Teşekkür ederim bilgi için hatta bazı yetişkinlerde kullanıyor kilo kontrolü için bildiğim kadarıyla ama ben büyük oğlumda kullandım demiştim ya birden kilo aldı 4 yaşında ona bağladım ve hemen kestim, şimdi küçükte de günaşırı kullanıyım diye düşünüyorumJaponya’daki Kyoto Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı balık yağının yağ depolayan hücreleri yağ yakan hücrelere dönüştürdüğünü tespit etti.
.....Çalışma ekibi bir grup fareye yağlı gıdalar verirken diğer gruplara yağlı gıdalarla birlikte balık yağı katkıları verdi. Gıdaları balık yağıyla birlikte alan fareler balık yağı almayan farelere kıyasla %5 ile %10 arasında daha az kilo ve %15 ile %25 arasında daha az yağ aldı. Araştırmacılar sempatik sinir sistemi faal duruma getirildiğinde beyaz yağ hücrelerinden bej hücrelerin oluştuğunu, yani belirli yağ depolama hücrelerinin metabolize etme yeteneği kazandığını tespit etti.
Yani böyle de bir araştırma var sen bilirsin
Teşekkür ederim bilgi için hatta bazı yetişkinlerde kullanıyor kilo kontrolü için bildiğim kadarıyla ama ben büyük oğlumda kullandım demiştim ya birden kilo aldı 4 yaşında ona bağladım ve hemen kestim, şimdi küçükte de günaşırı kullanıyım diye düşünüyorum
bende eylülden beri çalışıorum sabahları sağıyodum başta sütüm az çıkmaya başladı başta çok panikledim bitio sandım sonra öğlen ewe geldiğimde sağmaya başaldım ozaman daha çok çıktı saırım gece boyu emdiği için sabaha boşalıyodu. bende öğlenden eretsi güne sağmaya başlamıdım. bu ayın sonunda süt izinleri 1,5 saate düşüyor mayıs anneleri lale dewri bitioBen yazmıştım görmüşsündür belki sabah 7:30 da emzirip çıkıyorum 11:00 de iş yerinde sağıyorum 2:30 da evdeyim zaten sağma işi zamanla oturuyo baçkangıçta panik yapma
Bizim kadar zor diş çıkaran var mi bilmiyorum. 5 tane dişi var oglumun ama bu süreçte neler yasadigimi bir Allah bir de eşim bilir. 1 aydir geceleri üç dört saatlik uykuyla yaşıyorum. İnanılmaz zor uykuya dalıyor ve sürekli uyanıyor. Bütün huyu suyu değişiyor bu dönemde ve daha kesici dişler çıkıyor. Azilari düşünemiyorum bile. Hamileyken şunu yapmam bunu yapmam dedigim her şeyi yuttum. Çünkü oğlumun bir doğası var ve onun gereği neyse onu yapıyor. Diş jeli bi işe yaramıyor. Zaten cok kullanmak da istemiyorum. Kuzumu rahatlatmak için başka ne yapabilirim fikri olan var mı arkadaşlar.
Doldurdum canım yolun açık olsun. İlk Doğum yaptığım dönemde yükseklisans yapan bi tanışumızın kızıda doğum sonrası depresyon ile ilgili bi çalışma yapıodu onada röportaj wermiştim umarım sanada fayda olur iyi çalışmalarMerhaba, mayıs 2015 anneleri, ben de 2014 şubat annesiyim ve psikoloğum. Yüksek lisans tezim için 3-12 ay arasında bebeği olan annelerin bilgilerine ihtiyacım var. Çalışmada gizlilik esas olup ayrıntılar formda verilmiştir. Yardımcı olabilirseniz çok Mutlu olurum. Sevgiler
https://docs.google.com/forms/d/1aX...2RF9-pXZA/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link
Doldurdum canım yolun açık olsun. İlk Doğum yaptığım dönemde yükseklisans yapan bi tanışumızın kızıda doğum sonrası depresyon ile ilgili bi çalışma yapıodu onada röportaj wermiştim umarım sanada fayda olur iyi çalışmalar
günaydın,Kızlar günaydın
Bebişler nasıl çalışıyormuyuz
Çalışmaya başlamadın değil mi sen? yok ben de balık vermedim henüz ek gıdamız da çok az tadımlık Vermesem de değişmiyor yani böyle çok iyi ve rahat açıkçası dışarı çıkarken yanıma birşey almama gerek kalmıyor, bu arada benim oğlum bir süredir memeyle konuşuyor ağzından çıkarıp eliyle oynuyo bıdı bıdı bişeyler söyleyip tekrar alıyo öyle tatlı oluyoki anlatamamBiz ek gıdaya geçemedik henüz.Ne Zaman geçeceğimizde meçhul.Ne balık ne ceviz verebilirim.Sen verebilirsin.O yüzden gün aşırı olur herhalde.
