Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canim zaten heeerseyiyle ben ilgileniyorum onlar sadece sevmeye aliyolar ama bit gulmeler konusmalar ama bana yapmiyo onu ama banada sadece hayran hayran bakiyoBebeğin şu an seni kendinden farklı biri olarak Görmüyor daha üzülme bol bol sen ilgilen bebeğinle 15-20 güne kadar artık seni başkalarından ayıracak merak etme o zaman babaanne de baba da kıskanır
Evet tam 40. Hafta dolmuştu nst de ufak ufak sancılar göründü ve 4 cm açılma oldu sonrasında sancılarım sıklaştı açılma devam etti ve dogum gerçekleşti. Umarım bir sorunun çıkmaz kolay doğumlar diliyorum40.hafta yarın doluyor ama hic tık yok.nst.de de çıkmadı.dr.da 41i bekleyelim diyor ama riskli olcak diye korkuyorum. Sen tam 40da mı doğurdun?
Sezeryan yaparsam göbeğim ne olurdan ziyade bebeğim ve benim için normal mi sezeryan mı hangisi daha iyi olur neden sorularının cevabına odaklanırsan daha iyi olur.Tüm cevaplarda seni normal doğuma götürür.Beklediğin tık aniden gelebilir belli olmaz.Bırak Bebeğin ne zaman isterse o zaman gelsin yoksa doğum sonrası kolik olur.Ayrıca bu sadece dezavantajlardan biri.Şİmdiye kadar bunları araştırmışsındır diye düşünüyorum.Merhaba Mayıs anneleri, umarım hepiniz iyisinizdir.öben de 2 gün sonra sezaryan olacağım kısmetse. Ama hala vazgeçip normal doğum yapabilirim. Sezaryan olanlar göbeğiniz gitti mi bana bir fikir verebilir misiniz? Bu konu beni çok tedirgin ediyor.
Canım yanlış hatırlamıyorsam senin bebegin de minnak doğmuştu, benim ki de öyle doğdu.Annişler biz de dün aylık kontrolümüze gittik. Bikaç gün gecikti tatildeydik. 1100 gr almışız bu sefer. 3 cm de boydan uzamışız. Şükür bu ay azalma olmadı kiloda. Yaylaya gitmiştk 15 gün o yaradı diye düşünüyorum. Ek gıdayı da danıştık. En geç 6. Ayda başlarız dedi. Gecikirse çiğnemeyi öğrenemez dedi. Sadece anne sütüyle kaç aya kadar gidebiliriz? dedim.Anne sütü tabiki alacak ama o zaman niye 6. Ayda dişler çıkıyo dedi. Kilo alımı iyi olunca 6. Aya kadar bekleriz ama kilo alımı düşük olsaydı başlardık dedi. 5. Ayda belki başlatacak. Çiğnemeyi öğrenemez diyince korktum ben. Okuldaki arkadaşım da 6 ayı gecirince yedirememiş bişeyler. Hala da yemiyo diyo. Vallahi ek gıdaya başlamazsak da benim memeyi çiğnicek benim cimcime :)ara ara ısırıyo.)) aşı olduk iki tane gene ateşimiz çıkmadı çok şükür. Kendi kendine konuşuyo. Oyuncaklarla konuşuyo. Memeyi bırakıp benle konuşuyo. Ama video çekeyim diyom. Bakıp kalıyo. Bi kez sesli güldü. Plajda havaya kaldırmıştım foto çekiyoduk. Daha da tık yok. Okulu da gidyoz beraber pek bi sosyal olucak :))
ayy senin yerine ben heyecanlandım şimdi ya. o ana gittim. millet hep normal doğum diye diretti. ağzı olan konuşuyo işte. senin psikolojin ve bebeğin çok önemli bitanem. bak ben çevreyi çok dinledim ve normal doğum yapacaktım. ama oğlum az daha dursa içerde kakasını yutacaktı. dru mutlaka dinle. bir süreden sonra tehlikeli, ALlah korusun kakasını yutarsa kötü olur. rabbim kimseye o acıyı göstermesin. sonra çok vicdan azabı çekersin. sen imkanın varsa 2 drdan fikir al canımMerhaba Mayıs anneleri, umarım hepiniz iyisinizdir.öben de 2 gün sonra sezaryan olacağım kısmetse. Ama hala vazgeçip normal doğum yapabilirim. Sezaryan olanlar göbeğiniz gitti mi bana bir fikir verebilir misiniz? Bu konu beni çok tedirgin ediyor.
