Canım bende başlamak istiyorum ilk olarak ne yaptın ben nerden baslıcagımı bilmiyorumYok canım doğru hatırlıyırsun da iki farklı dr tavsiyesiyle 5. Ayda başladım. Kızım hazırdı zaten yemeye ağzını şapırdatıyordu biz yerken yeme aşamalarımızı izliyordu dr da 6. Ayı beklerken bazen bebekler kabul etmeyebiliyor deyince başladım
Maşallah cnm bebeğine.Canım maşallah bebeğine. Bizim emme konusunda gün günü tutmuyor. Bir gün istrksiz bir gün istekli. Biz ek gıdaya öğün olarak başlamadık. Tattırıyorum sadece. Bizde bu hafta minik kelimeler ve kısa oturma başladı.
Canim masallah edizimizede.evet 6aydan sonra bariz değişiklikler oluyor yavrularimizda maşallah onlara.cnm kendimi suçlama.ısrarla memeni ver ama çok istemediğinde bırak sonra dene tiksinmesin.Gerçekten ek gıdaya başlayınca bebislerde bir soğuma oluyo memede bence.o yüzden az vermek gerek.Sağlık ocağının bir takvimi var 6aylık bebekler iki öğün ek gıda yazıyor bencede fazlasını vermek iyi değil ya çok üzülüyorum bende bırakmaz inşallah bebislerimiz memeyiCanim bizde de 6. Aydan beri her gun yeni bir numara yeni bir macera:) masallah ela ya da. buarada ben de cok korkuyorum ediz sutten kesilecek diye. Cok ugrasiyorum emsin diye ama iyice azaltti. Gece 11de kesin emiyor. Bazen de sabah kalkinca veya ogleden sonra uykuya dalmadan. Cok uzuluyorum. Ek gidayi azaltmayi denedim emsin diye pek ise yaramadi bu sefer de ac diye uzuluyorum. Kendimi sucluyorum acaba doktoru dinleyip bu kadar hizli gecmesemiydim ek gidaya diye. Ama ediz de cok istekli yemege. Sagip kahvaltisina, corbasina, aksam mamasina katmaya calisiyorum. Ama emmedikce sut azaliyor. 6 ay emzirdim buna sukur diyorum. Ama daha cok kucuk geliyor umarim birakmaz. Bir de bizim de dis cikarma evremiz sanirim.
Hımm anladım canım ben sadece suyla yapıyorum canım bir arkadaşım vermişti tarifi de durudan iki ay büyük bebeği var bizden önce katı gıdaya geçtiler de.Evet baktım. Zaten orda yazıyo pirinç unu sütle yapılmalı diye. Sen hiç mi süt eklemiyorsun?
Ben yoğurtla başladım canım ve sebzelerle. Sadece patates vermiştim başta hiç sevmedi sonrasında havuç ve pirinç ekledim öyle sevdi sonra kabak da ekledim. Sebzeleri beğendiğini görünce elma armut meyvelerden de verdim. Muhallebi de yapıp veriyorum ıspanak verecektim sebze çorbasının içine katıp dün veremedim işlerim vardı yetiştiremedim. Bugün bakacağım bakalım sevecek miCanım bende başlamak istiyorum ilk olarak ne yaptın ben nerden baslıcagımı bilmiyorum
Cnm benim kızda gözlerini kırpıyor çok sesli konuşunca yakın olunca yada yüzünü elleyince falan normaldir bebeklerde.o an daha çok urkmusturAy canim cok sagol icimi rahatlattin. Iste 2-3 kez kirpma hep vardi da boyle arT arda 7-8kez hizli hizli kiprmaya baslayinca biraz endiselendim. Bir de anneanne doktor olunca bir yasina gelmeden butun boljmleri gezecegiz sanirim:)) ben de yigit fan club kurucagim valla cok cin bu cocuk, biraz daha buyusun nasil bas edeceksin bakalim:) yogurt konusunda ben gunluk pastorize sutten yapiyorum canim ama guvendigin sutcun varsa tabi daha iyi olabilir. Manda sutunu onermisti bir de bir arkadas burada. Keci de cok yararli diyorlar bilmiyorum ki canim . Insallah severek yer yigidimiz. Her turlu yogurt zaten cok yararli. Ben iki kasik sonra 3 kasik sonra 4 kasik fln arttirarak bir haftanin sonunda bir cay bardagina gectim. Simdi de bir bucuk cay bardagi gibi veriyorum
Canim ben hepsini sütle yapiyorum ilk alistirirken su ve sütü karıştırıyordum şimdi sadece sütle yapiyorum doktorumuz onay verdi....daha lezzetli oluyorEvet baktım. Zaten orda yazıyo pirinç unu sütle yapılmalı diye. Sen hiç mi süt eklemiyorsun?
Cnm nasıl süt kullanıyorsun? Inek sütü 1yaşından önce zararlı diye biliyorum? Sen anne sütüyle mi formül sütle mı yapıyorsun? Bide tam tarifini yazabilirmisin?Canim ben hepsini sütle yapiyorum ilk alistirirken su ve sütü karıştırıyordum şimdi sadece sütle yapiyorum doktorumuz onay verdi....daha lezzetli oluyor
Ben de bir ara araştırmıştım bağırsak kanamalarına bile sebep olabiliyormuşCnm nasıl süt kullanıyorsun? Inek sütü 1yaşından önce zararlı diye biliyorum? Sen anne sütüyle mi formül sütle mı yapıyorsun? Bide tam tarifini yazabilirmisin?
