Demek ki tek benim oglum oyle degilmis aynen bizimki de oyleydi disari cikmaya kalkistik bi kac kez gittigimiz yerden kacarak eve donduk hala aglamalari oluyo hic bi zman sakin koydugum yerde duran bi bebek olmadi olacagini da sanmiyorum zaten artik :) ama dedigin gibi artik bende ogrendim susturmayi e buyudukce oyunlar filan da basliyo bizde disari cikmaya basladik hala bi tediirgin oluyorum ama oda alissin artik cunku burda yalniziz ben v e babasindan baska bindunya oldugunu da gorsun cunku eve misafir bile gelse seslerinden huzursuz oluyo agliyo baskasinda. Dogdu agliyo 40 ini bekle dedilr bisey olmadi 3 ay dediler bizde pazartesi insallah 4 u bitiriyoruz simdide 6.ayini bekliyoruz :) ama cok sukur sagliklarinda bisey olmasinda aglasinlar bu kadar da olsun eminim senin oglunda bu kadar agladigina gore cok uyaniktir dimi
Saolun kızlar walla şöyle bir aydır hiç tadım tuzum yoktu daha yeni yeni iyi hissetmeye başladım ne kadar zormuş bu annelik kızım mutsuzken hiçbişeyin önemi olmuyo bu arada alıntı yapmadım sanırım ya:)
Merhaba,
Bende temmuz annesiyim,17 temmuzda doğdu Kerem'im.Bebeğime doğumdan bir hafta sonra mama takviyesi başlandı sütüm yetmediği için,yaklaşık üç hafta sonra bebişte huysuzluk,ağlamalar,ishal,kusma,hırıltılı solunum ve ciltte kızarıklıklar başladı,bu belirtilerden sonra mamayı kabul etmemeye başladı, doktorumuza danıştık inek sütü alerjisi olabilir dedi,sadece anne sütüyle devam ettik.Tabi bütün süt ve süt ürünü içeren yiyecekleri yemeyi bıraktım.Oğlumda düzelme başlamıştı.Onu düzelttik derken kolik başladı,çok zorlu bir dönemdi gerçekten,çaresizlik ne demek daha iyi anladım.aspiratör ve saç kurutma makinesi vazgeçilmez arkadaşımız oldu.Zaman zaman yine onlara ihtiyaç duymaktayız.umarım bu zor günler geçer...
canım inşallah atlatırsın bi an önce.çünkü bebiklerimiz artık tam sevmelik,oynamalik oldular.nasıl tatlandilar.Bu günlerin tadını çıkarmak gerek.Merhaba,
Bende temmuz annesiyim,17 temmuzda doğdu Kerem'im.Bebeğime doğumdan bir hafta sonra mama takviyesi başlandı sütüm yetmediği için,yaklaşık üç hafta sonra bebişte huysuzluk,ağlamalar,ishal,kusma,hırıltılı solunum ve ciltte kızarıklıklar başladı,bu belirtilerden sonra mamayı kabul etmemeye başladı, doktorumuza danıştık inek sütü alerjisi olabilir dedi,sadece anne sütüyle devam ettik.Tabi bütün süt ve süt ürünü içeren yiyecekleri yemeyi bıraktım.Oğlumda düzelme başlamıştı.Onu düzelttik derken kolik başladı,çok zorlu bir dönemdi gerçekten,çaresizlik ne demek daha iyi anladım.aspiratör ve saç kurutma makinesi vazgeçilmez arkadaşımız oldu.Zaman zaman yine onlara ihtiyaç duymaktayız.umarım bu zor günler geçer...