Sezeryan yaparsam göbeğim ne olurdan ziyade bebeğim ve benim için normal mi sezeryan mı hangisi daha iyi olur neden sorularının cevabına odaklanırsan daha iyi olur.Tüm cevaplarda seni normal doğuma götürür.Beklediğin tık aniden gelebilir belli olmaz.Bırak Bebeğin ne zaman isterse o zaman gelsin yoksa doğum sonrası kolik olur.Ayrıca bu sadece dezavantajlardan biri.Şİmdiye kadar bunları araştırmışsındır diye düşünüyorum.
ayy senin yerine ben heyecanlandım şimdi ya. o ana gittim. millet hep normal doğum diye diretti. ağzı olan konuşuyo işte. senin psikolojin ve bebeğin çok önemli bitanem. bak ben çevreyi çok dinledim ve normal doğum yapacaktım. ama oğlum az daha dursa içerde kakasını yutacaktı. dru mutlaka dinle. bir süreden sonra tehlikeli, ALlah korusun kakasını yutarsa kötü olur. rabbim kimseye o acıyı göstermesin. sonra çok vicdan azabı çekersin. sen imkanın varsa 2 drdan fikir al canım
benim doğumuma gelince
8 mayısta kontrole gittim ve eşimin ısrarıyla normal doğum yapmaya kararlıydım ve 40.haftamdaydım. doktor doğum şeklini kesinleştirdiniz mi diye sordu. normal istiyoruz dedi. muayene etti ve suyum azalmış, bebiş doğum kanalına da inmemişti. dr içerde kakasını yutabilir. bu yüzden kararınızı hızlı ve net verin dedi. ben de korktum ve yarın uyarsa sezaryen olmak istiyorum dedim. 9 mayıs saat 10:30da doğuma gittim ve 11:40da ağlayarak uyandım :)) neden mi ee çünkü bebişin kokusunu aldım. kollarımdaydı ve karnı acıkmış. hemşire uyanmamı beklemeden koynuma getirmiş ve emzirtmiş. ağlıyorum eşimi duyuyorum ama tepki veremiyorum. narkozun etkisi var. eşim : aşkım canın acıyor, biliyorum ama geçecek. bak dünyalar tatlısı oğlumuz oldu gibi şeyler diyor. ben canım acımıyor diiyecem de nutkum tutuk. hala o koku.
neyse ilk gün bol bol yürümeye çalıştım hemşirelerin yardımıyla. afedersin mutlaka gazını çıkart. doğum yaptım diye sakın ha yatma. ben eve geldiğimin ertesi günü bakkala gittim vala. bir 10.kata yürüyerek çıktım. bol hareketle 3 günde sapasağlamım. eşim dalga geçiyo. sen mi bi kaç gün önce doğurdun maşallah. 1 hafta sonra dr kontrolüne gittim dr maşallah göbek kalmamış dedi. azıcık vardı ama çok çok minikti. ama bol bol kayısı hoşafı yap çok su iç ödem gitsin. ben şuan doğum yapmış gibi hissetmiyorum ne ağrı ne kilo ne göbek.
ama tekrar diyorum dr fikrini al mutlaka. en önemlisi sen ne istiyosun. millete bakıp bebeği tehlikeye atma. suni sancıyı da kesinlikle önermiyorum. bebek strese giriyo ve nefessiz kalabiliyo. ablamın bebeğini o şekilde kaybediyoduk. o benden 2 ay önce doğum yaptı. ondan önce toparlandım. hem fiziksek olarak hem ağrı sızı olarak.
eğer sezeryan yaparsan her tür sorunu sorabilirsin canım
bebişine sağlıkla kavuşman dileğiyle
BendevMama takviyesi verenler lutfen bana bi akil verin kafam karisik cok. Dr.ukuz 4 saatte hir gunde 5 kere mama vermemi soylemisti. Ama artik sutumde az ve kizimda dahansık acikiyor. Ben saate bakip bekletiyorum zotr duruyor. Sizce 3 saate indirmelimiyim? Dr. Ek gidaya gececek miktari artir ama saat araligini azaltma demistingecen ay fakat artik mamasini bitirmiyo. Dibinde hirakiyor ve 3 saat sonra acikiyor.
