evet canım kan ilacı demir vitamini aynı şey.biz de üniversitenin doçentlerine muayene oluyoruz.doktorlarımız iyi.aşılar için sağlık olacağına gidiyoruz.saglik ocagi da başlamamı söyledi.forumda hemen hemen herkes başladı.ferrum kan için kullanılmıyor mu? bize hala hazır da kan ilacı verilmedi sadece ACD miz var ama bilmiyorum kan ilacı kullanmak istemiyorum duyduklarımdan sonra ama dr önerirse tabiki de kullanırım çok güveniyorum 2 tane farklı iyi olan hastanede farkı Dr.lar ve yaşları da 50 nin üstün de ikiside yaşlı kurt :)
Özgeyle hicran var bide eskilerden baska kimse kalmadi.bakalim bende kullaniyorum bu gece sıkıntısız gecti insallah bunyesi alisir.selam eskierden bi sen mi kaldın burada erik :) bu arada bana ilk doğduğun da devit3 veya ACD yazmış dr eczacı tanıdık tı devit yerine ACD yi vermiş bu daha iyi bunu kullanın demiş , ben 2 dr.la takibe deva ediyorm 2 side çok yi tecrübeli Dr.lar ve ACD yi önerdiler 17 tl diğeri de 4 tl felan bize hiç sorun yaratmadı ne kabızlık nede kaka da bi değişiklik bilmiyorum belki işine yarar ..
Cici bebe icin daha erken degil mi canim ya..senin dogum ayin kacindaydi?adin figen miydi yanlis mi hatirliyorum?bnm doktor 4.5 aylik oldugunda elma suyu meyve suyu yani oyle basla dedu.1 hafta sonra meyve puresi ver dedi.sonra yogurt corba ffilan devam et dedi.valla şekerim bende hiç bir şey vermiyordum beni zaten çok az zorla emiyordu uykuya dalarken felan ama artık asla emmiyor ende makine kiraladım sağmaya çalışıyorum süt yapsın diye tuhaf şeyler içiyorum ama sütüm çok az mualesef akşama kadar sağsam 90 bile çıkmıyor hipp combiyotic kullanıoruz onuda çok zor içiyor ve 2 dr dan biri artık başla dedi elma armut havuç sularını azar azar ver muhallebi ve yumurta sarısın dan az ver dedi bende 2 gün önce ilk pirinç unundan muhallebi yaptım mamadan da koyarak karıştırdım kaşıkla verdim çok güzel yedi azcık armut suyu verdim içti ve dün de yine muhallebi verdim sabah akşam sebze çorbası verdim gece de azcık elma rendesi yaptım cam rende önermişti dr onda rendeledim yedi ve kaşıkla daha yediğini fark ettim :) ya bide cici bebe bisküvi aldım ama versem mi bilemedim ?
canım sen ankarada misin kontrole nereye gidiyosunCici bebe icin daha erken degil mi canim ya..senin dogum ayin kacindaydi?adin figen miydi yanlis mi hatirliyorum?bnm doktor 4.5 aylik oldugunda elma suyu meyve suyu yani oyle basla dedu.1 hafta sonra meyve puresi ver dedi.sonra yogurt corba ffilan devam et dedi.
