2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Canım market yogurdu vermemeni öneririm hergün bir cay bardagına mayalıyorum sende mayalayıp ver canım severek yiyecektir :) bu arada bir kasıkla bişey olmaz eger devam ederse döküntüsü öyle götür doktora

Canm sen ek gidaya basladinmi bende yavastn vermk istiyorum artk ilk olarak nasl basladiniz yogurdu evdemi mayaliyorsunuz marketteki sutten yogurt mayalanmaz diye biliyorum. Nasl baslayacagim dogrusu bilemedim yardimci olutsaniz sevinirim
Ben birkaç 2 gündür 1 tatlı kaşığı şeftali püresi veriyorum. Şeftali püresi yediğinden beri düzenli kaka yapıyor. Doktor günde 2-3 kez 2-3 tatlı kaşığı meyve püresi veya suyu verebileceğimi söyledi. Şeftali, armut, üzüm, elma gibi. Azar azar miktarı arttılacakmış. Bu ay meyve püresi, yoğurt, gelecek ay sebze çorbalarına başlayabilirz dedi. Bir kitapçık verdi. Yoğurt yapım tarifi var. Formül mamayla yapılıyor. Tekrar paylaşıyım resimleri 4-6 ay arası alınacak besinlerle yoğurt yapım tarifini

Canim benim kizim 12 mayis dogumlu cumartesi gunu 4 ayi dolduruyor hala 6300 gr kilosu benimkide ayni her goren ne zayif bebek diyor 10 mayista kuzenim dogum yapti aptamille besliyor kizini hic emzirmedi 7.5-8 kilo kilo almasi saglikli demek degil zayif olsunlar saglikli olsunlar kizim bana cekmis 1.5 yil once evlendim evlenene kadar 45 kiloydum :) benden anca zayif kiz dunyaya gelir

Canim nasl mayaliyorsun bana anlatirmisin

Canim bi arkadsm bebegi gormeye gelmisti benimkini gorunce aa cok kucuk benimkiler 40 bitirince 6 kilo oluyordular dedi. Benim kiz 4. Ayini bitirdi yeni 6 kilo oldu

Bebeğin kaç aylok oldu nacizane bebeğe meyve ile başlamak bana göre yanlış ilk sebzeye alışsa öok iyi olur tatlıyı meyveyi hepimiz severiz çünkü

Canım 4 aylıkkrn benim oğlum da 6200 gr di, doktorumuz sağlık ocağındaki hemşiremiz hepsi normal diyo ama kayinvalide bi türlü tatmin olmuyorÇocuğun altını aciyorum çöp bacak diyo kafası küçücük diyo, sürekli bi buyuyuvermedi toparlanamadi falan diyip duruyor, hele iki insan görmesin gelinin sütü yaramıyor yaramadığı belli baksanıza nasıl zayıf falan diyo, ben ne sıkıntılarla uğraştım gecelerce hiç haberi yok sağlığı yerinde olsun da kiloyu napayim, takmış kafayı neymiş eşim 2 aylıkken 7 kiloymus görenler 5 aylık zannediyormus bu 4 ayı geçti hala daha babası kadar olamadı diyo sinir ediyor beni, insan bi kere bari canı sağolsun sağlığı yerinde olsun falan der ama yok nerde şuursuz

4 aylik olduk canim. Kakasi cok mukuslu ve 2 aydir zorla emziriyorum. Onun disinda keyfi yerinde maşallah. Gunden gune drgisiyo. Eylul nasil ? :)
Biz de bugun mukuslu kaka yaptık. Ama inan çok yoruldum kakasını takip etmekten o yüzden akışına bırakıyorum artık keyfi yerinde hzursuz değil o yüzden takılmıyorum pek.
Zorla emzirme bazı bebeklerde oluyor canım geçici bir dönem umarım hemen atlatirsiniz

Canim peki kilo alimi nasil kizinin benimkin2.ay 300 gr 3.ay 400 gr aldi o yuzden cok takiliyorum kusmasina kilo alsa sallamayacamda..bide benimki sadece emme sonrasi degil emmeden bagimsiz curuk sekilde kusuyor seninkide oylemi
Allah Allah canım benimki her ay 800 gr alıyor maşallah. Ama kusmasi bazen süt gibi bazen kesik kesik. Bu aralar azaldı bugün yine başladı gazını çok zor cikariyor cikaramiyorum o yüzden kusuyor ama seninki farklıydı doktor a götür canım usg ile baksinlar

