• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Üşenmeyeceğim pazar pazar cevap yazacağım:KK66:

Paylaştığınız belgede;

Amerikan hastanesinde yapılan 7344 doğumun 72'sinde yenidoğan solunum sıkıntısı yaşanmış.Bunların 5'i vajinal doğum 67'si sezeryan.
Bu 72 bebeğin 61'in de(56'sı Sezeryan,5'i vajinal) YGT yani sizin yaşadığınız akciğerden sıvıyı atamama sorunu,
11',inde RDS yani sürfaktan eksikliği görülmüş.(11 doğumun hepsi sezeryan)

Ayrıca;

''Planlı sezeryan düşünülüyorsa en erken 39. haftada yapılırsa RDS ve YGT riski azalacaktır'' ve ''Son yıllarda planlı sezeryan oranlarının artmasıyla iatrojenik(doktorun sebep olduğu) prematüre ve buna bağlı solunum sorunlarının arttığı çalışmalarla gösterilmiştir'' denilmekte

Tüm bu bilgilerden sonra belgenizin sezeryanın yenidoğan solunum sıkıntısına neden olur/riski yükseltir iddiamı desteklediği sonucuna vardım evet.Bu kadarına da pes artık:)

Kimsenin vaktini aldığım için özür dileyecek değilim.Her annenin bebeğinin odasının duvar rengini seçmekten ya da beşik mi park yatak mı sorunsalından daha çok zamanını ayırması gereken bir durum.Konunun uzmanı değilim dediğim en doğrudur da demiyorum ancak burda doğum yaptırmıyoruz kadın doğum uzmanı olmaya gerek var mı??Burda baya bi burun kıvrılan Google sayesinde ben çok değerli kitap isimlerine,makalelere,araştırma sonuçlarına ulaştım.Başıma geldikten sonra değil başıma gelmeden araştırırım.Huyum kurusun ne yapayım çok araştırmacıyım!
O çok değer verdiğim o profesör doçent ünvanlarına ''Doğumdan sonra kordonu kesmek için ne kadar bekleyeceksiniz?'' diye sorduğumda bana aval aval bakıp bunların hurafe olduğunu ima eden profesörde gördüm.Tatil programına uymadığı için normal doğumda bana eşlik edemeyeceğini kibarca belirten nişantaşı doçentleride gördüm.Anladım ki işini sevmenin ve bir doktora güvenebilmenin ünvanının yüksekliği veya çalıştığı hastanenin güzelliği ile alakası yok.
Siz doktorunuzla randevulaşırken doğum saatini gününü neye göre verdi sordunuz mu?Doğuma giderken saçınıza fön de çektirdiniz mi?(Bayılıyorum o doğumdan yarım saat sonraki pür makyajlı fönlü fotolara:)Ha bide boyundan itibaren yeşil perde gerilmiş dekorda yanak yanağa vermiş anne ve Bebek fotosunu da unutmamalı.Doğumun muhteşemliği hiç bu kadar değersizleştirilmiş miydi acaba?Kadın Nasıl böyle pasifize edebildi kendini?
Ayrıca doktorunuzun ne demesini bekliyordunuz kusura bakmayın benim hatam demesini mi?Ne şekilde gerçekleşti bilmiyorum ama bu solunum sorununu yaşadıysanız muhtemelen planlı sezeryan yaptınız.Bakın planlı diyorum.Planlı ile sancı başladıktan sonra yapılan ayrı şeyler.Belli ki iyi niyetle birşey iddia etmişsiniz.İddianızı da desteklemek için belge paylaşmışsınız ama belgede kilo etken olarak alınmamış ne yazık ki!Siz örneğinizi annelere "en azından planlı sezeryan yapmayın" konu başlığı altında vermeliydiniz.Yanlış konunun örneği.Bende düzelttim o kadar.
Çok hasta ruhlu bir tipsin sen ya. Fikrini falan söylemiyorsun sen sıçluyorsun. Bir çektir git fikirlerini kendine sakla. Alemin keyfinin kahyasımısın. İyi sen normal doğurdun senin çocuğun tanrısal bir varlık oldu. Sende tanrıça. Tapıyoruz sana ve gibilere. Paylaşma fikir mikir. Çok bilöiş ukala tiplere katlanaöıtorum. Ne bu ya.