BiZ de nöbetteydik gece :) calpol verdik, şimdi ateşi düştü. Kol altından 36.9 37. Inşallah çıkmaz..iyi geceler kızlar benim gibi ateş nöbetinde olan var mıpopodan ölçüyoruz bilmiyorum yanlış mı yapıyoruz ama 38,8 civarı genelde calpol fitil uğraşıyoruz düşmedi bi türlü acile götürcem olmadı
ya üzülme o kadar, hemen uzar nasılsaSelam güzel ve yorgun anneler, bugün kızımın tırnaklarını keserken bir baktım kanatmışım kızımdan çok ben ağladım kv dem yazık beni teselli etmeye çalıştı ama çok uzun süre kendime gelemedim, bundan sonra kızım uzun tırnaklarla gezecek sanırım
canım valla maşallah hafızan çok iyi adım Fatoş ama figen Dr.umun adıydı ve bi iki defa konusu geçmişti sanırım oradan aklın da kaldı .. benim doğum sonrası hafıza yerlerde salondan mutfağa gidene kadar ne yapacağımı unutur oldum Dr.a sordum normal genelinde oluyor düzelicek dedi.. bu arada ben 3 temmuz da doğurdum ama 8 aylık oldu benim cadı erkenden geldi 2970 doğdu 4.5 aylık oldu doktorlardan biri erken daha ek gıda olmaz diyor diğeri de başla elma armut havuç suları azar azar ver dedi uhallebi çorba felan da ver dedi ben hatta ne kadar vereceğim hangi aralıklarla neler vereceğim bir listesi varmı dedim dr. da bu işi işkence haline getirme keyfini çıkart herşeye alışması lazım dedi bende önceki gün ilk muhallebi yaptım sonra armut suyu verdim dün de muhallebi akşam sebze yemeği ve gecede elma armut gibi rende yaptım verdim şimdi biraz evvelde muhallebi yaptım 200 ml suya 2 çorba kaşığı pirinçunu koydum 3 ölçekte mama koydum yedirdim valla normalde bu kadar hayatta yemez di gerçi 1 saatte zor yedirdi ama yedi :) off amma uzun yazmışım :))Cici bebe icin daha erken degil mi canim ya..senin dogum ayin kacindaydi?adin figen miydi yanlis mi hatirliyorum?bnm doktor 4.5 aylik oldugunda elma suyu meyve suyu yani oyle basla dedu.1 hafta sonra meyve puresi ver dedi.sonra yogurt corba ffilan devam et dedi.
Cici bebe vermeyin yaa. Evde kendiniz mi yapıyorsunuz? Hazır gıdaya alışmasin..Cici bebe icin daha erken degil mi canim ya..senin dogum ayin kacindaydi?adin figen miydi yanlis mi hatirliyorum?bnm doktor 4.5 aylik oldugunda elma suyu meyve suyu yani oyle basla dedu.1 hafta sonra meyve puresi ver dedi.sonra yogurt corba ffilan devam et dedi.
Evet ankaradayim.beytepedeyim ben beytepe asker hastanesine goturdum.bide ataturk arastirmaya goturuyorum.gaziyi bende istedim ama orda dogum yapilmadiysa takip etmiyolarmis bebegi.tanidikla filan ayarlanir ama ugrasmadim.canım sen ankarada misin kontrole nereye gidiyosun
Internette bi yazi okudum cocuggunuz ek gidaya gecme zamanini kendi belirler demisti.ne zaman cocugunuz diliyle disari itme islemini birakirsa o zaman ek gidaya hazirdir yaziyodu.bugun ben agzina az labne degdirdim hala diliyle disari itiyo demekki hazir degil dedim.biz daha yeni 4 ayligiz.canım valla maşallah hafızan çok iyi adım Fatoş ama figen Dr.umun adıydı ve bi iki defa konusu geçmişti sanırım oradan aklın da kaldı .. benim doğum sonrası hafıza yerlerde salondan mutfağa gidene kadar ne yapacağımı unutur oldum Dr.a sordum normal genelinde oluyor düzelicek dedi.. bu arada ben 3 temmuz da doğurdum ama 8 aylık oldu benim cadı erkenden geldi 2970 doğdu 4.5 aylık oldu doktorlardan biri erken daha ek gıda olmaz diyor diğeri de başla elma armut havuç suları azar azar ver dedi uhallebi çorba felan da ver dedi ben hatta ne kadar vereceğim hangi aralıklarla neler vereceğim bir listesi varmı dedim dr. da bu işi işkence haline getirme keyfini çıkart herşeye alışması lazım dedi bende önceki gün ilk muhallebi yaptım sonra armut suyu verdim dün de muhallebi akşam sebze yemeği ve gecede elma armut gibi rende yaptım verdim şimdi biraz evvelde muhallebi yaptım 200 ml suya 2 çorba kaşığı pirinçunu koydum 3 ölçekte mama koydum yedirdim valla normalde bu kadar hayatta yemez di gerçi 1 saatte zor yedirdi ama yedi :) off amma uzun yazmışım :))
A.s. Canım benim oğlum da kulaklarını tutuyor. Dr. A sordum, diş için çene hazırlanıyor ondan olabilir dedi. Yatarak emzirme asla dedi. O da yaparmış. Ben hiç yatarak emzirmedim, dişe yordum o nedenleMsjim silindi ya neyse s.a tekrardan uzun zamandır yazdmadım arkadasın dediği gibi nete gitmek lüks artık kizim 31 Temmuz doğumlu uyku düzeni hala yok kafaya göre takılıyor birde sürekli eliyle sag taraf kulagiyla oynuyo ve o taraftaki sacını çekiyor boyle bisey yaşayan oldumu geçici bir durummudoktor kont daha var size bı sorayım dedim aeolun
BiZ de nöbetteydik gece :) calpol verdik, şimdi ateşi düştü. Kol altından 36.9 37. Inşallah çıkmaz..
