• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

E="primavera1985, post: 46002279, member: 655876"]Canim bence acele etme tadimlik yese de iyi. Yavas yavas arttirir. Ediz kati gidayi cok sevdi bu sefer anne sutunu cok azaltti.
Dogru

Evet cok haklisin...benimki anne sutu aliyor.cok yese emmez bu sefer ..peki ek gidayi gunde kac ogun veriyorsun ?ben 3 öğün veriyorum.az mi acaba..Ediz e de maşallah ne guzel sevmis ek gıdayı..bide corbalariniza kıyma koymaya basladiniz mi bizim Dr Dr 6. Aydan sonra kıyma katın dedi ama sanki erken gibi geliyor bana..[/QUOTE]
Canım benim kızım 22 sinde7. Ayı biticek biz herşeyi veriyoruz artık kıyma et tavuk dahil sadece inek sütü bal ve çilek vermiyorum ... Kızım emiyor dr günde 3 cay bardağını 5 öğüne bölerek ver dedi ben 2-3 öğün 2 cay bardağı veriyorum emmesi azalıyo çok yiyince diye ... Biz 5. Ay bitiminde tattırdık 6. Ay bitti herşeyi yedirdik azar azar başla yemesse zorlama o yemediği şeyi 3-4 gün sonra dene benim kız yoğurdu yeni yemeye başladı 11. Denemede yedi düşün :)

Dogru

Evet cok haklisin...benimki anne sutu aliyor.cok yese emmez bu sefer ..peki ek gidayi gunde kac ogun veriyorsun ?ben 3 öğün veriyorum.az mi acaba..Ediz e de maşallah ne guzel sevmis ek gıdayı..bide corbalariniza kıyma koymaya basladiniz mi bizim Dr Dr 6. Aydan sonra kıyma katın dedi ama sanki erken gibi geliyor bana..
Canım benim kızım 22 sinde7. Ayı biticek biz herşeyi veriyoruz artık kıyma et tavuk dahil sadece inek sütü bal ve çilek vermiyorum ... Kızım emiyor dr günde 3 cay bardağını 5 öğüne bölerek ver dedi ben 2-3 öğün 2 cay bardağı veriyorum emmesi azalıyo çok yiyince diye ... Biz 5. Ay bitiminde tattırdık 6. Ay bitti herşeyi yedirdik azar azar başla yemesse zorlama o yemediği şeyi 3-4 gün sonra dene benim kız yoğurdu yeni yemeye başladı 11. Denemede yedi düşün :)[/QUOTE]
Biz de tattırma dönemindeyiz. Yoğurdu pek sevmedi ama ara ara deniyorum. İnşallah sever.

Ben de kızıma sebze çorbası yapıyorum iki sebze ile başladık iştahlı yemedi hatta bi kısmı çöpe gitti ama bırakmadım 2 çorba kaşığı bile olsa veriyorum şimdi 3 çeşit sebze oldu. Duru bir tarhana çorbası yapıyorum yağsız tuzsuz onu sevdi.Günde bir tatlı kaşığı pekmez veriyorum .tutsuz taze lor alırsam ikisini karıştırıp vereceğim. Yoğurtta hafif ekşilik olsa yemiyor ilk mayaladığım gün veriyorum seviyor.siz başka nasıl çorbalar yapıyorsunuz kızlar?sanki hiç ek gıdaya alışamayakmış gb hissediyorum anne sütünden sonra

Ben de kızıma sebze çorbası yapıyorum iki sebze ile başladık iştahlı yemedi hatta bi kısmı çöpe gitti ama bırakmadım 2 çorba kaşığı bile olsa veriyorum şimdi 3 çeşit sebze oldu. Duru bir tarhana çorbası yapıyorum yağsız tuzsuz onu sevdi.Günde bir tatlı kaşığı pekmez veriyorum .tutsuz taze lor alırsam ikisini karıştırıp vereceğim. Yoğurtta hafif ekşilik olsa yemiyor ilk mayaladığım gün veriyorum seviyor.siz başka nasıl çorbalar yapıyorsunuz kızlar?sanki hiç ek gıdaya alışamayakmış gb hissediyorum anne sütünden sonra
Canım ilk başta onu yaşıyosun zaten ben yeni yeni alıştım :)) ben tarhana çorbası mercimek çorbasını veriyorum ama yağsız tuzsuz baharatsız tarhanaya tereyağı azıcık mercimeğe kimyon ve zeytinyağı ekliyorum kahvaltımız değişmiyo ... İlk uyandığında emziriyorum 2saat sonra kahvaltı (yumurta sarısı zeytin ezmesi iki fındık büyüklüğünde beyaz peynir pekmez az tereyağ ya da zeytinyağı bebe bisküvisi ya da kara ekmek sıcak su ile yumuşatıyorum ) kahvaltı sonrası yine emiyo öğlenden sonra 2-3 gibi yoğurt yiyo baktım almıyo pekmez katıyorum akşam çorbamız var kıymayı bazen çorbaya katıyorum bazen de çorba vermeyip akşam biz ne yersek ekmeğe banıp ya da kaşığı ile veriyorum ... Ama toplasan 3 cay bardağı etmez bazen 2 bile etmiyo kahvaltı kesin ama bazen diğerlerini vermiyorum rutin oluşturmadım istemeyince bırakıyorum ki peşinde kosturmasın ... Silikon uçlu kaşıktan kurtulup sert mama kaşığı edindim artık daha rahat yutuyo silikonu dilinde çevirince ağzından yedikleri akıyodu :) dün çikolata bile verdim en bitterinden toplasan 4-5 gr kadar :) ilk defa daha ver diye bişi için ağladı ... Çok hoşuma gitti :)

