• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

lizz_1702 lizz_1702 , melina1983 melina1983 , sensizim89 sensizim89 , KNTMMM KNTMMM ,@SERENAD_1 ,@cherryviolinist , C A N O C A N OC A N O hesabı doğrulanmış üye. ,@erre ,@hayattt21 ... Ve diğer tüm 36'yı devirmiş dava arkadaşlarım....önümüzdeki bir kaç hafta içinde herbiriniz bir bir kuzularınıza kavuşup burayı terk edeceksiniz.muhabbetin ağababaları meydanı terk etmiş olacaklar.artık bebeklerden fırsat bulacaksınız da,o fırsattada yapacak bi işiniz olmıcakta,internete girip bize katılıcaksınız,ölme eşeğim ölme:63: şaka biyana,bayada çoksunuz kızlar,toplu istifa gibi birer birer gideceksiniz yani:KK71: sevinsemmi üzülsemmi bilemedim:KK75:
Yok canım arada yine geliriz terketmeyiz buraları:KK70:

Kızlar hepinize merhabalar,

Doğum şekli hakkında doktorlarınızın önerisi nedir?

Eski doktorum kıymetli bebek olduğu için sezaryen yapalım dedi ve clexane kullandığım için spinal olamayacağımı belirtti.

Yeni doktorum ise normal doğum için müsait olduğumu bebeğin doğum pozisyonunda olduğunu belirtti ve bu hafta çatı muayenesi yapacak.

Sizlerin kararlarını duymak istiyorum özellikle clexane kullanıp spinal olan yada olacak var mı?

Eskilerden birkac kisi gordum. Cok sevindim. Nerelerden geldik buralara dimi sensizim89 sensizim89 yesilinci yesilinci lizz_1702 lizz_1702 KNTMMM KNTMMM . Ben hala hamile olduguma inanamiyorum. Elime aldigimda farkina varacagim buyukbir ihtimalle:-). Herhalde hepiniz benden cok gencsiniz. Ben 73 luyum. 42 oldum. Yas , kilo olumsuzluklarina ragmen denemelerden sonra nihayet hamile kalabildim. Allahim hepimizin bebeklerini kucagimiza saglikla almayi nasip etsin. Oglum olacak , ne degisik bir duygu. Nasil bakacagiz, nasil olacak bu yasta korkmuyorda degilim hani. Ama Allahim onunda gucunu verir herhalde. Ayy fazla duygusalim bugun galiba:-). Neyse optum hepinizi

Eskilerden birkac kisi gordum. Cok sevindim. Nerelerden geldik buralara dimi sensizim89 sensizim89 yesilinci yesilinci lizz_1702 lizz_1702 KNTMMM KNTMMM . Ben hala hamile olduguma inanamiyorum. Elime aldigimda farkina varacagim buyukbir ihtimalle:-). Herhalde hepiniz benden cok gencsiniz. Ben 73 luyum. 42 oldum. Yas , kilo olumsuzluklarina ragmen denemelerden sonra nihayet hamile kalabildim. Allahim hepimizin bebeklerini kucagimiza saglikla almayi nasip etsin. Oglum olacak , ne degisik bir duygu. Nasil bakacagiz, nasil olacak bu yasta korkmuyorda degilim hani. Ama Allahim onunda gucunu verir herhalde. Ayy fazla duygusalim bugun galiba:-). Neyse optum hepinizi
Ne günler saydık ne dualar ettik birbirimize:) çok şükür bugünlere geldik... Benimde oğlum olacak... Senin gibiyim nasıl bakıcam ya kötü anne olursam ya bebeğime iyi bakamazsam... Bunun gibi birsürü sey düşünüyorum... Ayyy tuhaf oldum yine:110:

Ayy ben anneme dedim ki bn sizinle yaylaya gelcem ama burda interneti nasil yapicaz dedim. Tabletim var ama interneti 1 gb. Esime soyliyimde kotasini artirsin burda cekerse filan dedim. Annem bi kahkaha atti ki gormen lazim. Ayy mervoos cok hossun intenet artik bebek baska seye firstin kalmaz ki dedi. E cocuk uyuyunca napcam o zaman girerim dedim. O uyuyunca sende uyuyacaksin mecburen dedi. :KK70: Kardesimde diyo ki abla altini degistir karnini doyur ver bana ben bkarim sen takil netine diyo. :KK48: Kardesim erkek 22 yasinda. Sen kendine bak da ogluma ben bakarim dedim :KK5:Yine gelirim ben canim ama firsat oldukca tabi :KK39: bu kdar guzel dostlari kaybetmek istemem :KK19::KK15:
Annene katılıyorum,bebek uyuyunca aynen deli dana gibi oluyor insan.yıkanması gereken çamaşırlar,bulaşıklar,evin toparlanması,duş almak.,üzerini değişmek,yemek yemek,yatıp dinlenmek vs vs gibi bin tane yapman gereken şey geliyor aklına.

