• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kızlar Eti'nin Bebek ekmeğini kullanan var mı? Bir de labne peynir veriyor musunuz? Peynir olarak ne veriyorsunuz? Ve son olarak biri burda bi tablo paylaşmıştı hangi besin hangi ayda verilebilir tablosu.. Yeşil kırmızı bir tabloydu.. Şimdi bulamıyorum elinde olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler..

Kızlar Eti'nin Bebek ekmeğini kullanan var mı? Bir de labne peynir veriyor musunuz? Peynir olarak ne veriyorsunuz? Ve son olarak biri burda bi tablo paylaşmıştı hangi besin hangi ayda verilebilir tablosu.. Yeşil kırmızı bir tabloydu.. Şimdi bulamıyorum elinde olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler..
Ben hem bebek ekmeği kullanıyorum hem de kahvaltıda 1 çay kaşığı labne kullanıyorum ama ne kadar doğru bilmiyorum :):) Valla şunu yediriyorum demeye korkar oldum :):) Hemen eleştiri yağmuru oluyor :)

Ben hem bebek ekmeği kullanıyorum hem de kahvaltıda 1 çay kaşığı labne kullanıyorum ama ne kadar doğru bilmiyorum :):) Valla şunu yediriyorum demeye korkar oldum :):) Hemen eleştiri yağmuru oluyor :)
Ben de kullanıyorum canım Bebek ekmeği.. Ben kahvaltıda küçük kutu labneler var ya ondan bir tane hepsini yediriyorum ama zararlı mı bilmiyorum.. Benim oğlum mamayı bıraktı sütüm de az.. Mecbur bişeyler yedirmek zorundayım.. Mamalar, kaşık mamaları hiç birini yemiyor.. :( bu konuda tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.. Sadece yemekle beslenmek için çok küçük daha..

Eki Görüntüle 1684309
Eki Görüntüle 1684312

Eklentiler

• Screenshot_2015-10-01-20-52-32.png
    Screenshot_2015-10-01-20-52-32.png
    623,8 KB · Görüntüleme: 104
Ben de bebek ekmegi ve labne peyniri kullaniyorum kahvaltida. Cici bebenin bebe ekmegini aldim ve hepsini blenderdan gecirdim sabahlari 1 tatli kasigi ondan cok az yumurta sarisi 2 cay kasigi pekmez 2 cay kasigi labne ve bazende cok az muz ve cici bebe biskuvi katiyorum. Sicak suyla azcik acip yediriyorum.

Tabloyu eklemeye calistim ama beceremedim galiba.beyazmelek adli arkadasimiz paylasmisti ekran goruntusu almistim.yapabildigim kadariyla yapmaya calistim insallah olmustur

arkadaşlar sizin bebeklerinizde de huy değişikliği oldu mu? benim kızım 5 aya kadar kendi kendine uyur oynar hiç mız mızlık yapmazdı. şimdi bir görseniz sürekli kucak istiyor sallanmadan uyumuyor sürekli mız mız çığlık atmalar yerinde durmuyor ufaklık. Diğer bir sorumda yürüteç hoppala mama sandalyesi kullanmaya başladınız mı?

arkadaşlar sizin bebeklerinizde de huy değişikliği oldu mu? benim kızım 5 aya kadar kendi kendine uyur oynar hiç mız mızlık yapmazdı. şimdi bir görseniz sürekli kucak istiyor sallanmadan uyumuyor sürekli mız mız çığlık atmalar yerinde durmuyor ufaklık. Diğer bir sorumda yürüteç hoppala mama sandalyesi kullanmaya başladınız mı?
5 aya kadar yatağında yatıyordu, birden çığlıklar ağlamalar reddetti benle yatıyor artık. Huysuz oldu, yapışık ikiz gibiyiz. Sallamaya hiç alıştırmadım. Zaten reddediyor. Ben diş çıkarmaya bağlıyorum huy değişimini. Yürüteç aldım ilk hafta hiç durmadı içinde, sonra alıştı seviyor. Mama sandalyesi 4 Aydan beri kullanıyorum. Bana yemek yedirmiyordu şimdi masada birlikteyiz. Bu arada benimki 5 mayıs doğumlu. Kolay gelsin

Ben de vardı kızlar. Ben peynir olarak labne vermekten yana değilim. Bence kendiniz süte azıcık tuz ya da limon sıkıp lor yapın. Ya da peynir mayası da alabilirsinşz. Ben haftaya kahvaltıya başlayacağım. Böyle yapmayı planlıyorum.

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    89,7 KB · Görüntüleme: 192
Ben de vardı kızlar. Ben peynir olarak labne vermekten yana değilim. Bence kendiniz süte azıcık tuz ya da limon sıkıp lor yapın. Ya da peynir mayası da alabilirsinşz. Ben haftaya kahvaltıya başlayacağım. Böyle yapmayı planlıyorum.
Tuzsuz beyaz peynir verdim yemedi cay kasıgınjn ucuyla labne verdim bir daha vermemi istedi şimdi labneyi vermiyim mi zararlımı

Tuzsuz beyaz peynir verdim yemedi cay kasıgınjn ucuyla labne verdim bir daha vermemi istedi şimdi labneyi vermiyim mi zararlımı
Benimki de labneyi sevdi Canım.. Ben her gün 20 gramlık bi paket yediriyorum.. İnşallah zararlı değildir..

