Bebikimi gördümmm:) kocaman ayakları var dedi doktor:) 36 cm 1 kg olmuş. Herşey normal dedi. Magnezyım verdi. Kan verdim şekerli su içtim bi daha verdim. Sonuçları bekliyorum. Açlık kan 100 çıkmış. Yüksrk değil ama sınırda dedi hemşire. Çok şükür istifra fln etmedim. Tadı kolanın az asitli haliydi:) elma aromalı.
Eki Görüntüle 1301827
bunu herkes soylerdı ya derdım 9 aylık bır kadın amudamı kalkacak ne enerjısı ..ama doğuma gıttıgım gun yatakta takla atmıştım dogsun bu çocuk artık dıyeCanım doğumdan tam önce bi güç geliyomuş. Benim ilk olacak inşallah da öle duydum. Hatta işte kadınlar böyle temizlik falan yapıyolarmış aslında gücü öyle harcamayıp normal doğuma saklamalıymışız
yanı kaderdevarsa bebegım o çocuk ordan cıksında nasıl çıkarsa çıksın modundaoluyosun takma kafana o yüzdenSonunda korkmayın dediğin için sağol
valla kızlar geneldeılk doğumlarda bu durum yaşanıyor cunku rahım ağzı dar kafası cıksada omuzlar çıkmıyor,,o sanıyeler oyle onemlıkı dr hadı kendılıgınden çıksın dıye bekleyemiyor.. 2 3 kez ıkındığında halen çıkmadıysa mukadderat ne dıyeceksınIsteyelim ama üzerimize kimse çıkmasın bilinçli olalım.
kızımı ekımde dogurmustum kıs bebegıydı..yav arkadaş senkendını de sıcak tutsan bebegı 9 katbattanıyeye de sarsan gaz oluyor..ne yıyecegımı sasırırdım..hıc kıs sebzesı yıyemedım baklıyat yıyemedım..yanı oylebır tezatkı sutun bol ve kalıtelı olmalsı ıcın yemelısın ama gaz yapmaması ıcın yememelısın..öffffffffvalla bu çok doğru nedense her erkek bebek gaz yüzünden sıkıntı çekmiştir herhalde . etrafımda gördüm hep sıkıntı hep sıkıntı. ben zaten aventinkini alıcam ama ne kadar etki eder bilemiyorum biberon filan önler mi bu şikayetleri orası da malum ama tek bildiğim annenin kendini sıcak tutup vücudunu üşütmemesi sütten geçip bebeği gaz yaptığı bir gerçek :)sarılır sarmalanırız artık birde tam kışın ortasında olacaz allah yardımcımız olsun :)
ben ılkınde Allahım hayırlısını ver derdım ektra soyleolsun böyle ver rabbım falan hıc demezdim..nasılsa yiyecek nasıl sa doğacak nasılsa uyuyacak dıye dusunurdum..ama herbırınden ayrı ayrı dertlı olunca mesela ıkıncı kez hamıleoldugumu ogrenırogrenmez ellerımı açtım..Rabbım dedımbana hıc kusmayacak,aksam yatıp sabah kalkacak,ne versem yiyecek bol bol emecek(kızım emmekte ıstememıstıanne olunca öğreneceğim çok şey var sanırım
şimdi herşey masal gibi geliyor
dua ediyorum uysal sakin bir çocuk olsun diye
Benim göbeğimi annem saklıyor. Bir ara Mekke'ye gidince oraya gömelim demişler babam yeni araştırmalar var belki ilerde lazım olur demiş geri getirmişlerşimdi kadavralardan bile hücre çıkarabildiklerine göre evde de saklayabiliriz belki :)
YANi bende dün düşündüm de bebek doğarken ebeler üstüne çıkıyorlar doğsun diye sıkışsa o zaman şıkışır.
ablam dıyor benım nerdeyse kaburgalarımı kıracaklardı.
ben dikkat ettim ona da gece duş alınca daha güzel uyuyorum. bundan sonra yatmadan önce her akşam duş alıcam. kemıklerım de rahatlıyor.
