• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

canım sen olabilecekleri yazdın dikişte olacak ıkınmakta sancıda bundan kaçış yok ilk dogum olunca insan başına ne geleceğini bilemiyor gerçekten bende şuan başıma ne gelecek bilmiyorum ama senin bu anlattıkların kadınlar arasında sık sık konuşuldugu için hiç birimiz aslıda yabancı değiliz bana göre sezeryanda normal dogumda zor evlat sahibi olacaksak zorluguna katlanacagız
ben kürtaj ve düşük sonrası çok etkilendim çatala yatma fobisi gibi bişey oldu o yüzden normal doğuma bir adım uzağım

Illa çatala mı yatırıyorlar acaba normal doğumda. Belki de yatakta doğum yaptırırlar.

günaydın kızlar hayırlı sabahlar hayırlı cumalar herkese
bugün çok işim var akşama günüm var temizlik yapıp ütü yapacağım giremeyebilirim hepiniz Allaha emanet olun

Oranın Dr ları iyi derler demek hastanesi kötüymüş. Ankara'da mı yapıcaksın bu doğumunu?
yok kocaelıde yapıcam..esım buranın ılce sağlık mudurunun kızına ozel ders verıyor sartları ıyılestırmelerı hususunda yardım ısteyecek bakalım..

Normalde çok çay içen biri değilim aslında. Ama onu bile özledim nasıl bişeyse yasak dediler mi hemen canı çekiyor insanın :)
ben akıllara zarar sekılde cay ıcıyorum :KK50: çaysız durabılırmıydım bılmem..günde 5 6 kupa cıvarı ıcıp bırakıyorum :KK14:
Günaydın kızlar. Biz her sabah 05:30-06:00 da uyanıyoruz ve babamızı işe uğurluyoruz oğlumla. Sonra ben öğlen uyuyorum biraz.
Benim çok sırt, bel ağrım ve çok ciddi kabızlık sorunum var. Magnesie calsinee kullanıyorum. Onun dışında geziyoruz, yürüyoruz, bir gün iyi bir gün kötü idare ediyoruz işte.

Hazırlıklarımızdan bahsedeyim biraz. Dolabımız vardı, ona uygun altı ve yanı çekmeceli büyüyen beşik siparişi verdik. Evi boyattık, duvar kağıdı aldık oğluşumuzun odasına. Duvar rafı bir de süs olarak çerçeveler yapmayı planlıyoruz duvara.
Giysileri tamamlandı gibi. Telsiz, hava nemlendirici ve iyi bir ateş ölçer aldık elektronik olarak. English home da yüzde elli indirim vardı geçenlerde. Nevresim, battaniye, alez, kenar koruyucu ne varsa topladık. Çok karlı bir alışveriş oldu. Nevresimleri 25 tl ye aldık, bana çok ucuz geldi açıkçası. Normalde 50-60 tl den aşağı yok.

Bu arada klasiğin dışında oda yapmak isteyenlere bir tavsiye, "pinterest" diye bir uygulama var. Yüzlerce resim var orda aklınıza gelebilecek her konu ile ilgili. Baby nursery yazarsanız bir sürü fotoğraf çıkar ilham alabilirsiniz. Ben bütün fikirleri ordan aldım şahsen.

Oğluşum 26 hafta bittiğinde 820 gramdı bir kaç gün önce. Sizinkiler kaç haftalık ve kaç gram?? Ben kilo konusuna taktım galiba :)
cıcılerınız hayırlı uğurlu olsun..ben ne besık nedolap aldım..sadece bır kac parça ıhtıyac olmasada hastanede yenısını gıysın dıye yenı kıyafet aldım o kadar.. kızımdan kalan park yatağımız ılkgunku gıbı sağlam ve yenı..(pembe olmasını kafaya takmazsak süper sayılır ):cool: kızım dogdugunda kendı gardrobumda cok boşluk olduğu ıcın onunkılerıde bızım dolaba koymuştum..sımdıde raf attık 3 tane oglanınkılerıde aynı gardroba koydum evımde dolap koyacak yerım yok cunku.. ..