Kızlar biz epey yol aldık :) artık tutunup ayakta kalabiliyo otururken kendini kaydırarak yer değiştirebiliyorUz ... Nurtopu gibi bi diş ucumuz da oldu :-) tek heceli kelimelerin bi kaçını çıkarabiliyoruz gel ve ver gibi :) anne baba ve dede diyoruz bilinçli söyleyip söylemediğini bilmemekle beraber arada hedef tutuyo ;) biz gülerken gülmeye ben burdayım gösterileri yapmaya da başladı ... Rabbim sağlık sıhhat versin de hemencik büyüsünler :nazar:

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    54 KB · Görüntüleme: 76
Benim kızımda dün baba dedi hem de uzata uzata babbaa babbaa :).
Yaa çok iyi ya bu
Kızlar biz epey yol aldık :) artık tutunup ayakta kalabiliyo otururken kendini kaydırarak yer değiştirebiliyorUz ... Nurtopu gibi bi diş ucumuz da oldu :-) tek heceli kelimelerin bi kaçını çıkarabiliyoruz gel ve ver gibi :) anne baba ve dede diyoruz bilinçli söyleyip söylemediğini bilmemekle beraber arada hedef tutuyo :KK66: biz gülerken gülmeye ben burdayım gösterileri yapmaya da başladı ... Rabbim sağlık sıhhat versin de hemencik büyüsünler :nazar:
Ay maşaallah yaaa Allah'im nazardan korusun :) kac aylıksınızz şimdi canım

Kızlar biz epey yol aldık :) artık tutunup ayakta kalabiliyo otururken kendini kaydırarak yer değiştirebiliyorUz ... Nurtopu gibi bi diş ucumuz da oldu :-) tek heceli kelimelerin bi kaçını çıkarabiliyoruz gel ve ver gibi :) anne baba ve dede diyoruz bilinçli söyleyip söylemediğini bilmemekle beraber arada hedef tutuyo :KK66: biz gülerken gülmeye ben burdayım gösterileri yapmaya da başladı ... Rabbim sağlık sıhhat versin de hemencik büyüsünler :nazar:
Süpersiniz :) darısı bizlerin başına :)

Canim masallah edizimizede.evet 6aydan sonra bariz değişiklikler oluyor yavrularimizda maşallah onlara.cnm kendimi suçlama.ısrarla memeni ver ama çok istemediğinde bırak sonra dene tiksinmesin.Gerçekten ek gıdaya başlayınca bebislerde bir soğuma oluyo memede bence.o yüzden az vermek gerek.Sağlık ocağının bir takvimi var 6aylık bebekler iki öğün ek gıda yazıyor bencede fazlasını vermek iyi değil ya çok üzülüyorum bende bırakmaz inşallah bebislerimiz memeyi
Haklisin canim cok sagol destegin icin

