2015 Şubat Anneleri

40 yataklı sancı odası mı?
40 kişiden çıkan sesi düşündümde
Kadin dogumdaki acil hastalarin hepsi ordan geciyor. Ameliyat olan dusuk yapan doguran vs. Sezeryan istemekte hakli insanlar ya ne haldeyiz. Ama 3 saatte normal.dogum ypan birini gormstm geze geze sanci cekiyordu mutluydu normal.dogum yapilabilir fikrini asilamisti onu gormek. Bni bebegin suyu az diye yatirmisti dr 3 saatte bir nst icin o odaya gidiyordum.

inşAllah canım bnmde öle bişeydir bebişe zararı olan bişi olmasında ben deli gibi kaşınmaya razıyım cidden zor oluyor bazı geceler uyutmuyor kaşımktn iz oluyor kanıyor ama napım korktum bugün nette kolestazı die bişiyi öğrenince bebeğe zor zararlıymış o, o olmasında cidden kaşınmaya razıyım ben. yarın 9.45te randevum var kndi dr.umda bakalım nasıl yönlendircek.
Sana o bir ton testi k.doğummu yaptı canım yksa dahiliye yada başka prof.luk bir bölümeme yönlendirdiler.

Ha bir de normal dogumda oyle bagirilmiyor. Ben bagirmadim gucunu bagirmaya harcama deniyor diye duymustum. tabi bazisi bagiriyor.
Neyse bu kadar dogum anisi yeter ben uyuyayim oglum sabah erkenden kalkar.
Gobek ilgisini cekiyor sorguluyor orda bebis var buyuyunce cikicak dedim. Cabuk ciksin dedi bir de nasil girmis oraya dedi : )))
Midemde bebek var diyor bir de surekli. Bakalim dogum sonrasi ne yapicaz. Dogumdan sonra burdan yazismak da guzel oluyor. Emdi emmedi guldu agu dedi : )

Yazılanları okuduktan sonra normal doğumun D sini düşünmüyorum . Bi yerlerim sızladı yahu okurken :/
Niye ki. Niyetin zaten sezeryan mi yoksa biz mi soguttuk. Ben o basarma hissini degismem dogrusu. fazla muhabbet etmeyelim en iyisi yani benimki baya kolaydi ilk olmasia ragmen olumlu ornek olsun diye yazdim.
Sezeryan ya da normal annelik guzel ve zor. Her zaman zorluk var malesef kolay yolu yok bolunuverseydik amip gibi aslinda super olurdu : )

Yok ya siz olanı anlattınız, hissedilen damara gelen Dikiş olayını okuduktan sonra ben bende değilim bacım oyy ooy

Günaydın kizlar biz bugun oglusumla erken uyandik cok acıkmışız :) babamızı uyandirdik ve kahvaltı yaptik simdide cay iciyoruz :) oglumun tepikleriyle uyanmak güne baslamak ne guzel suan hareketli..Rabbime çok şükür insallah az kaldi bide kucagima alip kendi ellwrimle besleseydim oglumu heyecan dolu gunlere az kaldi :)

Bu hastane ankarada zekai tahir Burak hastanesi. Sadece doğum üzerine birde
kocaelideyim..farabi devlet hasta.ne gidiyorum çünküdDr um normalde özel de calisiyor haftada 2 gün buraya geliyor çok ilgili alakali o sebepten de devam ettim.ilk dogumumu mardin de özel hastane de yaptim.hastaneye yatar yatmaz özel oda tahsis edildi.Esim annem yanimdalardi doğuma kadar sürekli gözetim altindaydim yalniz değildim.. Estetik dikiş atildi o sebepten dolayida hic aci sizi çekmedim.bunlarla devleti kiyaslayinca inanilmaz kotu hissediyorum kendimi

Ayy nerenin devlet hastanesi bu yaa rezillik resmen

Gunaydin millet belki bizde bugün oglanin pipisini görmeye gidebilirz, randevuyu kopartirsak yani

Oranın Dr ları iyi derler demek hastanesi kötüymüş. Ankara'da mı yapıcaksın bu doğumunu?

Normalde çok çay içen biri değilim aslında. Ama onu bile özledim nasıl bişeyse yasak dediler mi hemen canı çekiyor insanın :)

Yok ya siz olanı anlattınız, hissedilen damara gelen Dikiş olayını okuduktan sonra ben bende değilim bacım oyy ooy

Hissediyorum dersin Dr iğne vurur öyle dikiş atar. Azıcık dikişle sezeryanın dikişi nir olmaz herhalde. Normal olsa keşke yaw.

Günaydın kızlar. Biz her sabah 05:30-06:00 da uyanıyoruz ve babamızı işe uğurluyoruz oğlumla. Sonra ben öğlen uyuyorum biraz.
Benim çok sırt, bel ağrım ve çok ciddi kabızlık sorunum var. Magnesie calsinee kullanıyorum. Onun dışında geziyoruz, yürüyoruz, bir gün iyi bir gün kötü idare ediyoruz işte.