bunu herkes soylerdı ya derdım 9 aylık bır kadın amudamı kalkacak ne enerjısı ..ama doğuma gıttıgım gun yatakta takla atmıştım dogsun bu çocuk artık dıyehatta annem kızım sende hıc doğuracak goz yokbıraksak duz duvara tırmanacaksın demıstı..o gece suyum geldı
yanı kaderdevarsa bebegım o çocuk ordan cıksında nasıl çıkarsa çıksın modundaoluyosun takma kafana o yüzden
valla kızlar geneldeılk doğumlarda bu durum yaşanıyor cunku rahım ağzı dar kafası cıksada omuzlar çıkmıyor,,o sanıyeler oyle onemlıkı dr hadı kendılıgınden çıksın dıye bekleyemiyor.. 2 3 kez ıkındığında halen çıkmadıysa mukadderat ne dıyeceksın
kızımı ekımde dogurmustum kıs bebegıydı..yav arkadaş senkendını de sıcak tutsan bebegı 9 katbattanıyeye de sarsan gaz oluyor..ne yıyecegımı sasırırdım..hıc kıs sebzesı yıyemedım baklıyat yıyemedım..yanı oylebır tezatkı sutun bol ve kalıtelı olmalsı ıcın yemelısın ama gaz yapmaması ıcın yememelısın..öffffffff
ben ılkınde Allahım hayırlısını ver derdım ektra soyleolsun böyle ver rabbım falan hıc demezdim..nasılsa yiyecek nasıl sa doğacak nasılsa uyuyacak dıye dusunurdum..ama herbırınden ayrı ayrı dertlı olunca mesela ıkıncı kez hamıleoldugumu ogrenırogrenmez ellerımı açtım..Rabbım dedımbana hıc kusmayacak,aksam yatıp sabah kalkacak,ne versem yiyecek bol bol emecek(kızım emmekte ıstememıstı) sakin uslu sağlıklı sıhhatlı bır evlat ver yarabbım demıstım..halende derım sohbetlerdede herkese amın dedırtırım bu duama..cok cektım cok
ya benım gece hıc oynamyor. yattığım anda sankı o d uyuyor. sabah da kayhaltı yapana kadar çıt yok ondan sonra bıraz oynuyor. hele bugun bu saat oldu ses soluk yok.sürekli hareket etsek evet problem olmayacak sanırım
ben geçen 15 gün 4-12 çalıştım gündüz eşimle birlikte uyandım hiç uyumadım sürekli bişeylerle ilgilendim pazar gece işten çıkıp sabah 8 de tekrar geldim dün geceye kadar gayet iyiydim dün gece pilim bitti sızdım kaldım
birde benim kız gece hiç uyumuyor sabaha kadar tekmeliyor o da yoruyor sanırım
onada üzülüyorum
anasının rahmi portakal kadarcık sıkıştı garibim belime doğru geçecek yakında
o daha çok yoruyor
taylan kümelinin bir tarifi var, ben hiç yulaf yiyemezken onunla yiyebildim. bir elmayı rendele içine 4 yemek kaşığı yulaf(yulaf ezmesi) ve 1 su bardağı süt koy. tarçın da ekle. bu karışımı pişir. bir kaseye dök hafif ılınsın üstüne istediğin bir meyveyi dilimle. öğlen ya da akşam bile yersin bunu. gerçekten lezzetli oluyor. şekerin varsa üstündeki meyveyi şeker oranı düşük olanlardan seçersin. bu mevsimde nar taneleri çok iyi seçenel olur ya da mandalina. bir de şöyle bir tarif var yulaflı, instagramda görmüştüm. yulaf ezmesini rondodan geçirip un haline getirmişler. tavuk dilimlerini önce yumurtaya sonra bu rondodan geçirilmiş yulafa bulayıp azcık yağla tavada kızartmışlar. bence bu da iyi bir seçenek
benm ablam da normal doğumda beli zedelenenlerden, hemşirelerle konuşmak mı lazım belim hassas dikkatli olun fln die bilemiyorum
