Herzaman cnmHaklisin canim cok sagol destegin icin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Herzaman cnmHaklisin canim cok sagol destegin icin
Cnm halen kırmızı dimi izinAy nasıl sinir oldum o akrabaya Bende sezeryan doğum oldum epidural canım ameliyat yerim hala sızlar ağır kaldırsam yada soğuk alsa normal doğumda o olmuyor biz ondan daha fazla ağrı çekiyoruz + bide dikiş izi cabası ... Bnde normal istiyorum ama bnm prenses tek ayağıyla girmiş doğum kanalına makat bebekti mecbur sezeryan oldum 38+4de
Haha benimkide tam aksine diyordu ki sen sezeryann olmalisin normal yapamazsın dayanamazsın.Beni ikna etmeye çalışıyordu sezeryan olmam için.o mardinde ben memlekette onu bekliyordum 38de doktor dedi bu bebek babasını bekler bir gün sonra suyum geldi 38+2de oldu doğumum.eşim yollardayıdi.ama Aslında kızım babası için on gün önce gelmis çünki eşim izne ayrıldı arkasından izinler kapandı babalık izni bile kimseye verilmedi.Demek bildiği varmış:)Benim esimde bir kere demişti bende ne mutlu sana oramda sarkma olmayacak taş gibi duruyor demiştim öyle kaldı eşim
Yok canım kırmızı değil senin ki kırmızı mıCnm halen kırmızı dimi izin
Çatlak kısmını bilemiyorum canım inşallah olmamıştır kabızlık için su içirmeyi ihmal etme ek gıdadan sonra daha da susuyorlar zaten bir de kilo artışı çok değilse sebze püresine koyduğun zeytinyağının 2 katını koyabilirsin sebze püresine havuç yerine bal kabağı koy yeşik kabak ekle kabızlığa iyi gelir bir müddet pirinç de vermeyebilirsin o da dışkıyı sertleştiriyor meyvelerden armutta iyi gelirKızım ek gıdaya geçtiğimizden beri kabız oluyordu. Hep dışkı yumuşatıcılarla yapıyordu kakasını. Bugün 4gün olmuştu son kaka yapmasından. Baktım zorlanıyor tane tane kaka yapıyor. Zeytinyağına kulak çubuğunu batırıp poposunun içine sürdüm. Baktım fayda etmedi dışkı yumuşatıcı attım. Sonraa kızımm acılarr içinde ağlaya ağlaya kakasını yaptı, ama çok zorlandı ve çok ağladı. Çok korktum Acaba çatlak oluşmuşmudur ki, kan akmadı ama. Aranızda bu konuda bilgisi olan varmı.
Maşallah Allah nazardan korusun çok şeker saçları da güzel bizimkinin az saçlı. Kaç aylık canım maşallah .Kızlar biz epey yol aldık :) artık tutunup ayakta kalabiliyo otururken kendini kaydırarak yer değiştirebiliyorUz ... Nurtopu gibi bi diş ucumuz da oldu tek heceli kelimelerin bi kaçını çıkarabiliyoruz gel ve ver gibi :) anne baba ve dede diyoruz bilinçli söyleyip söylemediğini bilmemekle beraber arada hedef tutuyo biz gülerken gülmeye ben burdayım gösterileri yapmaya da başladı ... Rabbim sağlık sıhhat versin de hemencik büyüsünler
Tşk ederim cnm. Su içiryorum ama çok içmiyor. Sebze püresini sadece 2-3kere verdim ama zeytinyağı hiç koymadım. Kilo alımı normal, kilolu değil. Genelde meyve püresi verdim. Yarın 6 aylık olucak ve doktor kontrolümüz var. Belki bişeyler önerir kabızlık için. Bugun havuc patates püresi yapmıştım ama kabız olduğu için vermedim. Bir kaç kaşık avokado püresi verdim. İnşallah ttekrarlamaz artık..Çatlak kısmını bilemiyorum canım inşallah olmamıştır kabızlık için su içirmeyi ihmal etme ek gıdadan sonra daha da susuyorlar zaten bir de kilo artışı çok değilse sebze püresine koyduğun zeytinyağının 2 katını koyabilirsin sebze püresine havuç yerine bal kabağı koy yeşik kabak ekle kabızlığa iyi gelir bir müddet pirinç de vermeyebilirsin o da dışkıyı sertleştiriyor meyvelerden armutta iyi gelir
Maşallah cnm. Benim kızım daha dönmüyor bile. Desteksiz oturamıyor daha. Ağzından da sadece da da da ba ba ba de de de kelimeleri çıkıyor. Benim kız biraz tembel sanırım. Kaç aylık oldu senin kızın? Benimki yarın 6 dolucak.Kızlar biz epey yol aldık :) artık tutunup ayakta kalabiliyo otururken kendini kaydırarak yer değiştirebiliyorUz ... Nurtopu gibi bi diş ucumuz da oldu tek heceli kelimelerin bi kaçını çıkarabiliyoruz gel ve ver gibi :) anne baba ve dede diyoruz bilinçli söyleyip söylemediğini bilmemekle beraber arada hedef tutuyo biz gülerken gülmeye ben burdayım gösterileri yapmaya da başladı ... Rabbim sağlık sıhhat versin de hemencik büyüsünler
10 gün sonra 7. Ayımız bitiyo 22 eylül doğumluyuzMaşallah Allah nazardan korusun çok şeker saçları da güzel bizimkinin az saçlı. Kaç aylık canım maşallah .
