ayaz uyuyordu hemen yatırdım yatağına ben de hemen yattım ne kadar uyusam kardır dedim işe gidene kadar.. Neys 8 buçukta telefonum çaldı, ayaz uyandı haliyle, bi baktım kaynana,.. Biz geldik kapıyı açarmısın dedı. Ben şok tabi, ne kapısı demişim uyku sersemi.. Siz Çorum'a gelmediniz mi dedı geldik dedim, sonra dank etti bublar Çorum'da.. Ben direk eşimin yanına koştum dedim annen niye geldi ben ayazı okula götürcem demiştim.. Görümce dün bana mesaj atmış benim de internetim olmadığı için Almanya'da görmedim.. Eşime de atmış ben seminerleri Çorum'da alcam misafir kabul eder misin diye, o da ablanla konuş öyle demiş..

Senaryo Nasıl? Gelen 3 kişi, Kayınvalide, görünce ve teyzesinin kızı.. Abi bu Nasıl iş yaa??? Sınır küpü oldum, sabah sabah ya sizin ne işiniz var bende, ben yoldan yeni gelmişim evi bok götürüyor, aşırı yorgunum.. Ben şimdi ne yapıyım bunları?? Walla dövesim var yaa çıldırcam burda kalacaklar Bayram'a kadar :KK43:

Seminer başladı döndünüz dimi. Tatil ne çabuk bitti yav.. Hiç gidesim yok okula. Tuna da yırttı kendini sabah sabah. Zaten gece üçten beşe uyumamıştı. Bende perişan olduydum zaten. Tam Zaman'ını bulur zaten.. Ya hiç sabredemiyorum yaa.. Yemek mi uyku mu diye düşünüyorum ve yine UYKU diyorum :KK43:
Yolculuğunuzun iyi geçmesine sevindim ama canım. Aferin ayazıma :)
Ya ne bitmez yatılı misafirin varmış kardeşim.. Bende çok sinir oldum valla. Yol yorgunusun, kendine gelemeden misafir hem de yatılı.. Sen en iyisi kaynananın önüne koy bütün çamaşırı ütüyü, bide bayram için baklava açsın, bide sarma yapsın, görsün bakalım :))

vahide1204 vahide1204 C cermelek Tiramisu35 Tiramisu35 gelincikgibi gelincikgibi im

kendimdede hal olamdigi için hakanin bezini çikartamadim
arada soruyorum otutiryorum yapmiyor kalkdigi gibi arkami donmeden isiyor
vee bu aksammm bombayi patlattii kaka yapti gozleirme inanamadim

ayazim tesaduf olabilirmi ,yoksa benim oglan yakinda beni dovecekmi bez takiyorum diye
ya o hazirmi bilmiyorum ama ben hiç hazir deilim
lazimlik yikamasini hiç sevmezdim unutmusum bugun hatirladim :)
wc ye oturmz herhalde korkuyor galiba gecenlerde denedim istemedi

simdi bana bi yol osterin, napayim, haliyi pili pirtiyi toplayip saliyimmi meydanaa bez hiç baglamayimmi
alt çiplak lazimlik onunde olunca kendi otururmuki ben sormadan
bugun oturdu biseyler dedi ama altinda bez vardi bende bakmadim geri çikarmadim
sanki ilk gibi sasirdim kaldim çok kuçuk bu velet anlamadimki noluyorrrrr

vahide1204 vahide1204 C cermelek Tiramisu35 Tiramisu35 gelincikgibi gelincikgibi im

kendimdede hal olamdigi için hakanin bezini çikartamadim
arada soruyorum otutiryorum yapmiyor kalkdigi gibi arkami donmeden isiyor
vee bu aksammm bombayi patlattii kaka yapti lazimliga gozleirme inanamadim

ayazim tesaduf olabilirmi ,yoksa benim oglan yakinda beni dovecekmi bez takiyorum diye
ya o hazirmi bilmiyorum ama ben hiç hazir deilim
lazimlik yikamasini hiç sevmezdim unutmusum bugun hatirladim :)
wc ye oturmz herhalde korkuyor galiba gecenlerde denedim istemedi

simdi bana bi yol osterin, napayim, haliyi pili pirtiyi toplayip saliyimmi meydanaa bez hiç baglamayimmi
alt çiplak lazimlik onunde olunca kendi otururmuki ben sormadan
bugun oturdu biseyler dedi ama altinda bez vardi bende bakmadim geri çikarmadim
sanki ilk gibi sasirdim kaldim çok kuçuk bu velet anlamadimki noluyorrrrr

X