• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Ben uyku tulumu almadım henüz dönmediği için ihtiyaç duyarsam almayi düşünüyorum. Şuan üstüne örttüğüm battaniyesini vs kolunun altindan geçirip öyle yatırıyorum, kundak da yapmadigim için refleksle ellerini çırpıyor çoğu zaman o yüzden kol altına geçirince yüzüne cekme ihtimali kalmıyor. Dönmeye başlayınca bakalim nasil olacak 🥹 ev de 22 derece max rahat uyuyor bence bi de kızmayın nxbjsndjdd eldiven de takmıyorum 🫠🫠 hatta altındaki patikli donu çıkarınca daha güzel uyuduğunu fark ettim çorap da sevmiyo bu bebe herhalde sjxbjsbdjsndjd ben de çözümü üstüne kalın örterek buldum. Göğüs ve sırtını kontrol ediyorum arada, sıcak oluyor zaten yeto 🤭

Owli uyku gurusu aldı halası ama ben sevemedim onu ya. Biraz büyüsün yanları açıp sonbaharda kullanıcam. Yarım kundak yapacaktım ama asla kabul etmedi. Kollarını çıkarsın diye uyku uyumadı debelenip durdu.
Battaniye örtüyorum. Belinden yukarısını örtmüyorum ve kollarını da dışarda tutuyorum. Şimdilik çareyi böyle buldum.
Teşekkürler kızlar ya demek ki yine en iyisi geleneksel yöntemler 😄

Teşekkürler kızlar ya demek ki yine en iyisi geleneksel yöntemler 😄
Biraz hareketlendikleri, dönmeye basladiklari zaman zaten sıkıntı olmaya başlıyor o zaman cozemezsem uyku tulumu alıp denerim sanirim veya kalın giydirip bir şey ortmeyecegiz bazi bebeler sevmiyor ortmeyi🫠🫠🫠

Kızlar biz bu gece uyandırıp beslemeyi ne zaman kesicez? 2-3 saatte bir uyandırıyoruz kesintisiz ne zaman uyicak

Bilen bana da söylesin sjsbhshzbshzjjd ben uyku sever bir birey-im(dim) snhdhsjdjdjjd şuan uyanık, enerjim yetmiyo nsbbvsvbnsns
40 ı çıktıktan sonra gece 2 saatte bir uyandırmayı bırakacağız kızlar. Bebiş kendi acıkırsa uyanacak. Zamanla uyuduğu süre artacak
Selam kızlar. Size bir şey danışacağım. Yeni doğan bebeklerin yatağında yorgan, yastık, oyuncak olmasın, üstünü örtmeyin diyorlar. Yeni doğanlar için uyku tulumu aldınız mı aldıysanız nasıl birşey kullanışlı olur. Havalarda hala soğuk yani sıcak tutmak zorundayız bebişleri
Ben yarım kundak yapıyorum. Kışa da lcw dan tog değerine göre uyku tulumu alırım.

Biraz hareketlendikleri, dönmeye basladiklari zaman zaten sıkıntı olmaya başlıyor o zaman cozemezsem uyku tulumu alıp denerim sanirim veya kalın giydirip bir şey ortmeyecegiz bazi bebeler sevmiyor ortmeyi🫠🫠🫠
Büyük kızım hâlâ sevmiyor. O uyuyunca üzerini örtebiliyorum. Uyumadan imkansız 😊

Kızlar benim bebeğim doğduğuna gözünde beyaz kısmı kanlıydı bildiginiz kan gelmişti gözüne hiç bir şekilde azalmadı doktora sordum normal doğumda olur böyle dedi . E hala geçmedi azalmadı da . Sabah kalktım gözünden iltihap gelmiş sildim uyudukça azıcık geliyor napmam lazım . Sütümden bi damla sürsem iyi gelir mi

Kızlar benim bebeğim doğduğuna gözünde beyaz kısmı kanlıydı bildiginiz kan gelmişti gözüne hiç bir şekilde azalmadı doktora sordum normal doğumda olur böyle dedi . E hala geçmedi azalmadı da . Sabah kalktım gözünden iltihap gelmiş sildim uyudukça azıcık geliyor napmam lazım . Sütümden bi damla sürsem iyi gelir mi
Goz bolgesine sütunuzden surmeyin dedi bana hemsire. Benim bebekte çapaklanma var oyuzden sormustum hemsireye

Hala doğuramayanlara sorum; pelvik ağrısıyla nasıl baş ediyorsunuz? 😭 son haftaya girdik ama benim kıpırdayacak mecalim kalmadı, tuvalete giderken bile savaşıyorum bedenimle
Sabah ya da gece tuvalete giderken oluyor bende yavaş hareket ediyorum çok zor kalkıyorum yataktan ayaklarım ve ellerim şişiyor ellerimi kapatamıyorum normalde olmuyor ama sabah oluyor bende rahatlayınca geçiyor

