2015 Şubat Anneleri

Vay ne kadar güzel bişeymiş. Arkada karnını tutan sen misin? Sende de Göbüş yok gibi.

bunu herkes soylerdı ya derdım 9 aylık bır kadın amudamı kalkacak ne enerjısı ..ama doğuma gıttıgım gun yatakta takla atmıştım dogsun bu çocuk artık dıye hatta annem kızım sende hıc doğuracak goz yokbıraksak duz duvara tırmanacaksın demıstı..o gece suyum geldı
Sonunda korkmayın dediğin için sağol
yanı kaderdevarsa bebegım o çocuk ordan cıksında nasıl çıkarsa çıksın modundaoluyosun takma kafana o yüzden
Isteyelim ama üzerimize kimse çıkmasın bilinçli olalım.
valla kızlar geneldeılk doğumlarda bu durum yaşanıyor cunku rahım ağzı dar kafası cıksada omuzlar çıkmıyor,,o sanıyeler oyle onemlıkı dr hadı kendılıgınden çıksın dıye bekleyemiyor.. 2 3 kez ıkındığında halen çıkmadıysa mukadderat ne dıyeceksın
kızımı ekımde dogurmustum kıs bebegıydı..yav arkadaş senkendını de sıcak tutsan bebegı 9 katbattanıyeye de sarsan gaz oluyor..ne yıyecegımı sasırırdım..hıc kıs sebzesı yıyemedım baklıyat yıyemedım..yanı oylebır tezatkı sutun bol ve kalıtelı olmalsı ıcın yemelısın ama gaz yapmaması ıcın yememelısın..öffffffff
anne olunca öğreneceğim çok şey var sanırım
şimdi herşey masal gibi geliyor
dua ediyorum uysal sakin bir çocuk olsun diye
ben ılkınde Allahım hayırlısını ver derdım ektra soyleolsun böyle ver rabbım falan hıc demezdim..nasılsa yiyecek nasıl sa doğacak nasılsa uyuyacak dıye dusunurdum..ama herbırınden ayrı ayrı dertlı olunca mesela ıkıncı kez hamıleoldugumu ogrenırogrenmez ellerımı açtım..Rabbım dedımbana hıc kusmayacak,aksam yatıp sabah kalkacak,ne versem yiyecek bol bol emecek(kızım emmekte ıstememıstı ) sakin uslu sağlıklı sıhhatlı bır evlat ver yarabbım demıstım..halende derım sohbetlerdede herkese amın dedırtırım bu duama..cok cektım cok

mantıklı aslında
en azından göbek kordonunu saklarız
ablamınkini okul bahçesine gömmüşlerdi
yeğenim 3 yaşından beri kreşte
okuldan alamıyorlar şimdi ctesi pazar bile gitmek istiyor
mekkeye gömme fikri güzelmiş

benm ablam da normal doğumda beli zedelenenlerden, hemşirelerle konuşmak mı lazım belim hassas dikkatli olun fln die bilemiyorum
YANi bende dün düşündüm de bebek doğarken ebeler üstüne çıkıyorlar doğsun diye sıkışsa o zaman şıkışır.
ablam dıyor benım nerdeyse kaburgalarımı kıracaklardı.

taylan kümelinin bir tarifi var, ben hiç yulaf yiyemezken onunla yiyebildim. bir elmayı rendele içine 4 yemek kaşığı yulaf(yulaf ezmesi) ve 1 su bardağı süt koy. tarçın da ekle. bu karışımı pişir. bir kaseye dök hafif ılınsın üstüne istediğin bir meyveyi dilimle. öğlen ya da akşam bile yersin bunu. gerçekten lezzetli oluyor. şekerin varsa üstündeki meyveyi şeker oranı düşük olanlardan seçersin. bu mevsimde nar taneleri çok iyi seçenel olur ya da mandalina. bir de şöyle bir tarif var yulaflı, instagramda görmüştüm. yulaf ezmesini rondodan geçirip un haline getirmişler. tavuk dilimlerini önce yumurtaya sonra bu rondodan geçirilmiş yulafa bulayıp azcık yağla tavada kızartmışlar. bence bu da iyi bir seçenek

Yine de bilelim herşeyi tabii. Sen bize söyle canımcım inşallah Allah Bebişlere sağlıkla kavuşmayı nasip eder.

ya benım gece hıc oynamyor. yattığım anda sankı o d uyuyor. sabah da kayhaltı yapana kadar çıt yok ondan sonra bıraz oynuyor. hele bugun bu saat oldu ses soluk yok.