ben ılkınde Allahım hayırlısını ver derdım ektra soyleolsun böyle ver rabbım falan hıc demezdim..nasılsa yiyecek nasıl sa doğacak nasılsa uyuyacak dıye dusunurdum..ama herbırınden ayrı ayrı dertlı olunca mesela ıkıncı kez hamıleoldugumu ogrenırogrenmez ellerımı açtım..Rabbım dedımbana hıc kusmayacak,aksam yatıp sabah kalkacak,ne versem yiyecek bol bol emecek(kızım emmekte ıstememıstı) sakin uslu sağlıklı sıhhatlı bır evlat ver yarabbım demıstım..halende derım sohbetlerdede herkese amın dedırtırım bu duama..cok cektım cok
valla balım sunu ıyı ıdrak etmek gerek...karşılığında cennet varsa ona kolaycacık sahıp olmayı beklemesın hayal kurmasın kımse..kımının doğumu zor olur bebegını kolay buyutur,kımının doğumu kolay olurbebegını zor buyutur yada annelık yahu hayatı boyunca ona bısey oldumu korkusuyla yasayacaksın. oyle eften püften seylere uzulup ağlayacaksın kafanı yoracaksın,belkı paranoyak olacaksın derslerı konusunda.. su bır gercekkı doğumda bebeklik sıkıntılarıda gelıp gecıyor Mevlam sonrasında hayırlı kaderler yazsın evlatlarımızın karsısına hayırlı ınsanlar çıkarsın...Yine de bilelim herşeyi tabii. Sen bize söyle canımcıminşallah Allah Bebişlere sağlıkla kavuşmayı nasip eder.
ya benım gece hıc oynamyor. yattığım anda sankı o d uyuyor. sabah da kayhaltı yapana kadar çıt yok ondan sonra bıraz oynuyor. hele bugun bu saat oldu ses soluk yok.
Ayakkabi icin alisverse ciktim belim tutuldu gezemeden oturcak yer aranirken firsat bu firsat dedim yilar sonra bi sinema kacamagi yapicam inşallah yalniz sorun su ki salonda benden baska kimse yokbiraz tirsmiyom degil koca salonda bi basima kac saat ay birileri gelse bari dogursam kimsenin ruhu duymaz burda. Film de bilimkurgu zaten iyi mi ettim kotu mu gorcez bakalim en son kizima sekiz aylik hamileyken gitmistim bidaha gitmem de dort yil bulur zannmca :)
Disk kayması var bende 2 tane , ablam bu sebepten normal doğum yapma diyor bana doktor a da söylediğimde tamamen normal doğum fikrini kafasından çıkaracağı için Cumartesi günkü randevuda söyleyeceğim bu zamana kdr solemesin niyeyse:)Söylenebilir. Hatta normal doğumda zaten uyanık olucağımız için o zaman da söylenebilir. Ya da ilk başta Dr a söylenir o da hemşireleri uyarır.
İnan korktum ben. Kaburgama niye oturucaklar ya işkence gbişimdi de kımse normal doğum yapmak ıstemeycek :)
ben nedense yalnız alışverişe çıkmam hiç sinemayada gitmem haliyle tek başına keyfi çıkmıyor diye
en son eyvah eyvah a gitmiştim sanırım
yıl oldu valla
Canim cocuktan sonra mecburen frsat bukunca tek cikman gerekiyor ayakkblarm sıkıyor artk hazr raporluyken kizi okula brakmsken bakaym bisey dedim. Kizla cikinca gezilmiyor ki ona alip donuyorsun cocukla hersey zor.sinemaya da yillardr gidemiyoruz kizi birakcak yerimiz yok diye bidaha da iki çocukla bu frsati hayatta bulamam dedim attım kendimi iceri biraz da rahat koltuklari cezbetmedi degilyoksa ben de isterdim esimle el ele misir yiyip keyif yapayim hos bu ara adam da seyahatten beri gelemiyo ya neyse.
iki uc kisi geldi nasil da rahatladim yalniz ses yuksek diye mi ne kuzum hop hop hopluyo icerde:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?