Zararlıdır canım. Hazır yoğurt neki labne ne olsun. Bana göre tabi. Netice de paketlenmiş hazır gıda içinde bir sürü kimyasal var. Evde yapabilirsin labneyide.

Eklentiler

• image.png
    image.png
    519 KB · Görüntüleme: 104
Günaydın aşımızı olduk. Doktorla konuştum inek sütüne alerjisi olduğunu söyledi. Alerji damlası verdi. Onu kullanıp ek gıdaya gececegiz. Cuma günü tekrar kontrolü var. Bu arada ek gida için menu çıkardı o liste üzerinden yedirmeye çalışacağım. Sabırlı olun pes etmeyin dedi çoğu çocuk 9 aylık olmadan bu süreci atlatiyormus ya da 3 yaşına kadar surebiliyormus. Menüsü şöyle. Kahvaltıda yumurta sarısı tadimlik pekmez reçel keçi peyniri. Öğlen çorba tarhana olur dedi. İkindi üzeri meyve muz armut ya da elma. Aksama kasik maması aptamil önerdi kusarsa başka marka deneyeceğim. Şimdilik bu kadar bebeğinde alerjisi olan annelerin de tavsiyelerini beklerim. Sevgiler

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.formu elimden geldiğince okuyorum. Bizde de laktoz intoleransı var. Mukuslu kaka ile ortaya çıktı. Alerji testleri negatif ama bu testler her zaman doğruyu göstermediği için temkinliyiz. süt ve süt ürünleri diyeti yapıyorum emzirdiğim için, ve bazı yiyeceklerede tepkisi oluyor fıstık kaju ceviz gibi. Bağırsak florası için Biogaia kullanıyoruz.ek gıdaya temkinli geçiyoruz.yoğurt denemesi bize 8.ayda başlanacak.şmidilik sebze çorbası ve sonrasında meyve şeklinde olacak. Maalesef yumurtada şüpheliler listesinde.o da sonraya kalacak.bizde durumlar böyle. Sizde tarhana ve aptamilin içeriğine dikkat edin benim tavsiyem. Tarhanada yoğurt oluyor belki yine tepki verebilir bebiş.kaşık mamanızda içeriğine bakın inek sütü bazlı mı? Çünkü oda alerjen olabilir. Umarım çok kısa sürer ve hemenncik düzelir bebişlerimiz.

Ben de kullanıyorum canım Bebek ekmeği.. Ben kahvaltıda küçük kutu labneler var ya ondan bir tane hepsini yediriyorum ama zararlı mı bilmiyorum.. Benim oğlum mamayı bıraktı sütüm de az.. Mecbur bişeyler yedirmek zorundayım.. Mamalar, kaşık mamaları hiç birini yemiyor.. :KK43: bu konuda tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.. Sadece yemekle beslenmek için çok küçük daha..
Canım kahvaltıyı nasıl veriyorsun? Ben bir gün yumurta sarısı labne 1 çay kaşığı pekmez ve bebek ekmeği veriyorum, diğer gün yumurta sarısı koymayıp zeytin koyuyorum. Kaşık mama yemiyorsa bence yoğur içine meyve rendeleyebilirsin, ben bir de irmikli muhallebi yapıyorum, sebze püresi veriyorum. En besleyici sanırım tahıllı şeyler oluyor. İrmikli muhallebiyi deneyebilirsin ben muzlu yapıyorum tat veriyor.

Canım kahvaltıyı nasıl veriyorsun? Ben bir gün yumurta sarısı labne 1 çay kaşığı pekmez ve bebek ekmeği veriyorum, diğer gün yumurta sarısı koymayıp zeytin koyuyorum. Kaşık mama yemiyorsa bence yoğur içine meyve rendeleyebilirsin, ben bir de irmikli muhallebi yapıyorum, sebze püresi veriyorum. En besleyici sanırım tahıllı şeyler oluyor. İrmikli muhallebiyi deneyebilirsin ben muzlu yapıyorum tat veriyor.
İrmikli muhallebi yı nasıl yapıyorsun. Tarif verebilir misin

İrmikli muhallebi yı nasıl yapıyorsun. Tarif verebilir misin
Bir çay bardağı su ya 2 yemek kaşığı irmik koyuyorum tat versin diye de 1 tatlı kaşığı pekmez bunu muhallebi gibi yapıyorum içine de yarım muz rendeliyorum, yoksa tatsız oluyor :) Kızım sevdi bunu, anne sütü ya da devam sütüyle de yapılabilir. Cezvede hemencecik pişiyor :)

Ya kızlar bu çocuklara yemek konusunda haklı olarak hassasız, ama bi çare bulamıyorum ben, tamam dışarıdan birşey yedirmeyelim olabildiğince organik olsun da herşeyi nasıl yapıcaz evde, bir çok malzemeyi dışardan alıyoruz, o yüzden bence birbirimize karşı çok katı olmayalım ve saygı duyalım.
İşin maddi boyutunu düşünen yok gibime geliyor, herşeyi organik alalım bakalım maliyeti ne oluyor, bazen düşünüyorum da buraya durumunu yazamayanlar adına çok üzülüyorum

Back