• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Kaşıkla yedirdim canım biberon değil ayrıca 180cc mama 6 ölçü yapar birde başlangıç için çok değil mi dr bize 90cc mamayla başla dedi yedikçe artır dedi hem yulafı hem mamayı dedi hatta ilkten yulafı daha az koy çok katı olursa yutamaz dedi
Evet 180 cc 6 olcu yapiyorda ben icine yulalodan karistiricam diye 3 olcu koydum 3 olcude yulafli koydum dedigin gibi belkide yogun oldu cok geldi icemedi zaten uzay bir ogunde 180 cc mama yiyiyor ordan yola cikarak hazirladim bide az koymayi deniyim biberonu denememin sebebife gece ogününü uykuda yiyiyor genelde uyandirip kasikla vermem olmaz diye kasikla deniyim bide yarin

B
pessinus pessinus az kalmış canım hadi gözün aydın :)

@primavera1985 canım bizde mantar gibi bişeyler oldu, dr ilk ıslak mendil kullanıyor musun diye sordu yenidoğan kullanıyorum dedim. Sakııın, onlar nasıl kurumadan kalıyor su-pamuk olsa kurumaz mı dedi, belki ondan belki değil ama ondan sonra bi daha yıkamadan kullanmaya cesaret edemedim açıkçası.

@first--lady anaaa gerçekten ağlama krizinde o yöntem işe yarıyorsa bende deneyeyim bi iyiymiş ya bilmiyordum :)

Petunia21 Petunia21 canım bende yanlış biliyor olabilirim ama benim anladığım kadarıyla 180 yapacaksan toplamda 6 ölçü olmalı mesela 5 mama 1 yulaflı yada 4 mama 2 yulaflı gibi. Ben ilk defa bugün yaptım o şekilde yaptım ama biz max 135 yediğimiz için 3 mama 1,5 tahıllı kattım.

ATPaz ATPaz geçmiş olsun ikinize de, hoşgeldin canım :) büyüyor miniklerimiz hergün bişeylerini görüyoruz maşallah artık daha dikkatli olmamız lazım
bide oyle deniycem canim bende 180 5 arti 3 olcu yulafli koyunca olmadi :)

Çok geçmiş olsun canim. Ilık suyla yıka bir. Üstünü kalın örtme ve gece yarım saate bir kalkıp kontrol et ateşini. Ateş en çok gece olur. Ateşi 38 leri bulursa ateş düşürücü ver. Inşallah çabucak atlatırsiniz
Çok saol cnm inşallah geçer hemen 5 aydır ilk defa bu kadar ateş oldu bide sesi karardı çocuğumun korkuyorum ya :'(

Üstünü soydum tek kat çamaşır kaldı dişlikle dişini sürtüyo acaba diş yüzünden mi bide sesi karardı öksürüyo
Canım aynısını geçen hafta biz yaşadık. Gece kızımın inlemesine uyandım. Kızlar söylemişler zaten, üzerini çıkarıp her tarafını sirkeli ılık suyla sildim ben. 38.5 u görünce calpol verdim en düşük dozdan.onun da yarısını tükürdü. Ama yine de yarım saate düşürdü normale. Ertesi gün dr gittik. Gece 4-5 defa öksürdü dedim, anlattım ateşi falan ama ilaç vermedi. Bekleyelim ateşi artarsa gelin dedi. Ama akciğerleri falan dinledi tabi. Bir şey yoktu ciğerlerinde. Sen de bu gece ateşini takip et sabah dr a gidersiniz olmazsa. Çok geçmiş olsun, inşallah hemen geçer.