Ek gidaya gecen anneler bebeginizde kabizlik oldumu benm kizda oldu kakasini zor yapiyor ek gidaya biraz ata verecem agir geldi sanirsam. Siz gunde kac ogun veriyrsunz. Ben 3 ogun veriyrdm. Sabh ogle aksam diger ogunlerde hep sutumu veriyrdm

Ek gidaya gecen anneler bebeginizde kabizlik oldumu benm kizda oldu kakasini zor yapiyor ek gidaya biraz ata verecem agir geldi sanirsam. Siz gunde kac ogun veriyrsunz. Ben 3 ogun veriyrdm. Sabh ogle aksam diger ogunlerde hep sutumu veriyrdm
benim kızımda da oldu baya zorlandı yaparken ama daha sonra düzeldi. muz veriyorsanız ara verebilirsiniz. bende 3 öğün vermeye devam ediyorum geri kalan öğünler mama.

Merhaba
Bizde çocuk alerji uzmanına gittik. sadece emzirdiğim için 2 hafta süt ve süt ürünlerine diyet verdi. Bu arada kaka tahlili istedi. 4. günümüzdeyiz. Diyetten önce günde 2-3 kere mukuslu kaka yapıyordu şimdi 1 kez ve daha az mukuslu kaka yapmaya başladı. İnşallah 9 ayda geçer bizim alerjimizde. Süt alerjisi dedi ise tarhana içerisinde yoğurt var o diyeti bozmaz mı?
Bende sizin gibi düşünüyorum hatta doktora diyet yapmam gerekir mi dedim hayır dedi. ben yinede uzak duruyorum. Bir deneyelim cuma günü tekrar kontrole gideceğiz. İnşallah çabuk atlatırsınız. benim kızım kilo almıyor umarım işe yarar.

Canim bisey sorabilir miyim sana
Evet dedigini hissediyorum ve soruyorum
Benim ogluaumunda kakasi mukuslu gibi. Gunde en az 2 3 kere kakasini yapuyor. Bi sikintimiz yok ve benim beyaz peynir kasar peynir vazgecilmezim. Her kahvaltida yiyorum. Dr a gitmeme gerek var mi. Mukuslu olunca ne gibi zarari oluyor ki

Bizim geçen aya kadar 5-6 ydı 2-3 'e indi. Ama dediğim gibi diyetten sonra hemen fark etti 1 kez yapıyor kaka artık. Bende çok seviyorum peynir yoğurt ama ara verdim. Mukuslu olması besin grubuna tepki göstermesi diye biliyorum.
Benim aslında korkum ekmek kemirdi ve ağız çevresi kızardı gluten alerjisi olabilir mi diyeeydi. Çünkü süt alerjisi genelde oluyor ve geçici.

Ew
benim kızımda da oldu baya zorlandı yaparken ama daha sonra düzeldi. muz veriyorsanız ara verebilirsiniz. bende 3 öğün vermeye devam ediyorum geri kalan öğünler mama.[/QUOT
Evet canim muzda veriyordum arada. Neler veriyorsun yazabilirmisin

Ek gıdaya geçeli 1 ay oldu. Zaman zaman kakasını zor yaptığı oldu ama kabızlık sorunumuz olmadı. Şimdi sindirim sistemi alıştı..
Sabah anne sütü meyve uyku.. Öğleden sonra çorba veya sebze suyu mama uyku ikindi yoğurt akşam da meyve püresi veriyorum aralarda anne sütü veriyorum. Dün cicibebe aldım muz puresinin içine evde mayaladigim yoğurtun içine koyuyorum daha doyurucu oluyor...

Ek gıdaya geçeli 1 ay oldu. Zaman zaman kakasını zor yaptığı oldu ama kabızlık sorunumuz olmadı. Şimdi sindirim sistemi alıştı..
Sabah anne sütü meyve uyku.. Öğleden sonra çorba veya sebze suyu mama uyku ikindi yoğurt akşam da meyve püresi veriyorum aralarda anne sütü veriyorum. Dün cicibebe aldım muz puresinin içine evde mayaladigim yoğurtun içine koyuyorum daha doyurucu oluyor...
Canim hangi corbalari yapiyorsun. bende cicibebe veriyordm kabizlk ondan olabilir diye onu da kestim.