Ek gidaya başlayali cook oldu hamdolsun herseyi yiyor balik tavuk sebze yumurta bu konuda şanşliyim keskee uykumuzda iyi olsaİyi günler annişler ben uzun zamandir yazamiyorum .23 mayis dogumlu bir aşkim var salihimm :-D iki aydir falan bi huzursuzluk var dişide nedir anlamadim ama 3 haftadir geceleri çiglik atarak uyaniyor gözleri kapali agliyor gözlerini ovusturuyor sizdede böyle durumlar varmi galiba diş sancisi oluyor ama uyku düzeni kalmadi
Canım bu durum bizde 4 aylıkken basladı taki 2 hafta önce 2 dişini cıkarana dek şimdi daha rahat uyuyorİyi günler annişler ben uzun zamandir yazamiyorum .23 mayis dogumlu bir aşkim var salihimm :-D iki aydir falan bi huzursuzluk var dişide nedir anlamadim ama 3 haftadir geceleri çiglik atarak uyaniyor gözleri kapali agliyor gözlerini ovusturuyor sizdede böyle durumlar varmi galiba diş sancisi oluyor ama uyku düzeni kalmadi
Canim zahmet olmazsa diş belirtilerini yazarmisin. Bizde bütün belirtiler var ama diş adina birseyy yokk fiş eti beyaz bayaz dişinin sekli bile elli ama dişin çikacagi yerde bi kizariklik catlama yarilma yokCanım bu durum bizde 4 aylıkken basladı taki 2 hafta önce 2 dişini cıkarana dek şimdi daha rahat uyuyor
Canım 4.ayın sonunda gece cıglık atarak uyanmalar uyandıktan sonra nerdeyse 1 saat sakinleştirmeye calışırdık tam uyudu derdik yarım saat sonra tekrar durum aynıydı 3.5 ay boyle surdu bu arada meme reddetme oldu 7 aylık olunca azda olsa duzeldi bu arada bizimde on diş yerleriniz bariz beyazlamıştı kızarıklık felan yoktu taki 20 gün öncesine kdr ve oğlum üstüne grip oldu zaten uyumayan oğlum bu 20 günün ilk 1 haftasında canımıza okudu sabah 7 ye kdr uyumadık hep aglıyordu nasıl ilk diş patladı agrılar hafifledi ve diğer dişimizde 1 hafta sonra patladı şimdi daha iyiyiz bu arada azda olsa duzelen meme sorunumuz bu sırada hiç hemde hiç istememeye dönüştü ama pes etmedim şimdi maşaAllah güzel emiyorCanim zahmet olmazsa diş belirtilerini yazarmisin. Bizde bütün belirtiler var ama diş adina birseyy yokk fiş eti beyaz bayaz dişinin sekli bile elli ama dişin çikacagi yerde bi kizariklik catlama yarilma yok
evet var maalesefİyi günler annişler ben uzun zamandir yazamiyorum .23 mayis dogumlu bir aşkim var salihimm :-D iki aydir falan bi huzursuzluk var dişide nedir anlamadim ama 3 haftadir geceleri çiglik atarak uyaniyor gözleri kapali agliyor gözlerini ovusturuyor sizdede böyle durumlar varmi galiba diş sancisi oluyor ama uyku düzeni kalmadi
Kızlar benim duyduğum kadarıyla takviye edici gıdalar balık yağı vs. artık yasaklandı. balık yağı yerine ceviz en iyisi bence de ben sabah kahvaltısına yumurta sarısı peynir ve ceviz azcık ta tereyağı koyuyorum. kahvaltıdan sonra da çay kaşığıyla düşük ısıda üretilmiş pekmez veriyorum. henüz balığa başlamadım.Oceanı büyük oğlumda kullanmıştım çok iştahsız olduğu için, bu sefer kullanmaya başlamadım henüz, ama hergün yarım ceviz veriyorum dr da balık 8. Ayda başlayalım demişti az kaldı ben de alıp başlayayım, yanlız hergün vermesen mi ileride kilo kontrolü zor olabilir gün aşırı daha iyi gibi ne dersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?