2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

Annemin içinde küçücük bir tohumdum. Yavaş yavaş büyüdüm. Korunaklı sıcacık bir yuva annem. Annemin kalp atışlarını duyuyorum. Annemin sesini. kokusunu tanıyorum. Benimle her gün sevgiyle konuştu annem. Benimle kavuşmayı dört gözle bekliyordu annem ben de ona kavuşmayı bekliyordum. Burası rahat ve huzurlu bir yer benim için. Besleniyorum, uyuyorum, gelişiyorum, büyüyorum. Büyüdükçe yerim daralıyor. Daha zor hareket ediyorum. Annem hareketlerimi daha fazla hissediyor. Bazen istemeden canını yakıyorum. Hiç şikayet etmiyor annem. Sabırla hazır olup dünyaya geleceğim günü bekliyor. Anneme her gün beni sevgisi ile büyüttüğü için teşekkür ediyorum.
Artık hazırım. Bu korunaklı yuvadan çıkıp dünya ile tanışabilirim. Annem beni tüm kötülüklerden korur. Yavaş yavaş ilerliyorum. Dışarıdaki sesler giderek yakınlaşıyor. Dışarısı gürültülü. Karanlıktan aydınlığa doğru gidiyorum. Işıklar çok parlak gözlerimi acıtıyor. Sükunete ve daha az aydınlık bir yere ihtiyacım var. Bütün bu hengamede annemin sesini duyamıyorum. Annem nerede? Tanımadığım bir takım eller beni dışarı çekiyor. Dışarısı çok soğuk. Bir sürü tanımadığım insan var etrafta. Korkuyorum. Annem nerede benim, annemi istiyorum. Annemin yanına götürdüler beni ama daha doyamadan aldılar. Başka bir odaya götürdüler. Canımı acıtacak bir sürü şey yaptılar bana. Tanıdık kimse yok. Korkuyorum. Acıktım. Beni anneme götürün.
Ben daha yeni doğdum. Anneme ihtiyacım var. Annemin göğsüne yatmak istiyorum. Benim için her şey çok yeni ve korkutucu. Sakinlik içinde annemle başbaşa kalmam gerek bu yeni dünyaya alışmam için. Her şeyi hissediyorum. Doktorlar her şeyi benim iyiliğim için yapmaya çalışıyorlar biliyorum. Sadece biraz zaman verin bana. Çok ufacık ve savunmasızım sizler ise çok büyüksünüz. Bir de benim gözümden bakmaya çalışın dünyaya. Nazik davranın. Korku ve endişe ile de yaklaşmayın ancak bana. Sizin bu endişenizi hisseder ben de korkarım. Annemi de üzmeyin, kaygılandırmayın. Annem benim tek güven kaynağım bu duygular bana çok ağır gelir. Annem huzurlu ve sakin olursa ben de huzurlu ve sakin olurum.

Kozamın içinden yeni çıkmış bir kelebek gibiyim ben. Bir yanımla da hayatta kalmak için bakıma muhtacım. Ağlıyorum çünkü bu benim tek iletişim yolum. Annem anlıyor beni. Karnımı doyuruyor, altımı temizliyor ve sarıp sarmalıyor. Annemin göğsüne yattığımda onun kalp atışlarını duyuyorum, benimle sevgi dolu konuşmasını dinliyorum.. Bu sesler çok tanıdık, beni rahatlatıyor. Annem bana bakıp gülümseyince benim de içim ısınıyor gülümsüyorum.

-ALINTIDIR-

Merhabalar.
Banada doktorum verdi visibilite diye bir test kan Amerikaya gönderiliyormuş fiyat 1.800 tl,ikili ve üçlü teste göre daha gelişmiş ve moderni dediler.Testin moderni mi olur dedim,sonrasında fiyat yüksek ve ticari gördük,muadili varsa ne gerek o masrafa diye istemedik.Sonra gittik ikili testi yaptık pazartesi sonuç alacağız kısmetse. Bizim yavru kıpır kıpır olunca zor ölçtüler 0.80mm dediler iyi dediler ama araştırdım herkesin değeri 1 ve üzeri olunca tedirgin oldum Gerçi tek başına bir anlam yükleyemeyiz diye okudum bazı sayfalarda sabırla bekliyorum.Hayırlısı olsun bakalım

Sağol canım benim :) o konu hakkında bilgim yok
Gunaydinnnnn.ayyy minnak kuzuya nasil yatmis oyle.ohh keyifler yerinde demek ki masallah.
Sağol canım :) doktor tam boyunu olcuyordu bi gerindi sanki lafta anlıyor kerata
minnoşşşş :):):):) maaşallah sana allah nazarlardan saklasın. Günaydın :):):):)
Sağol canım amin rabbim hepimizin bebeklerini korusun

Sağol canım benim :) o konu hakkında bilgim yok

Sağol canım :) doktor tam boyunu olcuyordu bi gerindi sanki lafta anlıyor kerata

Sağol canım amin rabbim hepimizin bebeklerini korusun
Canım araştır işte yeni bir konuymuş , içindeki araştırmacının zincirlerini kır