Canım aynısını geçen hafta biz yaşadık. Gece kızımın inlemesine uyandım. Kızlar söylemişler zaten, üzerini çıkarıp her tarafını sirkeli ılık suyla sildim ben. 38.5 u görünce calpol verdim en düşük dozdan.onun da yarısını tükürdü. Ama yine de yarım saate düşürdü normale. Ertesi gün dr gittik. Gece 4-5 defa öksürdü dedim, anlattım ateşi falan ama ilaç vermedi. Bekleyelim ateşi artarsa gelin dedi. Ama akciğerleri falan dinledi tabi. Bir şey yoktu ciğerlerinde. Sen de bu gece ateşini takip et sabah dr a gidersiniz olmazsa. Çok geçmiş olsun, inşallah hemen geçer.
Saol canım ya içim rahatladı sayenizde valla

Çok saol cnm inşallah geçer hemen 5 aydır ilk defa bu kadar ateş oldu bide sesi karardı çocuğumun korkuyorum ya :'(
İnşallah hasta olmadan ateşi yükselmeden atlatırsınız, üzülme canım böyle anları olacak zaman zaman. Nasıl oldu kuzucuk?

Diş sıkıntısı olabilir mi acaba canım sanırım iştahı azaltıyor
Olabilir canım aslında bende öyle düşünüyorum ama 2 gün önce dr daha bişey yok gibi deyince değildir dedim, E elaammm da salyası artıyor demişti yanlış hatırlamıyorsam salyamız çok arttı bilemiyorum, ben bakamıyorum da damağına doğru düzgün bakmaya çalışınca kilitliyor miniki :)

Canım bugünlerde bebişlerde bir sıkıntı var herhalde benim kız da ağlama nedir bilmezdi şimdi mutlaka gece uyurken en az bir kez deli gibi ağlıyor susturamıyorum gece iki saatte bir emmek istiyor ilk iki aya geri döndük gibi hissediyorum umarım düzelir kuzular:KK43: insan üzülüyor ama bir şey de yapamıyor
Bilmiyorum gerçekten bişiler oluyor da bu bebişlere ne onu çözemiyorum büyüme atağı mı, diş mi.. Zaten bu yüzden eşimle de tartıştık baya, Görkem ağlıyor mamasını yemiyor diye getirdi fön makinasını (nefret ediyorum artık sesini duymaktan) işe yarasa tamam diyorum o sesi çekiyorum ama hem o ses hem ağlıyor, o zaman açarsan sen bakarsın dedim verdim, tabi ki susturamadı gittim susmadı ver bebeği diye vermiyor, farkındayım o da gerildi ağlamasına, ağlasın diyor neyse biraz itiş kakıştan sonra aldım odaları gezdirirken gezdirirken sakinleşti (calpol vermiştim ağrısı mı var diye) biraz oynadık yemeden uyudu 1-2 saat sonra uyandı mamasını (125cc) yedi o uykuyla çok şükür, geri uyudu bakalım

Bilmiyorum gerçekten bişiler oluyor da bu bebişlere ne onu çözemiyorum büyüme atağı mı, diş mi.. Zaten bu yüzden eşimle de tartıştık baya, Görkem ağlıyor mamasını yemiyor diye getirdi fön makinasını (nefret ediyorum artık sesini duymaktan) işe yarasa tamam diyorum o sesi çekiyorum ama hem o ses hem ağlıyor, o zaman açarsan sen bakarsın dedim verdim, tabi ki susturamadı gittim susmadı ver bebeği diye vermiyor, farkındayım o da gerildi ağlamasına, ağlasın diyor neyse biraz itiş kakıştan sonra aldım odaları gezdirirken gezdirirken sakinleşti (calpol vermiştim ağrısı mı var diye) biraz oynadık yemeden uyudu 1-2 saat sonra uyandı mamasını (125cc) yedi o uykuyla çok şükür, geri uyudu bakalım
Valla zor canım neyi olduğunu anlayamamak Allah yardımcımız olsun. İnşallah uyur bebişler beslenmeleri de düzenli olur benim kız da huzursuzlansaydı bugün calpol verecektim artık ağrısı var ben anlayamıyorum herhalde diye de şükür şimdilik iyi emdi tekrar uyudu. İyi geceler bakalım canım gecemiz huzurlu olsun...

