- 18 Haziran 2012
- 1.922
- 2.675
- 248
yapılması lazım canım. ben geçen anestezistimle konuştum doğumdan 2-3 gün önce bir kan tahlillerine bakarız dedi. adam bakacak ki ona göre sana doz uygulayacak operasyonda.
Canım ilk sorunun cevabı,tabiki yapılır.tahlillere bakılmadan ameliyat esnasında kan gerekip gerekmediğini,anestezinin dozunu,ameliyat sonrası muhtemel komplikasyonları öngöremez dr.yaptırmaya gerek yok diyorsa hemen kaç ordan.duyulmamış şey doğrusu.ben doğumdan bigece önce hastaneye yatmıştım şikayetlerimden ötürü.sabah sezeryana alındım.o gece tüm tahlillerime bakılmıştı.öyle çantanı koluna takıp,selamunaleyküm ben geldim duymadım hiç.ikinci soruna gelince,bebeğin sıkışacağını öngören anatomik bir problemin mi var?örneğin boyun çok kısa,çatın çok dar,açılman hiç yok,suyun kalmamış vs gibi...eğer hiç biri yokken nostradamus gibi kehanette bulunuyorsa ve seni bile isteye bir tıp hekimi olarak normali dururken işine geldiği gibi ameliyata yönlendiriyosa da yine kaçarak uzaklaş ordan
yok kızlar bana değil daha önce bahsetmiştim beni krize sokan bi arkadaşım vardı onun dru en başından beri sezeryan bebek için daha iyi ne işin var acı çeke çeke normal doğum yapacaksın falan diyomuş, en son gittiğnide de bebek aşağı dönmemiş 1 hazranda gel sezeryan yapalım, sadece kan değerlerin düşük demiş onun haricinde tahlil falan yapmayacakmış bana çok sağlıklı gelmedi açıkcası. ve anneye bi muayene falan yapmadan ne gerek var bebek sıkışacak edecek sezeryan doğum daha sağlıklı diyen bir dr ilk kez duydum şaşırdım açıkcası