Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    148
Haklısınız ama risk alacağım. Prima premium care alacağım şimdiye kadar pişik yaptı diyen görmedim binlerce yorumu var. Yani uymaması çok düşük ihtimal gibi geldi bana o yüzden alacağım. Ama sanırım 3 ve 4 numaradan çok almak lazımmış
Ben diyeyim o zaman :KK48: benim ilk bebeğimde prima premium care den çok memnun kalmıştım, doğal olarak 2. bebeğimde de aynı marka tercih ettim. Ama ne görelim... Kanama derecesinde berbat pişik oldu. Pişikten kurtulmak da öyle kolay olmuyor, hep yıkayıp kurulama yöntemiyle ve peşine de merhemler sürerek anca kurtulmuştuk. Bez markasını da sleepy ile değiştirmiştim pişik olmadı. Demem o ki, bebekten bebeğe değişiyor. Bir anda çok yatırım yapmayın derim naçizane tavsiyem. Ben şimdi sleepy ile başlarım sanırım. Bazen a101in soffio markasını da kullandığım oluyordu, o da güzel inceydi. Önceden bir ara bez sayısı için hesaplama yapmıştım ama 2 senelik olarak değil tabii ki 2 aylık filan, sakın 2 senelik birden almayın nereye koyacaksınız o kadar çok bezi :skandal:. Bulursam o mesajı tekrar yollarım.

Son düzenleme:
Bu çok zor bir soru aslında 😂 bez markaları arasında bile ebat farkları oluyor, bazısı cidden minnacık oluyor, bazısı normal ebatta oluyor. Ama kabaca şöyle bir anlatırsam bu durum bebeğin doğum kilosuyla çok alakalı. 4-5 kg doğarsa mesela 1 numaradan az kullanır hatta direkt 2ye bile geçebilirsiniz. Ama 3 kg civarı doğduysa 1 numara epey gerekir. Ama çok stok da yapmayın. Ayrıca 1. ayın sonunda bebeğin 800gr -1 kg aralığında kg alması idealdir. Yani 3 kg doğan bir bebek 1 aylıkken 4 kg olursa diyelim, o zaman direkt 1. Ay bitince 2 numara beze geçersiniz. İlk doğduğunda günde en az 4-5 kez kaka yapıyorlar, hatta 8-10 u bile buluyor. Hatta ilk dönemde bebeğin doyup doymadığını kakalı bez sayısını sayarak anlıyoruz. Azar azar yapsa bile pişik olmaması için her seferinde de mutlaka değiştirmemiz gerektiği için ilk ay çok bez gider. Her güne ortalama en az 6 bez desek, 30 günde en az 180 bez kullanırsınız. Dikkat ederseniz zaten bez markalarının ekonomik paketleri 180-200lük paketler olarak ayarlanmıştır. O şekilde bir ekonomik paket alabilirsiniz bence sonra 2 numaralı paketten alırsınız. Duruma göre 1 numaranız bitmeye yakın eğer hala bebeğiniz minyon 2 numara boy size büyük gelecek gibi duruyorsa yine yedek 50-60lık bez içeren bir paket daha 1 numara sipariş edersiniz, ya da baktınız 2 numara kullansanız da olur direkt 2ye geçersiniz.
B brcubrcu0101 Buldum mesajım buradaymış.

Son düzenleme:
Ne kadar güzel anlatmışsınız🤗
Bundan korktuğumun bile farkında değildim tesadüfen okudum, okuyunca rahatladım ✨ Çok teşekkür ederim ✨
Sağlıkla alalım kucağımıza 🤗
Ben teşekkür ederim rahatladıysanız ne mutlu bana. Amin inşaallah sağlıkla kavuşmak nasip olsun.

Ben diyeyim o zaman :KK48: benim ilk bebeğimde prima premium care den çok memnun kalmıştım, doğal olarak 2. bebeğimde de aynı marka tercih ettim. Ama ne görelim... Kanama derecesinde berbat pişik oldu. Pişikten kurtulmak da öyle kolay olmuyor, hep yıkayıp kurulama yöntemiyle ve peşine de merhemler sürerek anca kurtulmuştuk. Bez markasını da sleepy ile değiştirmiştim pişik olmadı. Demem o ki, bebekten bebeğe değişiyor. Bir anda çok yatırım yapmayın derim naçizane tavsiyem. Ben şimdi sleepy ile başlarım sanırım. Bazen a101in soffio markasını da kullandığım oluyordu, o da güzel inceydi. Önceden bir ara bez sayısı için hesaplama yapmıştım ama 2 senelik olarak değil tabii ki 2 aylık filan, sakın 2 senelik birden almayın nereye koyacaksınız o kadar çok bezi :skandal:. Bulursam o mesajı tekrar yollarım.
Teşekkür ederim vazgeçtim almaktan 😂 peki 2 paket 1 numara 2 paket 2 numara alsam 2 ay götürür herhalde😂

Teşekkür ederim vazgeçtim almaktan 😂 peki 2 paket 1 numara 2 paket 2 numara alsam 2 ay götürür herhalde😂
Paket içeriğine göre ekonomik paketler 180li filan oluyor. O zaman 1 paket yeter. Ama 50-60lı paketse 2 paket yetmez bence 3 paket iyi gelir ama bebişin doğum kilosuna da bağlı. O zaman yine 2 paket 1 numara 2 paket 2 numara iyi olur dediğin gibi. Duruma göre ihtiyaç olursa 1 paket daha 1 numara alırsın.

