• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bizim 1 ekim'de çıktı ilk dişimiz 4,5 aylıkken. İkincisi 17 ekim'de çıktı. İlki bayağı büyüdü ikincisi ufak hemen çıkmıyor yani. İlk dişi görmek heyecanlı oluyor gerçekten :)
biri cikinca digerleridemi ard arda cikmaya basliyor?

Kızlar oğlum rota virüsü kapmış, çok kötü ishal.. Başka yaşayan ya da bilgisi olan var mı?..

Mrhba annisler bn hazran annesym..bebklerinizn uykusu dzene grdimi bu ayda.1ay snra nasl olck m.edym bninki saatbasi kalkioo 1 ay snrada ise baslcm nasil olck blmem
Benim bebeğim 6 aylık oldu.
2 saate bir uykusu geliyor henüz kendiliğinden uykuya dalamiyor en uzun uykusu 45 dk sürüyor.
Gün içerisinde öğleden önce bir uykusu var öğlenden sonra iki kere uyuyor birde aksam yemeğinden sonra uyuyor en sonda saat 23.00 gibi gece uykusu na dalıyor.

Kızlar oğlum rota virüsü kapmış, çok kötü ishal.. Başka yaşayan ya da bilgisi olan var mı?..
Cok gecmis olsun rabbim sifasini versin hemen insaAllah.rota virus asisi yaptirmismiyidiniz ona ragmen de yakalanabiliyomus diye demisti doktor.ben yaptirdim ama korkuyorun yine de.

Mrb kızlar. Oğlumla ayrılma zamanım yaklaşıyor. İşe başlayan arkadaşlara sorum olacak. 30 nisanda doğum yaptım, 12 ağustosta analık iznim bitip iş başı yapmam gerekiyordu. İzinlerim raporlarım derken son bir hafta kaldı iznim bitmesine. Şimdi günlük 3 saatlik sut iznimiz doğum yaptığımız tarihten itibaren mi geçerli yoksa analık izni bitiminden itibaren mi geçerli. Devlet memuruyum. Sgkda kardeşim çalışıyor. Ona sorduğumda analık izni bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat dedi. Ama eşim alo sgkyı aramış orda doğum tarihinden itibaren demişler. İş yerinde ilgili personel izindeymiş soramadım. Bilgisi olan? Resmi gazetede de analık izni bitiminden itibaren diyor ama emin olamadım
12 Ağustosta başlar 12 Şubatta biter 3 saat, 12 Şubattan 12 Ağustos'a kadar da 1.5 saat :) Benim de 15 Şubata kadar canım :)

slm kızlar:) şimdi aklıma geldi de ben emzirme ödeneğini almadım şu süt parası dedikleri şeyi. bebeğimde 6 aylk oldu hala alabilirmiyim bilginiz varmı? nasıl alcam?
Walla ben devlet memuruyum sadece doğum yardımı aldım 198 tl ve her ay bebek yardımı alıyorum. Emzirme ödeneği ne ki ?

Çok geçmiş olsun kuzuna

safakmeley safakmeley cnm Merhaba. 198 tl olan doğum yardımını nasıl nerden aldın. Ben devlet memuruyum bilmiyorum var mı. 40 tl mi maaşıma çocuk parası yatıyor bir de 300 tl devletten doğum parası alacağım daha alamadim

yemeğen bebek gerçekten çok zor kusuyorsa reflü olabilir bi gastroloğa gösterin isterseniz. gerçi biz gastrolog sonrası iyice iştahımız kaçtı ilaçlar pek yaramadı:KK43:
Yarın doktor kontrolümuz var soracağım. Yoğurt verdim ağzı burnu kıpkırmızı oldu. Sanırım alerjimiz de var çok Üzgünüm :(

12 Ağustosta başlar 12 Şubatta biter 3 saat, 12 Şubattan 12 Ağustos'a kadar da 1.5 saat :) Benim de 15 Şubata kadar canım :)

Walla ben devlet memuruyum sadece doğum yardımı aldım 198 tl ve her ay bebek yardımı alıyorum. Emzirme ödeneği ne ki ?

