2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Nasılsınız kızlar sanırım salı günü olmadı en geç 25 ine işe başlayacağım Kızım sadece benim göğsümü alıyor napıcaz bilinmez

Ates zor gerçekten şükür hiç olmadı ama bronsit oldu ogkum iki gündür de çok huzursuz parmaklarini cigniyor bagirip cagirip sinirlaniyor batraniyesini isirmis kan olmus ucuncu disimiz mi geliyor acava
Seninki pek hizli ucuncu dis de geliyor olabilir ben de oksuruk olunca hemen goturdum burdaki paylasimlar cok ise yariyor gecmis olsun size de canim

Benim kiz da iki saatte bir uyaniyor emiyor yatiyor geri ama bazen aglayarak uyaniyor yarim saat gonlunu aliyoruz oyle emiyor. BEBİSİNİN UYKU DUZENİ OLMAYANLAR İCİN ON GUNDUR YENİ BİR YONTEMLE BU SORUNU COZMUS GİBİYİM. İLK İS AKTARDAN LAVANTA ALİYORUZ KESEYE KOYUP BEBİSLERİMİZİN YASTİGİNİN ALTİNA KOYUYORUZ. LAVANTANİN RAHATLATİCİ ETKİSİYLE BEBİSLER DAHA UZUN SURE UYUYOR BEN UYUTURKEN ESMAUL HUSNAYİ ACİYORUM DAHA VİDEO BİTMEDEN UYUYOR KİZİM. ONCEDEN UYUTMAK İCİN EN AZ YARİM SAAT UGRASİRDİM.İNSALLAH SİZLERDE FAYDASİNİ GORURSUNUZ.

Bende düşündüm apmayi baktim oglum yiyo cok az purutluydu elma yiyince vazgectim
Baslangic icin iyi oldu tadlarina baktirmis oluyorum ama dogru olan kasikla pure seklinde yedirmek mesala bugun balkabagi havuc karisimi gazirladim o emzijle verdim sevdu yarin kasikla veririm 3 gun sonra da sebze eklerim icine ha bu arada cevizi robotta cekip icine katsak erken mi olur bi zamani var mi?

Haslafinmi balkabagi havucu canim.. Benim sahsi fikrim cevizin erken olduğundan yana yagli bol kalorili hazmi nasil olur cir cir yapabilir 7,8ay iyidir gibi

Haslafinmi balkabagi havucu canim.. Benim sahsi fikrim cevizin erken olduğundan yana yagli bol kalorili hazmi nasil olur cir cir yapabilir 7,8ay iyidir gibi
Evet Canim hasladim ezdim. Haziran annelerine de goz attim onlar da erken diyor ceviz icin burda da bir biz mi basladik ek gidaya ne acele mi ettik diyecem ama ben ise basladigim icin mecbur kaldim

Evet Canim hasladim ezdim. Haziran annelerine de goz attim onlar da erken diyor ceviz icin burda da bir biz mi basladik ek gidaya ne acele mi ettik diyecem ama ben ise basladigim icin mecbur kaldim
Sindiriki kolay seyler vermek lasim canim.. Ek gidaya baslayan arklar var ama yaxan pek yok paylasim az.malesef.... Ben erken olduğunu düşünmüyorum ki zaten öğün olarak vermiyorum ben tatlarini ogrensim hemde alerji olacak mi ona bakiyorum 6. Ay bitmis olduğunun da ogun olarak vercem cignemeyi yutmayida ogrenir

canim merhaba
Biz de ek gidaya basladik. 3 gun kuralini uyguluyoruz. Once elmayi 3 gun miktarini artirarak verdim canim. Sonra havuc eklefim 3 gun. Sonra ufak ufak yogurda basladik; yarin sebze corbasi yapicam ilk kez. 1 ortaboy patates, 1 havuc 2 tatli kadigi pirinc ile 350 ml su koyucam. Iyice pisince blendir yada tel suzgecten geciricem. Sonra 2 tatli kasigi z. Yagi ekleyi iki gun vericem canim. 4-5 gun sonra bu cornsya bal kabagi ekleyecegim. Sonra msydonoz ve ispansk ama bunlari pisince geri cikaracagim. 7.5 aya kadar yesil yaprakli sebzeler oksalat yuklu oldugu icin verilmiyormus
Meyva puresine ufak ufak muz ekleyecegim 10 gun sonra.

Aynen ben de tattirma amacli veriyorun bir iki cay kasigi ancak benim ki emmeden uyumaz zaten seninki de oyledir eminim altinci ay da ogune gecmeden tattirmak mantikli geliyor bana da

Aynen ben de tattirma amacli veriyorun bir iki cay kasigi ancak benim ki emmeden uyumaz zaten seninki de oyledir eminim altinci ay da ogune gecmeden tattirmak mantikli geliyor bana da

E efecikim bizim yasak listemiz soyle
7.5 aya kadar; yumurta sarisi, domates, mercimek
8 ay bitene kadar; brokoli, lahana, kuru fasulye, nohut, bezelye, mandaluna
9 aya kadar; tuz, seket, balik, yumurta beyazi, portakal suyu, enginar, bamya, kereviz
1 yasa kadar; bal, sut, kivi, salca, baharat, cikolata, ceviz
2 yasa kadar; kuruyemis YASAK!!
Umarim yardimci olur canim

Canım yemek listesini doktorun mu verdi ? Yazar mısın ?
Doktorumun verdigi 5-6 ay arasi beslenme soyle;
1.gun bir elmanin dortte biri, ikinci gun yarisi, 3. Gun tam elma suyu
4. Gun den altinci gune kadar kademeli olarak bu elma suyuna havuc suyu ekliuoruz.
7. Gun 2 tatli kasigi ev yapimi yogurt, 8. ve 9. Gunde kademeli arttiriuoruz. En fazla 120 cc.geriye
10 gunde sebze corbasina basliyoruz. Bir kucuk havuc, 1 kucuk papatates ve 2 tatli kasigi pirinci 2 su bardagi suda iyice pisirip tel suzgec veya blendirdan geciriyoruz. Yarisini bir gun yarisini diger gun veriyoruz. Sonra elmayi rendelemeye basliuoruz icine muz ekliyoruz. Simdilik yeter mi.?? İstersen devamini da yazarim

Canım çok sağol benim doktorum 6.aya kadar başlamayacağız dedi ama herkeste yutma becerisi bu ay gelişir diyor bende ufak ufak vermeye karar verdim . Sana zahmet devamını da yazar mısın ?

Canım çok sağol benim doktorum 6.aya kadar başlamayacağız dedi ama herkeste yutma becerisi bu ay gelişir diyor bende ufak ufak vermeye karar verdim . Sana zahmet devamını da yazar mısın ?
Bence doktorunun soylediklerine gore hareket etmelisin. Benim doktorum 5-6 ay arasi baslatiyor ama her doktorun yaklasimi farkli olabilir. Tabii burda bebegin kilosu boyu annenin sutu vs de onemli. Ben 6. Ay sonunda ise baslayacagim icin 5 ay 10 gunlukken basladik biz.
Listenin devaminda sebze corbalarina eklenen yesil yaprakli sebzeler var; maydanoz, ispanak gibi..ama pisince cikariyoruz cunku 7.5 aya kadar yesil yaprakli sebzeler oksalat yuklu oldugu icin verilmiyormus

Tamam canım çok sağol

Cok yardimci oldun canim gemen not aldim... Ben devkete goturuyorum 6aya kadar anne sutu dito sut var mi yok mu soran yok sujur var ama ilgisizler.. Bende kendimce biseyler yapcam senin yazdiklarin cok işime yarayacak cok sagol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…