- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #53.861
maşallah canımSevgili anneler 3. Ayda bebeklerimızın gelişimsel olarak neler yapması gerekiyor. Ve onların bu gelişimsel ödevlerini bizler nasıl gelistirebiliriz. Ben renkli objeler kullanarak onun dikkatini çekiyorum. Bu objeleri takip ediyor ve tepki veriyor. Tutuyor veya tutmaya çalışıyor. Birde konuşuyorum bazen onun çıkardığı seslerle bazende yeni seslerle. Anneannesi Eee eee eee demeyi öğretmis pek bi komik oluyor uykuya geçişlerde. Her zaman söylemiyor ancak söylediğinde çok gülüyorum. Benim çıkardığım sesleri taklit etmeye çalışıyor. Ben pek jimnastik yaptiramiyorum o konuda zqyfim. Ne tür hareketler yaptırabilirim. Biraz tembel miyim neyim bebeğimide öyle alistirmiyim ☺ Kafamızı tutuyoruz yavaş yavaş yüzüstü yatarken gayet iyi. Sırtüstü yatarken kaldırmaya çalışıyor ama o hareket daha gelişmedi. Sizce gelişmesi için bi egzersiz var mı neler yapabilirim. Bu arada gunasiri banyo yapıyoruz biz. Artık hiç eldiven kullanmıyoruz yaklaşık 20 gündür ondan önce yüzünü çok çiziyordu ama şimdi alıştık. Birde iki gündür aşırı derecede yan dönme isteği var. Sizde gelişimlerini yazar misiniz. Böylelikle bebeklerimizin hangi hangi yonlerini nasıl geliştirdiğimizi ve gelistirebilecegimizi öğrenmiş oluruz. Bu arada biz pek şarkı sevmiyoruz. Daha çok masal seviyor tavsiye ederim. Özelliklede benim sesimden. Gece ve gündüzü ayırıyor. Gece 21den sonra uyku modunda. Kendi kendine uykuya dalması için yanına uzanıyorum bazen, ise yarıyor benim nefesime uyuyor. Ara ara deneyin derim alisiyir zamanla kendi kendine uyuyor. Televizyona cok merakli ama ben hic izletmiyorum korkuyorum yanlis etkilerim diye. Aklıma gelenler bunlar sizler neler yapabiliyorsunuz. Gelişimimiz için tavsiyeleriniz neler.
Oyyy kuzum Kıyamam ben ona maşallah. Masal kesinlikle anlat veya bir kitaptan oku. Ben suna dikkat ettim. Anlattığım veya okuduğun şeyi sıradan bir metin gibi değil vurgusuyla ses tonlamasiyla yapınca çok hoşuna gidiyor pür dikkat dinliyor hatta dinlerken uyuyor kesinlikle öneririm canım. Bu arada tükürük konusunda benimki de master yaptı mübarek 3 4 gündür ağzını kopurtuyor. Sanırım anne annesi at sesi yaparken onu taklit etmiş şimdi büüü yapıp ağzını kopurtuyor. ☺maşallah canım
Biz de bgn tam 2,5 aylık olduk.. Bizi tanıyo, bol bol gülücük veriyo maşallah :) yeni simalara asla gülmüyo, kaşını kaldırıp inceliyo bi müddet :) fiZiksel olarak başını bi süredir dik tutabiliyo, yastıkta yatarken de kafasını kaldırmaya çalışıyo baya gayretli, ama henüz yan dönmelere başlamadı.. Seslere karşı çok duyarlı. Tv baya dikkatini çekiyo, kafasını çevirip bakmaya çalışıyo, ama ben engel oluyorum.. Küçük rengarenk bi dinazoru var, ama henüz pek mıncıklamıyo, arada dokunuyo, genelde bakmakla yetiniyor. Henüz hiç masal okumadım ama artık başlasam iyi olur galiba, tembellik mi yapıyorum ne :/
Bide bugün tükürmeye başladı hasbam, tükürüp tükürüp gülüyo :))
Günaydın güzel annişler bugün sağlık ocağında 3 aylık takibimiz, benim de tetanoz aşım var. Doğum iznim de bitiyor bugun aile hekiminden rapor almaya çalışıcam umarım sorun çıkarmaz.. Öğleden sonra doktorumuzda randevumuz var kızım çok oştahsız sadece uykusunda o da zorla doyurabiliyorum. Uyanıkken mümkün değil almıyo biberonu gülüyo, ellerimi ittiriyo başını çeviriyoumarım ciddi bişeyi yoktir. Benden haberler böyle..
canım bir hafta -10 gün normal demişti doktorumuz, ama biimki ıkınmaktan ağlamaktan bi hal oldu, küçücük taş gibi yaptı iki kere, yani kabız olmuş oyüzden şuruba başladık 1 ay kullandık. Bi kaç gün oldu bırakalı.. Yanii çok rahatsız değilse, ve o sürenin sonunda müdahelesiz kendi başına rahatça yapabiliyorsa sorun deilmiş. Annenin sütünün yağlı olduğunu ve bebeğe yaradığını gösterirmiş
Kızlar bifiform da işe yaramadı... Bugün gidip tekrar biogaia alacağım.