Ağzı olan konuşuyor değilde herkes düşüncesini ve fikrini söylüyor diyelim. Tabiki bizlerde aksini ikna etmedik anne ve bebeğin sağlığı tehlikeye girer açılma olmaz suyu biter kordonu dolaşır vs. Buna benzer cok olumsuzluklar olabilir çünkü dogum bu doğa üstü mucizevi bir olay iste o zaman sezeryan olur mecburen ama ben normal doğum en doğal oldugunu düşünüyorum. Senin su an yaşın genç kesilen bölge iyileşti çabuk toparlandin ikici ve üçüncü cocuktan sonra yine aynı şeyleri soyleyebilecek misin yaşın ilerleyince nasil olacaksin bakalim ??? !!ayy senin yerine ben heyecanlandım şimdi ya. o ana gittim. millet hep normal doğum diye diretti. ağzı olan konuşuyo işte. senin psikolojin ve bebeğin çok önemli bitanem. bak ben çevreyi çok dinledim ve normal doğum yapacaktım. ama oğlum az daha dursa içerde kakasını yutacaktı. dru mutlaka dinle. bir süreden sonra tehlikeli, ALlah korusun kakasını yutarsa kötü olur. rabbim kimseye o acıyı göstermesin. sonra çok vicdan azabı çekersin. sen imkanın varsa 2 drdan fikir al canım
benim doğumuma gelince
8 mayısta kontrole gittim ve eşimin ısrarıyla normal doğum yapmaya kararlıydım ve 40.haftamdaydım. doktor doğum şeklini kesinleştirdiniz mi diye sordu. normal istiyoruz dedi. muayene etti ve suyum azalmış, bebiş doğum kanalına da inmemişti. dr içerde kakasını yutabilir. bu yüzden kararınızı hızlı ve net verin dedi. ben de korktum ve yarın uyarsa sezaryen olmak istiyorum dedim. 9 mayıs saat 10:30da doğuma gittim ve 11:40da ağlayarak uyandım :)) neden mi ee çünkü bebişin kokusunu aldım. kollarımdaydı ve karnı acıkmış. hemşire uyanmamı beklemeden koynuma getirmiş ve emzirtmiş. ağlıyorum eşimi duyuyorum ama tepki veremiyorum. narkozun etkisi var. eşim : aşkım canın acıyor, biliyorum ama geçecek. bak dünyalar tatlısı oğlumuz oldu gibi şeyler diyor. ben canım acımıyor diiyecem de nutkum tutuk. hala o koku.
neyse ilk gün bol bol yürümeye çalıştım hemşirelerin yardımıyla. afedersin mutlaka gazını çıkart. doğum yaptım diye sakın ha yatma. ben eve geldiğimin ertesi günü bakkala gittim vala. bir 10.kata yürüyerek çıktım. bol hareketle 3 günde sapasağlamım. eşim dalga geçiyo. sen mi bi kaç gün önce doğurdun maşallah. 1 hafta sonra dr kontrolüne gittim dr maşallah göbek kalmamış dedi. azıcık vardı ama çok çok minikti. ama bol bol kayısı hoşafı yap çok su iç ödem gitsin. ben şuan doğum yapmış gibi hissetmiyorum ne ağrı ne kilo ne göbek.
ama tekrar diyorum dr fikrini al mutlaka. en önemlisi sen ne istiyosun. millete bakıp bebeği tehlikeye atma. suni sancıyı da kesinlikle önermiyorum. bebek strese giriyo ve nefessiz kalabiliyo. ablamın bebeğini o şekilde kaybediyoduk. o benden 2 ay önce doğum yaptı. ondan önce toparlandım. hem fiziksek olarak hem ağrı sızı olarak.
eğer sezeryan yaparsan her tür sorunu sorabilirsin canım
bebişine sağlıkla kavuşman dileğiyle
Bende anne sütü ve mama takviyesi yapıyorum dediğin gibi çabuk acikiyor 75 cc 2 saate bir veriyorum çünkü daha fazlasını icemiyor zorluyorum tekrar çıkarıyor henüz uykusuda beslenmeside duzene girmiş değilMama takviyesi verenler lutfen bana bi akil verin kafam karisik cok. Dr.ukuz 4 saatte hir gunde 5 kere mama vermemi soylemisti. Ama artik sutumde az ve kizimda dahansık acikiyor. Ben saate bakip bekletiyorum zotr duruyor. Sizce 3 saate indirmelimiyim? Dr. Ek gidaya gececek miktari artir ama saat araligini azaltma demistingecen ay fakat artik mamasini bitirmiyo. Dibinde hirakiyor ve 3 saat sonra acikiyor.