Ilk anlattığını pişirmeden yapıyorum. O zaman da lezzetli oluyor bir de sütü bol seviyorum ben kaşık kaşık. Sütü çok emince pek yiyemiyorum. Kuru üzüm koymayı denedim bir tatlı oldu ki anlatamam. Tatlıyı da yemeyince ne yesem tatlı geliyor

benm ablam da normal doğumda beli zedelenenlerden, hemşirelerle konuşmak mı lazım belim hassas dikkatli olun fln die bilemiyorum

Söylenebilir. Hatta normal doğumda zaten uyanık olucağımız için o zaman da söylenebilir. Ya da ilk başta Dr a söylenir o da hemşireleri uyarır.

sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş

Ayakkabi icin alisverse ciktim belim tutuldu gezemeden oturcak yer aranirken firsat bu firsat dedim yilar sonra bi sinema kacamagi yapicam inşallah yalniz sorun su ki salonda benden baska kimse yok biraz tirsmiyom degil koca salonda bi basima kac saat ay birileri gelse bari dogursam kimsenin ruhu duymaz burda. Film de bilimkurgu zaten iyi mi ettim kotu mu gorcez bakalim en son kizima sekiz aylik hamileyken gitmistim bidaha gitmem de dort yil bulur zannmca :)

Yine de bilelim herşeyi tabii. Sen bize söyle canımcım inşallah Allah Bebişlere sağlıkla kavuşmayı nasip eder.
valla balım sunu ıyı ıdrak etmek gerek...karşılığında cennet varsa ona kolaycacık sahıp olmayı beklemesın hayal kurmasın kımse..kımının doğumu zor olur bebegını kolay buyutur,kımının doğumu kolay olurbebegını zor buyutur yada annelık yahu hayatı boyunca ona bısey oldumu korkusuyla yasayacaksın. oyle eften püften seylere uzulup ağlayacaksın kafanı yoracaksın,belkı paranoyak olacaksın derslerı konusunda.. su bır gercekkı doğumda bebeklik sıkıntılarıda gelıp gecıyor Mevlam sonrasında hayırlı kaderler yazsın evlatlarımızın karsısına hayırlı ınsanlar çıkarsın...

ya benım gece hıc oynamyor. yattığım anda sankı o d uyuyor. sabah da kayhaltı yapana kadar çıt yok ondan sonra bıraz oynuyor. hele bugun bu saat oldu ses soluk yok.

seninki sakin olacak o zaman
bana hamileyken annem geceleri uyuyamazmış tekmeden
kv de eşimden çok çekmiş
sanırım bizim bebek ne olursa olsun cadı olacak

ben nedense yalnız alışverişe çıkmam hiç sinemayada gitmem haliyle tek başına keyfi çıkmıyor diye
en son eyvah eyvah a gitmiştim sanırım
yıl oldu valla

Söylenebilir. Hatta normal doğumda zaten uyanık olucağımız için o zaman da söylenebilir. Ya da ilk başta Dr a söylenir o da hemşireleri uyarır.
Disk kayması var bende 2 tane , ablam bu sebepten normal doğum yapma diyor bana doktor a da söylediğimde tamamen normal doğum fikrini kafasından çıkaracağı için Cumartesi günkü randevuda söyleyeceğim bu zamana kdr solemesin niyeyse:)

ben nedense yalnız alışverişe çıkmam hiç sinemayada gitmem haliyle tek başına keyfi çıkmıyor diye
en son eyvah eyvah a gitmiştim sanırım
yıl oldu valla

Canim cocuktan sonra mecburen frsat bukunca tek cikman gerekiyor ayakkblarm sıkıyor artk hazr raporluyken kizi okula brakmsken bakaym bisey dedim. Kizla cikinca gezilmiyor ki ona alip donuyorsun cocukla hersey zor.sinemaya da yillardr gidemiyoruz kizi birakcak yerimiz yok diye bidaha da iki çocukla bu frsati hayatta bulamam dedim attım kendimi iceri biraz da rahat koltuklari cezbetmedi degil yoksa ben de isterdim esimle el ele misir yiyip keyif yapayim hos bu ara adam da seyahatten beri gelemiyo ya neyse.
iki uc kisi geldi nasil da rahatladim yalniz ses yuksek diye mi ne kuzum hop hop hopluyo icerde:)

çocuklu arkadaşlarla gidiyoruz biryerlere
onun çocuğuna bakmaktan kendimize bakamıyoruz
anam şimdiki çocuklar çok kokoş
tok tok ayakkabı istiyor topukları kısa olursa beğenmiyor çanta istiyor oje istiyor
biz annemizden bebek isteyemezdik para yoktur diye
geçen akşam o ses türkiyeyi izlerken sıra gecesi türkülerinden birini söylediler hareketli
eşimde tv nin sesini açtı benimki halay çekiyor sanki
karnımın bi o tarafı şişiyor bi bu tarafı
yüksek sese tepkileri hemen geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…