• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Merhaba kızlar, bizim babacık sabahtan hastalanmış, ateşi yükselmiş, üzülmeyim diye bana söylememiş, gitmiş serum taktırmış tahlil falan yaptırmış sonra çıkıp annesinin evine gidip yatmış.beni de taa akşama doğru aradı ben hastayım diye. Ne diyim çocukla bakamam bi de üzerine bize bulaşır diye sen orda kal dedim :KK43: kıyamam, babayı evden uzaklaştırdık geçici olarak. Kız kıza takılcaz artık.
Çok çok geçmiş olsun insallah çabucak iyileşir

Evt memnunum keçi sütü bazlı sindirimi daha kolay deniliyor ve suda çok daha iyi çözünüyor hipp bazen parça parça kalıyordu bir önceki öğünde 90 yemişti bir keresinde 4 saat sonra 170 yedi ama her zaman böyle olmuyor tabi 75 yediği de oluyor kendimizden düşünelim her zaman aynı mı yiyoruz işte bebek olunca aç kaldı diye tedirgin oluyoruz ben defter tutuyorum hangi saat ne yedi yazıyorum doktorda soruyor zaten
canim kullanmayi dusunursen ben baby daybook diye bir application kullaniyorum, istedigin hersey cok kolay not edebiliyorsun, ne kdr emdi ne zaman uyudu fln fln, ben her zaman kullanmiyorum ama boyle gecislerde iyi oluyor

Evt memnunum keçi sütü bazlı sindirimi daha kolay deniliyor ve suda çok daha iyi çözünüyor hipp bazen parça parça kalıyordu bir önceki öğünde 90 yemişti bir keresinde 4 saat sonra 170 yedi ama her zaman böyle olmuyor tabi 75 yediği de oluyor kendimizden düşünelim her zaman aynı mı yiyoruz işte bebek olunca aç kaldı diye tedirgin oluyoruz ben defter tutuyorum hangi saat ne yedi yazıyorum doktorda soruyor zaten
bir de boy kilo bas cevresi girip grafik uzerinden gelisimini de gorebiliyorsun

Dün 6 defa yaptı önceki gün 7 bugün bu saate kadar 4 defa yaptı inşallah başka yapmaz. Ya hastanelerde de hep mikrop kapiyolar bilemedim götürüp goturmeme konusunda babamizda işinden dolayi 3 gündür şehir dışında 7 yaşında bir kızım daha var.acaba diğer annelerin bebekleri nasıl
Ilgın için teşekkürler
canim benimki de 4-5 yapiyor genelde. Koku renk degisimi ve sumuksu olursa, ates olursa doktorunuzu arayin diyorlar. Civik olsa da parcaciklar oluyor bir de normal kakada sanirsam. Ama devam ederse bir doktorunu ara istersen getir derse goturursun. Umarim birseycigi yoktur kuzucugunun

Merhaba kızlar, bizim babacık sabahtan hastalanmış, ateşi yükselmiş, üzülmeyim diye bana söylememiş, gitmiş serum taktırmış tahlil falan yaptırmış sonra çıkıp annesinin evine gidip yatmış.beni de taa akşama doğru aradı ben hastayım diye. Ne diyim çocukla bakamam bi de üzerine bize bulaşır diye sen orda kal dedim :KK43: kıyamam, babayı evden uzaklaştırdık geçici olarak. Kız kıza takılcaz artık.
canim gecmis olsun esine ama iyi yapmis hem sen zor bskarsin hem de size bulasirsa uzayip gidiyor. Biz bir ara evde maskeli eldivenli dolasiyorduk buna ragmen herkes hasta oldu

