2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
İleride anemi olurmuş bence vermelisin

Ben verazeyn den siparis verdim.
Ürünler bu linkte
http://www.kehribarbebekdiskolyesi.com/index.php?route=product/category&path=18

Ben yatarken rahatsız etmesin diye damla modelini seçtim.
canım gece kolye takmak pek tavsiye edilmiyo boğulma riskine karşı, ben yatarken çıkarmayı düşünüyorum

Ben de burda okudum demir ilacinin fazlasi zehirlenme yapabilir dediler vermiyorum cuma gununden beri.. Haftaya carsamba kontrolumuz var konusucam doktoruyla bakalim..
Bide ben para verip aldim devlet veriyo yazmis biri
sağlık ocağı berdî canım

ben her Sultan sonra temizliyorum canım zaten. Kundak da uyuşturacak kadar sıkı deil, sadece kollarıyla yüzünü ovuşturup kendini uyandırmayacak kadar
Diş için de umarım doğrudur söylenilen, yavrularımız kolayca atlatırlar inş

Kizlar biz 4.ay aşimizi olduk ertesi gün banyo yapabilir mi bir de calpol verdiniz mi
ateşi çıkmadı ama sancısı vardı oyüzden calpol verdim, ebe banyo yaptırabileceğimizi söyledi ama bn yine de 1 gün bekledim

Hennaaaa ben niye para veriyomustum
Ya ben kontrollerini saglik ocaginda degil dogum yaptigim egitim arastirma hastanesinde yaptiriyorum.. Orda doktor recete yazip verdiydi. Neyse saglik olsun.
Canim d vitamini ve demir ilacını bittikten sağlık ocağı veriyor. Sende kaydın olan sağlık ocağında alabilirsin.

Boş yere deldirmeyin çocuGunuzun kolunu yazik mikrop da kapabilir tahlil yapilacak diye

Boş yere deldirmeyin çocuGunuzun kolunu yazik mikrop da kapabilir tahlil yapilacak diye
Bu yazdiginiz gercekten komik geldi ve kusura bakmayin cahilce
1. kol delinmiyor kulak degil deldirip kupe takasin
Tahlil yapinca isaret parmagina kucucuk igne batiriyorlar kan damlasin diye
Mikrop kapma gibi bir durum soz konunusu degil
Sizin gorusunuzle asida da igne yapiliyor mikrop kapar dimi?
Lutfen insanlari yanlis yonlendirmeyin
Biz yaptirirken butun yeni doganlara tahlil yapiliyrdu burda bu ulkede(pek cok ulkede) rutin bu
Koru korune demiri yuklemeye cahillik diyorum ben

Mikrop kapma olayini ben değil doktor olan eşim söylüyor boş yere tahlil yapan sizsiniz deldirmek derken sonuçta iğne batiriliyor kan aliniyor tabi ki kulak değil kimseyi yönlendirmiyorum isteyen istediğini yaptirir çocuğuna

Hala bos yere diyorsunuz asil siz bos yere kan ilaci veriyorsunuz ufacik bebege
Esiniz doktor ve parmaktan alinan iki damla kan icin acilan iyne ucu yerden mikrob kapila bilir diyor
Oyle bir sey soz konusu degil o zaman bu ulkedeki cocuklarin hepsinin mikrop kapmasi lazimdi yapmayin Allah aşkına Spirt suruluyor ve pamukla da kapaniyor yeri nasil mikrop kapacak ???
Neyse daha fazla bi sey demiyorum nasilsa anlamayacaksiniz
Ve bunu bir doktorun yaninda soyleyip gulunc duruma bir daha dusurmeyin kendinizi bence

Bu arada ben sadece dogru bildiyimi yazdim kimseye de ilaci birakin demiyorum Doktorunuza bir sorun neden tahlil yapmiyoruz ya fazlaysa demir bebek icin zehirlenirse nolacak? Ki bebeklerin hepsine ihsal yapmis ya da cok kaka yapiyorlar okudum burda neden acaba? Fazla demiri kakayla attigi icin olabilirmi acaba?????

Gülünç duruma düştüğüm falan yok ishalin kakanin demirle ne alakasi var asil sen cahilsin ve komiksin arkadaşim neresine tahlil yaptirmak istiyorsan git yaptir çattik ya

Maalesef şu anda Türkiye’de sürdürülen bir kampanya dahilinde bebeklere ihtiyaçları olup olmadığına bakılmaksızın demir veriliyor. Demir, yan etkileri oldukça kuvvetli bir mineraldir, sindirimi zordur ve bebeğin henüz gelişmekte olan sindirimini zorlayarak kabızlıktan uyku sorununa, sürekli huzursuzluğa, karaciğer problemlerine kadar pek çok soruna yol açabilir. Bunların yanında çinko mineralinin emilimini engelleyebilir. Yaratabileceği en ciddi sorun da yukarıda bahsettiğim ¨fazla demir¨kaynaklı zehirlenmedir. O yüzden ¨ne olur ne olmaz¨¨garanti olsun¨¨belki azalır¨diyerek hemoglobin değerlerine bakılmadan demir verilmesini hiç onaylamıyorum. Normal hemoglobin seviyelerine sahip, anne sütü ile beslenen 6 aydan küçük bebekler için demir takviyesi çok ciddi riskler doğurur, bunlardan sık karşılaşılanları gelişim geriliği ve neredeyse kronik hale gelen ishaldir.[2]Değerleri normal olan 12-18 ay arası bebeklerle yapılan bir çalışmada demir alan bebeklerin diğerlerine kıyasla ciddi anlamda kilo alım problemi yaşadığı gözlemlenmiş. Aynı çalışmada araştırmacılar düşük demir kaynaklı anemi yaşan bebeklerin demir desteğinden fayda gördüklerini ama demir eksikliğine rağmen anemik olmayan bebeklerin demir takviyesiyle gelişimlerinin etkilenmediğini gözlemlemişler.[3]
Buyrun bi daha okuyun internette de arastirin
Demir Eksikliği Kaynaklı Anemi Riski Taşıyan Bebekler:

• Prematüre bebekler
  • Düşük kiloda dünyaya gelen bebekler
  • Kontrol altına alınmamış şeker hastalığı olan anneden dünyaya gelen bebekler
  • Gebeliğinde sağlıklı beslenmeyen anneden dünyaya gelen bebekler
  • Demir eksikliği kaynaklı anemisi olan anneden dünyaya gelen bebekler
  • Anne sütü ya da formül mama dışında sütlerle beslenen bebekler

Gülünç duruma düştüğüm falan yok ishalin kakanin demirle ne alakasi var asil sen cahilsin ve komiksin arkadaşim neresine tahlil yaptirmak istiyorsan git yaptir çattik ya
Asil ben cattim da neyse
Cahillik dupeduz
Ac oku o zaman nette yazılanları
Esim doktor diyorsun burda niye calpol vereyim diye soruyorsun esinize sorun o zaman
Hic bi sey bildiginiz yok insanlarin kafasını karistirmayin bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…