Benim kız da yapıyor bazen canım hatta gözümüze kadar yemek oluyoruz bazen hoşlarına gidiyor oyunlar çıkarmakKızlar benim kızım dünden beri kaşıkla yemek yerken oyun buldu veriyorum ağzına ses çıkararak püskürtüyor akşamları yulaflıyı severdi onu da püskürtüyor öğlenleri sebzeyi de ve bu işi gayet gülerek eğlenerek yapıyor üzerimde ne ararsanız var :)
Benim minikte aynı canim makine hiç durmuyor☺püskürtüyor hemde nasıl zaten salyamiz akiyordu şimdi daha fena oldukKızlar benim kızım dünden beri kaşıkla yemek yerken oyun buldu veriyorum ağzına ses çıkararak püskürtüyor akşamları yulaflıyı severdi onu da püskürtüyor öğlenleri sebzeyi de ve bu işi gayet gülerek eğlenerek yapıyor üzerimde ne ararsanız var :)
Evet canim ama kime inanacagiz artık?Ben de bir ara araştırmıştım bağırsak kanamalarına bile sebep olabiliyormuş
Canim bir üstte yazdım formül sutu içmiyor bazen onunlada yapiyorumCnm nasıl süt kullanıyorsun? Inek sütü 1yaşından önce zararlı diye biliyorum? Sen anne sütüyle mi formül sütle mı yapıyorsun? Bide tam tarifini yazabilirmisin?
Tabi senin kararın canım ama ben vermem şahsen onca araştırma yapılmışsa bir doğru vardır ortada diye düşünüyorum bebeklerin sistemi bizim gibi çalışmıyor inek sütü içeriğini vücudun sindirimi zor oluyormuş mamalara gelince mama vermiyorum ben onu bilemiyorum.Evet canim ama kime inanacagiz artık?
Bizim zamanımızda ben süt ve nisastayla büyümüsüm çok şükür saglikliyim....
Bebek devam sütleri de inek sutuyle yapiliyor....
Bizim doktorumuz verebilirsin dedi....
Ari mamanin sütlü ballı irmiklisini,muzlu pirinç nisastasini, 7 tahillisini kullanıyorum bebelac ve hero babyden daha güzel....
Annem patatesin nisastasini çıkarıyor....
100 cc su ve sütü karıştırıyorum muhallebi kivamina gelecek şekilde pisiriyorum 3 tatlı kaşığı bırakıyorum cıvık olursa ekliyorum...
Şuan sadece sütle yapiyorum canim....
Süt cicibebe muz yapiyorum onuda çok seviyor....
En güzeli tabiki anne sütü canim malesef beni emmedi oyuzden ek gidaya erken basladimTabi senin kararın canım ama ben vermem şahsen onca araştırma yapılmışsa bir doğru vardır ortada diye düşünüyorum bebeklerin sistemi bizim gibi çalışmıyor inek sütü içeriğini vücudun sindirimi zor oluyormuş mamalara gelince mama vermiyorum ben onu bilemiyorum.
Evet cok haklisin...benimki anne sutu aliyor.cok yese emmez bu sefer ..peki ek gidayi gunde kac ogun veriyorsun ?ben 3 öğün veriyorum.az mi acaba..Ediz e de maşallah ne guzel sevmis ek gıdayı..bide corbalariniza kıyma koymaya basladiniz mi bizim Dr Dr 6. Aydan sonra kıyma katın dedi ama sanki erken gibi geliyor bana..Canim bence acele etme tadimlik yese de iyi. Yavas yavas arttirir. Ediz kati gidayi cok sevdi bu sefer anne sutunu cok azaltti.
Cnm kısmet böyleymiş sezeryan olacakmissin hiç birşey engel olamazdı üzülme.benimde herşey normal görünüyordu son saniyeye kadar.10cm acıktığımla normal doğumdan kalktım kim bilebilirdi 14saat sonra sezeryan olacağımı.kısmetin böyleymiş üzülme deneseydinde benim gibi çekerek olacakmissin muhim olan bebislerimizin ve bizim sağlığımız.Evet bazılarını okudum nette, ama dedim belki aramızda da biri yapmıştır da daha detaylı bilgi alırım diye sorayım dedim. Tabiki çok şükür sağlığımız yerinde ama işte içimde büyük bir pişmanlık kaldı keşke bekleseydım belki normal doğurabilirdim diye. Ama doktorum bebek iri, bebegi riske atabiliriz , biraz daha beklersek kakasını yapabilir falan filan diye korkutunca, 39+2 de sezeryan oldum
Ayy benim kızın kafası içerde sisince rotasyon yapamamış kendini one atamamış cikamiyordu doktor çok ikindirtti o nasıl birşey ya ikiniyorum sadece o an sancım geçiyor.diyorumki ikinnmak böyleyse doğururken napıcam ben.ama 14saatten sonra beni sezeryane alın demek aptallık olurdu zaten istemezdim.ama Allah öyle istedi kısmet böyleymiş çokta memnunum şükürler olsun.Yani duble doğurdum hem sancı hem epidural normal hem spinal sezeryan:)Ya ben çok rahat bi doğum geçirdim o yüzden midir bilmem normal doğum tamam sağlıklı ama bu bünye bizim o kadar ıkınmak bana mantıksiz geliyo :) bu tamamen benim fikrim ..
Canım iste kader kısmet bu işler bence nasıl doğurduğun değil nasıl bişi doğurduğun o yetiyo bize :))Ayy benim kızın kafası içerde sisince rotasyon yapamamış kendini one atamamış cikamiyordu doktor çok ikindirtti o nasıl birşey ya ikiniyorum sadece o an sancım geçiyor.diyorumki ikinnmak böyleyse doğururken napıcam ben.ama 14saatten sonra beni sezeryane alın demek aptallık olurdu zaten istemezdim.ama Allah öyle istedi kısmet böyleymiş çokta memnunum şükürler olsun.Yani duble doğurdum hem sancı hem epidural normal hem spinal sezeryan:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?