2015 ARALIK'ta hamile olduğunu öğrenenler :D

Benimde tam gogsumun altinda kirmizi cizgiler vardi simdi kirmiziliklari gitti beyaz normal catlak gibi. Birde gobegim buyudugunddn catlaklari goremiyordum bu sabah aynada dikjatlice inceleyince aci gercekle karsilastim orasida kirmizilasmis (
Napalim canimmm yaa yavrularimiz iyi olsun da demek ki genetik yapimiz musaitmis catlamaya..nerdeyse hamile kaldigimdan bu yana her gun pehlivan Gibi yaglandim ama gorunen o ki kacisim yok

Kızlar hiç bu bebek bakım çantalarına baktınız mı bi de hastaneye giderken nası bi çanta hazırlamayı düşünüyosunuz hazırlıklara ne zaman başlamak gerekiyo kafamda deli sorular yine

Bu arada 80 kiloyu buldum çatlağım hiç yok şükür duştan sonra hindistan cevizi yağı her gece kakao yağıyla vazelini karıştırıp sürdüm palmersın katı kakao yağı varmış onun için de iyi diyolar hindistan cevizi yağını heryerime kakao yağını göbek kalça üst bacak göğüs sürüyorum

Benim sag elim ve sag ayagim balon gibi sisti. Solumda da sis var ama o kadar degil.. bol su icip, iki gunde bir yuruyuse cikiyorum (hergun cikamiyorum ) baska ne yapabilirim. Tuzdan dediler tuzlu seyler de yemiyorum kl
Cnm idrar yollarında enfeksiyon olabilir bi baktir benimde çok sisiyordu meğerse idrar yollarında enfeksiyondan dolayiymis ben tuzlu şeyler yemem kendimi bildim bileli ihmal etme

İyi günlerde kullanın ınş can

Canimmm catlaklar tam olarak nerde 've nasil tariff eder misin.benim goguslerimin altinda minik kirmizi cizgiler olustu bi haftadir
Benim çatlaklarım yanlarda başladı şaşırdım göbekten başlar sanıyodum ama yanlar oldu.Ergenlik döneminde lisedeyken yanlarım çatlamıştı zaten şimdi onların ordan devam ediyo kırmızı şekilde şu anda

Cnm idrar yollarında enfeksiyon olabilir bi baktir benimde çok sisiyordu meğerse idrar yollarında enfeksiyondan dolayiymis ben tuzlu şeyler yemem kendimi bildim bileli ihmal etme
2 haziranda doktor raneevum var. Bi gostereyim. Sabah elimin agrisiyla uyandim. Sisince tas gibi sert oluyor. Parmaklarimi oynatamiyorum. Cok agriyor artik.. tsk ederim canimm. Herkes hamileliginden ayri cekiyor iste..

Aynen Can'ım benim de yanım çatlak doluydu ergenlikten kalmaydılar geçende baktım gene kırmızı çizgiler çıkmış onlara yenileri ekleniyor anlaşılan. Karnımda daha bişey yok olmaz da umarım

İyi maşllah inşalalh kuzum hepimizn iyi gitsin bende tokluk şekeri yaptırdım bugün şükür sonuç iyi daha dr dönmedi 3 haftadır görmüyorum kızımı özledim:)

alm hamiler aldıklarınız şimdiden hayırlı olsun
bizde bebek arabası-puset
anne bebek çantası portbebe çantası
beşik
banyo duş küvet file vs vs
teyzesi zıbınları hırka battaniye alındı
1 paket prima yenidoğan bezi pudra pişik kremi yağı
çamaşır deterjanları yumuşatısı kulak çöpü tırnak makası
hastane çıkış takımı dişlik alınanlar
alınacaklar
biberon yatak nevresim gecelik pijama her ihtimala karşı mama süt sağma makinası derece ateş ölçer bunlar kaldı
dahada aklıma bişi gelmiyor

Catlak karşıtı lierac kullanıyorum memnunum kızlar. Şu ana kadar catlak oluşmadı. Bir iki haftadır akşam da Kremliyorum. Dus cikisi da bebe yağı sürüyorum.

Umarım bu süreci catlaksiz atlatırım. 1 kilo almışım bu ay.

Merhaba güzel anneler . Bugün ikinci aşımı yaptırdım . Geçen defa 4 gün kadar acayip ağrısını çektim ama bakalım bu sefer nasıl olacak . Bu arada Kızımın ev tipi ana kucağını da aldık casual activity rocker

Eklentiler

• Screenshot_2016-05-23-18-10-32-1.png
    312,6 KB · Görüntüleme: 36
Çok güzel bu anakucağı canım internetten mi aldın benim de gözüm kalmıştı Allah içini doldursun

Oyy maşallah canım bizimki geçen hafta kontrolde 815 gr 33 cm çıktı ince uzun bana benzemiceği belli oldu Allah gönlüne göre versin benimki biraz aşağıda duruyomuş sezeryan olabilir dedi doktor bi de ikiz başladığı için biraz sıkıntılarım var

Umarım gönlünce ve hiç keşke demeyeceğin bir doğumun olur canım.

Evet kızlar hafta sonu nefes ve doğum eğitimindeydim. Mutlaka herkesin alması gerekir diye düşünüyorum. Notlarımdan bir kısmını paylaşacağım.

Yaklaşan Doğum Belirtileri:
Nişan gelmesi (pembemsi kanla karışık mukusa benzer sıvı)
Nefes alışverişinin rahatlaması
Bebek başının aşağı inmesi
1-3 cm açıklık

Doğumun başladığının belirtileri
4+ açıklık
5 dakikada 1 gelen düzenli ve ritmik sancı (nasıl sayacağız derseniz aplikasyonu varmış. Telefonda "labor contraction timer" diye aratabilirsiniz.)
Annenin gelen suyunun bulanık ve içerisinde parçalar olması (bebeğin içeride kaka yaptığını gösterir.)

Kasılmalar 1 dakikaya uzayınca 1 tam nefes +1 karın nefesi +1 tam nefes alıyorsun.

Tam nefeste önce karnını dolduruyorsun sonra göğsünü.
Nefes alırken gevşeme, odaklanma ve yavaş olmak önemli.
Doğumda nefes karına ulaşamazsa bizim doğum yapan kaslarımızı yeterince besleyemez.

Karın nefesi almak için:
Karnınızı içeri çekin, 32 dişinizi göstererek gülümseyin, dişlerin arasından ssshhh diyerek yavaşça nefes alın. Karnınız dolduktan sonra nefes göğsünüze dolacaktır. Tam dolunca yavaş yavaş nefesi verin.

Lütfen bunu günde 10 defa tekrar edin. Bebeğiniz her tekme attığında bir nefes çalışması yapabilirsiniz. Unutmayın ona verebileceğimiz en güzel hediye sağlıklı ve kocaman bir nefes.

Perine masajı doğumda yırtıkları azaltır, açılmayı kolaylaştırır.
36. haftadan sonra 1 defa, 37den sonra 1 defa, 38den sonra günde 2 defa yapılmalıdır.
E vitaminli bir yağla yapılmalıdır. Tek bacağını sandalyeye çıkararak yapabilirsin.
Göbeğinizden dolayı ulaşım zor olacağı için sandalyede tek parmakla U çizecek şekilde 2-3 dakika masaj yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…