Sağol Canım. Smile leri görüyorum seçiyorum fakat secmiyor anlamadim neden.gülen surata basıp klavyeyi kapatıp ekranı aşağı kaydırınca gözüküyor smile lar ordan seçliyor
Cok teşekkür ederim canım bugün yaptı oğluşum çok şükür. Annelik böyle bişey kaka yaptığı için seviniyoruz
Sevgili anneler bir konuda sizlere danışmak istiyorum. Ben oyun halısı alacağım yaşadığım yerde bir mağaza satıyor siparis verdim ancak 2 hafta oldu gelmedi. Playgro oyun halısı markası. Sizce bu marka iyi mi siz hangisini önerirsiniz netten almak istiyorum. Birde Bu tarz oyun halısıni bebeğim kaç aya kadar kullanabilir. Onerebileceginiz oyuncak ve alabileceğim site varsa yazarsaniz sevinirim Teşekkürler.
almani tavsiye ederim güzel bilgiler var birini uygulyamazsan biri olur illaki sana bebeğine uyan davranışlar vardır.Duydum bu kitapları ama almamıştım, nası canım alayım mı yoksa artık pek gerek kalmadı mı :)
Paylaşım için tesekkurler
Şimdi okudum. Benim bebeğim siyah beyazdan çok renkli ve ışıltılı şeyleri seviyor. Yatağında takı yastığı var iğnelenen altınları oynuyor. Kız çocuğu işte Kokoş mu olacak ne ☺ şimdiden takılara merak saldı.
ben siyah beyazı hiç denemedim, Google dan çıkarıp göstercem bakalım çıktıyı.. Ama renkler dikkatini çekiyo çok.. Senln fıstık süslü olcak desene :)Şimdi okudum. Benim bebeğim siyah beyazdan çok renkli ve ışıltılı şeyleri seviyor. Yatağında takı yastığı var iğnelenen altınları oynuyor. Kız çocuğu işte Kokoş mu olacak ne ☺ şimdiden takılara merak saldı.
Evet teyzesi süslü olacak gibi. Aslında bende ışıl ışıl şeyleri seviyorum. Kime çekmiş acepben siyah beyazı hiç denemedim, Google dan çıkarıp göstercem bakalım çıktıyı.. Ama renkler dikkatini çekiyo çok.. Senln fıstık süslü olcak desene :)
yastık üzerindeyken daha çok kaldırıyor benimkide :) salyasınaa tek çözüm önlükKızlar bebeğim 17 haziran doğumlu 2,5 aylık yattığı yerden doğruluyor yanı kafasını kaldırıyor Sizinkiler de mi öyle?bol bol salyasi var günde 3_4 kere uzerimizi degistiriyorum.
Canim biz yüzüstü yatarken kaldırıyoruz kafamizi. Sırtüstü yatarkendi ilk bir ay çok güzel kaldiriyorduk ancak şimdi yapmıyor bu beni uzuyor. Neden bilmiyorum. Kucaktayken başımızı güzel tutuyoruz ancak sırtüstü yatarken kaldirmiyoruz. Normal mi bilmiyorum. Daha 3 aylık olmadık 2.5 aylığı.Kızlar bebeğim 17 haziran doğumlu 2,5 aylık yattığı yerden doğruluyor yanı kafasını kaldırıyor Sizinkiler de mi öyle?bol bol salyasi var günde 3_4 kere uzerimizi degistiriyorum.
Elbette tüm dualarımz onlarla...Herkese hayirli aksamlar anneler...uzun zamandir takip ettigim halde yazmiyorum hem vakit bulamadigimdan hemde can sikintimdan.hergun fazlaca sehit verdigimiz su gunlerde elim yuregimde bekliyorum cunku...babamizi doguya goreve yolladik biz annemlerdeyiz bebegimlebir ayi gecti gormuyorz birbirimizi yavrusuna hasret kaldi babasi...hicbir tat alamiyorum kendimi uzmemeye calisip sutumu de etkileyip bebegimi mahrum etmek istemiyrm surekli biseyler yemeye calismak bile cok canimi sikiyor o orda zor sartlarda yasarken bayram sonuna gidecegiz yanina ama vakit gecmek bilmiyor.lutfen dualarinizi esirgemeyin esim gibi zor durumda calisan butun asker ve polislerimize dua edin...
Güle güle güzel günlerde harca...bugün ptt den işsizlik maaşını aldım. şirket asgariden göstermişti 550 tl aldım ilk maaş
ziraatten izin param + süt parası 3550 aldım. asgari ücrete göre.
birdahaki ay 300 tl doğum parasını alacağım inş.
Allah tüm asker ve polislerimizin yardımcısı olsun. Eşinizi de size ve evladına bağışlasın Rabbim ...Herkese hayirli aksamlar anneler...uzun zamandir takip ettigim halde yazmiyorum hem vakit bulamadigimdan hemde can sikintimdan.hergun fazlaca sehit verdigimiz su gunlerde elim yuregimde bekliyorum cunku...babamizi doguya goreve yolladik biz annemlerdeyiz bebegimlebir ayi gecti gormuyorz birbirimizi yavrusuna hasret kaldi babasi...hicbir tat alamiyorum kendimi uzmemeye calisip sutumu de etkileyip bebegimi mahrum etmek istemiyrm surekli biseyler yemeye calismak bile cok canimi sikiyor o orda zor sartlarda yasarken bayram sonuna gidecegiz yanina ama vakit gecmek bilmiyor.lutfen dualarinizi esirgemeyin esim gibi zor durumda calisan butun asker ve polislerimize dua edin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?