size de geçmiş olsun, inşallah çıkmaz bi daha, bizim yine arttı ya calpol verdim iyi şimdi, 3 gün ateş takibi yapın demişlerdi böyle 3 gün sürcek heralde, 37-37,5 çıkınca iyi diyorum düşmüş biraz :) popodan ölçmeyi de bıraktım yüksek olunca daha bi telaş yapıyorum
Msjim silindi ya neyse s.a tekrardan uzun zamandır yazdmadım arkadasın dediği gibi nete gitmek lüks artık kizim 31 Temmuz doğumlu uyku düzeni hala yok kafaya göre takılıyor birde sürekli eliyle sag taraf kulagiyla oynuyo ve o taraftaki sacını çekiyor boyle bisey yaşayan oldumu geçici bir durummudoktor kont daha var size bı sorayım dedim aeolun
Evet güzel bi yer biz görev icabı burdayız eşim öğretmen, Burhaniye de çok güzel özellikle Ören tarafı..balikesirli değilim ama tatile geliyorum her yaz çok güzel yer.insanları çok iyi.bende burhaniyeye bağlı ogretmenevleri var ordan yazlık kıralıyoruz genelde
Benim kızım da aynısını yapıyor ben dişe yordum..Msjim silindi ya neyse s.a tekrardan uzun zamandır yazdmadım arkadasın dediği gibi nete gitmek lüks artık kizim 31 Temmuz doğumlu uyku düzeni hala yok kafaya göre takılıyor birde sürekli eliyle sag taraf kulagiyla oynuyo ve o taraftaki sacını çekiyor boyle bisey yaşayan oldumu geçici bir durummudoktor kont daha var size bı sorayım dedim aeolun
Benimkide aksam 8 de yatiyo yatiriyorum yani.3 _4 defa uyaniyo emzik vererek emzirerek geri yatiriyorum.zor daliyo uykuya.sonra gece 1 de en gec 3 te uyaniyo emiyo geri yatiyo.ama nerdeyse saat basi em fazla 2 saatte bi uyaniyo.sabah 7 de ayaktayiz.ben noolursa olsun uyandiginda isik acmiyorum konusmuyorum.heri uyutana kadar ugrasiyorum.bnmkide surekli bagriyo.aglamiyo ama bagriyo.anlam veremiyorum.gecer heralde..Bizim de var olan uyku düzenimiz acayip bozuldu. 8-9 arası uyurdu aşağı yukarı 3 saatte bir uyanır emerdi tekrar uyurdu. Şimdi 8de yatıyor 9.30 gibi uyanıyor gece 12-1 e kadar bizimle beraber oturuyor. Bi de bu gece 2.30 da kalktı 6 ya kadar uyumadı. Babası da ben de pert durumdayız ne olacak bilmiyorum. Büyüme atağı falan oluyormuş onunla mı ilgili acaba? Uyanıkken de hiç susmuyor kızım çığlık kıyamet yıkılıyor ortalık..Sesini keşfetti sanırım.Sizinkiler de böyle mi?