Kızlar slm herkese,
İşteyim eve gitmek için saat sayıyorum kızım beni bekliyordur emmek için. 2 gün sonra 6. ayı dolduracak. Bana çok düşkün bu günlerde. İşten dönünce direk bana gelmek istiyor. Kimsenin kucağında durmuyor.kimseye gülmezken bana kahkahalar atıyor.yanaklarımı çenemi boynumu ısırmaya çalışıyor, ben çok öpüyorum ya o da kendince bişeyler yapıyo herhalde:) tüm gün gözü bende. Kendince beni takip edip ona bakınca gülüyor.bazen bana bakıp gülüyormuş ona bakıyorum zannedip, ama ben görmüyormuşum. Annem bana çok kızıyor öyle olunca, paparayı yiyorum hemen niye kızıma bakmıyorsun diye :) Güneş hanım henüz konuşmuyor,hece falan çıkarmıyor. Ağlarken annnn naaaa diye ağlamasını saymazsak tabii :)
Ek gıda olayında da, şöyle ki benim sütüm çok dalgalanıyor gibime geliyor.bazı gün doymuyor bariz.mama veriyorum o zamanlar.ek gıda olarak havuç, kabak ve patatesi tek tek denedim. Havucu rendeleyip slikon meyve filesine koyunca deli gibi emdi. Onun dışında haşlayıp yumuşak kıvamda önüne koydum mıncıklayıp kendince tadına baktı, pek sevmedi.bu gün kabağın 2. günü bakalım.3 gün kuralı uyguluyorum da. Şu anda çorba ya da yemek yemesi gerekiyor gibi gelmedi bana, bence bi süre tattırarak ilerlemek mantıklı. 3.ayında emmeye başlayan kızımın 6.ayında memeyi bırakmasından korkuyorum çünkü. Ay ne yazdım :) hadin görüşürüz:)

Kızlar slm herkese,
İşteyim eve gitmek için saat sayıyorum kızım beni bekliyordur emmek için. 2 gün sonra 6. ayı dolduracak. Bana çok düşkün bu günlerde. İşten dönünce direk bana gelmek istiyor. Kimsenin kucağında durmuyor.kimseye gülmezken bana kahkahalar atıyor.yanaklarımı çenemi boynumu ısırmaya çalışıyor, ben çok öpüyorum ya o da kendince bişeyler yapıyo herhalde:) tüm gün gözü bende. Kendince beni takip edip ona bakınca gülüyor.bazen bana bakıp gülüyormuş ona bakıyorum zannedip, ama ben görmüyormuşum. Annem bana çok kızıyor öyle olunca, paparayı yiyorum hemen niye kızıma bakmıyorsun diye :) Güneş hanım henüz konuşmuyor,hece falan çıkarmıyor. Ağlarken annnn naaaa diye ağlamasını saymazsak tabii :)
Ek gıda olayında da, şöyle ki benim sütüm çok dalgalanıyor gibime geliyor.bazı gün doymuyor bariz.mama veriyorum o zamanlar.ek gıda olarak havuç, kabak ve patatesi tek tek denedim. Havucu rendeleyip slikon meyve filesine koyunca deli gibi emdi. Onun dışında haşlayıp yumuşak kıvamda önüne koydum mıncıklayıp kendince tadına baktı, pek sevmedi.bu gün kabağın 2. günü bakalım.3 gün kuralı uyguluyorum da. Şu anda çorba ya da yemek yemesi gerekiyor gibi gelmedi bana, bence bi süre tattırarak ilerlemek mantıklı. 3.ayında emmeye başlayan kızımın 6.ayında memeyi bırakmasından korkuyorum çünkü. Ay ne yazdım :) hadin görüşürüz:)
Canım hiç korkma inan bana senin kokunu hiç bişeye değişmez emmeyi birakmaz sütün olduğu sürece :-)

E="primavera1985, post: 46002279, member: 655876"]Canim bence acele etme tadimlik yese de iyi. Yavas yavas arttirir. Ediz kati gidayi cok sevdi bu sefer anne sutunu cok azaltti.
Dogru

Evet cok haklisin...benimki anne sutu aliyor.cok yese emmez bu sefer ..peki ek gidayi gunde kac ogun veriyorsun ?ben 3 öğün veriyorum.az mi acaba..Ediz e de maşallah ne guzel sevmis ek gıdayı..bide corbalariniza kıyma koymaya basladiniz mi bizim Dr Dr 6. Aydan sonra kıyma katın dedi ama sanki erken gibi geliyor bana..[/QUOTE]
Canim bizim doktorumuz biraz ek gidaci, 5. Ayda iki ara ogunle basladik yogurt ve meyve. 6. Ayda da sabah kahvaltisi,,sebze, aksam da corba veya tahillilar eklenerek 5 ogune cikartti. 6 bucuk aydan sonra da yumurta ve eti eklememizi soyledi. Biz 6 bucuk ayda yumurta sarisina basladik, haftaya fln da ete baslarim. Emmesinin azaldigini soyledim, hic sorun yok dedi,,yeni arastirmalar ilk 3 ayin kritik oldugunu soyluyormus, sonra ek gidayi baslamanin bir zarari olmuyormus, gunde 1-2 emiyorsa yeter dedi. Kendisinin tibbi bilgisine cok guveniyorum ama arastirmalara yuzde yuz guvenemiyorum, mama firmalari fln ne kadar etkiliyor bilmiyorum bu arastirmalari. Bir de birseyi soyluyorlar 10 yil sonra tam tersini soyluyorlar. Ben o yuzden biraz dinliyorum biraz dinlemiyorum. Ediz in ek gidaya bence ihtiyaci vardi, vucudunun ihtiyaci vardi ki bu kadar atiliyordu verince de cok severek kabul etti. Sonuc olarak doktorunkiyle benim ic gudulerimi karistirdigimda ortaya cikan menu soyle; sabah kalkinca isterse emiyor, bir saat sonra kahvalti (yine icinde sagdigim sut var), ara ogun meyve, ogle sebze pure veya corba, 2 saat sonra emzirme, ara ogun yogurt, aksam sagdigim sutle yaptigim tahilli mama, muhallebi veya tarhana, gece emzirme. Yani yine sut agirlikli menu ama diger besinleri de aliyor. Bolbol emzirmeyi cok ozluyorum ama hayirlisi diyorum, arkadasimin bebegi surekli emiyordu, ek gidaya baslamakta cok zorlandilar, cocugu birakip hic cikamiyordu, 18 aylikken hala gece 3-4 kere kalkiyordu, bunlari dusununce hayirlisi diyorum. Uzun lafin kisasi bence sen de yari kendini ve bebegini yari doktorunu dinle:)

