Merhaba arkadaşlar. Umarım sizler ve bebekleriniz iyisinizdir. Bugün doktorumuza gittik 4. Ay aşılarımızı olmaya. Ellerinde yokmuş sağlık ocağında vurulduk biz de. Ben de unuttuğum tetenoz aşısının 3. Dozunu vuruldum. Kolum ağrıyor
Kızımda aşıdan yaklaşık 6 saat sonra içli içli ağlamaya, huzursuzlanmaya başladı maalesef
Doktor muayenemizde gelişimimizin gayet güzel olduğunu meyve, yoğurt, sebzeye ek gıdaya başlayabileceğimizi söyledi. Anne sütü alan bebeklerde 6. Ayı beklemek gerekli değil mi diye sordum 4. Aydan itibaren ben öneriyorum dedi. Bizimkinin dişleri kaşındığından bende zaten diş etlerine şeftali, üzüm, erikle masaj yapıyordum meyveleri tadıyordu. Bu arada 3. Aydan itibaren yaklaşık haftada bir kaka yapıyor. Demir damlasını sorduğumda 6. Ay kan testinden sonra bakarız dedi. Ama sağlık ocağındaki hemşire hemen vegaferona günde 5 damla başlamamız gerektiğini 9 ayda kan sayımı yapılacağını söyledi. Kafam karıştı. Zor tuvalete çıktığımızı söyledim. Malum demir hapları kabızlık yapar. Sabah aç karnına uyanınca ver dedi ama sabah uyandığında emmek istiyor. Nasıl yapacağımı şaşırdım. Kan değerlerine bakmadan verme taraftarı değilim. Uzun oldu ama bilemedim. Kullanan arkadaşlar var mı? Tuvalet düzenlerinde değişim oldu mu acaba????