Saol canım ya içim rahatladı sayenizde valla
Tatlım umarım gecenin kalan kısmını rahat atlatırsınız ateşi de daha fazla yükselmeden düşer umarım. İnsanın böyle durumlarda eli ayağı dolaşıyor da Allah sana güç kuvvet ve sabır versin ki üstesinden gelebilin

Tatlım umarım gecenin kalan kısmını rahat atlatırsınız ateşi de daha fazla yükselmeden düşer umarım. İnsanın böyle durumlarda eli ayağı dolaşıyor da Allah sana güç kuvvet ve sabır versin ki üstesinden gelebilin
Çok saol kuzum ateşlenmedi de sesi değişti öksürüyor internette elma çayı tarifi buldum onu yaptım Isırdım birazdan hastaneye gitcez

Evet 180 cc 6 olcu yapiyorda ben icine yulalodan karistiricam diye 3 olcu koydum 3 olcude yulafli koydum dedigin gibi belkide yogun oldu cok geldi icemedi zaten uzay bir ogunde 180 cc mama yiyiyor ordan yola cikarak hazirladim bide az koymayi deniyim biberonu denememin sebebife gece ogününü uykuda yiyiyor genelde uyandirip kasikla vermem olmaz diye kasikla deniyim bide yarin
Canım mamanın ölçüsünü azaltmıyoruz yulaf katıyoruz diye olması gerektiği gibi hazırlanıyor dediğim gibi bu bi ek gıda dr bize 90cc mamayla başlattı yulafın belli bir ölçüsü yok ekleyerek kıvamını bulucan ilkten daha sıvı yap dedi yutabilsin diye sonra arttır ve ilk sabah dene alerji olursa görürsün dün öğlen demedim ben akşam yatmadan öğünü olarak vericem

Canım mamanın ölçüsünü azaltmıyoruz yulaf katıyoruz diye olması gerektiği gibi hazırlanıyor dediğim gibi bu bi ek gıda dr bize 90cc mamayla başlattı yulafın belli bir ölçüsü yok ekleyerek kıvamını bulucan ilkten daha sıvı yap dedi yutabilsin diye sonra arttır ve ilk sabah dene alerji olursa görürsün dün öğlen demedim ben akşam yatmadan öğünü olarak vericem
Tamam canim bende oyle deniyim tesekkur ederim

Kızlar çok teşekkür ederiz . Şimdi doktordan çıktık boğazlarım iltihablanmış. Antiyotik verdi küçücük yavrum daha şimdiden antibiyotik kullanmak zorunda kalıyor bn bakamadığım için bnm yüzümden :cry::mad:

Kızlar çok teşekkür ederiz . Şimdi doktordan çıktık boğazlarım iltihablanmış. Antiyotik verdi küçücük yavrum daha şimdiden antibiyotik kullanmak zorunda kalıyor bn bakamadığım için bnm yüzümden :cry::mad:
Canım senin yüzünden neden olsun her şey Allah tan. Yeterki şifası bulunan hastalıklar versin Rabbim. Böyle düşünerek kendini yıpratırsın Oysaki senin dirençli olman gerek. Bu bebekler hep el bebek büyümeyecek annelerimize sorsak neler anlatacaklar.Allah şifasını versin 4/5gübe kadar iyice toparlae sütün geliyorsa sık sık emzir. Benim kızımda antibiyotik kullandı 5 gün çok şükür şimdi dahs iyi. O rahatlayınca bizler daha çok huzurlu oluyoruz.

Çok geçmiş olsun canim. Niye kendini suçluyorsun olurmu öyle ben iyi bakamadım. Belkide virüstur bunu nasıl engelleyebilirsinki. Üzme kendini Rabbim başka dert vermesin.

Hifaa Hifaa canım geçmiş olsun kendini suçlama hiç olacağı varmış iyileşir inş bir an önce.

Back