• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

anammmm ikimizin günleri çok yakın canım benimde az kaldı o zaman ayy çok heyecanlandım simdi ikimiz adına da.. bebişine de maaşallah kocaman olmuş :)

çok sükür sıkıntımız yoktu hiç ara vermeyi düsünmedik o yüzden dr da bişey demedi bugüne kadar.. jübilemizi de dün yaptık sezonu kapattık :KK70::KK70:

3405 gr maaşallah canım çok iyi doğmuş, her bebek doğumdan sonra kilo kaybedermiş o normal bi durum takılma zaten sağlıklı olsun da kilonun önemli olmadığını biliyoruz artık :) peki sütün hemen geldi mi ?? göğüs için kreme doğumdan önce başlayın diyorlar öylle yapalım bari bizde ... bide hastanede ne giydin pijamamı gecelik mi daha rahat ?? doğum nasıldı genel mi oldun epidural ya da spinal mi ?? ayy bize tavsiyelerin var mı varsa neler ? ayy birin ibulmusken sorayım bütü sorularımı :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
:KK48::KK48::KK48:Tebrik ederim,maaşallah valla:KK9::KK9::KK9: adam daha ne istesin:oops: ya bu drlar o konuya hiç girmiyolar ne hikmetse,özellikle mi sormak lazım yoksa bişey demiyosa sorun yok,devam edin demek midir bilemiyoruz bizde.bizdede herhangi bi sıkıntı olmuyodu şimdi Allah var,ağrı,sızı vs.. Son bir aydır ara verdik bizde ama tamamen keyfi,korkudan nolur nolmaz diye.devam mı edeydik yoksa:KK70::KK70::KK70:

Mrb guzel anneler bn simdi doktrdan beldm cok sukur herseyimiyi hatta doktorum iki aydan tedaviyebaslayacakti ama bana bugun onumuzdeki ay adet olunca gel dedi aranizda ikinci tedaviyle hamile kalanlar nezaman sure sonra tekrr tedaviye basladinz acaba cok mu erken bn iki ay mi beklesem cok kararsiz kaldimm lufen yarfim edin bana

canım dün aldırdım eşime ama benim sıpam tutmayı beceremedi yada alıştığı için diğerine yapamadık tekrar denicem bakalım inşallah işe yarar. Sağol canım
Onların da bedeni var canım,S,M,L diye.kendi meme ucuna yakın olanı seçmeye çalış,bide vee'ninkinin ucu daha kibar,avent çok dana gibi,alamıyo bebek.alışıncada onsuz almayabilir.vee lere bak istersen.

valla artık ben de kafayı gözü sildim sıcak duş alıyorum hurma yiyorum eğilip kalkıyorum iyice boşverdim. ama buna rağmen gelmezse helal olsun diyeceğim. müzeye koyduracağım kendimi.
Kazık çaktı seninkiler,iyi yerleştirmiş dr un:KK70::KK70:dün okudum,doğuma çok fazla odaklanmakta doğumu geciktiriyomuş.biraz unutmaya çalış,meditasyona bağla kendini.

anammmm ikimizin günleri çok yakın canım benimde az kaldı o zaman ayy çok heyecanlandım simdi ikimiz adına da.. bebişine de maaşallah kocaman olmuş :)

çok sükür sıkıntımız yoktu hiç ara vermeyi düsünmedik o yüzden dr da bişey demedi bugüne kadar.. jübilemizi de dün yaptık sezonu kapattık :KK70::KK70:

3405 gr maaşallah canım çok iyi doğmuş, her bebek doğumdan sonra kilo kaybedermiş o normal bi durum takılma zaten sağlıklı olsun da kilonun önemli olmadığını biliyoruz artık :) peki sütün hemen geldi mi ?? göğüs için kreme doğumdan önce başlayın diyorlar öylle yapalım bari bizde ... bide hastanede ne giydin pijamamı gecelik mi daha rahat ?? doğum nasıldı genel mi oldun epidural ya da spinal mi ?? ayy bize tavsiyelerin var mı varsa neler ? ayy birin ibulmusken sorayım bütü sorularımı :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Saf alkollü pamukla doğumdan önce düzenli olarak silersen memiş uçlarını sertleşmesini ve dayanıklılığının artmasını sağlıyor.doğumdan sonra da emzirmeyle kolay tahriş olmuyor.son olarakta emzirirken bebek memeden ayrılınca göğsünüzü kapatmadan en son akan o bi iki damla sütü meme başına sürmeliymiş,ve asla nemli bırakmadan kurumadını bekleyerek kapatmalıymış memişi.meme başı temizliğini de emzirme sonraları karbonatlı suya bandırılmış pambıhla yapmak iyi geliyomuş.

