- 23 Mart 2010
- 528
- 670
- 123
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #54.361
Yaa kızlar biraz bencillik gibi olacak ama bunları okuyunca şükrediyorum.benim kızım maşallah sabah 8.30 gibi uyanır 11 gibi tekrar uyur 12 gibi kalkıp 2 gibi tekrar uyur 5 de kalkar tekrar.sonra 9 a kadar uyumuyo tabi.9 9.30 gibide gece uykusuna yatar.ağlayan bir bebekde değil maşallah.sizinkilerde düzelir inşallah zamanla.benim kız anasına çekmiş uykucu:)bugün kontrolümüz var bakalım.rota aşımızı olcaz.Hicc uykusu yokkk. Uyumadi devamli agladi bugun. Simdi anason yaptim mecburen uykuya yeni yeni uyudu. Baskalarnin bebei sabah bes saat uyumustur. Simdi gece uykusuna yatiyodur. Benimki saat 8 oldu yeni uyudu. Bendede enerji sifira düştü. Oturarark uyuklayip ruyalar gordum gun boyu. Zor yaaa valla cocuk zor. Hele benimki dahada bi zorr...
Misafirlige gitmistik burnumdan getirdi millet sasiriyo bu cocuk senin ömrünü yemis diolar. İnşallah duzelir yaa. 5kilom kaldi dogumdan bu yana 13 kg gittii bunla ugrasmaktan
Bizim makine bebek programında da en yüksek 60 ta yıkıyor canım. Seninki kaynatıyormuş resmen :)) temiz oluyordur muhakkak :)Canım ben 95derecede yıkıyorum yanı makinede bebek programı var öyle yıkıyor ama ınanılmaz temiz oluyor yeni gibi çamaşırın Cılkınımı çıkarıyor acaba
Kız her yerde deme böyle nazar alacak kızınYaa kızlar biraz bencillik gibi olacak ama bunları okuyunca şükrediyorum.benim kızım maşallah sabah 8.30 gibi uyanır 11 gibi tekrar uyur 12 gibi kalkıp 2 gibi tekrar uyur 5 de kalkar tekrar.sonra 9 a kadar uyumuyo tabi.9 9.30 gibide gece uykusuna yatar.ağlayan bir bebekde değil maşallah.sizinkilerde düzelir inşallah zamanla.benim kız anasına çekmiş uykucu:)bugün kontrolümüz var bakalım.rota aşımızı olcaz.
Abur cuburda çok gaz yapıyormuş. Bi gün bi paket lays yemistim.çocuk ağlamaktan helak olduIki saattir kivraniyor gazdan.. su gaz bitsin artik ya cok yoruldum caresizlikten. Gelde abur cubur yeme bu saatte ...
Biberon degistirsen ise yaramiki emzige benzer uç Alsan.ben çözümü uykuda yedirmede buldum..Kizlar gogsumuzle biberonu ayirt ediyolar ya hani biberondan hemen cekince geldigini biliyolar mesela ama gogsumuzu o yuzden almiyolar ya, peki biberonla emzigi de ayirt edebiliyolar midir artik? İki uc kere oldu da bi de az once ayni sekilde, sagdigim sutu verdim simdi 60 cc icti sonra diliyle itti emzigi verdim aldi sonra yine biberonu verdim onu itti ih ih yapti aglicak gibi, emzigi verdim aldi, cop cop ediyo karsimdaeşşooolusu diyorum adam oldu cikti basima :)
Uykusuz anneler Rabbim kolaylik versin kuzular kolay degil anne olmak, biz de boyle boyle olgunlasiyoruz iste , bebislerinize de tatli tatli huzurlu uykular versin Rabbim, insaAllah bebeklerimizin zor gecirecegi gaz dis ek gidaya alisma gibi evrelerini hemencik atlatiriz :/
öaşşaaalllaahh canım ya :) bende uykucuyum ama benimki bana çekmemiş :) bgn bizimde kontrolümüz var rota aşımızı da olcazYaa kızlar biraz bencillik gibi olacak ama bunları okuyunca şükrediyorum.benim kızım maşallah sabah 8.30 gibi uyanır 11 gibi tekrar uyur 12 gibi kalkıp 2 gibi tekrar uyur 5 de kalkar tekrar.sonra 9 a kadar uyumuyo tabi.9 9.30 gibide gece uykusuna yatar.ağlayan bir bebekde değil maşallah.sizinkilerde düzelir inşallah zamanla.benim kız anasına çekmiş uykucu:)bugün kontrolümüz var bakalım.rota aşımızı olcaz.