Hazırlıklarımızdan bahsedeyim biraz. Dolabımız vardı, ona uygun altı ve yanı çekmeceli büyüyen beşik siparişi verdik. Evi boyattık, duvar kağıdı aldık oğluşumuzun odasına. Duvar rafı bir de süs olarak çerçeveler yapmayı planlıyoruz duvara.
Giysileri tamamlandı gibi. Telsiz, hava nemlendirici ve iyi bir ateş ölçer aldık elektronik olarak. English home da yüzde elli indirim vardı geçenlerde. Nevresim, battaniye, alez, kenar koruyucu ne varsa topladık. Çok karlı bir alışveriş oldu. Nevresimleri 25 tl ye aldık, bana çok ucuz geldi açıkçası. Normalde 50-60 tl den aşağı yok.

Bu arada klasiğin dışında oda yapmak isteyenlere bir tavsiye, "pinterest" diye bir uygulama var. Yüzlerce resim var orda aklınıza gelebilecek her konu ile ilgili. Baby nursery yazarsanız bir sürü fotoğraf çıkar ilham alabilirsiniz. Ben bütün fikirleri ordan aldım şahsen.

Oğluşum 26 hafta bittiğinde 820 gramdı bir kaç gün önce. Sizinkiler kaç haftalık ve kaç gram?? Ben kilo konusuna taktım galiba :)

Günaydın anneler.
Doğum hikayeleriniz çok güzeldi. Kan gölü,dikişleri hissettim, dikerken acıdı,çok ıkındım yırtıldı.
Zihnim cümlelerin içinden bunları seçti çıkardı.
Ben en iyisi alternatiflerden sezeryanı öne alayım.
Dün atıp tutan korkmayan ben bile tırstım.

Canim kendide yapti dahiliyiyede yonlendirdi cildiyeyede hepsi ayri ayri tesler ama sinuc bisey yok gebelik alerjisi

ya kizlar uzuldum simdi. Kusura bakmayin. Dikisi ozellikle yazdim duymadim o acisi. Oglumu gorunce bulutlarin ustunde gibi oldum acik ameliyat yapsalar duymazdim. Bu duyguyu anlatmaya calistim.
Sezeryani acisiz mi saniyorsunuz. Komsum bebegini vermeye calisanlara bebegi birakin benim agrimi dindirin diye bagirdi durdu sezeryan sonrasi. Ben kapali safra kesesi ameliyati oldum onun dikisleri bir hafta asil acidi. Narkozdan uyandigim an berbatti. Sezeryn olan anneler de bebegininin askina duymuyor aciyi ayni gun ayaga kalkabiliyorlar. Yatsan gazin cikmaz hastaneden cikamazsin memeni bekleyen bebek var. Bu motivasyonlarla ayaklaniyorlar. Dogum yapinca gorceksiniz yontem ne olrsa olsun acisiz degil. Ama.aci da umrunuzda olmuyor, ana fikir buydu : )
Epiduralli normal.dogum sanirim en acisisizi. Anestesi uzmani iyiyse bir sorun d olmuyor. Ben iyi uzman yok diye istemedim. Hem de aciya dayanikliyimdir. Herkes farkli bu acidan.
Daha da yazmam.dogumla ilgili. Ben oglana hamileyken surekli normal dogum hikayesi okurdum basima gelecegi bileyim diye. Az cesaret gelsin size de. Hangi yontemi secerseniz secin anneligin kolay yolu yok.
Yani ben dogumumu cok kolay diye anlatiyorum size korkunc gorunmus. O duygu baska birsey guc geliyor insana. Normalse sanci dikis acisi icin, sezeryansa sonrasi icin.
Olumlu dusunmeliyiz.

canım sen olabilecekleri yazdın dikişte olacak ıkınmakta sancıda bundan kaçış yok ilk dogum olunca insan başına ne geleceğini bilemiyor gerçekten bende şuan başıma ne gelecek bilmiyorum ama senin bu anlattıkların kadınlar arasında sık sık konuşuldugu için hiç birimiz aslıda yabancı değiliz bana göre sezeryanda normal dogumda zor evlat sahibi olacaksak zorluguna katlanacagız
ben kürtaj ve düşük sonrası çok etkilendim çatala yatma fobisi gibi bişey oldu o yüzden normal doğuma bir adım uzağım

glikozu içtim kan vermeyi bekliyorum birazdan aile hekimliğine gideceğim içim yandı şekerli sudan inş normal cıkarda o şeyi bir daha içmek zorunda kalmam

Yok acımıyor belden vurulan iğne,ama ben ameliyat esnasında makas sesleri vs... ondan çok etkilenmiştim,rahim dikişi atıldı bana da ,o operasyonda epidural yaptılar,ben dedim keşke beni bayıltsaydınız,onlarda bebeğe zararı olurdu deyip sakinleştirici verdiler .Cümleler çok düşük oldu ama uyku sersemiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…