2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Herkese selam kızlar biz oğluşumşa tatildeydeyiz yazamıyorum. Oğlum şuan 3,5 aylık. Denize soktum kafası hariç. Pazar bodruma gidince tamamen sokacağım. Su soğuktu biraz ağladı.
3 ay ölçüleri 65 cm 7,3 kilo idi. Mama ağırlıklı besleniyor. Sütüm hep azdı. Şuan günde 300 400 cc çıkıyor. 19 eylülde kontrolü var. 4 ay bitmiş oluyo. Bakalım ek gıda hakkında ne diyecek doktoru.
Ben oğluma tarhana yaptım. İncir çilek kabak kuruttum. Dut kayısı kuruttum. Buzluğa faaulye biber koydum. Kışın ne vercez mecburen yaptım.
Ben 10 kasımda işe başlıyorum. Bakıcı ayarladım. Ekimde başlayacak.
Ek gıdaya başlayan var mı? Ne ile başladınız? Birde keçi sütünden yapılan yoğurt hakkında ne biliyorsunuz? Verilebilir mi?

Herkese selam&sevgiler

Benimki uzun suredir surekli anne anni diye ses cikaryor evet insan cok mutlu oluyor bi de gercekten soylediginde ne mutlu bize

Bende bebegim ek gida almaya basladiginda kışın tüketbileceği domates fasulye konservesi yapıyorum hormonlu gıda almak istemiyorum

Slm... Kizlat bebeginizin donup donmedigini kafaniza takmayin.. Doktor muayenesinde gerekli kobtrolleri yapiyordur.. Zamani gelince size sorar donup donmedigini..her cocuk farklidir.. Benimoglumda simdi kizim vsr...oglum 6,5 aylikken emeklemisti ne emeklemek ucuyordu....kuzenimin kizi isetik yoktu..ondan once tutunsrak siralamisti...herkes bu cabuk yurur dedi kuzenimin kizi yasi gelmeden yurudu benimkinde hic bir sey yoktu kafaya takmistim 15 aylikti annem bakiyordu ben calistigim icin yurumeye basladigi gunyuzunu tv unitesine vurmus dudsginda halen izi var..annem cok kizmisti bana bak yurudu diye... Cocuklar birbirlerinden fsrklidir.. İlk snnelik heyacanla geciyor.. İkincide ise daha olgun oluyorsun...sanki tek benim bebegim gibi hissediyordun... Benim oglum kizimi kiskandigi icin bebegimi onunla seviyoruz...bu yuzden ilk kez anne olanlar kiymet

Büyük oğlum 9,5 aylıkken dönmüştü 11 aylık emekledi 17 aylık yürüdü normal yani kafaya takmayın bu aylarda yapması gereken en önemli şey kafayı dik tutması agulaması sesli gülmesi

Benim oğlan çook hareketli deli gibi tepiniyo oyuncaklarina vuruyo onlarla sohbet ediyo ama dönmüyoo hala zamani var demekki bekliycez sabirla inş
Bizimki bugün yerde minderin üstünde oynarken kenarından dönmüş,görünce hemen sordum eşime sen mi döndürdün yoksa kendisi mi buraya geldi diye, onun da bilgisayarda işi vardı; pat diye kendini attı, çok tehlikeli dikkat et kızımıza diyor, ben de çok sevindim dönmüş beklemiyordum bu güzel bi gelişme diye bizimki farkında değil hala çok tehlikeli beşiğe felan dikkat et diyor gayet ciddi bi şekilde :)
Hem kaka hem de gazı kokuyor, hele ki sabahları gece yaptıysa biraz zaman geçtiyse ekşi ekşi kokuyor midem bulanıyor nerdeyse :)

Son düzenleme:
Canim benimkide öyle kenarda köşede dönüyor benim beklediğim dümdüz yatarken ters dönmesi yanliş seyi mi bekliyorum bebişleri dönmeye başlayan arkadaşlar nasil oluyo bu dönme işi yavv

Kizlar meraba
Öğretmen arkadaşlar ise başlayacak misiniz. Ise baslayanlar bakiciya nasil alistirdiniz.kredi borcu nedeniyle calismak zorundayim.ama kafam hâlâ karisik.cok kucuk. 3.5 aylik sadece emiyo.onu bile nazli yani kucagimda yürüyerek ve uykuya yakin zamanda yoksa asla uyanikken emmiyo.agladimi kimse susturamiyo.bana bi fikir verin lütfen...

