• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Sağol canım iyi moral oldu :) doktorum 41e kadar bekleme taraftarı ve normal doğum yanlısı o yüzden bekleyebiliriz diyor ama risk her zaman vardır diyor.ben çok stresliyiz ya bişi olursa dedim, o sizin kararınız ben de olsam karımı şimdiye sezaryan yapmıştım korkularınızı anlıyorum ama böle her durumda sezaryan olunca boşuna yapılıyor fln dedi. Evet orası öyle ama ben de genel oranı düşünecek değilim ya, ben de kendi bebeğimi düşünüyorum, beklesem ge gelmeyecek gibi hissediyorum 41de. Anlıcan çok kafam karışık:KK17:
Bugün yarın çalar kapıyı merak etme bende şöyle bi uzanmıştım içim geçmiş kslkayım artık dedim suyum geldi ha normal doğum yapamadım o bsşka ama bebeğim kendi belirledi geleceği zamanı hayırlısı olsun Sıkma canını dr unla iletişim de kal

AdaisyLove AdaisyLove haklisin valla canim ama iste herkes ayni seyi soyleyince takinti haline getiriyor insan kulaklarimi tikamayi bir ogrenemedimmm

:KK43: bende bir ay sonra kızımı haftada iki gün evde bırakmak zorundayım. Bakmaya gelecekler.. Şimdiden uykularım kaçıyor
Allah yardimcin olsun canim
Napicaksin hayat sartlari benimde calismam lazim ama annem bakabilecek gibi degil bir torun buyuttu zaten 4 yasinda bakalim zaman ne gosterecek hakkimizda hayirlisi olsun

Normal mi sezeryan mı hem anne hem bebek için daha sağlıklı bunu sormak bile çok gereksiz ve bilgi eksikliğine işaret.Nasıl desem ilkokul bir sorusu bile değil.Dünya Sağlık Örgütü en fazla %15 olabilir dediği sezeryan oranı Türkiye'de %50.Normal doğum yapmak istemeyen doktorlar ve gereksiz korkuya kapılan hamileler bu oranı yaratan.Suyum azaldı,kırk haftam doldu vs diye sezeryan yapılmaz.Anca Türkiye'de yapıyorlar.Olan masum çocuklara oluyor o üzücü.

Çocukları katlediyorlarmis gibi konustunuz.
Tercihtir bu kimse kotuleyemez bana bilgisiz diyorsunuz asıl bilgisiz çocuk doğurduğu hamilelik psikolojisini yaşadığı halde doğuma az kalan bir kadının yaşadıklarını hissedemeyendir size de başka cevap vermeyeceğim. ..

Merhaba Mayıs anneleri, umarım hepiniz iyisinizdir.öben de 2 gün sonra sezaryan olacağım kısmetse. Ama hala vazgeçip normal doğum yapabilirim. Sezaryan olanlar göbeğiniz gitti mi bana bir fikir verebilir misiniz? Bu konu beni çok tedirgin ediyor.

Günümüzde özel hastaneler sağolsun doğum tarzı annelerin kendi tercihi ama açıkçası sağlık durumu nedeniyle değilde sadece normal doğuma cesaret edemeyip sezaryana yönelmeyi doğru bulmuyorum. İki çocuğum var ikisinide normal doğurdum. İlkinde 20 tane dikişim oldu 2 ay oturamadım. İlk çocuğumla aynı yaşta yeğenim var. Yengem sezaryan oldu 2 günde ayaktaydı.. Ama ben ikinci bebeğimde doğum sonrası odaya gider gitmez duşa falan girdim hiçbişey yoktu..
Yani iyileşme süreci tamamen kişisel hatta o doğuma özel...
Asıl mesele bence, sezaryan olsa da bebeğin dünyaya gelmeye hazır olduğuna belirti olması.. su, kanama gelmesi, sancı (tabi Allah esirgesin bebeğin sağlığını tehlikeye atacak durumlar istisna) gibi.. Bu sürecinde illa vardır bir hikmeti değil mi? Bunu beklemezseniz anne karnında ki bebeği hoppp al dış dünyaya.. bence bebek için travmatik bir durum oluyor. Tercih sizin ama sezaryan olacaksanız bebeğin gelmek istediğini iletmesini bekleyin derim. Zaten etrafımdaki örneklere bakınca o şekilde gerçekleşen sezaryanla doğan bebekler sağlık durumları normal olsada kolik,huzursuz ve stresli oluyor..

Çocukları katlediyorlarmis gibi konustunuz.
Tercihtir bu kimse kotuleyemez bana bilgisiz diyorsunuz asıl bilgisiz çocuk doğurduğu hamilelik psikolojisini yaşadığı halde doğuma az kalan bir kadının yaşadıklarını hissedemeyendir size de başka cevap vermeyeceğim. ..

Anne tarafından bilinçli tercih edilen ya da doktorun gereksiz yaptığı sezeryan bir Çocuk Hakları ihlalidir.Bu çok net.Buna annesinin bile hakkı olamaz.Bu vebalin altına girmek zor.