Bende zorlanıyorum artık 1.5aydır raporluyum evde yatıyorum sürekli bir de serklajdı erken doğum riskiydi falan derken stres de yapıyor insan.
Benim de ağrılardan raporluydum şimdi gelecek hafta işe gideceğim gözümde büyüyor evde bile zorlanıyorum muhtemelen izin yazacağım dayanamadığım yerde . Sonraki hafta doktor kontrolüm 3 haftada bir görüşüyoruz . Çok halsizim kan değerim de düşüktü en son ama d vitamini vs de mi yetmiyor diyorum bi detaylı tahlil yaptıracağım . Biraz izin biraz doktor istirahati 30 u tamamlamaya çalışıyoruz . kızım da 38 de karnımın büyüklüğüne şuan ulaştık 26. Haftada . 10 hafta daha dişimizi sıksak iyi olur ama bakalım nasıl geçecek . Allahım hepimizin süreçlerini kolaylaştırsın

Bende zorlanıyorum artık 1.5aydır raporluyum evde yatıyorum sürekli bir de serklajdı erken doğum riskiydi falan derken stres de yapıyor insan.
Benim de her anım stres inan . Ya bi de çevreden sürekli ikizlerle ilgili olumsuz erken doğum öyküleri oluyor . İki olduğunu söylediğime bile pişman oluyorum . Ay insanlar niye böyle :(((

Bez konusu da kızımda prima kullanmıştım bi ara sleepy kullandık ama pek memnun kalmadık geri primaya döndük . Her bebeğin cildi yapısı farklı çevremde sleepy kullanıp memnun olan da çok kişi var . Şimdi sadece bi prematüre bezi aldım bir de 1 numara 2 paket prima . Duruma göre ilerlerim diyorum . Kızda hep aldık numaralardan o zaman pandemi idi . Çok artmıştı .

Hanımlar iki gündür karnımın sol üst tarafı sertleşiyor ve sağ tarafa göre daha şişkin duruyor. Sanki başını oraya veriyor gibi hissediyorum. Doktor başının yukarıda ayaklarının aşağıda olduğunu söyledi dün. Sizce bu sertleşme ve şişme pozisyonundan mıdır?

Hanımlar iki gündür karnımın sol üst tarafı sertleşiyor ve sağ tarafa göre daha şişkin duruyor. Sanki başını oraya veriyor gibi hissediyorum. Doktor başının yukarıda ayaklarının aşağıda olduğunu söyledi dün. Sizce bu sertleşme ve şişme pozisyonundan mıdır?
Muhtemelen kafasıdır bende de oluyor orayı elimle seviyorum geri gidiyor ☺️ bazen ortada toplanıyor bazen sağ bazen sol. şimdilik küçük oldukları için yerleri geniş gezip duruyorlar 😅

Bu arada göbek deliğinin üstünde hareket hisseden var mı? Ben 28+0 hala göbek deliği hizası ve aşağısında

Benim de oluyor oyle. Popo ya da kafayi yasliyor diye düşünüyorum.

Sol tarafıma geçiyor ve orası şişkinleşiyor. Şöyle elimle seveyim dedim hop toparlandı kaçtı öteki tarafa. Bir de bugün ilk kez daha yukarıda hissettim. 🥰

Benim de her anım stres inan . Ya bi de çevreden sürekli ikizlerle ilgili olumsuz erken doğum öyküleri oluyor . İki olduğunu söylediğime bile pişman oluyorum . Ay insanlar niye böyle :(((
Ben artık dinlemiyorum öyle konuşanları çok erken doğum hikayesi de okumamaya çalışıyorum zaten kendi kendimizi motive edeceğiz bu süreçte

Muhtemelen kafasıdır bende de oluyor orayı elimle seviyorum geri gidiyor ☺️ bazen ortada toplanıyor bazen sağ bazen sol. şimdilik küçük oldukları için yerleri geniş gezip duruyorlar 😅

Bu arada göbek deliğinin üstünde hareket hisseden var mı? Ben 28+0 hala göbek deliği hizası ve aşağısında

Benim de oluyor oyle. Popo ya da kafayi yasliyor diye düşünüyorum.

Sol tarafıma geçiyor ve orası şişkinleşiyor. Şöyle elimle seveyim dedim hop toparlandı kaçtı öteki tarafa. Bir de bugün ilk kez daha yukarıda hissettim. 🥰

Biraz rahatladım, sağ olun :KK15: Ayakları aşağıda, kasığımda kelebek çırpınıyor gibi oluyor özellikle tuvalete oturduğumda. Herhalde sol üstte de kafası var dediğiniz gibi. Fakat birden başlayınca emin olamadım. Sağ tarafa almıyor o zaman pek başını, hep solda.

Beninde genelde sol altta hissediyorum bu aralar gobek deliğimin ustude hissediyorum bazen

Maşallah size :) Herkesin bünyesi farklı tabii, öncesinden alışkınsanız, halter kaldıran bile var☺️
Evet tabiki herkesin bünyesi farklı ben hamilelik öncesinde de çok hareketli ve sürekli spor yapan bi insan olduğum için sanırım böyle oldu birde ben hamileliğimin 7. Haftasında ameliyat oldum bir ay yattım. O günlerin acısını unutmak istercesine yükleniyorum bazen kendime.

Kızlar ben 4 günde 2 kilo vermişim şeker diyetinden sonra bebek gelisiyo mudur ya diyete uyuyorum hayatımda ilk kez diyet yapıyorum ondan mı acaba bilemedim kontrol e de var daha ama sırf bu yüzden gidesim var doktora resmen yarı aç kalkıyorum her sofradan o iyi olsun sıkıntı değil ama bu seferde çocuk aç mi kalıyor acaba diyorum:/

Back
X