canim benim de gecen haftalarda sagiyordum sagiyordum 50 fln cikiyordu en fazla, cok sinirim bozulmustu, hic cikamayacak miyim ediz olmadan diye. Bir kac gun sonra ise birden goguslerim asiri dolmaya basladi o kadar ki sagmak zorunda kaliyordum canim cok yaniyordu. Ben de firsattan istifade her gun sagdim bir gogusten 120-140 fln cikiyordum, attim buzluga 6-7 tane. Bu hafta ise yibe eskiye dondu. Hic de degisik birsey yapmadim. Sanirim bebislerin buyume donemlerinde veya hemen ardindan bizim de sutumuz artiyor. o donemlerde sagip buzluga atmak lazim. Yoksa insanin siniri bozuluyor bekle bekle bir kac ml sut icin. Gerci duru galiba donmus sutu sevmiyor yazmistin sen. Ama bence hic yoktan iyidir yine cok aciksa icer yani az da olsa. Sen gelince de gogusten eksigini tamamlar diye dusunuyorum.
Evet canım pek sevmiyor ama dışarı çıkarken emzirirsem arada onu içer herhalde acıkırsa. Dediğin gibi değişiyor bizim fizyolojik durumlarımız da bebişlere göre. Bugün büyükanneanne ve dedeye ziyarete gittik duruyu bırakıp çıkamadık da önümüzdeki günlere öyle yapacağız. Emme konusunda da duru hanıma bırakıyorum hiç zorla vermedim bugüne kadar teklif ettiğimde almıyorsa isteyene kadar vermiyordum. Bebişler küçük de olsa bizden daha iyi biliyorlar kendi durumlarını diye düşünüyorum ilerde de aynı şeyi uygulamayı düşünüyorum

Yok canım atesimiz yok. Emmemizde de herhangi bi sorun yok ATPaz da yazmış koku olur diye koku olarak önceki gün daha eksimsiydi sanki ama sonradan herzamanki gibi sanki.
Canım benim kızım da bir ara günde 6 keze kadar yapıyordu telaşlanmıştım ama ne beslenme düzeninde değişiklik vardı ne huzursuzluk ateş. Sonradan normale döndü yani kendi normaline yani günde en az iki keze:) farklılık yoksa ateşte falan birkaç gün gözlemle normale dönüyor

Yok canım atesimiz yok. Emmemizde de herhangi bi sorun yok ATPaz da yazmış koku olur diye koku olarak önceki gün daha eksimsiydi sanki ama sonradan herzamanki gibi sanki.
O ekşimsi kokuyu takma.önceden çok mama yiyordu kızım koku yoktu.sonra emzirmeye başladım kakası hep ekşi kokuyor. Dr a sordum çocuk sütle besleniyor tabii ki ekşi kokacak dedi. Haftalardır ekşi kokuyor ama kilosu boyu iyi. Normalmiş yani.

canim benimki de 4-5 yapiyor genelde. Koku renk degisimi ve sumuksu olursa, ates olursa doktorunuzu arayin diyorlar. Civik olsa da parcaciklar oluyor bir de normal kakada sanirsam. Ama devam ederse bir doktorunu ara istersen getir derse goturursun. Umarim birseycigi yoktur kuzucugunun
Bizimkinde de parçacıklar oluyor hep. İyi sindiremiyor mu ki? Normal miymiş o parçalar?

Çok geçmiş olsun canım en kısa sürede toparlanır inşallah

Çok geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum

Xeroderma_pig Xeroderma_pig narin333 narin333 sağolun kızlar, inşallah iyileşir tez zamanda. Haftalardır hafif hafif atlatıyordu,bir türlü tam iyileşemiyordu, sonunda hastanelik oldu. Salgın var diyorlar, sizler de dikkat edin.
Canım dikkat etmeniz açısından söylüyorum ama hastalığı mikrobu bulaştıran kuluçka dönemidir yüzüne hapşurup çok öpmedikce eşinden bulaşmaz ki ama annesinin bakması iyi tabi ... Valla biz pek sakınmadık anne baba ikimizde hasta olduk çok şükür bol anne sütü günlük banyo bol temiz hava ile bebeğim hasta olmadı hem benim doktor polianna gibi bırakın hasta olsun bebek mikrobu tanısın bağışıklık kazansın diyo

original original canım sütün yağlanmış olabilir daha doyurucu yoğun olduysa bebeğin kısa sürede doyar hem 3.aydan sonra kilo alımı durmaya başlıyo boy ve kafa cağı dışında kilo vermedikce doktorlarda normal karsılıyor ... Zeynepte gecen hafta hersaat başı aranan kızım 3-4 saatte emdi yağlandı dedik ki o ara çok sebze meyve yüketmiştim ... Doymasa bırakmaz zaten

Back