- 3 Şubat 2012
- 4.218
- 693
- 398
Bizim durum benziyor sanırım 7,5 aylığız diş patlamadı hnüz sular şelale gibi akıyo yaka mendili yetiştiremiyoruz, bizde aslına bakarsan emekleme belirtisi var bir haftadır dizi çekiyo ileri gidemiyo geri kayıyo ya da yan yan dönüyo akşamda sırt üstü döndü ağladı bi türlü olmuyo deyip sinirlendi heralde :) halının üzerine battaniye koyup hadi gel yapıyorum gösteriyorum nasıl yapacağını. Ha bu arada anne hadi de de de diyor o da, bazende ded ded ded de de, dedeyi mi çağırıyosun oğlum diyorum :)
aktivite önerisi olan var mı bakıcıya söyleyim de ben yokken yaptırsın sürekli kucağında gezdirip duruyor.
Uyuması için neler yapmadım ki, bizimkinin kodunda uyku yokGünlük rutinini yazman çok iyi oldu benim için hep merak ediyorum herkes neler yediriyor ne aralıkla yediriyor diye o yüzden çok teşekkür ederim sana, benim bebeğim alerjik değil ama ben de örnek olsun diye yazayım belki bir faydası olur birilerine bir de acaba gece yerine gündüz daha fazla emzirsen gece daha az kalkar mı, belki denemişsindir gerçi.
Geçen hafta işe başladım o yüzden sabah 7:30 Emziriyorum, 8:30 D vitamini 9:00 kahvaltı (yarım yumurta sarısı rendeden geçirdiğim ceviz ve suda bekletip tuzunu aldığım lokum denen beyaz peynir) 10:30 Anne sütü (125cc kadar sağılmış biberonla bakıcı veriyor)
1 saat uyuyor
12:00 çeyrek elma çeyrek armut olarak cam rendeden geçirip püre olarak 13:30 Anne Sütü (100 cc kadar)
1 saat kadar uyuyor
ben 14:30 da evde oluyorum sütleri iş yerinde saat 11 gibi sağıp dolaba koyuyorum termal çantayla eve getiriyorum
15:00 gibi biraz emziriyorum çok acıkmamış ama beni özlemiş oluyor 16:30 da emzirip uyutuyorum
1 saat kadar uyuyor
18:00 yarım çay bardağı yoğurt veriyorum günlük mayalamıyorum ben haftada bir gün süt geliyor o sütten mayalıyorum bir yemek kaşığı kadar kıyma yediriyorum ve buharda pişmiş kalem şeklinde patates /havuç /kabak /brokoli/karnıbahar/kereviz/balkabağı artık ne varsa eline veriyorum avucunun içinde kalan yere kadar kendi yiyor
20:00 emziriyorum
21:30 emzirip uyutuyorum
gece 02:30 ya da 03:00 gibi mızmızlanıyor tam uyanmadan alıp emzirince uyumaya devam ediyor. Bizim odamızda kendi yatağında yüz üstü uyuyor.
Benim düzenim şimdilik böyle bir de demir damlasını vermiyorum 8. ayda aşı için gidince değerlerine baktırıcam
Çalışan anneler size bişey sormak istiyorum, şimdi ben haftaya ise başlıyorum oğlum 8 aylık, anne sütü+ek gıda alıyor, çok fazla sutum yok sagdigim zaman 40-50 cc ancak çıkıyor ama yine de olduğu sürece vermek istiyorum karnını doyurmasa da vitaminini benden alsın:)sorum su ki, is yerinde sutumu sagmali miyim ne sıklıkta sagmaliyim
Teşekkürler cevap için, benim o kadar sutum çıkmıyor malesef ama tamamen de kesilsin istemiyorum, 40-50 ne çıkarsa artık yediği biseylere falan katılabilir, ben tüm gün caliscam sagmazsam sabahtan akşama kadar emzirmezsem kesilir diye korkuyorumasosyalmedya bende 5.5 aylıken işe başladım benimkide anne sutu ve ek gıda alıyor şuan mama ve devam sutu seyler vermedi.
kayınvalidem bakıyor biz şöyle yapıyoruz yanlız ben 2 ay gibi surede 9 ile 12 arası calıştım son 2 haftadırda 9 -14.00 yaptık bu düzeni.
günlük 200 cc sut sagıyorum ertesi günde benim olmadıgım zamanlarda içiriyor kaynanam işteyken diger günükini sagıyorum artık bir seferde cıkmıyor bi işyerinde bide sabah gelirken 2 kere sagarak 200 bırakmaya calışıyorum. 100 cc 100 cc içiriyor kahvaltı yaptırıyor. ben gidincede bi ögün corbasıı var bi ögünde meyvesi şimdilik böyle ilerliyoruz.
