2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Sizin fikriniz bu..
Ben 2 yasa kadar cocugun tam doyum saglamasi gerektiginr inaniyorum anadolu pedagojisi okursaniz ne demek istedigimi anlarsiniz.3yas oncesi de odasini ayirmayi dusunmuyorum cocugun hayata ve kendine guvenebilmesi icin ilk 2yil anneyle guvenli baglanma cok onemli.

Şu doğru bu yanlış diye bir şey yok maalesef sosyal bilimlerde. Anne babaya bağımlı değil, bağlı çocuklar yetiştirmek herkesin hedefi. Ayrı mi yatsın beraber mi yatsın konusu ohooo maalesefinsanlari karşı görüşe ikna etmek çok zor. Bırakın herkes istediği gibi yetiştirsin. Ama güvenli bağlanmanin aynı yatakta yatmakla hiç ilgisi yok.Keşke bu kadar kolay olsa güvenli bağlanma, özgüveni yüksek çocuk yetiştirme..

Günaydın kızlar biz sabah namazından beri ayaktayız gerçi kızım coştu çığlıklar oyunlar yorulsunda uyuyalım diye gözünün içine bakıyorum :)

keainlikle soylediklerinize katiliyorum sadece 3 yil oda ayirmama konusu haric...
sadece anne ve babanin yaninda yatarak mi cocugun ozguveni yerine gelecek...
yoksa daha mi fazla anne bagimlisi olup kendi basina hareket edemeyecek...
ben okadar cok cocuk gelisim ve psikoloisi kitaplari okudum ki... bunlar sadece benim fikrim degil... cocuk pedoglarinin ve diger cocuk uzmanlarinin tespitleri... yatirip yatirmamak bence suzin fikriniz..tavsiyeniz icin tesekkur ederim... emnim

Tabiki sadece ayni yatakta yatmakla olacak bisey degil.ama her istediginde bni yaninda gormesinin su donemde iyi olacagini dusunuyorum ben. Ypksa beraber yattik hersey super olcak fikrinde degilim:)

Beraber yatmanın avantaj veya dezavantaj olduğu noktalar muhakkak vardır. Bebek ilk 3 ay kendi annenin vücudunu kendi bedeninden bir Parça zannedermiş ama sonrası için birey olduğunun farkına varırmış. Açıkcası ben Yanımda yatmasından yana Değilim zaten uyuduğumuz bir kaç saat ondada tedirgin olarak hiç sağlıklı uyumuyorum. Sonrasında kızımla kaliteli vakit geçiremiyorum. Gönlüm herkes kendi yatağında yatsım ama her gece mutlaka Yanıma almış oluyorum. Hangi ara alıyorum ne zaman emziriyorum uyudum mu uyumadım mı sersem gibi oluyorum artık uykusuzluktan

Tabiki sadece ayni yatakta yatmakla olacak bisey degil.ama her istediginde bni yaninda gormesinin su donemde iyi olacagini dusunuyorum ben. Ypksa beraber yattik hersey super olcak fikrinde degilim:)
Her istediğinde yanında görebilir ki seni. Yan odada uyusa da, aynı odada kendi yatağında uyusa da bir seslenmesi (şimdilik ağlama, sonraki dönemde anneee) yeter seni yanında görmesine. Çocuk anlar, annem ben istediğimde yanımda olacak. Güven de bu demek değil mi? Aksine aynı yatakta aynı odada yatmanın onların psikolojik sağlığı açısından belli bir dönemden sonra zararlı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta anne babanın cinsel hayatı var. Ve 3-4 her neyse o kadar yıl aynı odada yatan çocuğa özel bölgeyi, iyi dokunuş kötü dokunuşu anlatamazsin. Aklı karışır. Onlar çok basit düşünüyorlar. Ben de yanımda yatsın, koklayayim hep benimle olsun istiyorum ama bunu alışkanlık haline getirirler, ilerde ayırmaya çalışınca daha büyük sıkıntı yaşarlar. Hele bir de hamile kalırsaniz ohooo kopar çocuk tabi bu en kötü senaryo :) bunlar da benim naçizane fikirlerim (kendi çapımda eğitimliyim hee :)

3 yıl oda ayırmamalı demedim ben asla demem öyle bi şey. Öyle bi şey dersem topa tutarlar beni :) benim fikirlerim yukarda. esneterek yazdım kendilerinini

mrh.. geek4810.. en azindan benim dediklerimi anladiginiz icin tesekkur edrim... kimsenin cocugu beni ilgilendirmez.. ben kendi fikrimi ve okudugum psikologi ve gelisim kitaplarinda ogrendiklerimi paylasmak.istedim..
burasi bi paylasma ortami ve cok guzel..suna da katilmiyorum calisan annelerin cocuklari heran annelerini goremeyince guvensizmi buyuyo... bana sacma geldi.. bebeginizle guzel gunleriniz olsun geek4810...

3 yıl oda ayırmamalı demedim ben asla demem öyle bi şey. Öyle bi şey dersem topa tutarlar beni :) benim fikirlerim yukarda. esneterek yazdım kendilerinini
yok 3yil mevzusunu evlimuttluu arkadas yapti..bende sizinle ayni fikirdeyim.. cunku her an master yapiyorum iki cadiyla...

gelişimde ilk ne öğreniriz bebeklerin gelişiminde temel güvene karşı güvensizliktir ilk ödevleri. Hepimizin hedefi güvenli bebekler yetiştirmek. Herkese kolaylık diliyorum. Tabi ki çalışan anne çok aramızda. Çok karmaşık bir süreç. En zor meslek bi insan yetiştirmek. hepimizin ortak fikri bebişlerimiz iyi olsun sağlıcakla büyüsun. Arkadaşların dediği gibi aileyle yatsın diyen uzmanlar da var literatürde Yani herkes haklı :)

Simdi emZiriyoruz diye de kıymetliyiz. Hele biraz büyüsun bebisler bizim pabuclar hepten atılacak dama. Evin hizmetlisi gibi olucaz :) bu iyi günlerimiz.

Simdi emZiriyoruz diye de kıymetliyiz. Hele biraz büyüsun bebisler bizim pabuclar hepten atılacak dama. Evin hizmetlisi gibi olucaz :) bu iyi günlerimiz.
Evet Haklısın inanılmaz yoruluyorum ve saç baş bir tarafta kendime ayıracak bir dakika vaktim yokpijama formam oldu işe başlarsam biraz düzeleceğim sanırım.İyi mi kötü mü yapıyorum anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…