• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Arkadaslarim tatli anneler doktora gittik maalesef bebegimi kaybettim :KK43: kurtaj icin bekliyorum su an ..bana dua edin lutfen..aranizdan ayriliyorum kismet boyleymis sizleri tanidigim icin cok mutlu oldum ..hepinize saglikli hamilelikler diliyorum hepinizi opuyorum ...kendinize ve bebislerinize cok dikkat edin....

çok geçmiş olsun. Rabbim sağlıklı hamilelik nasip etsin yeniden inşaallah.

arkadaşlar bir sorum olacak. ben 10 haftalık hamileyim. şimdiye kadar kontrollerde sadece ultrasonla bebeğe bakıldı. 10 haftaya kadar yaptırmam gereken test tahlil falan var mı. doktorum söylemedi ama ben bir eksik gedik olsun istemiyorum

kızlar merhabaaaaa
doktor kontrolünü beklerken yaşadığım korkular ve vesveseler beni çok endişelendiriyor .Ya bebeğime bir şey olursa diye yaşamaktan o kadar yoruldum ki Başlı başına stres oluyor .Biliyorum ama engel olamıyorum bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum...Sizler nasıl baş ediyorsunuz ... kontrol 24 Ekimde :(

Merhaba, benden bi takim kan tahlilleri istedi doktorum,7.haftada seker, hepatit,tiroid gibi, birde idrar tahlili.fakat burda bazi arkdaslar ayni testlerin saglik ocagindada yapildigini soylediler, aile hekimligine gebelik kaydi yaptirdiginizda soruyorlar genelde zaten..

kızlar merhabaaaaa
doktor kontrolünü beklerken yaşadığım korkular ve vesveseler beni çok endişelendiriyor .Ya bebeğime bir şey olursa diye yaşamaktan o kadar yoruldum ki Başlı başına stres oluyor .Biliyorum ama engel olamıyorum bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum...Sizler nasıl baş ediyorsunuz ... kontrol 24 Ekimde :KK43:
Kendine oyalanacak bir seyler bulmani tavdiye ederim insan bosta kalinca daha cok vesvese yapiyor, gebelikle ilgili kitap okuyabilirsin mesela, iyi seylrr dusunup heyecanlaniyor insan boylece :)

Slm kizlar benim mide bulantılarim cok artti hic kalkiyorum devmli midem havada doktorum yarin yatiralim boyle olmaz dedi hic birsey yiyemiyorun ne zaman bitecek bu bulantilar mahfoldum :( :(

arkadaşlar bir sorum olacak. ben 10 haftalık hamileyim. şimdiye kadar kontrollerde sadece ultrasonla bebeğe bakıldı. 10 haftaya kadar yaptırmam gereken test tahlil falan var mı. doktorum söylemedi ama ben bir eksik gedik olsun istemiyorum

10.haftaya kadar bhcg testi dışında cok test yapılmıyor. benım dr ılk gebelıkte toxoplasma vs var mı dıye bısıler yaptırmıştı ama gereklı mı bılmıyorum. bı de proestron degerıne cok onem verdıgınden ara ara onu ölçtürüyor. ama bebekle ılgılı testlerı bu donemde yapmıyorlar. benı mesela 10.haftada cagırdı ama o zaman da bebegın gelısımıne bakıcakmıs. 11 veya 12. haftalarda da o ilk testleri yaparız dedı. 2lı 3lu 4lu galıba bunlar da. zaten bunlarda da bısı çıkmazsa ki inş çıkmaz. sonra bi de seker yüklemesi var bnm bıldıgım 20. haftalarda. sonrası zaten artık cınsıyet de belli olduğundan bebeğin dogusunu beklemeye kalıyor.

kızlar merhabaaaaa
doktor kontrolünü beklerken yaşadığım korkular ve vesveseler beni çok endişelendiriyor .Ya bebeğime bir şey olursa diye yaşamaktan o kadar yoruldum ki Başlı başına stres oluyor .Biliyorum ama engel olamıyorum bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum...Sizler nasıl baş ediyorsunuz ... kontrol 24 Ekimde :KK43:

merhaba
korkuların gayet normal hamileliğin bütün dönemlerinde çeşitli endişeler yaşayacaksın, ilk başlarda sağlıklı mı-kalp atışı var mı, kanama-düşük korkusu, sonrasında bir iki ay rahat dönemler ve korku yeniden başlayacak gelişmesi iyi mi, kilosu normal mi, erken doğum riski vs derken tüm hamileliğinde bunlar olacak cnm..
hatta yetmeyecek doğduğunda biraz fazla uyusun nefes alışlarını kontrol edeceksin, ya ona bişey olursa endişesi yaşayacaksın..takıntı aşamasına gelmediği takdirde bunlar normal şeyler, fazla abartmamaya çalışarak hamileliğin tadını çıkarmaya bak cnm..