Sen nasıl oldun canım biraz daha toparlananildin mi ağrıların sancıların ne durumda 🌸
Gün geçmiyor ki lohusalıkta yaşanan durumların üzerine başka durumlar eklenmesin kuzum 😢😢. Bugün ömrümden ömür gitti hayatımın en kötü sabahını yaşadım bugün. Sütüm yeterli olmadığı için mama da veriyorum sarılık durumu var. Bugün aniden bebeğimin boğazına kaçtı. Nefessiz kaldı. Ters çevirdim sırtına beş kez o ilk yardım hareketini yaptım tekrar çevirdim yavrumu baktım aynı gibi nefes alamıyor kafayı yicem annem bir yandan ağlıyor ben bir yandan. Tekrar çevirdim tekrar yaptım ilk yardım hareketini. O an bana öyle bir güç geldi ki ne ameliyat acısı kaldı ne sancı kaldı ne göğüs ucu acısı hiçbir şey . kalktım koşturuyorum . Tekrar yaptım nefes alışını duydum ses çıkardı. Oh dedim oturdum çevirdim yavrumu baktım donuk donuk bakıyor hareket yok kıpkırmızı. Tamam dedim Kerem’im gitti artık bağırmaya başladım eşim koşarak alt komşuya indirdi alt komşu hemşire ben hemen 112 yi aradım ağlıyorum bir yandan adam adres soruyor nasıl adres verdim bilmiyorum verdim kapattım. Aşağıya seslendim nefes alıyor mu diye. Alıyor dediler. O an işte bağıra bağıra ağladım. Çıkardılar Kerem’imi yukarı sarıldım öptüm Allahım kimseye yaşatmasın bu acıyı kimseye. Kızlar ilk yardım manevrasını mutlaka herkesin öğrenmesi lazım. Ben bilmiyordum kesinlikle. O gün haberlerde 112 yi arayan bebeği mamadan boğulma anneyi izlemiştim sizler de görmüşsünüzdür orda o hareketi anlattılar izledim kaydettim. Ordan öğrendim. İlk yardım eğitim semineri alacaktık ben öğretmenim tam doğum iznine ayrıldık alamamıştım. Her neyse sonra ambulans geldi satürasyonu falan ölçtüler baktılar iyi ama önlem amaçlı hastaneye gittik bir de doktor baktı. Sıkıntı yok ama ateş olursa takip edin dedi mama ciğere belki kaçma yaptıysa enfeksiyon yapabilirmiş az ihtimal de olsa. Onun takibini yapacağız. O an gözümün önünden gitmiyor kızlar ara ara ağlıyorum. Allahım evlatlarımızı korusun kimseye yaşatmasın

Ya kizlar 2 gun gogus ucum vardi emdi simdi nedense birden gitti ememiyor cocuk nw yapmak gerek
Göğüs ucu çıkartıcı var canım ondan kullan çekiyorsun çıkarıyor lansinoh almıştım ben benim de uç problemi var çünkü #reklamdeğil

Gün geçmiyor ki lohusalıkta yaşanan durumların üzerine başka durumlar eklenmesin kuzum 😢😢. Bugün ömrümden ömür gitti hayatımın en kötü sabahını yaşadım bugün. Sütüm yeterli olmadığı için mama da veriyorum sarılık durumu var. Bugün aniden bebeğimin boğazına kaçtı. Nefessiz kaldı. Ters çevirdim sırtına beş kez o ilk yardım hareketini yaptım tekrar çevirdim yavrumu baktım aynı gibi nefes alamıyor kafayı yicem annem bir yandan ağlıyor ben bir yandan. Tekrar çevirdim tekrar yaptım ilk yardım hareketini. O an bana öyle bir güç geldi ki ne ameliyat acısı kaldı ne sancı kaldı ne göğüs ucu acısı hiçbir şey . kalktım koşturuyorum . Tekrar yaptım nefes alışını duydum ses çıkardı. Oh dedim oturdum çevirdim yavrumu baktım donuk donuk bakıyor hareket yok kıpkırmızı. Tamam dedim Kerem’im gitti artık bağırmaya başladım eşim koşarak alt komşuya indirdi alt komşu hemşire ben hemen 112 yi aradım ağlıyorum bir yandan adam adres soruyor nasıl adres verdim bilmiyorum verdim kapattım. Aşağıya seslendim nefes alıyor mu diye. Alıyor dediler. O an işte bağıra bağıra ağladım. Çıkardılar Kerem’imi yukarı sarıldım öptüm Allahım kimseye yaşatmasın bu acıyı kimseye. Kızlar ilk yardım manevrasını mutlaka herkesin öğrenmesi lazım. Ben bilmiyordum kesinlikle. O gün haberlerde 112 yi arayan bebeği mamadan boğulma anneyi izlemiştim sizler de görmüşsünüzdür orda o hareketi anlattılar izledim kaydettim. Ordan öğrendim. İlk yardım eğitim semineri alacaktık ben öğretmenim tam doğum iznine ayrıldık alamamıştım. Her neyse sonra ambulans geldi satürasyonu falan ölçtüler baktılar iyi ama önlem amaçlı hastaneye gittik bir de doktor baktı. Sıkıntı yok ama ateş olursa takip edin dedi mama ciğere belki kaçma yaptıysa enfeksiyon yapabilirmiş az ihtimal de olsa. Onun takibini yapacağız. O an gözümün önünden gitmiyor kızlar ara ara ağlıyorum. Allahım evlatlarımızı korusun kimseye yaşatmasın
Çok çok geçmiş olsun. Bir daha yaşatmasın inşallah

İnstagram'da bir dr sütle silmeyin enfeksiyon olur demişti. Kimi doktor da silebilirsiniz beze damlatıp diyor ama bence riske girme. Doktora götür canım.

Cnm cok cok gecmis olsun yasadigin korkuyu stresi tahmin edebiliyorum :( rabbim herkesin evladini korusun :(

Back
X