sor canım sor gerçekten tecrübelere kulak vermek lazım. Spinal oldum çok memnun kaldım ne baş ağrım ne bel ağrım olmadı maşallah. Süt hemen gelmiyor ama ilk andan itibaren sarı sıvı geliyor az az. Hemşireler gelip sıkıyordu iyi geliyor diyorlardı ama neye göre bilmiyorum ben şakır şakır akmasını beklediğimden sanırım :) hastanede biz iki gece kaldık ilk gün gecelik giydim çünkü sürekli kanama kontrolüne geldiler hemen açıp bakması kolay bir de beline kadar topluyorsun kirlenmiyor kanama fazla olursa yatak koruyucuya geçerdi en fazla ilk gece için kesinlikle gecelik şart. Sonda takmışlardı ameliyattan 8 saat sonra yürüttüler yürümeyi becerince sondayı çıkarttılar hiç bi ağrı olmuyor sonda çıkarkende korkmayın. Takarken hatırlamıyorsun zaten uyuştuktan sonra taktılar. bebek için koyduğum 3 takım 2 battaniye kendim için koyduğum 2 pijama 1 gecelik hepsini kullandım sıfırı tüketerek evimize geldik 2 gece kaldıgımı tekrar hatırlatayım 1 gece gerek yok. çok ağrınız olmazsa bol bol yürüyün yürümek rahatlatıyor ağrıyı bir de yanınızda refakatçılara pek kulak asmayın annenizde olsa istediğiniz şeyi söyleyin o gün sizin en güzel gününüz ve kontrol sizde olsun. Hemşireleri dikkatle dinleyin çok yardımcı oluyorlar gerek emzirmeye gerek ağrılarınıza ben hastanemden çok memnun kaldım. Umarım sizin içinde herşey dilediğiniz ve hayal ettiğiniz gibi olur. Aklına gelen soru varsa sor çıkıcam biraz sonra :)

canım geç kalmışım çıkmışsın ama ne zanan görürsen müsait olduğunda cevap yazarsan sevinirim.. bebek için hastane çıkışı haricinde ek olarak bişey koymak gerekiyor mu ? çorap önlük bere gibi ?? ben iki takım hastane çıkışı aldım ikisinde de bir alt üst bir de tulum olmak üzere 2 şer takım var hastaneye 4 takım ve iki battaniye götürmüş olucam bunun haricinde çorap, zıbın, çıtçıtlı badi ekstra koymak gerekiyor mu ??

Amin inşallah, canım orda bişey yapıldıgı hissediliyor mesela bi makas kesimi oldu gibi ama kısa sürdü anlayamadım bile dikişi hiç hissetmedim sadece bebek çıkarken gögüs kafesime bastırdılar sanırım nefes darlığı yaşadım anestezi doktoruna bi kaç kez nefes alamıyorum dedim ama 1 dk bile sürmeden o da bitti sonra bi ağlama sesi duyulduuuuuu dünyalar benim oldu. Kolay bi doğumdu maşallah benim için ama inanılmaz bir heyecan inanılmaz bir tecrübe kesinlikle tavsiye ederim harika bişey. 37+0 da girdik sezeryana bizim hep riskimiz vardı bebek bayadır doğum kanalındaydı çatı muayenesinde inanılmaz aşağıda her an doğum olabilir normal düşünmüyorsan planlayalım alalım bebeği dedi. Doktorun açıklaması beni tatmin etmedi aslında ama bebeğe bir şey olursa korkusuyla kabul etmek zorunda kaldım yoksa bende ağrı sızı akıntı kanama vs.. yoktu Allah yukarda inşallah bizim için hayırlısı budur da böyle olmuştur çok ağladım erken aldığı için ama tevekkül ettim. bebekte haftasında göre iyi doğdu doktor bize 3 kilo civarı diyordu maşallah oğlum kendini iyi beslemiş 3405 gr 51 cm doğdu 2 günde 280 gr verdi.
canim Allah razi olsun ya yazdiklarin beni baya rahatlatti. Tabi ki herkes ayni seyleri yasamayabilir ama insan duyduklarindan kendine pay cikariyo iste. Oglusuna masallah. Omru guzel olsun insallah. Rabbim saglik sihhat versin. Darisi da bizlere olSun. Carsamba 37 ye giriyorm bnde. carsamba yada persembe kontrole gidcem bu sefer israrla bi gun istiycem dr dan. Safak saymak istiyorum artik :confused:

Saf alkollü pamukla doğumdan önce düzenli olarak silersen memiş uçlarını sertleşmesini ve dayanıklılığının artmasını sağlıyor.doğumdan sonra da emzirmeyle kolay tahriş olmuyor.son olarakta emzirirken bebek memeden ayrılınca göğsünüzü kapatmadan en son akan o bi iki damla sütü meme başına sürmeliymiş,ve asla nemli bırakmadan kurumadını bekleyerek kapatmalıymış memişi.meme başı temizliğini de emzirme sonraları karbonatlı suya bandırılmış pambıhla yapmak iyi geliyomuş.

ya keske vaktin olsa da sen bu tecrübelerini uzunca bir yazsan da bizde bi yerlere kaydetsek de unutmasak :(

canım geç kalmışım çıkmışsın ama ne zanan görürsen müsait olduğunda cevap yazarsan sevinirim.. bebek için hastane çıkışı haricinde ek olarak bişey koymak gerekiyor mu ? çorap önlük bere gibi ?? ben iki takım hastane çıkışı aldım ikisinde de bir alt üst bir de tulum olmak üzere 2 şer takım var hastaneye 4 takım ve iki battaniye götürmüş olucam bunun haricinde çorap, zıbın, çıtçıtlı badi ekstra koymak gerekiyor mu ??
Kız ilahi:KK48: 2'şer takım,iki battaniyeyle git bakim hastaneye noluyo:KK70: son gün çaputlara,gazlı bezlere sararsın yavruyu artık:KK70:hastane çıkışların haricinde bence iki takım daha koy,haricinde de mutlaka fazl fazla body suit,zıbın vs al yanına.yükünden nolucak,hiç olmadı geri eve getirirsin ama emin ol batıyolar hepsi birden.

Kız ilahi:KK48: 2'şer takım,iki battaniyeyle git bakim hastaneye noluyo:KK70: son gün çaputlara,gazlı bezlere sararsın yavruyu artık:KK70:hastane çıkışların haricinde bence iki takım daha koy,haricinde de mutlaka fazl fazla body suit,zıbın vs al yanına.yükünden nolucak,hiç olmadı geri eve getirirsin ama emin ol batıyolar hepsi birden.

ahh canımm sende bendensin fazla olsun eksik olmasın derim ben de hep nolcak sanki de gelde millete anlat daha iki takım hastane çıkışına bile ne gerek var diyen var sinirlerimi zıplatıyolar her seferinde.. hele bi arkadaşım var aynı anda hamileyiz hem ne aldın ne ettin diye soruyor sonra da aldıklarımı duyunca buna ne gerek var, çok kıyafet almışsın, bunları giyemez, lazım olursa zaten çıkar alırız, aldığım pusete bile gerek yok dedi kız ya sinir oldum..

:KK15: Estağfurullah.fırsatını buldukça lafa atlayıp yazıyorum işte:KK70: vaktim varda sorulara göre aklıma geldikçe yazıyorum.

canım sen tecrübelisin sunu da sorayım sana ben 5-6 takım alt üst uzun kollu ayaklı pijama takımı gibi takımlar aldım evde giyer 40 ı çıkana kadar diye hani hemen soyamam ki küçücük bebeği ama adıyaman da sıcak giyebilir mi bilmiyorum.. yani o ilk süreçlerde nasıl giydirmek lazım ??

Bencede yani:KK57: ben bi kez baktım,bayılıyodum nerdeyse:KK35:içim kalktı resmen:63: oysaki gençliğimde ne 13. Cumalar,ne Psikopat'lar,ne elm sokakları izlemişliğim vardır:KK51:herşeyin bi yaşı var demek,izleye izleye öyle çok şey gördümki şimdi hep o kareleri hatırlayıp korkuyorum.eşim odaların birinden karşıma çıksa hep bi sıçrıyorum"ayyy" diye:eek: ne zaman alışıcaksın bana diyo:KK70:gece odanın kapısı aralık yatamıyorum,biri ordan bakıyo gibi geliyo:KK17:evde yalnız bile olsam dış kapıyı ve banyoyu kilitlemeden duş alamıyorum,sanki biri elinde baltayla banyoya girecek gibi:KK57: ayyy,neler türetiyorum neler bi bilseniz:mad:
Aynen herseyin bi zamani varmis canm. Onceden korku filmleti aksiyonlu filmlere bayilirdim. Hic de korkmazdim. Simdi en dandik korku filminin izlesem ayiptir soylemesi wc nin kapisini aralik birakip esimi kapida bekletiyorum:oops: Birinde bekle dedim tmm dedi kacmis. Sonrakine sarki soylettirdim wc kapisinda :KK48:bazi geceler karabasan geliyo uykumda esimin koluna yapisip uyuyorum geri sanki yatagin kenarinda biri saklaniyomus da uyuyunca bogazima cokecekmis gibi geliyo iyce ortaliyorum yatagi :KK70:

Back