Şimdi 6900 ve 63 cm bu çoğu bebeğin 3. Ay kilosu :)) olsun bakalım inşallah yakalicaz. Hasta olmasınlar da böyle de güzel.Canım yanlış hatırlamıyorsam senin bebegin de minnak doğmuştu, benim ki de öyle doğdu.
senin ki gibi bu ay kilo alımı düşmedi maşallah tebarekallah arayı kapatacaklar sanırım :)
Oyle tabi canim ama insanin aklina takiliyor yine de biberonla besliyorum mecburenn :-(Canim bozma moralini. Sagligi yerinde olsun yeterki. Zaten millet cok biliyor her seyi. Bebisi biberonla mi besliyorsun?
Canım bana da öyle diyorlar benim kızım da 3 aylıkken 5 kiloydu şimdi 4 ay 11 günlük kilomuz 6. Evet küçük görünüyor uz ama maşallah boyumuz uzun . Doktorum da hemşire de çok beğeniyor kilo alımını senin niye bu kadar canını sıkıyor lar valla ilk aylarda ben de takip maşallah sutum bol olduğu halde eşime mama versek mi kilo alır biraz diyordum şimdi de ne aptalmisim diyorum yakma kimseyi zayıf desinler nazar degdirmesinler :)Kızımmm ücüncü ayını yeni doldurdu ve sadece bes kilo :-( dun yolda biri aaa çok küçük kaç günlükkk bu dedi kan beynime sıcradı :-(
Canım benim de kızım ilk günden itibaren hep kusar her emmeden sonra. Korktum doktora gittim kaç defa ama. .Ya sutlu gidalari kesince 3 gun kusmamisti diye sut aleejisine baglamisti doktor ama hala sutlu gida almama ragmen tekrar kusmaya basladi doktora soyleyince yarin cagirdi bakalim napacak hep deneme yanilma resmen uff cok bunaldim her kususunda icim gidiyor artik(
Ben kullanıyorum memnunumSlm kızlar dalin yumuşatıcı kullanıyor musunuz
Ben sezeryan oldum ve hiç pişman değilim normal doğum yapanların bebekleri daha sağlıklı olur diye konuşanlar da kusura bakma bi tarafından atıyor o kisilere cevap bile vermiyorum. . Hamileyken yeteri kadar strese soktular. . Kilom var çünkü 25 küsür kilo aldım hamileyken 10u gitti 20si kaldı..40 hafta doldu diye tedirginşm yoksa bekledim bu kadar süre
Ben kaçırdım dozu hamileyken çok ağrıdı bende 3 gün sürmüştüGünaydın kızlar dün tetanos asımı oldum kolumun acısından hiç uyuyamadım ası olupta benim gibi kolu agrıyan oldu mu
Canım bana da öyle diyorlar benim kızım da 3 aylıkken 5 kiloydu şimdi 4 ay 11 günlük kilomuz 6. Evet küçük görünüyor uz ama maşallah boyumuz uzun . Doktorum da hemşire de çok beğeniyor kilo alımını senin niye bu kadar canını sıkıyor lar valla ilk aylarda ben de takip maşallah sutum bol olduğu halde eşime mama versek mi kilo alır biraz diyordum şimdi de ne aptalmisim diyorum yakma kimseyi zayıf desinler nazar degdirmesinler :)
Canım benim de kızım ilk günden itibaren hep kusar her emmeden sonra. Korktum doktora gittim kaç defa ama. .
Hep usg ile baktılar bir sorun yok çok şükür takmiyorum artık anne sütü alan her bebek kusar...
Ben kullanıyorum memnunum
Ben sezeryan oldum ve hiç pişman değilim normal doğum yapanların bebekleri daha sağlıklı olur diye konuşanlar da kusura bakma bi tarafından atıyor o kisilere cevap bile vermiyorum. . Hamileyken yeteri kadar strese soktular. . Kilom var çünkü 25 küsür kilo aldım hamileyken 10u gitti 20si kaldı..
Göbek hiç yok Basen bacak popo dan kilo var. ..
Ben kaçırdım dozu hamileyken çok ağrıdı bende 3 gün sürmüştü
Ben bu konu için tartışmaya girmicem yine çok araştırdım doktoruma da sordum. Almam gereken cevabı da aldım. O yüzden burdaki hamile arkadaslara daha sağlıklı deyip sezeryan olmak zorunda kalanları korkutmayalim..Normal dogum hem anne hem bebegin saglikli olmasi acisindan tabiki sezeryanla bir degil. Bunu uydurma degil bilim de onayliyor. Arastirmalar soyluyor. Intten baksaniz bile bircok bilgi cikiyor karsiniza. En iyisini dr.uz karar vermeli. Sezeryanda gerekliyse tabiki sezeryannolmali. Ben ilk dogumumu normal ikinciyi sezeryan yaptim..