Bende oyle firsat buldukca cikarcam onceleri cekiniyordum herkes bize bakiyo filan ama ne yapalim bizim cocuklar da boyle :) kimse umrumda degilvalla benim kızda aynı sürekli kucak istiyo dolaştırın beni diyo haftasonu alışveriş merkezine gittik bana bi değişiklik olsun diye valla içim içimi yedi ya ağlama krizi gelirse diye bizimki de evde hep yalnız ikimiz varız ya kalabalık sevmiyo pek ,öyle bir ortamda başlıyo ağlamaya dinlenip dinlenip ağlıyo ama ALLAHtan gayet iyiydi zaten kalabalığa da alışsın istiyorum fırsat buldukça gezicem bakalım:)
Benimde oglum 17 temmuz teyzesi onun adi da ali kerem :) benim oglumda kolik hemde ne kolik Allah yardimcimiz olsun bende sac kurutma makinesi sesini youtube dan flasha attim iki saatlik flash i tv ye takiyorum evde bangir bangir ses oyle cok rahat uyuyo alisti simdi o degil onunla bende alistim oyle cok rahat uyuyorum :) Allah evladini size bagislasin baska dert gostermesin kimseyeMerhaba,
Bizde rrsmen yapisik yasiyoruz ve dedigin gibi esimle ben variz bi tek, aileler uzakta:)Demek ki tek benimtejlum oyle degilmis aynen bizimki de oyleydi disari cikmaya kalkistik bi kac kez gittigimiz yerden kacarak eve donduk hala aglamalari oluyo hic bi zman sakin koydugum yerde duran bi bebek olmadi olacagini da sanmiyorum zaten artik :) ama dedigin gibi artik bende ogrendim susturmayi e buyudukce oyunlar filan da basliyo bizde disari cikmaya basladik hala bi tediirgin oluyorum ama oda alissin artik cunku burda yalniziz ben v e babasindan baska bindunya oldugunu da gorsun cunku eve misafir bile gelse seslerinden huzursuz oluyo agliyo baskasinda. Dogdu agliyo 40 ini bekle dedilr bisey olmadi 3 ay dediler bizde pazartesi insallah 4 u bitiriyoruz simdide 6.ayini bekliyoruz :) ama cok sukur sagliklarinda bisey olmasinda aglasinlar bu kadar da olsun eminim senin oglunda bu kadar agladigina gore cok uyaniktir dimi
Keçi peyniri yiyebiliyorum,bazı keçi peynirlerinde %5 oranında inek sütü var,%100 keçi yoğurdu bulamadım,inşaallah geçer.sütümün kesilmemesi için dua ediyorum, çünkü inek sütü içermeyen mamanın tadı çok kötü,vanilya şurubu eklememe rağmen kabul etmedi.benim kızımda da inek sütü alerjisi olabilir denildi bende hiç bir süt ürünü yemiyodum.Bizde kakada çok az miktarda kan vardı o yüzden alerji olabilir dedi başka belirti yoktu.Ben şimdi peynir yiyorum ama kakada kan falan olmuyo şükür heralde geçici bi şeydi.Dr zamanla çocukların çoğu atlatıyo dedi.Senin bebişte atlatır inşallah rabbim bize güç bebişlerimize sağlık sıhhat versin :)
Çok sevindim aynı günde doğmuşlar Keremcikler.youtubedan saç kurutma makinesi sesi açınca ağlıyor içli içli.niye öyle olduğunu anlayamadım.evde birşekilde susturabiliyorum ama dışarda çok zor durumda kalıyorum.çoğunlukla arabada uyur bebekler,bizimki orda da ağlıyor,misafirliğe gidince merhaba demeden önce saç kurutma makinenizi verir misiniz diyorum:)evet bende alıştım o seslere:)amin hepimizin evladına sağlık sıhhat ve bol bol süt versin inşaallah...Benimde oglum 17 temmuz teyzesi onun adi da ali kerem :) benim oglumda kolik hemde ne kolik Allah yardimcimiz olsun bende sac kurutma makinesi sesini youtube dan flasha attim iki saatlik flash i tv ye takiyorum evde bangir bangir ses oyle cok rahat uyuyo alisti simdi o degil onunla bende alistim oyle cok rahat uyuyorum :) Allah evladini size bagislasin baska dert gostermesin kimseye