Canım sen ek gıda veriyor musun başladın mı

Aman ya onların be dediğine bakma. Benimki tombik hafiften. Bu defadantosun tosun diyip duruyor herkesin yanında. Sanki çocuk 20 kilo. Bunlar anca kendi kızlarının çocuklarına gık çıkarmazlar. Kilonun bu aylarda bence önemi ilerisi için oluyor. Bizim çocuk doktorumuz prof. Ve bana dediği kilo alan bebek daha çok boy atar. Zaten yakında hareketlenince zatıflayacak dedi. Ama ben sırf kilo alsın diye mamayı basmıyorum. Elimden geldiğince anne sütü veriyorum. Anladığım kadarı ile sen sadece emziriyorsun. Belki günde bir iki öğün töpfer mama var mesela ondan verebilirsin. Baktın olmuyor kaşıkla vermeyi dene. Yine olmuyorsa çokta önemli değil. O zaten sonradan toplarlar.

Canim bi arkadsm bebegi gormeye gelmisti benimkini gorunce aa cok kucuk benimkiler 40 bitirince 6 kilo oluyordular dedi. Benim kiz 4. Ayini bitirdi yeni 6 kilo oldu
Canım bu arada sen yoğurt mayalamayı sormuştun. Ben devam sütünden mayalanayı düşünmüyorum. 18 eylülde 4 ay aşılarımız var. Doktoruna da soracağım. Migrosta pınarın organik günlük sütü var. Birde günlük keçi sütü var. Karıştırıp mayalayacağım.

Sorunun cevabı, arzum yoğurt makinesi. Hem uygun hem de çok güzel. Sütü ılık kavanozlara doldurup içind azıcık yoğurt atıp makineye koyuyorsun. 10 saat sonra minink kavanozlarda yoğurt hazır oluyor. Günlük mayalaua da bilirsin.

Ben sadece azar azar meyve suyu verdim 1 haftadır. Püre falan daha erken. Yoğurduda doktor ok deyince başlıycam.

Sütün yetiyorsa nedne ek gıdaya başlayasın ki bize doktor mama vermiyorsun 6 aya kadar bekle dedi blw diye bir yöntem var allah izin verirse bebeğime kendi kendine yemesini öğreteceğim

Doktorunuz oturtma konusunda ne diyor benim bebeğim pazartesi 4 aylık olcak henüz oturtmadım

Yoğurt yapma makinası 10 saat çalışıyor mu

Töfper mama nerde satılıyor keçi sütü galiba o benm 6 ayda sütüm biterse devam sütü niyetine onu yapacağım galiba

Ben bir ebeyim ama cocuk hemsireligi yapıyorum ek gidada acele etmeyin sindirilmeden atilir cunku bu da kilo yapmaz anne sutunun yetmedigi yerde mama verin benim ikinci cocugum 5 aydan once vermiyorum ek gidayi onermem.
Canim ben 6 ay dolmadan vrrmeyi düşünmüyorum. Gecen gun 4.ay kontrolunde saglik ocagi yogurt ve meyve puresine baslayabilirsin dedi. Hem heryerde saglik Bakanligi ilk 6 ay anne sutu diye duyuriyor ama kendi kurumundaki calisanlar nssil oneriyor bilemedim. Verilen ek gidalardan vitamin hicbirsey alinmadan bagirsak atiyor ve sindirim sistemini yoruyor. Ben gordugim kisilere söylüyorum ama kimse anlamak istemiyor. Sasiriyorum doğrusu.

Sütü yetiyor mu diye değilde kilo alımı hızlansın diye mama dedim. Kilo alımının önemşnden de ondan bahsettim. Benim fikrim bu yönde diyelim. Farklı bir bakış açısı.

10 saat çalışıyor ama tam çalışmak denemez. Sadece sütü ılık tutacak kadar ısı üretiyor. Ses falan yok. Bence gayet kullanışlı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…