Brnim kızım 5 mayısda 2,500 gt doğdu. şimdi boyu 65 cm kilosu da 7500 gr. zayıf bir bebek. Sizin ki ?Iyi gunler yazınızı görünce merak ettim Bebeğinizin gelişimi nasıl kac kilo dogdu suan nasil kilo ve boy
Selam Anneler, kızım 8.ayına girecek ayın 5inde. Sizlere sormak istediğim bişey var. Son iki aydır Kızımın genital bölgesinde koyu renk tüyler oluştu,arkaya doğru ilerliyor. Doktorumuz pipşk kremi kullanma dedi ama cildi çok hassas. Sudocrem kullanıyordum onu bıraktım alerji doktorumuz ise sarı coresatin önerdi onu kullanıyorum ayrıca hametan veya zeytin yağını dönüşümlü kullanıyorum. Ama endişelendim, böyle bir durum yaşayan var mı hormonal olarabilir mi? Doktor 9.ayda gelin tekrar dedi, beklesem mi gitsem mi bilemedim
Çalışan anneler size bişey sormak istiyorum, şimdi ben haftaya ise başlıyorum oğlum 8 aylık, anne sütü+ek gıda alıyor, çok fazla sutum yok sagdigim zaman 40-50 cc ancak çıkıyor ama yine de olduğu sürece vermek istiyorum karnını doyurmasa da vitaminini benden alsın:)sorum su ki, is yerinde sutumu sagmali miyim ne sıklıkta sagmaliyim
Benim kızım da 4 Mayıs doğumlu 3450 gr doğdu şuan 71.5 cm ve 8130 gr normal canım bence :) Boyu uzun o da genetik ben de babası da uzun boyluyuz, hatta doktor da şaşırıp bizim boylarımızı yazdı kontrol kağıdınaBrnim kızım 5 mayısda 2,500 gt doğdu. şimdi boyu 65 cm kilosu da 7500 gr. zayıf bir bebek. Sizin ki ?
teşekkürler inşallah sizin de düzelir. bizim doğum kilosu iyiydi ama kilo alımı çok az. 50 günlükten beri meme reddediyo. uzun zamandır uyurken emziriyorum. çok iştahsız bir bebekİ
İnşallah düzelir bizde yumurtayı kestik kaka biraz düzeldi gibi ama süte de alerjimiz var doktor ver demesine rağmen yüzündeki egzemaları azdırıyor diye vermeye çekiniyorum boy ve kilo durumunuz nasıl alerjik bebekler biraz geri oluyormuş galiba
merhaba sadece laktoz intoleransı varsa laktozsuz süt ürünleri tüketmez mi?Gastro dr na goturmedim canım, ilk teşhisi çocuk Doktorumuz koymuştu o bizi çocuk alerji uzmanına yönlendirdi ona gittik sonrasında, ilk teşhis konulduğunda 1,5 aylikti şimdi 8 aylık oldu haftaya kontrole goturcem inşallah geçmiştir, bana geçti gibi geliyor, çok sıkı bi diyet yaptim çok dikkat ettim ama son 15-20 gündür küçük kaçamaklar yaptım çocukta bi değişiklik olmadı, bi an önce geçse de oğlumu yoğurtla peynirle tanistirsam çok üzülüyorumkasik mamasinin diyetini duymamıştım dr a gidelim de eğer hala devam ediyorsa rahatsızligimiz ben de bulayim
sizin ne kadar zamanda geçti? diyet uyguladınız mı?Benim kızimda da inek sütü alerjisi vardı yeni yeni geçti ve yavrucak gelisemedi
Ya sey nedıycem bmde mayıs annesıyım ama yardıma ıhtıyacım var bu sıte bıraz karısmıs onceden uyedım ama unutmusm hep yenı uye oldum kendı profılıme gerı donemıyorum nasl oluyorduinşaallah ben de mayıs annesi olur buraya yazarım
Oceanı büyük oğlumda kullanmıştım çok iştahsız olduğu için, bu sefer kullanmaya başlamadım henüz, ama hergün yarım ceviz veriyorum dr da balık 8. Ayda başlayalım demişti az kaldı ben de alıp başlayayım, yanlız hergün vermesen mi ileride kilo kontrolü zor olabilir gün aşırı daha iyi gibi ne dersinDemir vermiyorum.Bir yaşında yapılacak genel kontrol sonucuna göre vereceğim.Kıyma ve eti sebzeye kattığımda yemiyor.Kendi Demir depomu yüksek tutmaya dikkat ediyorum sütümden alsın diye.Sadece Hergün bir çay kaşığı balık yağı veriyorum beyin gelişimi omega-3 için.Bu da önemli aslında ama doktorlar genelde vermiyor.Benim doktorum altı ayı bitince Ocean balık yağı reçete etti.
Ben yazmıştım görmüşsündür belki sabah 7:30 da emzirip çıkıyorum 11:00 de iş yerinde sağıyorum 2:30 da evdeyim zaten sağma işi zamanla oturuyo baçkangıçta panik yapmaÇalışan anneler size bişey sormak istiyorum, şimdi ben haftaya ise başlıyorum oğlum 8 aylık, anne sütü+ek gıda alıyor, çok fazla sutum yok sagdigim zaman 40-50 cc ancak çıkıyor ama yine de olduğu sürece vermek istiyorum karnını doyurmasa da vitaminini benden alsın:)sorum su ki, is yerinde sutumu sagmali miyim ne sıklıkta sagmaliyim
Oceanı büyük oğlumda kullanmıştım çok iştahsız olduğu için, bu sefer kullanmaya başlamadım henüz, ama hergün yarım ceviz veriyorum dr da balık 8. Ayda başlayalım demişti az kaldı ben de alıp başlayayım, yanlız hergün vermesen mi ileride kilo kontrolü zor olabilir gün aşırı daha iyi gibi ne dersin
Bizim kadar zor diş çıkaran var mi bilmiyorum. 5 tane dişi var oglumun ama bu süreçte neler yasadigimi bir Allah bir de eşim bilir. 1 aydir geceleri üç dört saatlik uykuyla yaşıyorum. İnanılmaz zor uykuya dalıyor ve sürekli uyanıyor. Bütün huyu suyu değişiyor bu dönemde ve daha kesici dişler çıkıyor. Azilari düşünemiyorum bile. Hamileyken şunu yapmam bunu yapmam dedigim her şeyi yuttum. Çünkü oğlumun bir doğası var ve onun gereği neyse onu yapıyor. Diş jeli bi işe yaramıyor. Zaten cok kullanmak da istemiyorum. Kuzumu rahatlatmak için başka ne yapabilirim fikri olan var mı arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?