• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Herkese günaydın havalar ne cok sogudu ogluma ne giydirecegimi sasırdım. Her ne kadar sorduklarıma cevap alamasam da yada sohbet edecek kimse olmasa da seviyorum bu sayfayı evet gereksiz konuların konusulması insanların özelinin tartısılması beni de sıktı bir umut tecrübeli annelerin veya tecrübe edinmekte olan annelerin bilgilerinden yararlanmak adına takip ediyorum biz 10 gün sonra 5 ayı doldurucaz ek gıda maceramız tam anlamıyla baslamadı arada meyve tattırıyorum sadece ama sütüm yeterli degil nerden baslasam arastırma icerisindeyim öpüyorum yavruları..

Herkese günaydın havalar ne cok sogudu ogluma ne giydirecegimi sasırdım. Her ne kadar sorduklarıma cevap alamasam da yada sohbet edecek kimse olmasa da seviyorum bu sayfayı evet gereksiz konuların konusulması insanların özelinin tartısılması beni de sıktı bir umut tecrübeli annelerin veya tecrübe edinmekte olan annelerin bilgilerinden yararlanmak adına takip ediyorum biz 10 gün sonra 5 ayı doldurucaz ek gıda maceramız tam anlamıyla baslamadı arada meyve tattırıyorum sadece ama sütüm yeterli degil nerden baslasam arastırma icerisindeyim öpüyorum yavruları..
Günaydın doktora gidiyorsan ek gıda için yönlendirme yapacaktır havalar konusunda bizde aynıyız bi giydir bi çıkar şaşırdım az önce de kızım kaka yaptıkılcal damar gibi kan vardı dün biraz üzüm verdm iki damla falan ilgisi olabilir mi

arkadaşlar merhaba..yazmamak için çok direndim ama dayanamadım...bazı kişiler gerçekten uçmuş yok sarımsak,yok 2-3 bakliyat aynı anda yağ,tuz vs..benim de bebeğim sizinkiler kadar hiçbir şey vermiyorum ben ve mümkün olduğunca araştırıyor yerli yabancı yayın okuyorum..ya benim bildiklerim yanlış,ben hiçbir şey bilmiyorum,araştırmıyorum ya da arkadaşlar çok cahil,ne yağı ne sarımsağı ne bakliyatı vereceğiniz yağsız, tuzsuz "yal" diye tabir edilen yiyecek olacak.onun daha sindirim sistemi ne ki yazık o bebeklere el kadar bebeğe neler neler veriyorsunuz şoklardayım. mesela bir arkadaş domates demiş çocuk dr hayri gözlükgiller (bilenler vardır) in tavsiyesi 9.aydan sonra diye not almışım çünkü alerjikmiş..yağ 7.aydan sonra azıcık tereyağ sonra ayçiçek-çok çok az- daha büyük çocuklara zeytin yağ diye not almışım..kabak ilk başlanan sebze yazmışım...daha pek çok notum var isteyen arkdşlarla paylaşabilirim ama lütfen ağır şeyler yedirmeyin bebelere.tabi ki bu benim görüşüm belki de sanane diye kızacaksınız ama söylemek istedim..
Domates ve zeytinyağı bende vermiyorum ilk başladığım tarhana çorbası ve ev yapımı yoğurt oldu meyve şeftali ve üzüm suyu oldu tabiki öğün şeklinde değil sadece tadına bakıyor şimdilik.. Çok güzel yazmışsınız Teşekkür ediyorum..

Günaydın doktora gidiyorsan ek gıda için yönlendirme yapacaktır havalar konusunda bizde aynıyız bi giydir bi çıkar şaşırdım az önce de kızım kaka yaptıkılcal damar gibi kan vardı dün biraz üzüm verdm iki damla falan ilgisi olabilir mi
Ayni sorun bizde de oldu ben demir ilacina bagladim.denedim vermedim bikac gun.duzeldi.zaten kakasi da yemyesil oluyo o ilaci icince.kontrolu bekliyorum biraktim demir ilaci vermeyi.siz de bi sorun isterseniz.

Benim sutum azaldigi icin mama veriyodum doktor 4.ay kontrolunde mama vermektense ek gidaya balsa yavastan dedi.sebze puresi meyve puresi sebze corbasi ve yogurt.corbasina iki damla zeytinyagi damlatabilirsin dedi.tereyagi da koyabilirsin dedi ama caykasiginin ucuyla cok cok az

arkadaşlar merhaba..yazmamak için çok direndim ama dayanamadım...bazı kişiler gerçekten uçmuş yok sarımsak,yok 2-3 bakliyat aynı anda yağ,tuz vs..benim de bebeğim sizinkiler kadar hiçbir şey vermiyorum ben ve mümkün olduğunca araştırıyor yerli yabancı yayın okuyorum..ya benim bildiklerim yanlış,ben hiçbir şey bilmiyorum,araştırmıyorum ya da arkadaşlar çok cahil,ne yağı ne sarımsağı ne bakliyatı vereceğiniz yağsız, tuzsuz "yal" diye tabir edilen yiyecek olacak.onun daha sindirim sistemi ne ki yazık o bebeklere el kadar bebeğe neler neler veriyorsunuz şoklardayım. mesela bir arkadaş domates demiş çocuk dr hayri gözlükgiller (bilenler vardır) in tavsiyesi 9.aydan sonra diye not almışım çünkü alerjikmiş..yağ 7.aydan sonra azıcık tereyağ sonra ayçiçek-çok çok az- daha büyük çocuklara zeytin yağ diye not almışım..kabak ilk başlanan sebze yazmışım...daha pek çok notum var isteyen arkdşlarla paylaşabilirim ama lütfen ağır şeyler yedirmeyin bebelere.tabi ki bu benim görüşüm belki de sanane diye kızacaksınız ama söylemek istedim..
canım emin ol ki kimse bebeğinin sağlıksız olmasını istemez. tamam bu aylarda daha erken o dediklerin için. ama 5 aydan itibaren sebze ve meyve püreleri, yoğurt ve hafif çorbalar verilebilir. ama yağ ve tuz kullanılmamalı bence de

