• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

anammmm ikimizin günleri çok yakın canım benimde az kaldı o zaman ayy çok heyecanlandım simdi ikimiz adına da.. bebişine de maaşallah kocaman olmuş :)

çok sükür sıkıntımız yoktu hiç ara vermeyi düsünmedik o yüzden dr da bişey demedi bugüne kadar.. jübilemizi de dün yaptık sezonu kapattık :KK70::KK70:

3405 gr maaşallah canım çok iyi doğmuş, her bebek doğumdan sonra kilo kaybedermiş o normal bi durum takılma zaten sağlıklı olsun da kilonun önemli olmadığını biliyoruz artık :) peki sütün hemen geldi mi ?? göğüs için kreme doğumdan önce başlayın diyorlar öylle yapalım bari bizde ... bide hastanede ne giydin pijamamı gecelik mi daha rahat ?? doğum nasıldı genel mi oldun epidural ya da spinal mi ?? ayy bize tavsiyelerin var mı varsa neler ? ayy birin ibulmusken sorayım bütü sorularımı :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Tabi az kaldı canım yaa ,bugüne geldik ya şükürler olsun:KK36:
Doktora sordunuz mu yoksa kafanıza göre mi takıldınız, Way arkadaş sen hemen yorulmuyormuydun,seni seniiii:KK70:
Bizim hoca son üç ay yasak dedi o yüzden jübileyi yapalı çok oldu:KK22:.öpmeleri bile çocuğu öper gibi oldu benim adam bişeyleri yanlış anladı ama neyseee:-) 40 günü kafasına yerleştirmiş bana o vakit geçene kadar görüşmeyeceğiz diye bana diyor,sanki uyarır gibi:KK20: Sanki sırnaşan varda kendisine allem yarebbim:KK64:

Bu arada film muhabbetine takıldım hastaneden geldiğimi demedim sizlere.Evlatcığımın burnunu gördüm topicik yuvarlak,elmacık kemikleri şahane görünüyordu maşaallah:nazar: 48 cm boyu kilosu da 2800gr olmuş. nst de inanılmaz hareketliydi sanırım ses dalgaları rahatsız etti habire kafa atıyordu:KK70: net olarak haziranın 1 inde dogum gerçekleşecek kısmet olursa.:anneadayı: çok heyecanlıyım:KK46:
Canim bnimm Masallah kuzucuga :nazar: teyzesi sevsinn :KK36: bnim oglus ne alemde acaba o_O ne guzel 12 gun kalmis senin. Bna da bi gun versin artik yaa :KK51::KK51::KK51:

Canim bnimm Masallah kuzucuga :nazar: teyzesi sevsinn :KK36: bnim oglus ne alemde acaba o_O ne guzel 12 gun kalmis senin. Bna da bi gun versin artik yaa :KK51::KK51::KK51:
Cancağazım gün verirler tabi kesecekler beni ne güzel seni normal doguma yönlendiriyorlar,gençsin yaparsın.benim ne nazlı arkadaşlarım vardı normal dogurdular.hele geçen birine dedim ki" sende normal dogum yaptın ya herkes dogurur buna kanaaat getirdim" gerçekten az başı agrısa acile giderdi o derece yani o hatun dogurduya herkes dogurur.Sende kendini motive et normal dogum konusunda.bak çatlagın bile yok niye dikiş izi olsun ki .fit olursun hem;)

Günümün dolmasına 8 gün var teyzeler ama prensesin hiç niyeti yok gelmeye 3.500 gr olmuşuz:nazar::nazar: Yarın kardeşim cuma günüde annem geliyor ben yarın tempolu bir temizliğe başlarım ancak öyle ikna olur belki bu Cadı :KK53:
Maşaallah barekallah,kilosu harika:nazar:
Bu gidişle ben seni geçerim :KK48:hadi ama topiğin ilk kız annesi sen ol sonra arkandan geliyorum inşaallah 12 günümüz kaldı bizimde :nazar::KK46:

ahh canımm sende bendensin fazla olsun eksik olmasın derim ben de hep nolcak sanki de gelde millete anlat daha iki takım hastane çıkışına bile ne gerek var diyen var sinirlerimi zıplatıyolar her seferinde.. hele bi arkadaşım var aynı anda hamileyiz hem ne aldın ne ettin diye soruyor sonra da aldıklarımı duyunca buna ne gerek var, çok kıyafet almışsın, bunları giyemez, lazım olursa zaten çıkar alırız, aldığım pusete bile gerek yok dedi kız ya sinir oldum..
Canim bana da baslarda herkes guldu dalga gecer gibi konustular ben kiyafet bataniye vs aldikca. sonra cantayi hazirlrken noldu biliyo musun ... alt ust 5 tanecik takim almisim. Onlari da cantaya koydum bi baktim hastaneden gelince giyecek biseyi yok. Daha fazla almistim ama 6 9 aylik filandi. hemen ertesi gunu ciktim 3 takim daha aldim. Hemde havalar isininca incecik penye takimlar getirmisler iyi oldu onlardan aldim. Zibina gelince 2 tane kolsuz zibini bi tane de yarim kol varmis. bu cocuk illaki kusacak yada terliycek degistirecez. Hem yazin surekli degistirirz bol bol olsun hersey. Yoklugunu cekmektense fazla olsun bence de. Ben puset almadim ya alsam mi bebek tasimak icin olan cantadan aldim. Puseti dogduktan sonra alirim dedim.