Yok yok yanlis anlattim kendimi ac oldugu zaman biberonu aliyo 100cc falan iciyo versem daha icicek gibi hem de ama tokken mesela biberondan sut geliyo ama emzikten gelmiyo ya onu anliyo da mi ittiriyo acaba biberonu diyorum :)Biberon degistirsen ise yaramiki emzige benzer uç Alsan.ben çözümü uykuda yedirmede buldum..
Maşallah diyelim aman.oğlumdan gaz yüzünden çok çekmiştim hep dua ettim sakin olsun kızım diye.inşallah hep böyle devam ederKız her yerde deme böyle nazar alacak kızın
Kontrolümüzü olduk rota ilk dozda yapıldı.2 doz daha varmış.5 buçuk kilo daha kızışım 1 kilo 100 gr almış bu ay.ufak doğdu ya anca toparlanıyoruz.57 cm de boyumuz.mini mini kızım benimöaşşaaalllaahh canım ya :) bende uykucuyum ama benimki bana çekmemiş :) bgn bizimde kontrolümüz var rota aşımızı da olcaz
Abur cuburda çok gaz yapıyormuş. Bi gün bi paket lays yemistim.çocuk ağlamaktan helak oldu
Cnm kac kg dogdu bebisinKontrolümüzü olduk rota ilk dozda yapıldı.2 doz daha varmış.5 buçuk kilo daha kızışım 1 kilo 100 gr almış bu ay.ufak doğdu ya anca toparlanıyoruz.57 cm de boyumuz.mini mini kızım benim
Maaşallah maaşallah darısı başımıza inşallahhhMaşallah diyelim aman.oğlumdan gaz yüzünden çok çekmiştim hep dua ettim sakin olsun kızım diye.inşallah hep böyle devam eder
Benimkide 2 gundur sabaha karsi kiwraGece uykumuz düzene girdi derken bgn yine mahvoldukakşam 10 dan beri neredeyse her saat başı ağlayarak uyandı , emince sustu tekrar uyudu.. Nie böyle oldu ki yaa
Bizde 4 te kalktik sanciyla agliyo bacaklarini karnina ceke ceke icim gitti walla. Dikiyo kendini morarana kadar. Niyr boyle oldu bu cocuk 2 gundur boyle. Cok sancisi war . Metsili gunde 2 kere 15 er damla weriyodum 10 a dusurdum ondan mi oldu saglik ocagindaki yawas yawas azalt dedi.Bizde 4 de kalktik emdi. Bizde sknti su her emdikten sonra gaz cikarinca kızım kusar normal diyor doktor fakat gece kusamiyor uyku içinde. Gaz çıkarana kadar hersey normal gaz çıktıktan sonra "ki en az 2 kere çıkar " surekli Ih ıh ıh almaya basliyor. Kafasını omzunda sağa sola vuruyor. Dik tutuyorum tam geçti yatiriyorum gene başlıyor bu sefer kendini uyandırıyor ıhhlamaktan. Haydeeeee. Çok sinir olup moralim bozuluyor.
Bebeği böyle olan var mi aranızda kızlar.
