• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Arkadaslar ozellikle ek gidaya gecenlere sorum bebeginizin.kullandigi kaseyi biberonlari kasigi falan neyle dezenfekte ediyosunuz.froshe diye bi marka var bitkisel.dogru mu yazdim bilmiyorum ama ben ondan bulasik deterjani almistim.ama icim yine de rahat degil.sizler ne kullaniyosunuz

Bizim dediginiz gibi oldu.guvenemedigim icin unv hastanesine docente gittim sakin posetle alinan numuneye guvenmeyin mutlaka sonda isteyin dedi.daha once de burda bi arkadasa yazmistim.

Biz de posetle alinca 68 lokosit cikmisti. Megersem kaka bulasmis. Baska dr farketti. Iyice temizleyip yeniden alindi. Bu sefer 5 cikti. Ama ilac kullanmaya gerek yok kiz cocugu normaldir dedi dr zaten vi sorunumuz da olmadi sonrasinda
tesekkurler kızlar mutlaka tekrar ettireyim ozaman. boşuna ilaç almasın.

arkadaşlar merhaba..yazmamak için çok direndim ama dayanamadım...bazı kişiler gerçekten uçmuş yok sarımsak,yok 2-3 bakliyat aynı anda yağ,tuz vs..benim de bebeğim sizinkiler kadar hiçbir şey vermiyorum ben ve mümkün olduğunca araştırıyor yerli yabancı yayın okuyorum..ya benim bildiklerim yanlış,ben hiçbir şey bilmiyorum,araştırmıyorum ya da arkadaşlar çok cahil,ne yağı ne sarımsağı ne bakliyatı vereceğiniz yağsız, tuzsuz "yal" diye tabir edilen yiyecek olacak.onun daha sindirim sistemi ne ki yazık o bebeklere el kadar bebeğe neler neler veriyorsunuz şoklardayım. mesela bir arkadaş domates demiş çocuk dr hayri gözlükgiller (bilenler vardır) in tavsiyesi 9.aydan sonra diye not almışım çünkü alerjikmiş..yağ 7.aydan sonra azıcık tereyağ sonra ayçiçek-çok çok az- daha büyük çocuklara zeytin yağ diye not almışım..kabak ilk başlanan sebze yazmışım...daha pek çok notum var isteyen arkdşlarla paylaşabilirim ama lütfen ağır şeyler yedirmeyin bebelere.tabi ki bu benim görüşüm belki de sanane diye kızacaksınız ama söylemek istedim..

arkadaşlar merhaba..yazmamak için çok direndim ama dayanamadım...bazı kişiler gerçekten uçmuş yok sarımsak,yok 2-3 bakliyat aynı anda yağ,tuz vs..benim de bebeğim sizinkiler kadar hiçbir şey vermiyorum ben ve mümkün olduğunca araştırıyor yerli yabancı yayın okuyorum..ya benim bildiklerim yanlış,ben hiçbir şey bilmiyorum,araştırmıyorum ya da arkadaşlar çok cahil,ne yağı ne sarımsağı ne bakliyatı vereceğiniz yağsız, tuzsuz "yal" diye tabir edilen yiyecek olacak.onun daha sindirim sistemi ne ki yazık o bebeklere el kadar bebeğe neler neler veriyorsunuz şoklardayım. mesela bir arkadaş domates demiş çocuk dr hayri gözlükgiller (bilenler vardır) in tavsiyesi 9.aydan sonra diye not almışım çünkü alerjikmiş..yağ 7.aydan sonra azıcık tereyağ sonra ayçiçek-çok çok az- daha büyük çocuklara zeytin yağ diye not almışım..kabak ilk başlanan sebze yazmışım...daha pek çok notum var isteyen arkdşlarla paylaşabilirim ama lütfen ağır şeyler yedirmeyin bebelere.tabi ki bu benim görüşüm belki de sanane diye kızacaksınız ama söylemek istedim..
Evet canım yazdıklarında çok haklısın.. Benim oğlum da 5 aylık olacak ben de başlamadım ek gıdaya.. Aslında doktor bu ara başla dedi ama araştırmaktan başlayamadım.. Yanlış bişey veririm diye çok korkuyorum.. Notlarını paylaşırsan çok sevinirim.. Domates verilmemesi gerektiğini falan ben de okumuştum.. Kurubaklagiller de aynı şekilde..