kıloya takılmak ıcın henüz cok erken :KK25: asıl sımdıden sonra süratle kıloalacak..bundan sonrasını onemse lütfen..nerden bakarsan bak 3 kılodan assagı doğmaz cok yüksek ıhtımalle :KK66:
Günaydın anneler.
Doğum hikayeleriniz çok güzeldi. Kan gölü,dikişleri hissettim, dikerken acıdı,çok ıkındım yırtıldı.
Zihnim cümlelerin içinden bunları seçti çıkardı.
Ben en iyisi alternatiflerden sezeryanı öne alayım.
Dün atıp tutan korkmayan ben bile tırstım.
kız korkmayın bu kadar.. anlatılanların cogunu anlamıyorsunuz bıle olup bıterken.. en son ebe bağırıyor olduda bıttı maasallah nazarda değmez ınsaallah.. :KK70: saka bı yanada cıdden dusundugunuz kadar korkunç bısey yok..buyutmeyın ve zamanı gelmeden dusunup karalar bağlamayın ballarım :KK24:

Son düzenleme:
ben 12. hafaya kadar ilaç kullandım sonra dahiliyeci değer düştüğü için ilacı bıraktırdı aylık kontroloe cağırdı
geçen aya kadar yükselme oldu ama riskli değildi geçen ay kadın dogumcum istemişti tahlil ilaç kullanmamama ragmen değer bir öncekine göre düşük çıktı demek ki bundan dolayıymış

bana bırak demedi aynı dozda devam et dedi , ben ilaç kullandığım için sanırım değerler güzeldi hep , ben yaklaşık 3 yıldan fazladır kullanıyorum ama ilaçsız olur mu hiç bilmiyorum endokrinci sen ömür boyu kullanacaksın demişti

Bizi sabah sabah deli kovaladi iki kursel uzerinde oglusun kiyafetleri kuruyo yetmedi daha bir makine yikanio cok aldim cok :)

Eklentiler

• IMG_20141114_084733.webp
    IMG_20141114_084733.webp
    269,5 KB · Görüntüleme: 136
ya kizlar uzuldum simdi. Kusura bakmayin. Dikisi ozellikle yazdim duymadim o acisi. Oglumu gorunce bulutlarin ustunde gibi oldum acik ameliyat yapsalar duymazdim. Bu duyguyu anlatmaya calistim.
Sezeryani acisiz mi saniyorsunuz. Komsum bebegini vermeye calisanlara bebegi birakin benim agrimi dindirin diye bagirdi durdu sezeryan sonrasi. Ben kapali safra kesesi ameliyati oldum onun dikisleri bir hafta asil acidi. Narkozdan uyandigim an berbatti. Sezeryn olan anneler de bebegininin askina duymuyor aciyi ayni gun ayaga kalkabiliyorlar. Yatsan gazin cikmaz hastaneden cikamazsin memeni bekleyen bebek var. Bu motivasyonlarla ayaklaniyorlar. Dogum yapinca gorceksiniz yontem ne olrsa olsun acisiz degil. Ama.aci da umrunuzda olmuyor, ana fikir buydu : )
Epiduralli normal.dogum sanirim en acisisizi. Anestesi uzmani iyiyse bir sorun d olmuyor. Ben iyi uzman yok diye istemedim. Hem de aciya dayanikliyimdir. Herkes farkli bu acidan.
Daha da yazmam.dogumla ilgili. Ben oglana hamileyken surekli normal dogum hikayesi okurdum basima gelecegi bileyim diye. Az cesaret gelsin size de. Hangi yontemi secerseniz secin anneligin kolay yolu yok.
Yani ben dogumumu cok kolay diye anlatiyorum size korkunc gorunmus. O duygu baska birsey guc geliyor insana. Normalse sanci dikis acisi icin, sezeryansa sonrasi icin.
Olumlu dusunmeliyiz.