katılıyorum ben de sana kesinlikle. hatta kuzenimin çocuklarında da görüyorum. anne baba bir şey diyor babaanne dede başka bir şey söylüyor. çocuk o anda işine hangisi gelirse onu yapıyor. disiplin diye bir şey kalmıyor...
İşte tam da bu anlatmak istediğim şey.:KK61:Allah yokluklarını da vermesin ama büyüklerle ortak çocuk büyütmek tam tımarhanelik.ben kızar ceza verirdim çocuğa,babam kalkar niye ağlatıyosun der kucağına aşır benden uzaklaştırırdı.nerde benim otoritem,disiplinim?çocuk belli bi noktadan sonra deli çıkıyo zaten,kimseyi takmamayı öğreniyo.aman Allah mecbur etmesin...:KK12:

şaka yaptım canım zaten :KK70: kıyılır mı el kadar bebeğe. eşim bazen şakalar yapıyor bu çocuklar üzerinde deney yapalım birine iyi davranalım birine kötü davranalım falan diyor şakası bile içimi fena yapıyor. ama ne yazık ki evlat ayrımı yapan aileler çok fazla.

demek ki görüş ayrılığı var doktorlar arasında bu göbek bağı konusunda. ama 2 günde düşeni de hiç duymadım en az 5 günü buluyor diyorlar...
:KK70:Eşin pek yaratıcıymış,Zihni Sinir:KK70::KK70: nerden gelmiş aklına,deneyin sonucunda kötü davranılan çocukla ilgili fikri neymiş acaba?napmayı düşünüyo eserine:KK70:benim biri kız olsa istemsiz bişekilde kesin ayrım yapardım bende oğlanları kayırarak:KK67: 2 günde çok nadir zaten heralde,okudum ama bende hiç görmedim.keremin ki tam 5. Gün düşmüştü,hatta bezini açarken farketmemişim düştüğünü,bişey koptu yuvarlandı gibi oldu bi anda.ayy çocuğun bişeyini kopardım sandım,ödüm patlamıştı:KK70::KK70: dokunmayada tırstımıştım.

:KK70:Eşin pek yaratıcıymış,Zihni Sinir:KK70::KK70: nerden gelmiş aklına,deneyin sonucunda kötü davranılan çocukla ilgili fikri neymiş acaba?napmayı düşünüyo eserine:KK70:benim biri kız olsa istemsiz bişekilde kesin ayrım yapardım bende oğlanları kayırarak:KK67: 2 günde çok nadir zaten heralde,okudum ama bende hiç görmedim.keremin ki tam 5. Gün düşmüştü,hatta bezini açarken farketmemişim düştüğünü,bişey koptu yuvarlandı gibi oldu bi anda.ayy çocuğun bişeyini kopardım sandım,ödüm patlamıştı:KK70::KK70: dokunmayada tırstımıştım.
:KK70::KK70::KK70: insan daha önce yaşamadığı için öyle bir şey ilk anda aklına gelmeyebilir tabi göbeğin düştüğü :D

ya işte baba ne de olsa şakasını rahat yapabiliyorlar böyle şeylerin.
benim teyzem hep oğlunu daha bir ayırdı ayrı bir sevdi anneannemin de kaç tane çocuğu var bir tanesini hep ayrı tutar babaannemin de varsa yoksa küçük oğlu. ne bileyim ya içten içe hissediyorsan bile onu bir şekilde törpülemen gerek çok günah bence. hele ki bunu hissettirmen maddi manevi uygulaman çok çok daha kötü. babaannem öyle mesela küçük oğullarına servet akıttılar. belki doğru belki yanlış düşüncem ama bence çok günah. bir yerde bir şekilde biz göremesek de bir yerden çıkacağını düşünüyorum tüm bunların...

ilk iki aylarımfalan geçince bir düzen oturabilir canım ya arkadaşlarım hep öyle diyor 2-3 ay sonrası o kadar sık beslenmeleri gerekmeyince düzen oturuyor diyor...
ins canim tek temennim. Ben duzeni de gectim uykuyu da. Ozellkkle bir tanesinin ciddi gaz sorunu var. Ne yapsak bos. Onu bir duzeltebilsek gerisini onemsemeyecegim. Kiyamiyorum o oyle ikinirken aglarken

yerim ben onlari saglikla mutlulukla buyusunler inş. saglik durumlari nasil canim? babalari yardim ediyo mu sana? alistin mi?
arkadasim geldi gecenlerde ikizleri var biri uyurken digeri uyandi, biri emerken digeri bekledi, biri aglarken biri sustu vs. nasil bi duzen diye dusundum Rabbim nasil yardimci oluyor kullarina.. sende nasil durumlar?
masallah cznim ya arkadasin Allahin sevgili kuluymilus. Bizimkiler oyle degil en azindan simdilik umsrim ilerde oyle olurlar. Saglik durumlari cok sukur Rabbime rutin kontroller iyi cikti. Bir sorun gozukmuyor. Rabbim hrrkesin evladini korusun