P primavera1985
Kesinlikle katılıyorum canım ben meyveyi yatmadan 2saat önce veriyorum onu öğünden bile saymıyorum ek gıda gerekli ben su niyetine bile emziriyorum kızım emmeden 6 -7 saat durabiliyo ama çok şükür soğumadı memeden be zaman ki ek gıdaya başladı gece kalkmadı :) biz 11 den sabah 6:30 a kalkmadan uyuyoruz 10 deyince başlıyor kulaklar oynanmaya gözler ovuşturmaya mıyıklamaya :) düzen şart değil ama en doğru karar bizim verdiğimiz karar bu kesin ..

Yiğit 30 ekim doğumlu acaba dedim geri mi gidiyoruz daha oturamıyor bile çünkü ;) Allah'im nazarlardan korusun fındıgı
Zeynep gurubun ablalarından 9 ekimdi doğum ama tansiyon yüzünden 22 eylülde geldi kızım .. Yiğidimizde oturur yer içer büyür annesi ... Benim kız biraz iri teyzesi babamız biraz hırslı çok çalıştırdı kızımı otursun dikilsin konuşsun :)) bi kuşun karşısında o kadar konuşsan kuş dile gelir makale yazardı düşün :))

Oy maşallah prensesime yer onu teyzesii :KK200::nazar: bayaa bayaa önde zeynep darısı başımıza :-)

Son düzenleme:
P primavera1985
Kesinlikle katılıyorum canım ben meyveyi yatmadan 2saat önce veriyorum onu öğünden bile saymıyorum ek gıda gerekli ben su niyetine bile emziriyorum kızım emmeden 6 -7 saat durabiliyo ama çok şükür soğumadı memeden be zaman ki ek gıdaya başladı gece kalkmadı :) biz 11 den sabah 6:30 a kalkmadan uyuyoruz 10 deyince başlıyor kulaklar oynanmaya gözler ovuşturmaya mıyıklamaya :) düzen şart değil ama en doğru karar bizim verdiğimiz karar bu kesin ..
Bizim kızların huyları bu uyku konusunda benziyo canım hifa da aynı şekilde ama son bi haftadır emzik niyetine beni kullanıyor emziği alıştırmak istemiyorum ama 6.aydan sonra emzik istiyor :-)

Bizim kızların huyları bu uyku konusunda benziyo canım hifa da aynı şekilde ama son bi haftadır emzik niyetine beni kullanıyor emziği alıştırmak istemiyorum ama 6.aydan sonra emzik istiyor :-)
O bi dönem canım benim kızım emziği kaşıma amaçlı aldı hiç emmedi :)) bi ara gece memeyi emzik gibi istedi aşı zamanı yazmıştım sonra düzeldi :)

O bi dönem canım benim kızım emziği kaşıma amaçlı aldı hiç emmedi :)) bi ara gece memeyi emzik gibi istedi aşı zamanı yazmıştım sonra düzeldi :)
Bizim aşı zamanımız bu hafta yada önümüzdeki hafta bakalım emziği dediğin gibi diş kaşıyo ama gece babası vermiş bildiğin emiyordu ;)

Cnm kısmet böyleymiş sezeryan olacakmissin hiç birşey engel olamazdı üzülme.benimde herşey normal görünüyordu son saniyeye kadar.10cm acıktığımla normal doğumdan kalktım kim bilebilirdi 14saat sonra sezeryan olacağımı.kısmetin böyleymiş üzülme deneseydinde benim gibi çekerek olacakmissin muhim olan bebislerimizin ve bizim sağlığımız.
Ne guzel yazmissin canim

Back