2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    138
Benim de oğlum 3 yaşında mayısta tamamlıyor. Ben de aynı hissediyorum ama normal bunlar. Daha iyi günlerimiz gelir inşallah
Evet bayağı yol kat ettik çok şükür alıştı kardeşine ama o ilk gün o kadar cinnet halindeydim ki bir taraftan ağrılarım, bir taraftan bebeğin ağlaması, bir taraftan abisinin tavırları... Daha da iyi olacak inşallah 🙏🏻

Bizim de göbek 17.günde düştü, fakat kanama vardı yerinde hafif, badisine bulaşıyordu, dün gittik, göbeğin üstündeki kabuğun da, düşmesi gerekliymiş, yoksa kapanmaz orası dedi, yaktılar, ama bizim anladığımız gibi bir yanık değil, basit bir şey. Kimyasal yanmaymış. Bazen kanama, devam edebiliyormuş, ederse tekrar yakmak gerekir dedi, bir de tekrar k vitamini veriyorlarmış.

Çocuk parası için başvuru yapıp alan oldumu nasıl işliyor işler geçmişe dönükde alınmıyormuş sanırım
Başvuru yaptım hala beklemede diyor. E devletten aile ve sosyal hizmetler bakanlığına girip en altta doğum yardımı başvurusu var ona tıklayın zaten sizi yönlendiriyor ödemeler mayıs ayında başlayacakmış öyle okumuştum

Bizim de göbek 17.günde düştü, fakat kanama vardı yerinde hafif, badisine bulaşıyordu, dün gittik, göbeğin üstündeki kabuğun da, düşmesi gerekliymiş, yoksa kapanmaz orası dedi, yaktılar, ama bizim anladığımız gibi bir yanık değil, basit bir şey. Kimyasal yanmaymış. Bazen kanama, devam edebiliyormuş, ederse tekrar yakmak gerekir dedi, bir de tekrar k vitamini veriyorlarmış.
Geçmiş olsun bizim göbek bağımız 3.günde düşmüştü 🫠 bizim de kanama var gibiydi geçmezse yakarız demişlerdi, dediğiniz gibi basit bir işlemmiş

Başvuru yaptım hala beklemede diyor. E devletten aile ve sosyal hizmetler bakanlığına girip en altta doğum yardımı başvurusu var ona tıklayın zaten sizi yönlendiriyor ödemeler mayıs ayında başlayacakmış öyle okumuştum
Merhaba başvuru ekranında hala eski yardım ödeme tutarları yazıyor ama başvurunca yeni tutardan işliyor değil mi?

Hangi başlığı aldınız bende biberonu bıraktırmak isistiyorum
Birde bence siz hastane tipi pompa kiralayıp sütünüz ne kadar bakın eğer yeterliyse sadece emzirme ile devam edersiniz. Pompa ile yeterli geliyorsa bebek daha güçlü çekiyor

Merhaba başvuru ekranında hala eski yardım ödeme tutarları yazıyor ama başvurunca yeni tutardan işliyor değil mi?
31.12.2024 tarihine kadar doğan çocuklar için ücret belirtmişler. Sonrası için bir tutar göremedim 🤷‍♀️

Eklentiler

• 1000164345.webp
    1000164345.webp
    33,6 KB · Görüntüleme: 15
Geçmiş olsun bizim göbek bağımız 3.günde düşmüştü 🫠 bizim de kanama var gibiydi geçmezse yakarız demişlerdi, dediğiniz gibi basit bir işlemmiş
Çok teşekkürler, size de geçmiş olsun. Kordonu çok kalın, iki haftaya ancak düşer demişti doktor, öyle de oldu. Haftaya tekrar getirin bir kontrol edelim dedi.

Biz ayrıca bileği için de takipteyiz, aylık kontrollere gideceğiz el cerrahisine, kendi kendine düzelebilir, olmazsa da bir birbuçuk yaşından önce ameliyat gerekiyormuş. İnşallah düzelir kendi kendine, umut ediyorum.

Aradım, doğum parası yardımı kısmından yapılabilirmiş 2025 doğumlu olduğu için her türlü yeni yardımdan faydalanılacakmış. Ios ve android güncel sürümlerden yapmak gerekiyormuş. ssusam ssusam

Aradım, doğum parası yardımı kısmından yapılabilirmiş 2025 doğumlu olduğu için her türlü yeni yardımdan faydalanılacakmış. Ios ve android güncel sürümlerden yapmak gerekiyormuş. ssusam ssusam
Ben ios tan yaptım oldu galiba sayılmıyırmu
Birde ne zaman başlayacakmış ödemeler önceki ayları alabilcekmiyşz sordunuzmu

Evet bayağı yol kat ettik çok şükür alıştı kardeşine ama o ilk gün o kadar cinnet halindeydim ki bir taraftan ağrılarım, bir taraftan bebeğin ağlaması, bir taraftan abisinin tavırları... Daha da iyi olacak inşallah 🙏🏻
Ay kızlar aynı dertten muzdaribiz. Pazartesi doğum yaptım, kızımı kucağıma aldım sağlıkla çok şükür. Oğlumla aralarında tam 25 ay var. Bir yandan çok merak edip sevmek istiyor. Bir yandan da ansızın gelen duygu dalgalanmaları, elindekini fırlatma vs. Çok dikkat etmeye çalışıyoruz kıskanmasın diye ama belki de bu kadar çok dikkat ettiğimiz için bi farklılık sezip farklı düşüncelere kapılıyor bilmiyorum. İlk 2 gün daha zordu ama gitgide alışacak herhalde..

Sarılık için hastaneye gittiğimizde emzirme hemşiresine yönlendirdiler o dedi ki biberonu komple kesmen lazım ben bir anda bıraktıramadım tabi de. Önce başlığını değiştirdim zor akan bir başlık taktım sonra arkasından meme verdim baktı memeden daha kolay akıyor biberonu bıraktı
Hangi başlığı aldınız
Birde bence siz hastane tipi pompa kiralayıp sütünüz ne kadar bakın eğer yeterliyse sadece emzirme ile devam edersiniz. Pompa ile yeterli geliyorsa bebek daha güçlü çekiyor
Ya bebek tam emmiyor ki yetsin ve artsın iki dakika zorumla emiyor en fazla 5-6 dakika memede tutabiliyorum sonra da zaten mama istiyor boşa saatlerce uğraşıyorum tutturmakla sonra memede tutmakla ardından mama ile felan yok yani güzel emse bir 5-10 dakika bari doyar gibi olsa sonra bidaha emziririm ama yok üstüne mama içince yatıyor iki üç saat sonra kalkıyor budefa memeler yine ön süt dolmuş oluyor yağlı ya ulaşmıyor ki ön süt de su gibi birşey sadece şişkinlik yapıyor çocuğa yani ancak mamayı bırakması lazım ki ve memeyi iyi emmeli ki saat başı emzireyim yağlı süte ulaşsın yoksa böyle 2-3 saatte bir mama içmiş olunca memeler boşalmıyor ön süt doluyor yani hiç sütüm akmadı mesela birini emzirirken diğerinden akıyormuş öyle diyorlar bir damla dahi olsa yok benim öyle birşey mesela birkaç kere emzirmeyle bıraktım deneme amaçlı dedim çiş yapacak mı 3-4 saat emzirme ile uğraştım tabi yine 2-3 dakikalık emmeler oldu ama altını açıyorum bez kupkuru budefa üzülüp aç çocuk diyorum işte zorlamanın alemi yok sanırım bazennolmayonca olmuyor

Back
X