Biz de posetle alinca 68 lokosit cikmisti. Megersem kaka bulasmis. Baska dr farketti. Iyice temizleyip yeniden alindi. Bu sefer 5 cikti. Ama ilac kullanmaya gerek yok kiz cocugu normaldir dedi dr zaten vi sorunumuz da olmadi sonrasinda

bizde de lökosit çıktı kakası sürekli mukuslu. ilkinde bezinden yapar yapmaz diğerini poşetten götürdüm tahlile. ikinci de lökosit görülmedi poşetten alındığı için midir acaba? İlaca gerek yoksa nasıl geçiyor ya da diyet gerekiyor mu biliyor musunuz?

Merhaba hanımlar. Benim kızımda 5 aylık oldu henüz ek gıda vermedim. merak ettiğim kendi anne sütünüz ile yaptığınız mamalar var mı? Varsa tarif atarsanız sevinirim.

Merhaba,

Benim doktorum ek gıdaya başlamamı ve özellikle tahıl ve tarhana ile başlamamı önermişti. Aşırı pimpirikli bir anne değilim. Ama sarımsak domates vb öğün olarak ağır olur bence de. Ama benim tarhanamın içinde yeşil mercimek ve bohut dahi var. Dünya üzerinde 7,5 milyar insan var ölüp gidenleri saymıyorum. Kim bilir bebekler neler yiyerek büyümüş ve büyüyor. Evet ağır şeyler vermeyelimde, böyle dünyanın sonu gelmiş gibi abartmaya da gerek yok. 4. Aydan sonra ek gidaya başlanabilir bu kadar abartmayın.

Ben tarhana yoğurt ve sebze çorbası veriyorum. İçine zeytinyağı ya da tereyağıda atıyorum arada. Ama tuz salça domates koymuyorum. Günde iki öğün. Bazen acaba erken mi oldu diye endişe ediyorum ama sütüm çok az. Mamadan daha iyidir diyio devam ediyorum.

Kızlar herkese kolay gsn. Benim liz 5 aylık oldu mamaaldigi için ek gıdaya baadm. Hic istahli degil max iki ogun veriyorm. Tas çatlasa iki silme yemek kaşığı yiyor. Meyveylearado yok. Yoğurt sebze veriyorm.yada ev yapmi bebebiskuvosi. Azmi bilmiyorum.mama gunde toplam 180ml içiyor bu nasıl sizce.sizlerne kadar veriuorsunuz
HER BEBEK farklı olmakla beraber biraz az yiyor gibi.benimki sadece gündüzleri her öğünde 90-120 cc mama içiyor.en az 3 defa ,çer.sabah yoğurdu cevizi bademi pekmezi karışık bulamaç gibi bir öğün var.4 yemek kaşığı kadar.öğlen çorbası .arada 2 öğün de meyve ki en az bir meyvenin yarısını yiyor.haaa kilolu bir bebek mi HAYIR:)AMA sağlıklı çok şükür.