evin hanımına sorulur doğru. Bence dışarı falan çıkın planiniz neyse yapın onu. Zaten bir günlüğüne gelmiyorlar di mi, sonuçta 364 günden farklı bi gün. Onlar sa evde otursun. Gezin, yemeğinizi yiyin gelin geriye. Onlar varken evde yıldönümü yemeği kulağa hiç hoş gelmiyorKizlar hafta sonu bize kayinvalidemler geliyormus birde ben bunu esimden ogreniyorum beni arayipta kizim gelcez musaitmisiniz filan diyen yok galiba oglunun evi olarak goruyo sadece ve bu kadar aglayan bi cocugum oldugunu bile bile hadi gelsinler tamam ama pazar gunu bizim evlilik yildonumumuz ve daha 1.yilimiz yani 2. 3. Yil olsa neyse dicem ama ilk yani bilerek mi yapiyo bilmiyorum. Esime diyorum annene soyle bi daha ki hafta sonu gelsinler sen annemi bilmiyo musun alinir ya bunda alinacak ne var ki annesi calismiyo babasi esnaf 5 saatlik yol istedikleri zaman gelebilirler ben anneme gelme diyebilirim ve benim annem buna asla alinmaz hatta iyiki soyledin der. Moralim bozuk boyle hayal etmemistim, evlilik yildonumum olmasa bile beni aramasi gerekmez mi burasi benim evim haksiz miyim nolur yanlis dusunuyorsam soyleyin kafayi yicem
Yogurt yapiminda bizim doktorumuz kesinlikle keci sutunu oneriyor; hazmedmesi en kolay sut oldugu icin. Hipp in organic meyvalarini cok duyuyorum, ablam yurt disinda yillarca onu guvenle kullandi. Hem doktorlarda oneriyor. Ben henuz ek gidaya baslamadim ama baslayinca en azindan mevsimi olmayan meyvalari hipp kavanodan tattirabirim diye dusunuyorum.bişey sorucam arkadaşlar kızıma yoğurt veriyorum ama keçi sütü alıp ondan yogurt yapıp versem olur mu ki birde şu hazır meyve püreleri hkkında ne düşünüyosunuz
Haziran topiginde de yazmistim sana. Sulandirilmis pekmez verebilirsin.benm doktorum onerdiKizlar iyi aksamlar. Topik hareketlenmis cok sevindim. Baktim kimseler kalmamis bende haziran annelerini takip etmeye basladim. Benim oglum iki gun once dort aylik oldu. Saglik ocagi vegafaron adinda damla verdi. Bizim doktorumuza esim tel acip sordu icinde paraben var dedi. O da nutrogen ferro mixim diye bi ilac onermos. Ama yarim elmayi rendeleyip yarisina bu tozu karistirip oyle verin obur yarisinida ilacsiz verin demis.E ama yani yarim elmayi ben bile yiyemem 4 aylik cocuk nasil yesin. Icindede zaten alti ay uzeri icin yaziyor. Saglik ocaginin verdigide huzursuzluk kusma kabiz falan yapiyomus. Internette bir suru sey okudum kimi alti ay gerek yok anne sutu yeter demis. Bu konuda ne yapmaliyiz kendi kendimi yedim bitirdim.
Bende sunu sorayim o zaman dut pekmezide olur my ve gunde ne kadar vermeliHaziran topiginde de yazmistim sana. Sulandirilmis pekmez verebilirsin.benm doktorum onerdi
Bana doktorum uzum pekmezi dedi. 4.aydan itibaren gunde bir cay kasigi(sulandirilmis), bir hafta sonunda sabah aksam birer cay kasigi olarak devam et dedi.Bende sunu sorayim o zaman dut pekmezide olur my ve gunde ne kadar vermeli
Simdi zaten tam duzene girmez ki canim bos yere germe kendini. Ben daha hic olmadim mesela:)Gunaydin kizlar.sabah inanilmaz bu sanciyla uyandim.sirtim mi midem mi gaz sancisi gibi anlayamadim.isin kötüsü gecen ayin 16 sinda adet olmustum.bu ay hala olmadim.normal duzenime gore olmam gerekiyodu.ya hamileysem korkusu sarmis durumda beni.test yapmayada korkuyorum.eger oyle bisey varsa naparim bilemiyorum.cok kotuyum