İyi geceler kızlar nasılsınız baya oldu yazmayalı oğluşumla annemlere tatile geldik ama tatil hiç yaramadı benim oğlana gündüz emmemek için direniyor resmen 10 gündür gecmedi bu durum sadece uykuluyken emiyor ac kaldığı için kaka ve çiş yapma durumu çok azaldı bu arada 5 aylık olduk çok üzülüyorum bu duruma 3 gündür mecburiyetten mama veriyorum onu da pek iştahlı emmiyor nazara geldik galiba:KK43:
çok geçmiş olsun canım. büyük ihtimalle hava değişikliği. e bi de büyüyorlar.iştahta azalma oluyo, benim tosunun bile iştahı azaldı

canım eşofman takımı aldım 2 tane alt üst. onları giydiriyorum elbiselerinin üstüne. ohh sıcacık. çok memnunum

Nazar duanı et canım ama nazar olduğunu düşünme emin ol her bebekte gözlenen bir durum benim oğlan da bir süre uykuluyken emdi şimdi düzeldi çok şükür , ha şimdi çok mu emiyor hayır ama en azından uyanıkken reddetmiyor. Birde benimde sütüm çok azaldı yorgunluktanmı artık bilemiyorum ama bebeğim gün içinde ve gece güzel uyuyor çok şükür 5 tane bez de ıslatıyor günde o yüzden mama vermeyi düşünmüyorum . Zaten büyüdükçe emme süresi ve sıklığı azalır sebebide büyüme hızının azalmasıdır. Eğer aynı hızda büyüyor olsalardı 1 yaşında 15 kilo olurlardıki benim 32.5 aylık oğlum 14 kilo :) içini ferah tut ve mamadan ziyade sütüne ağırlık ver ki devamı gelsin
Bir de mekan değişikliği de etkilemiş olabilir eski düzeninize dönünce bebişinde normale dönecektir
Canım uyumada yok ki uyudugu süre bütün gün toplam 4 saati gecmiyor kaka desen 2 günde bir bile cok az yapıyor cişli bez sayısı 3 bile zor oluyor şimdi bile emerken aglamaktan helak oldu

günaydın anneler
nasılsınız
benim bi sorum olacak
hamileyken karnınızda adet yada ishal ağrısı gibi bi ağrı oldu mu?
bende ilk kez oldu

Merhaba benim bebegim 5 aylik.ek gida konusundaki fikirlerine katiliyorum.ancak bebegim kakasini yaparken zorlandigi icin dr gunde iki cay kasigi zeytinyagi vermemi soyledi.asit orani cok dusuk bir yag kullaniyorum.ama şimdi senin zeytinyağı hakkinda yazdiklarin kafami karistirdi.ayruca gaz ilaclarinin bir kismi da yagdan olusuyor zaten.ne yapsam bilemedim şimdi .

merhaba
havalar birden soğudu evet ayaklı uzun kollu tulumlar rahat oluyor. dışarı çıkarken de üzerine bi battaniye alabilirsin. benim ikinci bebeğim kızım 4 yaşına bastı oğlum 4,5 aylık. ek gıdaya 6 aydan önce başlamayı düşünmüyorum. aslında ilk olarak tatlı olan meyvelerden başlamak istemiyorum bu defa damak tadı tatlı gıdalara alışıp seçici davranmasın diye. Sana da kolay gelsin :)

Kakada kan alerji belirtisi aynı zamanda ciddi bir durum olabilir. Bizimde kakamız sürekli mukuslu araştırma hastanesinde kan tahlili yaptırdık ve birşey çıkmadı. yani gıdalara alerjisi yok gözüküyor. 2 defa da kaka tahlili verdik birinde bol lökosit görüldü diğerinde görülmedi falan. Kafam çok karışık korkuyorum gıda alerjisi çıkacak diye iyi bir dr bulmak lazım

burda insanı destekleyenlerin olması ne kadar güzel :KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:
hamile olduğumu bilenlerin %90ı aldır, doğurma, bebeğin daha 5 aylık doğurma sakın ve daha ne saçma şeyler söyleniyor. insan bi cana kıyar mı ya. üstelik ben ve babası haberi alınca ne kadar mutlu olduk. ama insanlar anlayışsız, hakaret etmeyi seviyorlar, anneliğimi sorguluyorlar
Sakin aldirma canim iki haftadir girmemistim foruma acar acmaz senin mujdenle basladim okumaya ve cok sevindim Allah anali babali buyutsun Allah tamamina erdirsin insallah

selam kızlar dün 4.ay aşımızı olduk bu sabah mukuslu kaka ile karşılaştım akşam yatarken süt içmiştim emzirdim gece acaba bebeğimin süte alerjisi mi var yada aşıdan mı oldu

Canım uyumada yok ki uyudugu süre bütün gün toplam 4 saati gecmiyor kaka desen 2 günde bir bile cok az yapıyor cişli bez sayısı 3 bile zor oluyor şimdi bile emerken aglamaktan helak oldu
Anlıyorum canım kontrolünüz ne zaman ? Birde yeterli beslenememede ağızda ve idrarda aseton kokusu olur varmı bebişinde ? Umarım geçicidir ama durum bu kadar vahimse bir hekime götür istersen , bizde hiç emmiyor dediğim dönemde bile uykusunda emziriyordum hep uyku ve bezinde değişiklik olmamıştı

Back