Üşenmeyeceğim pazar pazar cevap yazacağım
Paylaştığınız belgede;
Amerikan hastanesinde yapılan 7344 doğumun 72'sinde yenidoğan solunum sıkıntısı yaşanmış.Bunların 5'i vajinal doğum 67'si sezeryan.
Bu 72 bebeğin 61'in de(56'sı Sezeryan,5'i vajinal) YGT yani sizin yaşadığınız akciğerden sıvıyı atamama sorunu,
11',inde RDS yani sürfaktan eksikliği görülmüş.(11 doğumun hepsi sezeryan)
Ayrıca;
''Planlı sezeryan düşünülüyorsa en erken 39. haftada yapılırsa RDS ve YGT riski azalacaktır'' ve ''Son yıllarda planlı sezeryan oranlarının artmasıyla iatrojenik(doktorun sebep olduğu) prematüre ve buna bağlı solunum sorunlarının arttığı çalışmalarla gösterilmiştir'' denilmekte
Tüm bu bilgilerden sonra belgenizin sezeryanın yenidoğan solunum sıkıntısına neden olur/riski yükseltir iddiamı desteklediği sonucuna vardım evet.Bu kadarına da pes artık:)
Kimsenin vaktini aldığım için özür dileyecek değilim.Her annenin bebeğinin odasının duvar rengini seçmekten ya da beşik mi park yatak mı sorunsalından daha çok zamanını ayırması gereken bir durum.Konunun uzmanı değilim dediğim en doğrudur da demiyorum ancak burda doğum yaptırmıyoruz kadın doğum uzmanı olmaya gerek var mı??Burda baya bi burun kıvrılan Google sayesinde ben çok değerli kitap isimlerine,makalelere,araştırma sonuçlarına ulaştım.Başıma geldikten sonra değil başıma gelmeden araştırırım.Huyum kurusun ne yapayım çok araştırmacıyım!
O çok değer verdiğim o profesör doçent ünvanlarına ''Doğumdan sonra kordonu kesmek için ne kadar bekleyeceksiniz?'' diye sorduğumda bana aval aval bakıp bunların hurafe olduğunu ima eden profesörde gördüm.Tatil programına uymadığı için normal doğumda bana eşlik edemeyeceğini kibarca belirten nişantaşı doçentleride gördüm.Anladım ki işini sevmenin ve bir doktora güvenebilmenin ünvanının yüksekliği veya çalıştığı hastanenin güzelliği ile alakası yok.
Siz doktorunuzla randevulaşırken doğum saatini gününü neye göre verdi sordunuz mu?Doğuma giderken saçınıza fön de çektirdiniz mi?(Bayılıyorum o doğumdan yarım saat sonraki pür makyajlı fönlü fotolara:)Ha bide boyundan itibaren yeşil perde gerilmiş dekorda yanak yanağa vermiş anne ve Bebek fotosunu da unutmamalı.Doğumun muhteşemliği hiç bu kadar değersizleştirilmiş miydi acaba?Kadın Nasıl böyle pasifize edebildi kendini?
Ayrıca doktorunuzun ne demesini bekliyordunuz kusura bakmayın benim hatam demesini mi?Ne şekilde gerçekleşti bilmiyorum ama bu solunum sorununu yaşadıysanız muhtemelen planlı sezeryan yaptınız.Bakın planlı diyorum.Planlı ile sancı başladıktan sonra yapılan ayrı şeyler.Belli ki iyi niyetle birşey iddia etmişsiniz.İddianızı da desteklemek için belge paylaşmışsınız ama belgede kilo etken olarak alınmamış ne yazık ki!Siz örneğinizi annelere "en azından planlı sezeryan yapmayın" konu başlığı altında vermeliydiniz.Yanlış konunun örneği.Bende düzelttim o kadar.