Çok geçmiş olsun kuzuna
Doğum yardımını Nasıl aldın ben almadım da :)

Siz gerçekten okudunuz mu yada okuduklarınızdan anladığınız bu mu oldu?
Pes diyorum artık. Kadınlar kulübünde en nefret ettiğim şeydi birebir diyaloğa girmek ama şimdi ben yaptım yapıyorum. Karşıdakinin eğitimini kültürünü yaşam tarzını bilgisini (kendim de dahil )bilmeden birşey anlatmaya çalışmak ne kadar doğru olabilirki.
Amacım sadece bebeklerinin kilosuna üzülen annelere örnekle moral vermekti konu nerden nereye geldi. Vaktini aldığım anneler kusura bakmayın lütfen .
Bundan sonra sessiz bir takipçiniz olarak kalmak sinir sistemim açısından en sağlıklısı olacaktır.
Allaha emanet olun

Üşenmeyeceğim pazar pazar cevap yazacağım;)

Paylaştığınız belgede;

Amerikan hastanesinde yapılan 7344 doğumun 72'sinde yenidoğan solunum sıkıntısı yaşanmış.Bunların 5'i vajinal doğum 67'si sezeryan.
Bu 72 bebeğin 61'in de(56'sı Sezeryan,5'i vajinal) YGT yani sizin yaşadığınız akciğerden sıvıyı atamama sorunu,
11',inde RDS yani sürfaktan eksikliği görülmüş.(11 doğumun hepsi sezeryan)

Ayrıca;

''Planlı sezeryan düşünülüyorsa en erken 39. haftada yapılırsa RDS ve YGT riski azalacaktır'' ve ''Son yıllarda planlı sezeryan oranlarının artmasıyla iatrojenik(doktorun sebep olduğu) prematüre ve buna bağlı solunum sorunlarının arttığı çalışmalarla gösterilmiştir'' denilmekte

Tüm bu bilgilerden sonra belgenizin sezeryanın yenidoğan solunum sıkıntısına neden olur/riski yükseltir iddiamı desteklediği sonucuna vardım evet.Bu kadarına da pes artık:)

Kimsenin vaktini aldığım için özür dileyecek değilim.Her annenin bebeğinin odasının duvar rengini seçmekten ya da beşik mi park yatak mı sorunsalından daha çok zamanını ayırması gereken bir durum.Konunun uzmanı değilim dediğim en doğrudur da demiyorum ancak burda doğum yaptırmıyoruz kadın doğum uzmanı olmaya gerek var mı??Burda baya bi burun kıvrılan Google sayesinde ben çok değerli kitap isimlerine,makalelere,araştırma sonuçlarına ulaştım.Başıma geldikten sonra değil başıma gelmeden araştırırım.Huyum kurusun ne yapayım çok araştırmacıyım!
O çok değer verdiğim o profesör doçent ünvanlarına ''Doğumdan sonra kordonu kesmek için ne kadar bekleyeceksiniz?'' diye sorduğumda bana aval aval bakıp bunların hurafe olduğunu ima eden profesörde gördüm.Tatil programına uymadığı için normal doğumda bana eşlik edemeyeceğini kibarca belirten nişantaşı doçentleride gördüm.Anladım ki işini sevmenin ve bir doktora güvenebilmenin ünvanının yüksekliği veya çalıştığı hastanenin güzelliği ile alakası yok.
Siz doktorunuzla randevulaşırken doğum saatini gününü neye göre verdi sordunuz mu?Doğuma giderken saçınıza fön de çektirdiniz mi?(Bayılıyorum o doğumdan yarım saat sonraki pür makyajlı fönlü fotolara:)Ha bide boyundan itibaren yeşil perde gerilmiş dekorda yanak yanağa vermiş anne ve Bebek fotosunu da unutmamalı.Doğumun muhteşemliği hiç bu kadar değersizleştirilmiş miydi acaba?Kadın Nasıl böyle pasifize edebildi kendini?
Ayrıca doktorunuzun ne demesini bekliyordunuz kusura bakmayın benim hatam demesini mi?Ne şekilde gerçekleşti bilmiyorum ama bu solunum sorununu yaşadıysanız muhtemelen planlı sezeryan yaptınız.Bakın planlı diyorum.Planlı ile sancı başladıktan sonra yapılan ayrı şeyler.Belli ki iyi niyetle birşey iddia etmişsiniz.İddianızı da desteklemek için belge paylaşmışsınız ama belgede kilo etken olarak alınmamış ne yazık ki!Siz örneğinizi annelere "en azından planlı sezeryan yapmayın" konu başlığı altında vermeliydiniz.Yanlış konunun örneği.Bende düzelttim o kadar.

