Merhaba canlar,
perşembe günü şeker yüklemesi yaptırdım 50 gr. açlık 93, 1.saat tokluk 178 çıktı
Değeri yüksek buldu tabii ama idrarda glukoz çıkmaması iyi dedi doktorum pazartesi çağırdı kontrole sanırım diyete başlayacaksın dedi ömrüm diyet yapmakla geçti zaten yavrukuş için de yaparım ne olacak yeter ki o iyi olsun.
Bu arada ben de lierac kullanıyorum yoksa karnımdaki tatlı kaşıntılar coşuyor iyi geldi sanırım :)
Ayrıca 25.haftayı bitiriyorum ve 6 kilo aldım bundan sonra hızlanır diyor herkes inşallah bebişimin sağlığını riske sokacak kadar çok kilo almam, korkuyorum valla..
Bu hafta oğluşun cicilerini aldık babannesi ve halalarıyla... yıkanıp ütülenmek için bekliyolar. Bol bol eldiven,hastane çıkışı,tulumlar,bodyler,çoraplar,pijama, zıbınlar,önlük,şapka,battaniye,havlu falan.Herşeyde gözü kalıyor insanın. Yıkamak için hacışakir sabun tozu aldık geleneksel usül ama kararsızım yeşil anne ürünlerini inceledim onlar da mantıklı geldi ama kafam karışık hala.
Her ihtimale minicik bir biberon aldık,avent cam,anne göğüs ucu dokulu.
Küveti,filesi,kovası,maşrapası,süngeri aldık,fileyi köpük dolgulu olanlardan önerdiler daha rahatmış bebiş için.
Kullan at alt açma bezi, ıslak mendile reaksiyon gösterirse diye temizleme pamuğu, fırça tarak makas aldık.
Bebek çantası ve emzirme yastığı ve önlüğü de tamam..
ateşölçerimiz vardı,banyo termometresi de almadık doğrusu.
Emzik almadık babannesi çok ısrar etse de mecbur kalırsak alırız diye düşündük :)
bir beşik kaldı nevresim uyku seti falan ,bir de bebek arabası... Beşik için de kraftın calipso modelini alacağız galiba,aslında bi graco beğenmiştim ama geçende bir yerde baktık sallanırken çok ses çıkarıyor fışır fışır beni rahatsız etti. Bebek arabası da hala belirsiz,güvenli olsun ama çok ağır olmasın istiyorum,bebiş kucağımdayken tek elle kapatıp bagaja koyabileyim istiyorum.
Şampuan,pişik/önleyici kremini daha sonra alayım diye düşündüm,kullanım tarihine dikkat ederek onları da mustela ya da sebamed alcam. Göğüs ucu bakım kremine de doğumdan bi on gün önce başlamak gerekiyormuş onu da BellaBe almayı düşünüyorum arkadaşlardan aldığım tavsiyeler doğrultusunda.
Süslemeler,sepetler,hediyeler için de bikaç yere baktık onları da Ağustos başı hallederiz şimdiden toz olmasın.
Mutlaka eksikler çıkacaktır,zamanla gerektikçe hallolur..Bebişler sağlıkla gelsin yeter ki.. Herkese sevgiler,hep iyi haberler paylaşmak dileğiyle.. Unutmadan Kandiliniz mübarek olsun canlar, Allah tüm dularımızı kabul etsin...[/QUOT
slm benimde 160 cıkmıştı 50 gram şeker yüklemem 100 gram yüklediler o nnormladi maa diyetisyene başlattı 2 haftadır diyetteyiz 15 güne hiç kilo lımı olmadı şükür ama zorlanıyorum diyette bugünde tokluk şekerim yapıldı oda iyi dr daha dönemedi bakalım ne diyecek ama dikkat et şeker tehlikeli ben baya korktum hiç tatlı yemiyorum hamur işi kızartma canım nasıl tatlı çekiyor ama yok duruyorum dikkat et sende