Ewet bende bi doktordan duymustum kemik gelisimi onemliymis. Cok kilolu oldugunda emekleme yurume surecini yawaslatiyomus.http://organikanne.net/2012/05/18/dr-ender-sarac-ile-0-2-yas-bebek-beslenmesi-ve-sma-bebek-mamalari/
Kizlar E.Saracin bu yazisini tesadufen gordum Okuyun derim
Bi kismi
Hep bebekler çok gelişsin istiyoruz, hemen tombiş olsun istiyoruz, bu aslında hiç de iyi bir şey değil. 0-2 yaş arasında veya sonrasında bebek aşırı tombik oluyorsa bu gelecekte şeker hastası, tansiyon hastası, kolesterolü yüksek olan obez bir insanın ön işaretidir. O yüzden bebeğin persantilinde boyunun daha uzun olmasına gayret etmek gerek, ama kilo perstantilinde de %70’ler, %80ler, 85’lerde gitmesi daha iyi. Boy persantili 90-95 olursa fevkalade iyi. Uzun boylu, gelişmiş bir bebek oluyor ama bizde maalesef boy persantili daha geride giderken kilo persantili daha önde gidiyor, bu iyi bir şey değil. O yüzden artık doktorlar boy persantilini daha çok önemsiyor son dönemlerde.
Canim aman dikkat. Mamalar 4 hafta maksimum kullanilabilirlik ilaclarda oyle surup ve damlalar 4 haftadan sonra verilmemeli. Ayrica arada mama yapanlar icin diyim. Mama vermeden 30 dk once kaynayip sogumus olcak su yoksa sabah kaynatip oglen yada aksam verilmicek bilginiz olsun. Heleki sulara hic guwen olmuyo walla ben hala icme suyuyla yikiyorumCanim sen bebegine sut harici bisey veriyo musun?ben anason&rezene aldim aktardan kendime karistirdim ikisini, ondan iki cay kasigi bi buyuk fincana demledim her gun frenchpressle, kendiminkinden uc dort cay kasigi ogluma verdim hem icince sutten de geciyomus oyle rahatladik biraz yoksa kolikti benim oglum da mahfolmustuk bi ara, simdi simdi duzeliyo istersen dene sen de.. Hem anason var ya biraz mayistiriyo bebegi, rezene de senin sinirine iyi gelir yatistirir rahatlatir..
Cok sukur oglum tamamen duzeldi kizlar ve ben cok buyuk bi aptallik yaptigimi fark ettim. Vicdan azabindan öldüm öldüm dirildim dün.. Ben bu bebelac mamayi alali 2 ay oldu nerdeyse ramazan bayramindan iki gun once almistik ve mama kabinin ustunde acinca 3-4 hafta icinde tuketin yaziyo hep vermiyorum ki mama, ilk aldigimzda bi iki kere verdim duruyodu oyle demek o bozdu cocugumun midesini.. Hay Allah beni naaapmasin ya..
Benim oglum henuz dönmüyo kizlar ama kontrolde hemsire ablamiz; yakindir bu ativeriyo kicini , basini saga sola, destekle sen de dedi. Yani yattigi yerden kaldirirken saga ya da sola dondurerek almamiz lazimmis kucagimiza..
Onun haricinde, dis mi cikariyo bilmiyorum ama bazen hirsla ceneme yapisip isirmaya calisiyo eziyo damaklariyla cenemi, iki gundur gogsumu isirip uzatiyo cekistiriyo, disi olsa kimbilir neler edicek banasalyasi cok var, dilini isiriyo icerde döndürüyo konusurken, evet hic susmuyo keyfi yerindeyse homur homur konusuyo babasina beni sikayet ediyo diyorum bidir bidir bidir, neler anlatiyo kimbilir..
Bana cok guluyo nerde nasil olursa olsun, babasina ve anneme de gulumsuyo bazen, sesli kahkaha atti dun iki uc kere, ben boynuna göbüsüne hamhamham yapiyodum :) yuzustu koyunca bi sure tutuyo kafasini sonra yoruluyo hirslanip agliyo oyle durmak istemiyo.ayaklarindan ittirince kendini ativeriyo öne öne :)
Ellerini cok emiyo asiri ama cooop copp sesler cikiyo, normalmis agzi tanima organiymis suan oral donem deniyomus bu doneme her seyi agzina gotururmus, agladiginda sebepsiz agliyosa altini acinca picamasini cikarinca rahatliyo ciplakligi seviyo oglan naapsin tum yaz alismisti bi zibinla dolasmaya simdi uzunkollu bacakli giyince daraliyo demekki cocuuum vee kollarinin altindan tutup yere hafif koyunca adim atmaya calisiyo ki atiyo da ama cok agirligini vermemek icin hemen aliyoruz, anneme kalsa emeklemeden yuruycekmiskiz kardesim oyle olmustu emeklememisti olabiliyomus yani..