Anne tarafından bilinçli tercih edilen ya da doktorun gereksiz yaptığı sezeryan bir Çocuk Hakları ihlalidir.Bu çok net.Buna annesinin bile hakkı olamaz.Bu vebalin altına girmek zor.

Buyuk konusup buyuk lokma yememek gerek. Bir gun hamile olursunuz normal dogum belirtileri gerceklesmez suyunuz azalir bebeginiz kakasini yemeye baslar, zorlu anlar yasarsiniz. Buraya gelip de kesin net tavirlarla bu boyledir su soyledir dedigim dediktir tarzi konusmalara gerek yok. He boyle de dusunuyorsaniz lutfen kendinize saklayin. Cunku dikkat ediyorum her konuda bir fikriniz ve ne hikmetse herkesin sizi onaylamasi zorunluymus gibi yorumlariniz var. Her bebek kendine hastir her anne kendine has sekillerde buyutur bebegini dogurmasindan beslenmesine hastaligindan huysuzluguna kadar. Bu ic gudusel birseydir. Lutfen yorum yaparken sizinle ayni dusuncede olmayan insanlarin varligini da dusunerek biraz daha yumusak yorumlar yapiniz.

Oyle tabi canim ama insanin aklina takiliyor yine de biberonla besliyorum mecburenn :-(

Bende calistigim icin biberonla besliyor annem. 2 saatte 100 cc veriyormus. Toplamda 600 cc iciyor ben gelene kadar. Kalan 12 saatte ben emziriyorum. Gecen ay 900 gram almis. Ama istahli bir bebek degil oynaya oynaya iciyor. Geceleri cok az emer. Kilo alimi nasil senin kuzunun?

Sağol canım iyi moral oldu :) doktorum 41e kadar bekleme taraftarı ve normal doğum yanlısı o yüzden bekleyebiliriz diyor ama risk her zaman vardır diyor.ben çok stresliyiz ya bişi olursa dedim, o sizin kararınız ben de olsam karımı şimdiye sezaryan yapmıştım korkularınızı anlıyorum ama böle her durumda sezaryan olunca boşuna yapılıyor fln dedi. Evet orası öyle ama ben de genel oranı düşünecek değilim ya, ben de kendi bebeğimi düşünüyorum, beklesem ge gelmeyecek gibi hissediyorum 41de. Anlıcan çok kafam karışık:KK17:
kalbinden ne geçiyosa onu yap canım benim. ama sana stres yasakkkkkkk

Bendev
Ağzı olan konuşuyor değilde herkes düşüncesini ve fikrini söylüyor diyelim. Tabiki bizlerde aksini ikna etmedik anne ve bebeğin sağlığı tehlikeye girer açılma olmaz suyu biter kordonu dolaşır vs. Buna benzer cok olumsuzluklar olabilir çünkü dogum bu doğa üstü mucizevi bir olay iste o zaman sezeryan olur mecburen ama ben normal doğum en doğal oldugunu düşünüyorum. Senin su an yaşın genç kesilen bölge iyileşti çabuk toparlandin ikici ve üçüncü cocuktan sonra yine aynı şeyleri soyleyebilecek misin yaşın ilerleyince nasil olacaksin bakalim ??? !!

hayatım yanlış ifade ettim sanırım kendimi. yani ben de dahil ağzı olan konuşuyor demek istedim. yani kadını düşünmeden fikir verebiliyoruz. önemli olan anne bebek sağlığı. ben de son ana kadar normal diye düşünüyodum. ama dr sezaryen dedi. normal olanı tabi ki en güzeli ve onu layığıyla yapan annelere imreniyorum. benim ilk doğum normaldi ve onun zorluğunu ben bilirim. 36 saat sancıdan sonra kızımı aldım kucağıma. iki doğuma kıyasla konuştum. ama herkeste farklıdır tabi.
amacım kalp kırmak değildi. hepimiz farklı şeyler söyleriz demek istedim. yine de kırdıysam çok çok çok özür dilerim :(

Normal dogum hem anne hem bebegin saglikli olmasi acisindan tabiki sezeryanla bir degil. Bunu uydurma degil bilim de onayliyor. Arastirmalar soyluyor. Intten baksaniz bile bircok bilgi cikiyor karsiniza. En iyisini dr.uz karar vermeli. Sezeryanda gerekliyse tabiki sezeryannolmali. Ben ilk dogumumu normal ikinciyi sezeryan yaptim..