Arkadaşımda normal doğum yaptı,onunkide seninki gibi kolay olmuş,zaten diyor o kadar ağrı çekildiği için atılan dikişi falan duymuyorsun,ne desek boş,Allahım bizim için ve bebişlerimizin için en hayırlısı hangisiyse çok çektirmeden ona yönlendirsin doktorlarımızı ...

ben akıllara zarar sekılde cay ıcıyorum :KK50: çaysız durabılırmıydım bılmem..günde 5 6 kupa cıvarı ıcıp bırakıyorum :KK14:

cıcılerınız hayırlı uğurlu olsun..ben ne besık nedolap aldım..sadece bır kac parça ıhtıyac olmasada hastanede yenısını gıysın dıye yenı kıyafet aldım o kadar.. kızımdan kalan park yatağımız ılkgunku gıbı sağlam ve yenı..(pembe olmasını kafaya takmazsak süper sayılır ):cool: kızım dogdugunda kendı gardrobumda cok boşluk olduğu ıcın onunkılerıde bızım dolaba koymuştum..sımdıde raf attık 3 tane oglanınkılerıde aynı gardroba koydum evımde dolap koyacak yerım yok cunku.. ..

kıloya takılmak ıcın henüz cok erken :KK25: asıl sımdıden sonra süratle kıloalacak..bundan sonrasını onemse lütfen..nerden bakarsan bak 3 kılodan assagı doğmaz cok yüksek ıhtımalle :KK66:
Benim ilk bebeğim. Mecburen çekmeceli yatak yaptırdık. Evim 2+1. Zaten odada beşikten başka çekmece ıvır zıvır koyacak yer yok:) ilk çocuklar şanslı oluyor. Hevesle hazırlık yapılıyor. İkincisi kız olsa bile abisinin yatağında yatacak, hatta onun kıyafetlerinin çoğunu giyecek mecbuuurrr :))) onun için boşver pembe oluversin yatağınız. Zaten çocuk ne anlar. Hepsini kendi hevesimiz için yapıyoruz işte :)

bende hem normalden hemede sezeryandan korkuyorum gün geçtikte korkularım coğaldı napacam bilmiyorum:KK43:

ben hiç doğumu aklıma getirmiyorum ama kendimi normale hazırlıyorum , sezeryandan daha çok korkuyorum zaten gurbetteyim kv dem bakacak kısa sürede iyileşmeli bebeğimle ilgilenmeliyim diye düşünüyorum hep, bi arkadaşım 26 saat sancı çekip normal doğurdu üstelik doğuma daha 2-3 haftası vardı suni sancıyla doğurmak zorunda kaldı tansiyonu yükselmeye başladığı için şimdi soruyorum zordu ama yine aynı durumda kalsam yine normal doğururdum diyor. Allah hakkımızda hayırlısını versin

Günaydın kızlarrrr bol tepikler hepimize :) sağlıklı ve hayırlı haberlerle dolu bir gün olsun herkes için

Slm kızlar bir şey sormak istiyorum.Bugün doktora gittim bebeğim 725gr olmuş doktor gelişmesi haftasıyla uyumlu dedi kilo içinde iyi dedi ama ben nete bakıyorum daha fazla olması gerekiyomuş gibi yazıyo 25+5 haftalığım sizce normal mi bu kilo sizlerin nasıl? Birde şeker yüklemesi yaptırdım 50mg ama daha onun sonucu çıkmadı bekliyorum bakalım

benim bebeğim 25+0 da 680 gr idi , 2 gün önce yani : )) benim değerime de doktor normal güzel dedi , bence seninki de güzel zaten şimdi pek önemli değil kilo falan daha ilerki haftalarda, stres yapma

günaydın kızlarrr. diyet ve yürüyüş işe yaradı sanırım dün akşam yemekten 1 saat sonra şekerim 155, bu sabah 153:nazar: inş böyle devam eder ama sıfır ekmek dolayısıyla çabuk acıkıyorum gündüz ara öğünlerle hallediyoruz da gece fena :KK51:
dün sağlık ocağından aradılar bugün tetanoz aşısını vurdurmaya gidecem ama acayip tırsıyorum yaa :oops:

ya kizlar uzuldum simdi. Kusura bakmayin. Dikisi ozellikle yazdim duymadim o acisi. Oglumu gorunce bulutlarin ustunde gibi oldum acik ameliyat yapsalar duymazdim. Bu duyguyu anlatmaya calistim.
Sezeryani acisiz mi saniyorsunuz. Komsum bebegini vermeye calisanlara bebegi birakin benim agrimi dindirin diye bagirdi durdu sezeryan sonrasi. Ben kapali safra kesesi ameliyati oldum onun dikisleri bir hafta asil acidi. Narkozdan uyandigim an berbatti. Sezeryn olan anneler de bebegininin askina duymuyor aciyi ayni gun ayaga kalkabiliyorlar. Yatsan gazin cikmaz hastaneden cikamazsin memeni bekleyen bebek var. Bu motivasyonlarla ayaklaniyorlar. Dogum yapinca gorceksiniz yontem ne olrsa olsun acisiz degil. Ama.aci da umrunuzda olmuyor, ana fikir buydu : )
Epiduralli normal.dogum sanirim en acisisizi. Anestesi uzmani iyiyse bir sorun d olmuyor. Ben iyi uzman yok diye istemedim. Hem de aciya dayanikliyimdir. Herkes farkli bu acidan.
Daha da yazmam.dogumla ilgili. Ben oglana hamileyken surekli normal dogum hikayesi okurdum basima gelecegi bileyim diye. Az cesaret gelsin size de. Hangi yontemisecerseniz secin anneligin kolay yolu yok.
Yani ben dogumumu cok kolay diye anlatiyorum size korkunc gorunmus. O duygu baska birsey guc geliyor insana. Normalse sanci dikis acisi icin, sezeryansa sonrasi icin.
Olumlu dusunmeliyiz.
Şaka karışık yazdım ben senin ne demek istediğini anlıyorum.
Ben fiziksel olarak dayanıklı biriyim,ruhsal.olarak çökük.
Elbet kolay olmaz içinden bir parça alıyorlar. Eskiden kolaymış ama işte. Kadın çömdüm ikiz doğurdum diyo.

kız korkmayın bu kadar.. anlatılanların cogunu anlamıyorsunuz bıle olup bıterken.. en son ebe bağırıyor olduda bıttı maasallah nazarda değmez ınsaallah.. :KK70: saka bı yanada cıdden dusundugunuz kadar korkunç bısey yok..buyutmeyın ve zamanı gelmeden dusunup karalar bağlamayın ballarım :KK24:
Çay konusunda.aynıyım. Bir demir ölçtürmem gerekiyor

Sabah sabah eve temizlikçi kadın gelicek diye evden kaçtım. Eşime takıldım toplantısına geciktirdim şimdi bir Cafe'de üşüyerek kahvaltı yapmaya çalışıyorum. Neymiş temizlikçi kadın beni görmesinmiş :( aklıma ne oluyor böyle.

Günaydın sevgili anneler sormak istediğim bir şey var . Ben artık oturmakta zorlanıyorum kuyruk sokumumda ağrı oluyor. malum çalışıyorum ve oturmak zorunda kalıyorum ama çok zorlanıyorum. arada bir kalkıp geziniyorum ama ağrıyor işte.
Bir diğer konuda akıntının artması sizlerde durum nedir???

Şaka karışık yazdım ben senin ne demek istediğini anlıyorum.
Ben fiziksel olarak dayanıklı biriyim,ruhsal.olarak çökük.
Elbet kolay olmaz içinden bir parça alıyorlar. Eskiden kolaymış ama işte. Kadın çömdüm ikiz doğurdum diyo.
Fiziksel dayanikliysan is kolay. Ruhsal olarak ayri bir guc geliyor cunku. Allah yardim ediyor bence.
Yani hangi yontemle dogurursan dogur gogus acisi gece uykisuzlugu. Onun yumuk ellerine mis kokusuna kapilip hepsini cekiyorsun hem de sikayet etmeden.
Nasil mis kokacaklar o kokuya saglikla kavusalim da dogururuz bir sekilde.

Back
X