Yerim onu ben nasilda gerilmis yatiyo keseyi sekilden sekile sokuyolar masallah subhanAllah ona bende yeni geldim cok yoruldum zip zip yerinde durmuyodu bebegim :) ikili test icin doluymus hastane ozelde yaptircaz olsun minnakimi gordum :) bide benim agrim var tuvalete gidemiyorum kac gundur napcam bole bilmiyorum halbuki su da iciyorum onerisi olan varmi tuvalet icin

Fiyatı çok uçuk geldi ben yarin gidiyorum kan sonucum çıkıyor inşallah güzel çıkar
İnşallah güzel çıkar kan sonucun
Evet test pahalı , alınan kanı amerikaya gönderiyorlarmış iki haftada sonuç geliyormuş. 13 - 18 - 21. kromozomları tarıyormuş bu test . X ve Y kromozomlarınıda tarıyormuş ama yasak olduğu için bebeğin cinsiyetini söyleyemiyorlarmış. Testin adı Harmony Prenatal Test (HPT). %99 kesin sonuç veriyormuş , %0.1 yalancı pozitifliği varmış. %100 kesin sonuç verdiğinde 2 li 3 lü tarama testlerinin ve amniyonsentez ya da koryon villüs biyopsisinin yerine rutin olarak kullanılacakmış. Bilgiler bu kadar şimdilik

İnşallah herşey gönlüne göre olur canım
Test konusunda benim okuduklarım şöyle canım ;
Alınan kanı amerikaya gönderiyorlarmış iki haftada sonuç geliyormuş. 13 - 18 - 21. kromozomları tarıyormuş bu test . X ve Y kromozomlarınıda tarıyormuş ama yasak olduğu için bebeğin cinsiyetini söyleyemiyorlarmış. Testin adı Harmony Prenatal Test (HPT). %99 kesin sonuç veriyormuş , %0.1 yalancı pozitifliği varmış. %100 kesin sonuç verdiğinde 2 li 3 lü tarama testlerinin ve amniyonsentez ya da koryon villüs biyopsisinin yerine rutin olarak kullanılacakmış.
Test pozitif çıkarsa eğer , bugünün koşullarında tanının amniyonsentez ya da koryon villüs biyopsisi ile desteklenmesi gerekiyormuş.

Son düzenleme:
canım benim de 1,2 mm çıkmıştı burada okudukça çok düsük değil mi dedim kendi kendime ama doktor iyi dediği için sorgulamıyorum artık, Allah korusun aksi bu durum olsaydı doktorun mutlaka söylerdi, kafanı buna takma :)

Canlarım ense kalınlığı ölçümü şöyledir ; ense derisinin altında biriken suyun kalınlığı ölçülür , tümden boynunun kalınlığı ölçülmez. Bu sıvı 3mm den fazla birikirse Down sendromu başta olmak üzere bazı hastalıkları gösterebiliyor ama bu kesinde değildir.
2li test 3lü test ayrıntılı ultrason , bunları bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Tek başına hiçbir tarama testinin anlamı yoktur :)

B Burcuburcu2015 bende anlamdim ki canim para için sanirim yeri de uzak bana hem muayenesi 280 lira başka doktor bulcam sanirim tek basima gidip gelemiyorum eşim izin alamiyo sürekli bi bebeğimi kaybettim korkuyorum da kesesini gorememislerdi sekizinci haftaya kadar bi gideyim keseyi görsemde rahat etcem iinsallah :)

Sağol canım sizede maşallah kayısı ye ve su iç inşallah şifa olur :)

Inşallah canım sen araştır bakalım bizden geçti

Kizlaar merhabalar 2-3 gundur aksama dogru karnim sisiyor biraz rahatsiz oluyorum birazda sertlesiyor anlayamadim
Canım hamilelerde gaz oluyor , ama OHSS denen bir durumda var ben bu yüzden hastanede üç hafta yattım. Böyle diyorum diye moralini bozma sakın ama karnının şiştiğini tüp doktoruna haber verirsen iyi olur.

Canım hamilelerde gaz oluyor , ama OHSS denen bir durumda var ben bu yüzden hastanede üç hafta yattım. Böyle diyorum diye moralini bozma sakın ama karnının şiştiğini tüp doktoruna haber verirsen iyi olur.
Tesekkur ederim cnm her pazartesi kontrole gidiyoruz aslinda haftaya pzrteside gitcez bide ohss ne demek cnm :) sut iciyorum oda gaz yapabilirmi?.

Sağol canım sizede maşallah kayısı ye ve su iç inşallah şifa olur :)
Bende ayniydim neredeyse 1 ay tuvalete cikamadim.ama simdi canim cektigi icin yediğim yeşil zeytinden şifa buldum gunde 10 tane kadar kahvaltida yiyorum ama aldiktan sonra 1 gun suda bekletiyorum tuzu gidiyor ekşisi kaliyor her gun yiyorum tavsiye ediyorum canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…