Maşaallah barekallah,kilosu harika:nazar:
Bu gidişle ben seni geçerim :KK48:hadi ama topiğin ilk kız annesi sen ol sonra arkandan geliyorum inşaallah 12 günümüz kaldı bizimde :nazar::KK46:
ezeryanmı senin canım ay maşallah tontiklerimize bakalım kim önce Alcak kuzuları ama bencede sen geçersin beni önce olur gibi
S:KK46:
:KK49:yeri rahat sıpanın

Doktora sordunuz mu yoksa kafanıza göre mi takıldınız, Way arkadaş sen hemen yorulmuyormuydun,seni seniiii:KK70:
Bizim hoca son üç ay yasak dedi o yüzden jübileyi yapalı çok oldu:KK22:.öpmeleri bile çocuğu öper gibi oldu benim adam bişeyleri yanlış anladı ama neyseee:-) 40 günü kafasına yerleştirmiş bana o vakit geçene kadar görüşmeyeceğiz diye bana diyor,sanki uyarır gibi:KK20: Sanki sırnaşan varda kendisine allem yarebbim:KK64:
Bakiyorum kimse akilli uslu durmamiss sizi gidilerr:KK20: biz ilk 4 5 icinde bi kere denedik adam korktu. Sonra da utaniom bebek kocaman oldu filan dedi. Yanii 9 aydir kankayiizzz :KK70::KK70: yuz gorumlugunu hakettim ben :KK54: :KK48:

Cancağazım gün verirler tabi kesecekler beni ne güzel seni normal doguma yönlendiriyorlar,gençsin yaparsın.benim ne nazlı arkadaşlarım vardı normal dogurdular.hele geçen birine dedim ki" sende normal dogum yaptın ya herkes dogurur buna kanaaat getirdim" gerçekten az başı agrısa acile giderdi o derece yani o hatun dogurduya herkes dogurur.Sende kendini motive et normal dogum konusunda.bak çatlagın bile yok niye dikiş izi olsun ki .fit olursun hem:KK66:
Valla cnim benim dr un sezaryen konusunda hic olumsuz biseyini duymadim. Ama bikac kisiden normal dogumda cok kotu seyler duydum. Korktum tirstim sezaryene karar verdim. Bide bugun yine agrim vardi bi arkadas geldi yanimda durdu. Esim osmaniye ye gitti. Yalniz kalmiyim diye arkadasi yanima birakti. Oda karnima bakti sasirdi. Hic catlak yok diye aman masallah diyim kendime :nazar: kendi adima hic bise dusunmuyorum zaten de risk konusunda sezeryan daha mantikli geliyo. O yuzden kontrole gittigimde diycem sezaryen olsun die. Zaten annem de demis Dr a normal dogum dusunmuyo diye. Bakalim artik hayirlisi olur insallah...

ahh canımm sende bendensin fazla olsun eksik olmasın derim ben de hep nolcak sanki de gelde millete anlat daha iki takım hastane çıkışına bile ne gerek var diyen var sinirlerimi zıplatıyolar her seferinde.. hele bi arkadaşım var aynı anda hamileyiz hem ne aldın ne ettin diye soruyor sonra da aldıklarımı duyunca buna ne gerek var, çok kıyafet almışsın, bunları giyemez, lazım olursa zaten çıkar alırız, aldığım pusete bile gerek yok dedi kız ya sinir oldum..
Canım benim,çekemeyince napsın?tabii öyle diyecek,belliki kendisi almamış ya da alamamış hem sen ne aldın onun merakında hem de kendi durumunu meşrulaştırmak için ona ne gerek var buna ne gerek:63:sen hiç bakma kimseye,görürsün duyarsın onunla ilgili yetmişmi yetmemişmi,doğrumu yapmış diye.tabiki doğrusu bu,eksik olmasın.zaten almışsın,var.koy yanına,fazla gelirse geri getirirsin evde devam edersin kullanmaya.Allaha hamd olsun ki var,alabiliyoruz.niye yokluğunu çekelimki?başka derdin yok,yetmedi diye hastane ortamında ona buna şu yetmedi,bundan yokmuş koş git al demektense,müdana etmektense tedbirli olmayı yeğlerim:63:

canım sen tecrübelisin sunu da sorayım sana ben 5-6 takım alt üst uzun kollu ayaklı pijama takımı gibi takımlar aldım evde giyer 40 ı çıkana kadar diye hani hemen soyamam ki küçücük bebeği ama adıyaman da sıcak giyebilir mi bilmiyorum.. yani o ilk süreçlerde nasıl giydirmek lazım ??
Benim oğlum nisanda doğdu,dolayısıyla ben tek bodyle durduğu zamanlarda 3 ayını geçmişti.ama ablamdan bilirim,kızı haziranda doğmuştu ve çok sıcaktı.isilik fln dökmüştü,o yüzden ilk haftadan sonra kolsuz bodylerle yatırdığını bilirim.zaten bebek için uygun bir oda sıcaklığı olması gerekiyor.bunun altında ya da üstünde olması bebeği huzursuz edip sürekli ağlamasına neden olur.heleki erkek bebekler daha afakanlı oluyolar,hiç sıcağa gelemezler.o yüzden öyle çok uzun kollu,bacaklı şeyler giydirebilrceğini sanmıyorum.hele de adıyamanda.biyerden direkt bebeğe esmedikçe korkma bişey olmaz.terlemesi daha büyük tehlike,ter hasta hasta eder.uygun sıcaklığı korumak lazım.

Canım benim,çekemeyince napsın?tabii öyle diyecek,belliki kendisi almamış ya da alamamış hem sen ne aldın onun merakında hem de kendi durumunu meşrulaştırmak için ona ne gerek var buna ne gerek:63:sen hiç bakma kimseye,görürsün duyarsın onunla ilgili yetmişmi yetmemişmi,doğrumu yapmış diye.tabiki doğrusu bu,eksik olmasın.zaten almışsın,var.koy yanına,fazla gelirse geri getirirsin evde devam edersin kullanmaya.Allaha hamd olsun ki var,alabiliyoruz.niye yokluğunu çekelimki?başka derdin yok,yetmedi diye hastane ortamında ona buna şu yetmedi,bundan yokmuş koş git al demektense,müdana etmektense tedbirli olmayı yeğlerim:63:
Ay siz yazdıkça ben korkmaya başladım yahu.Ben hastaneye götüreceklerimi yazayım sizler değerlendirin.İki adet 8li hastane çıkışı ,alt üst ayrı olan iki adet takım hepsinin şapkası eldivenleri ve çorapları var.haricen eldiven çorapta aldım.bolca ağız mendili yüz örtüsü.üç tane battaniye penye ,pazen ve ince örgü olandan.Temiz ve kirli çamaşır torbası,yeterli midir kıyafet grubu dersiniz:KK64: . Bu arada doguma girerken bebeğin kıyafetlerini neye sarıp vereceksiniz,bir ona kafam basmadı neye koyayım yollayayım diye.

:KK48::KK48: O kendine yapıyor o hatırlatmayı aslında,gün sayıyodur:KK70:sen sorduğun için mi söyledi dr un?bizede bişey diyen olmadıo_O

:KK48::KK48: O kendine yapıyor o hatırlatmayı aslında,gün sayıyodur:KK70:sen sorduğun için mi söyledi dr un?bizede bişey diyen olmadıo_O
Ahahahaaa o hiç aklıma gelmedi yahu :KK70: Eşim sordu doktora. (yasaksa yasak oldugunu bilelim riske atmanın alemi yok demişti) Her seferinde var mı bir sıkıntı diye soruyordu oda haliyle geriyor insanı pöfff diyorsun:KK34:

Ay siz yazdıkça ben korkmaya başladım yahu.Ben hastaneye götüreceklerimi yazayım sizler değerlendirin.İki adet 8li hastane çıkışı ,alt üst ayrı olan iki adet takım hepsinin şapkası eldivenleri ve çorapları var.haricen eldiven çorapta aldım.bolca ağız mendili yüz örtüsü.üç tane battaniye penye ,pazen ve ince örgü olandan.Temiz ve kirli çamaşır torbası,yeterli midir kıyafet grubu dersiniz:KK64: . Bu arada doguma girerken bebeğin kıyafetlerini neye sarıp vereceksiniz,bir ona kafam basmadı neye koyayım yollayayım diye.
Canım ek olarak body,zıbın tarzı bikaç bişey daha ekle.ilk kaka çok sıvı olduğu için,bezlerde popişlerine tam oturmadığı için genelde bezin kenarından bodye kaka bulaşabiliyor.ya da göbek bağı kısmından kan fln değebiliyor bodylere.geri kalan yeterli gibi.kıyafetler için varsa temiz beyaz bir bohçan onu kullan,temiz bir tülbenti de bohça yapabilirsin.

Back