Gazlari wardir mutlaka ama yanlarinda analari bakicilari ve doktorlari oluyo genelininO zaman ucuz al zaten ancak hava almaya cikarsiniz kisa kisa kullanirsin.
Bende uzun sure kullanmiyorum zaten cok cabukk sıkılıyo herseyden
Ewet mevsim degisikligi olabilir daha siki giydireyim bende artik.
Bunu hic dusunmedim artirsam mi ki sayisini
Bebeklerin duzeni olmayinca bizimde olmuyor cogumuz zorlaniyoruz. Mrk ediyorum su bebegiyle tatile giden unluleri . bu bebeklwrin hic mi gazi yok hicbirinin mi huysuz degil bebekleri...
Canim nem makinasi mi alsan acaba kuruyodur agzi acik kalsa bogazlari falan o burnuna wuruyodur benceTek bir sorunumuz var oda burun tıkanıklığı.özellikle gece sağ tarafı çok tokanıyor.temizliyorum açıyorum burnunu tekrar tıkanıyor.sümük yok ama kuru tıkanıklık.bugün sorcam bi doktora.çok zorlanıyor yavrum bazen nefes alırken.
Canim aç mi acaba?Aglamaktan catliyodu arabada cenemi yakaladi emmek istedi verdim iki dk emdi ole. Suan cenem.oyle bi morarmiski sakin oyle bisey yapmayin. Mosmorrrr.
Ne bileyim canım yaa daha doğalgazda yakmaya başlamadıkki gayet nemli ev falan ama doktorda olabilir serum fizyolojikle sürekli temizle dedi.geçer inşallah kısa zamanda.Benimkide 2 gundur sabaha karsi kiwra
Bizde 4 te kalktik sanciyla agliyo bacaklarini karnina ceke ceke icim gitti walla. Dikiyo kendini morarana kadar. Niyr boyle oldu bu cocuk 2 gundur boyle. Cok sancisi war . Metsili gunde 2 kere 15 er damla weriyodum 10 a dusurdum ondan mi oldu saglik ocagindaki yawas yawas azalt dedi.
Ewet bende bi doktordan duymustum kemik gelisimi onemliymis. Cok kilolu oldugunda emekleme yurume surecini yawaslatiyomus.
Canim aman dikkat. Mamalar 4 hafta maksimum kullanilabilirlik ilaclarda oyle surup ve damlalar 4 haftadan sonra verilmemeli. Ayrica arada mama yapanlar icin diyim. Mama vermeden 30 dk once kaynayip sogumus olcak su yoksa sabah kaynatip oglen yada aksam verilmicek bilginiz olsun. Heleki sulara hic guwen olmuyo walla ben hala icme suyuyla yikiyorummasallah senin paşayaa benim yegenimde emeklemeden yurudu. Yurumeden dönuyodu donerek cekmecelerin icindekileri cikariyodu biraz daha buyuyunce cok tatli oluyolar
Gazlari wardir mutlaka ama yanlarinda analari bakicilari ve doktorlari oluyo genelininanamizi bulsak opup basima koycam hep yalnizim esim gelene kadar haliyle disarida cikamiyorum gazli gecelerdede yalnizim yatak odasinda oglusla yatiyorum. Dun gece karnini siwazlarken uyuyakaldim
Canim nem makinasi mi alsan acaba kuruyodur agzi acik kalsa bogazlari falan o burnuna wuruyodur bence
Ufak doğdu baya 41 haftalık doğmasına rağmen 2 460 gr doğdu boyuda 46 cm di canım.yavaş yavaş yoparlıyoruz işte.sağlığı gayet yerinde çok şükür o yüzden hiç takılmıyorum.gelişimi iyi dedi doktorumuzda.Cnm kac kg dogdu bebisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?