Canim benimkide öyle kenarda köşede dönüyor benim beklediğim dümdüz yatarken ters dönmesi yanliş seyi mi bekliyorum bebişleri dönmeye başlayan arkadaşlar nasil oluyo bu dönme işi yavv
Benimki yerde duz sirt ustu yatarken yuzustune donuyor ama yuz ustunden sirt ustune donme yok doner donmez ihildamaya basluyor zaten cok zorlaniyor ama dar alanda yatarken donmeye ugrasmiyor bile oyun halisinda donmeye bayiliyor oyun halisinin amacini yanlis anladi

Kizlar bebeklerinizle disarda nasil geziyorsunuz? Kangurudsmi bebek arabasindami? Her ikisiylede her zmaan durmuyor bzizimki. Mijibuse kangueuyla kisa mesafe bindim cok agladi. Bebek arabasiyla gexerkende biraz uyudu uyandi yine cok agladi. Yalniz degildim Allahtan yaljiz cikmaya korkuyorum onunla..

ne zaman yapılıyo zeka testi
Rutin birşey değil ancak çocuğunuzda bazı Farklılıklar olduğunu düşünüyorsanız mesela erken konuşma erken yürüme çabuk büyüme (irilik anlamında) kendi kendine Okumayı sökme 2-3-4 yaşlarında gibi yüksek zeka belirtisi bunlar Dr unuzun yönlendirmesiyle belli testler yaptırılabilir değerlendirilmesi gereken çocuklar özel eğitim ve Özen istiyorlar kapasitelerinin gerilememesi için

Benim kızım 4 aylık oldu yerde minderine yatırıyorum eline dişlik veriyorum biraz tutuyo bırakıyor boyle ayaklarını havaya kaldırıyor sonra yana dogru daha havadayken donderiyor sonrada yere indiriyor poposu ile sirti yan dönmüş oluyor bazende sirt üstü yatar pozisyonda ayak tabanları yerde poposunu ve karnını havaya kaldırıyor kalkmaya çalışıyor ben anlıyorum ki kucak istiyor yaramaz :)

Benim kızım bebek arabasını cok seviyor icinde hic sesi çıkmıyor uzun yola çıktığım zamanda problemsiz uyuyor yani gezmeyi seviyor ufaklık:)

Mrb hocam, ben 16 saat derse giricem öğlenci olacam. Eşimde sabahcı olacak. Okulum yakın. İki ders girip iki ders eve gidip kızımı emzirip iki ders daha okula gidicem 4 gün böyle üç gün evde olucam. Bakıcıyı hiç düşünmedim. Babasına nasıl bırakcam diye körkuyodum. Bi aydır bikaç kere tek başıma alışverişe kuaföre falan gittim. İyi ilgilendi babası. Dolapta süt de var. Annem kasım ayında gelicek zaten. Okulun açılması da ay sonuna kaldı. Nerdeyse 5 aylık olucaz o zamana. Ben de ev işleri için bi yardımcı ayarlicam. Eşim yapıyodu evişlerini. Okulla birlikte yapamaz yazık :)) bende durum bu hocam. Umarım siz de ayarlayabilirsiniz kendinizi. En fazla heyet raporu alıp bi iki ay ertelersiniz ama dönem ortası gitmek bana uygun gelmedi açıkcası. Semineri raporla kapatıcaktım o da tatil oldu. Bu eylül çok güzel oldu. Kızımın adı da elif eylül :))

Ben de yalnız çıkamam hala. Baba olicak illa. Anakucağını sevmedi ne arabada ne pusette duruyo uyanıkken. Uyursa sorun yok. Büyüse de bastonu tek kullansak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…