aaa ne tesadüf. kızımı normal oğlumu sezaryenle doğurdum :)

hayatım yanlış ifade ettim sanırım kendimi. yani ben de dahil ağzı olan konuşuyor demek istedim. yani kadını düşünmeden fikir verebiliyoruz. önemli olan anne bebek sağlığı. ben de son ana kadar normal diye düşünüyodum. ama dr sezaryen dedi. normal olanı tabi ki en güzeli ve onu layığıyla yapan annelere imreniyorum. benim ilk doğum normaldi ve onun zorluğunu ben bilirim. 36 saat sancıdan sonra kızımı aldım kucağıma. iki doğuma kıyasla konuştum. ama herkeste farklıdır tabi.
amacım kalp kırmak değildi. hepimiz farklı şeyler söyleriz demek istedim. yine de kırdıysam çok çok çok özür dilerim :KK43:
Canım tontiş oğlun nasıl

merhaba, önceki yazışmaları okumadım ama benzer bir problem bizde de olduğu için cvp vermek istedim. mukuslu kaka genelde alerji belirtisidir fakat çok yaygın bir problem olmasına rağmen çocuk doktorları niyeyse bu konuda oldukça bilgisiz. bebeği bir dolu gereksiz teşhis ve tahlile maruz bırakmadan önce alerji için kan testi yaptırmanızı tavsiye ederim. sonuca göre alerjen besinin diyetini yapacaksınız ve bebeğin vücudu o gıdayı unutunca sorun çözülecektir inş.
o sümüksü yapı da bağırsakların alerjen gıda yüzünden tahrip olmasından kaynaklanıyor, durum ilerlediğinde yara daha büyüdüğü için kakada kan görülebiliyor malesef:KK43:
2 gündür sut urunu yemiyorum. Suan mukus devam ediyor. Sizin nasil tespit edildi ? Hangi yiyecege bagli olduğu tahlilde cikar mi. Diyet mi gerekir. :(

Merhaba arkadaşlar. Umarım sizler ve bebekleriniz iyisinizdir. Bugün doktorumuza gittik 4. Ay aşılarımızı olmaya. Ellerinde yokmuş sağlık ocağında vurulduk biz de. Ben de unuttuğum tetenoz aşısının 3. Dozunu vuruldum. Kolum ağrıyor :( Kızımda aşıdan yaklaşık 6 saat sonra içli içli ağlamaya, huzursuzlanmaya başladı maalesef :( Doktor muayenemizde gelişimimizin gayet güzel olduğunu meyve, yoğurt, sebzeye ek gıdaya başlayabileceğimizi söyledi. Anne sütü alan bebeklerde 6. Ayı beklemek gerekli değil mi diye sordum 4. Aydan itibaren ben öneriyorum dedi. Bizimkinin dişleri kaşındığından bende zaten diş etlerine şeftali, üzüm, erikle masaj yapıyordum meyveleri tadıyordu. Bu arada 3. Aydan itibaren yaklaşık haftada bir kaka yapıyor. Demir damlasını sorduğumda 6. Ay kan testinden sonra bakarız dedi. Ama sağlık ocağındaki hemşire hemen vegaferona günde 5 damla başlamamız gerektiğini 9 ayda kan sayımı yapılacağını söyledi. Kafam karıştı. Zor tuvalete çıktığımızı söyledim. Malum demir hapları kabızlık yapar. Sabah aç karnına uyanınca ver dedi ama sabah uyandığında emmek istiyor. Nasıl yapacağımı şaşırdım. Kan değerlerine bakmadan verme taraftarı değilim. Uzun oldu ama bilemedim. Kullanan arkadaşlar var mı? Tuvalet düzenlerinde değişim oldu mu acaba????

image.jpg

Merhaba arkadaşlar. Umarım sizler ve bebekleriniz iyisinizdir. Bugün doktorumuza gittik 4. Ay aşılarımızı olmaya. Ellerinde yokmuş sağlık ocağında vurulduk biz de. Ben de unuttuğum tetenoz aşısının 3. Dozunu vuruldum. Kolum ağrıyor :KK43: Kızımda aşıdan yaklaşık 6 saat sonra içli içli ağlamaya, huzursuzlanmaya başladı maalesef :KK43: Doktor muayenemizde gelişimimizin gayet güzel olduğunu meyve, yoğurt, sebzeye ek gıdaya başlayabileceğimizi söyledi. Anne sütü alan bebeklerde 6. Ayı beklemek gerekli değil mi diye sordum 4. Aydan itibaren ben öneriyorum dedi. Bizimkinin dişleri kaşındığından bende zaten diş etlerine şeftali, üzüm, erikle masaj yapıyordum meyveleri tadıyordu. Bu arada 3. Aydan itibaren yaklaşık haftada bir kaka yapıyor. Demir damlasını sorduğumda 6. Ay kan testinden sonra bakarız dedi. Ama sağlık ocağındaki hemşire hemen vegaferona günde 5 damla başlamamız gerektiğini 9 ayda kan sayımı yapılacağını söyledi. Kafam karıştı. Zor tuvalete çıktığımızı söyledim. Malum demir hapları kabızlık yapar. Sabah aç karnına uyanınca ver dedi ama sabah uyandığında emmek istiyor. Nasıl yapacağımı şaşırdım. Kan değerlerine bakmadan verme taraftarı değilim. Uzun oldu ama bilemedim. Kullanan arkadaşlar var mı? Tuvalet düzenlerinde değişim oldu mu acaba????
Merhabalar bizde bugün 4 aylık olduk aşılar sağlık ocağında yapıldı öğlende doktora gittik. Geçen ay 560 g almıştı bu ay da 650 g almış doktorumuz anne sütüne aynen devam dedi . Ek gıdayı sordum çok net hayır 6. Ayı beklicez dedi. Bizede kan da lasına 6. Ay başlayacağız

Back