ins canim tek temennim. Ben duzeni de gectim uykuyu da. Ozellkkle bir tanesinin ciddi gaz sorunu var. Ne yapsak bos. Onu bir duzeltebilsek gerisini onemsemeyecegim. Kiyamiyorum o oyle ikinirken aglarken

masallah cznim ya arkadasin Allahin sevgili kuluymilus. Bizimkiler oyle degil en azindan simdilik umsrim ilerde oyle olurlar. Saglik durumlari cok sukur Rabbime rutin kontroller iyi cikti. Bir sorun gozukmuyor. Rabbim hrrkesin evladini korusun

şu aptamil falan içiyorsan sütünün içeriği artsın diye o da felaket gaz yapıyormuş haberin olsun. arkadaşım onu bıraktı bebekte gaz falan kalmadı...

Hayırlı günler arkadaşlar birsey sormak istiyorum hastane çıkışı haricinde yedek takım kaçtane koydunuz neler var içinde yazın doğacak ya iki zibin takım mi yok içinde atleti ndEn beresine kadar mı.kaçtane çocuk bezi ve hasta bezi koydunuz ya benim çanta oldu abarttımı acaba birtane kaçtane battaniye koydunuz

Doğursun en fazla:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

su azalması normal canım bu haftalarda doktorum öyle dedi benim ama tabi kritik sınıra gelirse de alıyorlar. belki öyle bir durum olursa alabilirler. ama haftan iyi bebek iyi durumda bir sorun yaşamazsın bence...
evet kızlar sonunda hastane işleri bitti.. doppler de sonuç iyi çıktı tekrar doktorumuza gösterdik gün içinde böyle farklı sonuçlar olabiliyor bebek suyu içebiliyor dedi, cumartesi günü tekrar görelim, nst e giresin, yine benim takiplerim aynı çıkarsa haftaya bi gün verir alırız bebeği, yok sonuç iyi çıkarsa çarşamba günü tekrar muayeneye gelirsiniz o gün karar veririz ameliyat gününe dedi bilmiyorum farklı bi duygu içerisindeyim :KK17::KK17:

Slm kızlar :KK24:biz doktordan geldik bebeğim 3 kg 486 gr olmuş maşaallah:nazar::nazar::nazar::nazar::KK200: durumda iyi pazartesi kontrol carsamba doğum olacak Allahın izni ile spinal sezeryan olucam. Herseyin hayırlısı olsun:KK68::KK68::KK68:
maaşallah canım bi avazda kavuş inşallah :KK68::KK68:

öyle de güzel bakarsın ki canım... Allahın sevgili kullarıyız ki bize bu bebekleri nasip edecek inşallah, bunu nasip eden Rabbim bakacak kuvveti de verir inşallah :KK200::KK200::KK200::KK200:

Kizlar geldik biz de hastaneden. Nst yapildi sancim yok. Ama sipam cok hareketliydi masallah:nazar: dr cok guzel dedi. Annesinin pasasi 3200 gr. :nazar:Yalniz bu kadin durup durup kafami karistiriyo. Eger ozel bi bebek olmasaydi asla seni sezeryana almazdim dedi. Herseyin normal dogum yapmandan yana dedi. Bnde dr hanim eger bebis erken davranmazsa kararimizi verdik zaten sezeryan olsun hic kafamiz karismasin dedim. Tmm dedi. Ve size entersan bj durumdan bahsedeyim. Kapinin onunde beklerken yanimda 30lu yaslarda cok hos bi bayan oturuyordu. Biraz sohbet ettik. Gunun yakin heralde dedi. Evet dedim. Ismini soyledi bana nolur doguma girerken dua et bende bi bebegim olsun cok istiyorum 4 yildir ugrasiyorum dedi. Tamam dedim. Kadin bide bana Allaha sukret bol bol bebek hasreti cekmek kotu bak seni ugrastirmamis Rabbim filan dedi. Bende gulumsedim basta bise demiyim dedim de. Sonra kendini iyi hissetsin moral bulsun diye bende 8 yil ugrastim abla dedim. Cok sasirdi daha yasin kac ki filan dedi. Erken evlendim ben dedim. Kadincaz bana acidi bu sefer tedavi sureclerinin zorlugunu konustuk. Sen daha cok cekmissin dedi. Amaa gec de olsa bugunlere geldik cok sukur. Kizlar sizde bol bol dua edin olur mu tum evlat hasreti cekenlere.. Rabbim kimsenin kucagini bos koymasin insaAllah ya.

Back