ben domates verdim test ederek.zararlı olduğuna inanmıyorum.zaten verdiğin her gıdada bebeği gözlemliyoruz alerjik bir durum olsa devam ettirmem.bebeğim kabaktan nefret ediyor mesala.o da bir insan onunda damak tadı var.sevmediği gıdalarda asla zorlamıyorum.Dr ların her dediğine de inanmıyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Mamaya başlama da aynı şekilde oluyor zaten. İnsanlar birşeye kendilerini ikna ettikten sonra fikirlerini değiştirmek çok zor. Ek gıda dediğimiz şeyin adı üstünde sadece ek. İlk aylarda bu besinler bebeklere kilo dahi aldırmaz çünkü sindiremez ve direk dışarı atarlar. Sütün yetmediğine ikna ettin kendini bari üçüncü ay ek gıdaya başlama da formül mamaya devam et. Bırak ek olmayı, baya büyük insan gibi öğün yiyor bebekler daha dört aylıkken. Mesela şimdi bir zararını görmedim deniyor ya, bunun ileriki zamanlarda ne gibi zararlar vereceğini öngörmüş mü oluyoruz? Mesela sürekli sindirim sistemi sıkıntısı yaşayan bir yetişkinin besinleri böyle erken aylarda yemeğe başlamasından dolayı böyle sıkıntı çekiyor olabileceği akla geliyo mu hiç? Sanki bebekler hep bebek kalacak. Onların ileriki bütün yaşantılarını etkileyecek böyle davranışlar yanlış ancak en güzel üslupla dahi söylense malesef yanlış anlaşılır. Ben de en az altıncı ayını bitirene kadar bebeğimi sadece anne sütüyle beslemeyi hedefliyorum. Bir yaşına kadar da ek gıdayı gerçekten süte ek olarak ve teker teker, bebeğimi gözlemleyerek vereceğim inşallah. Allah izin verirse bütün yiyecekleri istediği kadar yiyeceği zamanlar gelene kadar sağlıklı ve doğru beslenmesi için elimden geleni yapacağım.

İyi geceler kızlar nasılsınız baya oldu yazmayalı oğluşumla annemlere tatile geldik ama tatil hiç yaramadı benim oğlana gündüz emmemek için direniyor resmen 10 gündür gecmedi bu durum sadece uykuluyken emiyor ac kaldığı için kaka ve çiş yapma durumu çok azaldı bu arada 5 aylık olduk çok üzülüyorum bu duruma 3 gündür mecburiyetten mama veriyorum onu da pek iştahlı emmiyor nazara geldik galiba:(

İyi geceler kızlar nasılsınız baya oldu yazmayalı oğluşumla annemlere tatile geldik ama tatil hiç yaramadı benim oğlana gündüz emmemek için direniyor resmen 10 gündür gecmedi bu durum sadece uykuluyken emiyor ac kaldığı için kaka ve çiş yapma durumu çok azaldı bu arada 5 aylık olduk çok üzülüyorum bu duruma 3 gündür mecburiyetten mama veriyorum onu da pek iştahlı emmiyor nazara geldik galiba:KK43:
Nazar duanı et canım ama nazar olduğunu düşünme emin ol her bebekte gözlenen bir durum benim oğlan da bir süre uykuluyken emdi şimdi düzeldi çok şükür , ha şimdi çok mu emiyor hayır ama en azından uyanıkken reddetmiyor. Birde benimde sütüm çok azaldı yorgunluktanmı artık bilemiyorum ama bebeğim gün içinde ve gece güzel uyuyor çok şükür 5 tane bez de ıslatıyor günde o yüzden mama vermeyi düşünmüyorum . Zaten büyüdükçe emme süresi ve sıklığı azalır sebebide büyüme hızının azalmasıdır. Eğer aynı hızda büyüyor olsalardı 1 yaşında 15 kilo olurlardıki benim 32.5 aylık oğlum 14 kilo :) içini ferah tut ve mamadan ziyade sütüne ağırlık ver ki devamı gelsin
Bir de mekan değişikliği de etkilemiş olabilir eski düzeninize dönünce bebişinde normale dönecektir

İyi geceler kızlar nasılsınız baya oldu yazmayalı oğluşumla annemlere tatile geldik ama tatil hiç yaramadı benim oğlana gündüz emmemek için direniyor resmen 10 gündür gecmedi bu durum sadece uykuluyken emiyor ac kaldığı için kaka ve çiş yapma durumu çok azaldı bu arada 5 aylık olduk çok üzülüyorum bu duruma 3 gündür mecburiyetten mama veriyorum onu da pek iştahlı emmiyor nazara geldik galiba:KK43:
Elif hoşgeldin canm o durum bende bir ay oldu emmedi cadım ısrarla mama vermedim uykuda emzirdm düzeldi şükür

Slm kızlar dört aylık kızım için oyuncak almak istiyorum siz neler aldınız oyun halısı için geç mi kaldım acaba

Back