Maşallah cnm. Benim kızım daha dönmüyor bile. Desteksiz oturamıyor daha. Ağzından da sadece da da da ba ba ba de de de kelimeleri çıkıyor. Benim kız biraz tembel sanırım. Kaç aylık oldu senin kızın? Benimki yarın 6 dolucak.
O kadar yazdım cevapla tuşuna basamadan kapattım sayfayı :)) bi çay bardağına bi tatlı kaşığı maya tek yiyimlik yapıcan canım iyice kaynat sütü gerisi aynı zaten :)Kızlar aoç nin günlük sütünü ve yoğurdunu aldım yarin yiğide başlamak istiyorum 1 kaşık 1 kaşık vermeye yoğurtla baslayim dedim.sütü nasıl mayalicaz kendimize yapar gibi mi ?
İlk seferde 1 tatlı kaşığı az mi gelirO kadar yazdım cevapla tuşuna basamadan kapattım sayfayı :)) bi çay bardağına bi tatlı kaşığı maya tek yiyimlik yapıcan canım iyice kaynat sütü gerisi aynı zaten :)
Bende öyle diyorum hem suni sancıyı, hem epidurali hem genel sezeryanı biliyorum artık diye :) bende 6-7 cm açıklıktan sonra bebeğin kalp atımı yavaşlamasından dolayı sezaryene alındım.Ayy benim kızın kafası içerde sisince rotasyon yapamamış kendini one atamamış cikamiyordu doktor çok ikindirtti o nasıl birşey ya ikiniyorum sadece o an sancım geçiyor.diyorumki ikinnmak böyleyse doğururken napıcam ben.ama 14saatten sonra beni sezeryane alın demek aptallık olurdu zaten istemezdim.ama Allah öyle istedi kısmet böyleymiş çokta memnunum şükürler olsun.Yani duble doğurdum hem sancı hem epidural normal hem spinal sezeryan:)
Canım kime inanacağız? kısmına %100 katılıyorum, içgüdülerimize ve bebeğimize güveneceğiz. Yalnız bizde öyle büyümüşüz kısmına katıldığım pek söylenemez :)Evet canim ama kime inanacagiz artık?
Bizim zamanımızda ben süt ve nisastayla büyümüsüm çok şükür saglikliyim....
Bebek devam sütleri de inek sutuyle yapiliyor....
Bizim doktorumuz verebilirsin dedi....
Ari mamanin sütlü ballı irmiklisini,muzlu pirinç nisastasini, 7 tahillisini kullanıyorum bebelac ve hero babyden daha güzel....
Annem patatesin nisastasini çıkarıyor....
100 cc su ve sütü karıştırıyorum muhallebi kivamina gelecek şekilde pisiriyorum 3 tatlı kaşığı bırakıyorum cıvık olursa ekliyorum...
Şuan sadece sütle yapiyorum canim....
Süt cicibebe muz yapiyorum onuda çok seviyor....
Ay maşallah kızına, darısı bizim başımıza inşallah :) yaklaşık 1 ay varmış aramızda 1 aya kadar bizde kalkarız inşallah.Kızlar biz epey yol aldık :) artık tutunup ayakta kalabiliyo otururken kendini kaydırarak yer değiştirebiliyorUz ... Nurtopu gibi bi diş ucumuz da oldu tek heceli kelimelerin bi kaçını çıkarabiliyoruz gel ve ver gibi :) anne baba ve dede diyoruz bilinçli söyleyip söylemediğini bilmemekle beraber arada hedef tutuyo biz gülerken gülmeye ben burdayım gösterileri yapmaya da başladı ... Rabbim sağlık sıhhat versin de hemencik büyüsünler
Çatlak olabilir canım, nasıl anlatabilirim bilmiyorum da poposunda delik kısmında deri yırtılmış gibiyse çatlak olabilir (hani elimiz soğuktan çatlar ya biraz onun gibi düşün) yalnız bebikiler kasıyorlar bakarken görmek zor olabilirKızım ek gıdaya geçtiğimizden beri kabız oluyordu. Hep dışkı yumuşatıcılarla yapıyordu kakasını. Bugün 4gün olmuştu son kaka yapmasından. Baktım zorlanıyor tane tane kaka yapıyor. Zeytinyağına kulak çubuğunu batırıp poposunun içine sürdüm. Baktım fayda etmedi dışkı yumuşatıcı attım. Sonraa kızımm acılarr içinde ağlaya ağlaya kakasını yaptı, ama çok zorlandı ve çok ağladı. Çok korktum Acaba çatlak oluşmuşmudur ki, kan akmadı ama. Aranızda bu konuda bilgisi olan varmı.
Bebeğin yerse biraz daha fazla verebilirsin canım :)İlk seferde 1 tatlı kaşığı az mi gelir
Muayene oldunuz mu cnm bn doğumdan sonraki kontrollere de gitmedim en son gittiğimde ni sorun yok dedi doktor ama soğuk aldığımda yada zorladığımda kızarıyor