bizim dr sakınca görmedi cnım
Slm!canim bende mayis annesiyim kizim 5.5 aylik oldu ve benim ilki cok sikintili olmustu ikinci gebeligi geciktirirsem yine zor olacak cunku gebelikte kuculen kistim her ay biraz daha buyumeye basladi:(( hemen yapmak istiyorum ama bebegimi emzirememek dusuncesi beni cok uzuyor bencillik gibi geliyor seni gordukce umitleniyorum gebe kalip emzirmeye devam etmek konusunda,bebegine hicbir zarari olmadi mi? zayiflatir zehirler diyorlar hep:( oyle bisey oldu mu yada sutun de azalma oldumu bana bu konuda yardimci olursan cok sevinirim..

arkadaşalar bebeğim 3 gün sonra 6 ayını bitirmiş olacak.çıngırak vs ile oynuyordu.şu diş kaşıma ya yarayan oyuncaklarla ve artık onları sevmiyor.sese karşı çokilgisi var.herşeyi ağzına koyuyor.ancak oyuncakları çok hışımla ağzına götürüyor ve genelde kafasına yüzüne bir yerine çarpıyor.kısacası önerebileceğiniz oyuncak var mı?İlgisini çekebilecek ve ihtiyacını karşılayacak türde.sizler bebeklerinizi nelerle oynatıyorsunuz.ficher price ın yumuşak tırtlı ve dişliği var bende.birde bi dolu çıngırak

safakmeley safakmeley cnm Merhaba. 198 tl olan doğum yardımını nasıl nerden aldın. Ben devlet memuruyum bilmiyorum var mı. 40 tl mi maaşıma çocuk parası yatıyor bir de 300 tl devletten doğum parası alacağım daha alamadim
Benim kızım 4 Mayıs doğumlu, 15 Mayıs ve sonrası doğan çocuklar için ilk bebekse 300 2. bebekte 400 3 ve üstünde 600 tl yardımı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurarak alabiliyorsunuz, benim ki bir önceki mevzuatta sabit olan 198 tl doğum yardımıydı :)

Doğum yardımını Nasıl aldın ben almadım da :)
doğum tarihi 15 Mayıs ve sonrası ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuru yapacaksın, daha önceki bir tarihse kendi iş yerinin muhasebe birimine yapacaksın canım :) E geç kalmışsın

arkadaşalar bebeğim 3 gün sonra 6 ayını bitirmiş olacak.çıngırak vs ile oynuyordu.şu diş kaşıma ya yarayan oyuncaklarla ve artık onları sevmiyor.sese karşı çokilgisi var.herşeyi ağzına koyuyor.ancak oyuncakları çok hışımla ağzına götürüyor ve genelde kafasına yüzüne bir yerine çarpıyor.kısacası önerebileceğiniz oyuncak var mı?İlgisini çekebilecek ve ihtiyacını karşılayacak türde.sizler bebeklerinizi nelerle oynatıyorsunuz.ficher price ın yumuşak tırtlı ve dişliği var bende.birde bi dolu çıngırak

Canim oncelikle bebegin hayirli olsun. Sanirim istiyordunuz. Diger arkads hamileyim deyince bizde istiyoruz dedin diye hatirliyorum :KK68:

Gelelim soruna. Benimde bu cevaba ihtiyacim var aslinda. Oyun halisi almistim 3 aylikken. Ondaki oyuncaklarla oynuyor oglum. Onlardanda sikildi gibi. Bende pelus cingirak mi alsam diyorum. Yuzune carpsada bisey olmaz

benide haberdar edin lütfen çok geçmiş olsun umarım alerjik değildir.
Günaydın aşımızı olduk. Doktorla konuştum inek sütüne alerjisi olduğunu söyledi. Alerji damlası verdi. Onu kullanıp ek gıdaya gececegiz. Cuma günü tekrar kontrolü var. Bu arada ek gida için menu çıkardı o liste üzerinden yedirmeye çalışacağım. Sabırlı olun pes etmeyin dedi çoğu çocuk 9 aylık olmadan bu süreci atlatiyormus ya da 3 yaşına kadar surebiliyormus. Menüsü şöyle. Kahvaltıda yumurta sarısı tadimlik pekmez reçel keçi peyniri. Öğlen çorba tarhana olur dedi. İkindi üzeri meyve muz armut ya da elma. Aksama kasik maması aptamil önerdi kusarsa başka marka deneyeceğim. Şimdilik bu kadar bebeğinde alerjisi olan annelerin de tavsiyelerini beklerim. Sevgiler

Back