Slm!canim bende mayis annesiyim kizim 5.5 aylik oldu ve benim ilki cok sikintili olmustu ikinci gebeligi geciktirirsem yine zor olacak cunku gebelikte kuculen kistim her ay biraz daha buyumeye basladi:KK43:( hemen yapmak istiyorum ama bebegimi emzirememek dusuncesi beni cok uzuyor bencillik gibi geliyor seni gordukce umitleniyorum gebe kalip emzirmeye devam etmek konusunda,bebegine hicbir zarari olmadi mi? zayiflatir zehirler diyorlar hep:KK43: oyle bisey oldu mu yada sutun de azalma oldumu bana bu konuda yardimci olursan cok sevinirim..
CANIM ayı gibi yemek yediğim için zayıflamıyorum. ama biraz bekle derim. arada diiş yerim ağrıyor. tek sorun o

Canim hangi corbalari yapiyorsun. bende cicibebe veriyordm kabizlk ondan olabilir diye onu da kestim.
Tarhana çorbası seviyor.. Sebze çorbası ve yayla çorbası yoğurt çorbası yapıyorum yarım kase yiyor.
Yarımdan az muzu iyice eziyorum 1 tane cicibebe yarım çay kaşığı pekmez 2 yemek kaşığı su ilave ediyorum karıştırıyorum çok seviyor severek yiyor..
Yoğurt ve cicibebe veriyorum ama yoğurda asla pekmez karıştırmıyorum. Bol bol su içiriyorum.

H hukukcu_ cnm çok geçmiş olsun..beni mm kızım da sanırım rota kaptı. Günde 6 kez falan yapıyor ve sapsarı mukus lu. Senin de öyle miydi mukus var mıydı. Tahlil de çıkmadı bizim. Alerjimiz de var zaten. Benim sormak istediğim doktor ilaç falan verdi mi bunun için

Canim oncelikle bebegin hayirli olsun. Sanirim istiyordunuz. Diger arkads hamileyim deyince bizde istiyoruz dedin diye hatirliyorum :KK68:

Gelelim soruna. Benimde bu cevaba ihtiyacim var aslinda. Oyun halisi almistim 3 aylikken. Ondaki oyuncaklarla oynuyor oglum. Onlardanda sikildi gibi. Bende pelus cingirak mi alsam diyorum. Yuzune carpsada bisey olmaz
evet ben de peluşoyuncak düşünüyorum bir arkadaşımın evinde peluş oyuncağı elinden bırakmadı ama ağzına koyması pek hoş olmuyor.sağlık açısından

arkadaşalar bebeğim 3 gün sonra 6 ayını bitirmiş olacak.çıngırak vs ile oynuyordu.şu diş kaşıma ya yarayan oyuncaklarla ve artık onları sevmiyor.sese karşı çokilgisi var.herşeyi ağzına koyuyor.ancak oyuncakları çok hışımla ağzına götürüyor ve genelde kafasına yüzüne bir yerine çarpıyor.kısacası önerebileceğiniz oyuncak var mı?İlgisini çekebilecek ve ihtiyacını karşılayacak türde.sizler bebeklerinizi nelerle oynatıyorsunuz.ficher price ın yumuşak tırtlı ve dişliği var bende.birde bi dolu çıngırak
Ben şu meşhur zürafa dan almıştım 3 aylıkken ayaklarını ve ağzını ısırıyor işimize yarıyor açıkçası

CANIM ayı gibi yemek yediğim için zayıflamıyorum. ama biraz bekle derim. arada diiş yerim ağrıyor. tek sorun o
Cevap icin sagol canim ama benim zayifladi mi diye sordugum sen degil bebegin sut yaramaz zayiflatir zehirler diyorlar halk arasinda..benimki normal dogumdu bide sezaryen degildi dikis sıkıntısı olmaz yani

Be
Ben de hipp in organik biskuvisini blenderdan gecirdim.kahvaltisina ve yogurduna katiyorum daha iyi yiyor benimkisi pek sevmiyor yogurdu.

Back