Kendine oyalanacak bir seyler bulmani tavdiye ederim insan bosta kalinca daha cok vesvese yapiyor, gebelikle ilgili kitap okuyabilirsin mesela, iyi seylrr dusunup heyecanlaniyor insan boylece :)
tavsiyen için teşekkürler
çalışıyorum ama işte her an aklımda çıkmıyor bir türlüüü

Slm kizlar benim mide bulantılarim cok artti hic kalkiyorum devmli midem havada doktorum yarin yatiralim boyle olmaz dedi hic birsey yiyemiyorun ne zaman bitecek bu bulantilar mahfoldum :KK43: :KK43:
Cok gecmis olsun, daha once de yazmistim bi tanidigim bulantilari icin akupunktur yaptirmisti, cok da etkisini gormustu, doktoruna bi danis bunu da istersen, rabbim yardimcin olsun

merhaba
korkuların gayet normal hamileliğin bütün dönemlerinde çeşitli endişeler yaşayacaksın, ilk başlarda sağlıklı mı-kalp atışı var mı, kanama-düşük korkusu, sonrasında bir iki ay rahat dönemler ve korku yeniden başlayacak gelişmesi iyi mi, kilosu normal mi, erken doğum riski vs derken tüm hamileliğinde bunlar olacak cnm..
hatta yetmeyecek doğduğunda biraz fazla uyusun nefes alışlarını kontrol edeceksin, ya ona bişey olursa endişesi yaşayacaksın..takıntı aşamasına gelmediği takdirde bunlar normal şeyler, fazla abartmamaya çalışarak hamileliğin tadını çıkarmaya bak cnm..
paranoyak oldum nerdeyseeee

kızlar merhabaaaaa
sen kendini bosa üzme, strese sokmamaya bak kendini, normaldir ama baslarda boyle hissetmen, fakat o icerde o kadar iyi korunuyorki, senin yaptigin stresin sadece moralinin bozuk olmasina sebep oluyor, bosu bosuna .... ! kötü düsünceler peyda olunca, bu bebegime zarar verebilir diye hemen iyi seyler getir aklina, iyiligin icin ,ok?

Ben aç karnına içiyorum folbiolu. folik asiti yani. bu arada 2 hafta sonuna kesin duyarsın kalp atışını:KK66: ben gecen seferkınde 6+6da duymuştum bu seferkınde ben de karından yaptırıyorum 6+2de sadece görebildik duyamadık. ben de rutin kontrolümü 21 ekimi bekliyorum. o zaman sesini de duyarız ınsallah:KK66:
Sen 6+2'de bebeği de görebildin mi, benim tam 6 haftalıktı ama bebeği henüz göremedik.
Önümüzdeki hafta Cuma gideceğim, ama günler geçmiyor benim için...

Slm Kızlar Bu cumartesi ilk doktor kontrolüm var. Bebeğimi ilk kez cumartesi göreceğim Allah izin verirse. İş yerinden yarın için izin alıp sağlık ocağına gitmeyi düşünüyorum. Doktorun isteyeceği tahlilleri yaptırmak için. Gerçi doktor ne isteyecek onu da bilmiyorumda. İlk yapılan testler varmış buradan okuduğum kadarıyla. Perşembe testleri sağlıkocağında yaptırıp cuma sonuçları alırım. Cumartesi de doktora giderken yanımda götürürüm diye düşündüm. Doktorum özelde. Hem tahlil için o kadar para ödememiş olurum hemde zamandan kazanırım diye düşündüm. Çünkü randevum öğleden sonra o zamana kadar aç kalamam. Tahliller sonraya kalır. Sizce nasıl fikir?

Back