• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Kızlar ben altıncı aydan sonra emziren anneler de doğum kontrol hapı kullanabiliyomuş diye duydum sizce olabilir mi böyle bişey ya

Cevap verdigin icin cok sagol canim. Bebegim dogdugu gunden buyana kusu bazen fiskirtarak bazende normal. Kilo kaybi hic olmadi cok sukur.bebeginin plor stenozu oldugunu ultrasonlami anladilar.bide dogar dogmazmi kusmaya basladi
Yok canim benim ikinci haftada uc gunde bir falan sonra artarak siklasarak devam etti. Sonra emdiginden bile fazlasini her seferinde kusup emmege hali bile kalmadigini gorunce doktor gittik. Film 1. Ayinda cekildi aslinda o zaman varmis ama film esnasinda cok agladigi icin hersey normal deyip bizi geri gonderdiler. 2 gun sonra dayanamadik tekrar gittik. Ki bu iki gun bize 2 yil gibi geldi ben emzirmekten korkuyodum artik bebegim nefes alamiyodu kusarken, hemen uyuyordu. Ne bana ne bebegime kiyafet yetismiyodu. Doktora normal olmagini soyledik gerek yok ama tekrar cekelim dedi doktor.Bu seferki filmde ben bebegimin aglamasini istemedgim icin emzirirken cekilmesini istedim. Ki sanirim bu Allahtan olmus. Bebek kendini aglayip sikmadigi icin teshis konuldu. Tabi sonra 3 ayri hastaneye daha gittik. Ultrasonla konuluyo teshis. Ama bebegin kendini sikmamasi ve her ihtamele karsi tekrarlanmasi lazim. Ama dedigim gibi kilo kaybetmedigi surece burahatsizliktan suphelenilmiyor. Cunku midesine sut sadece siziyor bu da bebege yetersiz geliyor

Kizlar hangi mamayi oneriyosunuz acil cevap

smilac kullanıyorum, eczacı tavsiyesiyle, internetten de araştırdım anne sütüne en yakın mamaymış. Bebeğim de çok seviyor :nazar: üstelik şimdilik memeden de soğumadı, günde 1-2 kere veriyorum tabi memeden sonra. Hatta bazen mamadan sonra yine biraz da meme istiyor :D

Canim sma mama kesinlikle. Anne sutune en yakin tatta olan mamaymis. Doktor onermisti[/QUO. Sma aldik yine, insaallah birgun bizimde sutumuz yeterli olurda mama kullanmak zorunda kalmayiz :( bu arada benim kiz emmeyimi bilmiyor emince yetmiyomu anlamiyorum, hatta oyle bir psikolojim varki emzirdigim zamanlari saymayip biberonla sut yada mama verdigmde beslendigini dusunuyorum, eger biyere oturmaya falan gidiyosam yanimda sut sagma mak, mama falan goturuyorum, sutum yeterli demek icin gunde kac ml cikmasi lazim 70 gunluk bebege

Alinti yaptim zannettim droplion senin msj icine yazmisim nasil oldu oyle
Canim sut tamamen annenin beyniyle alakali ben bunu bilirim. Eger sutum yetmiyor cocuk doymuyor diye dusunursen gercekten sut azaliyor. Ama bebeginle basbasa kalip sutunun fazlasiyla yettiginden emin olarak bebegini emzirirsen goruceksin o sutler sapir sapir akicak. Ve sutun miktari yedigin ictigine gore degil bebegini ne kadar emzirdigine bagli. Ne kadar cok ve sık emzirirsen bir sonraki emzirmende o kadar cok sut uretiliyor beynin o sekilde uyari gonderiyor. Sen neden sutunun yetmedigini dusundun ki.

canım kızımın ki pek bi değişken 2 ile 5 arası yapıyor senin kısçenin durumu ne
Bazen 1 bazen 5 kez yapiyo.ondan sordum zaten .cok dengesiz.yapmadigi zaman da acaba kabiz mi yapmiyo mu diye kuruyorum kafamda..
Biz 1 yada 2 kere yapiyoruz bazen daha cok oluyor tabi kesin değil :)
Evet demekki herkesin ki degiskenmis.bende bi tek benim ki oyle saniyodum

Kizlar sinirlerim çok bozuk moralim yok. Esimle aramda asilamayacak kadar buyuk sorunlar var. Sorumsuzlugundan bıktım usandım artik uzun zamandir dusunuyordum artik karar verdim bosanicam oglum bu sinir ortaminda buyucegine yalniz büyütürum daha iyi benimde dermanim kalmadi artik.

Kizlar sinirlerim çok bozuk moralim yok. Esimle aramda asilamayacak kadar buyuk sorunlar var. Sorumsuzlugundan bıktım usandım artik uzun zamandir dusunuyordum artik karar verdim bosanicam oglum bu sinir ortaminda buyucegine yalniz büyütürum daha iyi benimde dermanim kalmadi artik.
Merhaba oncelikle arkadasim.. suan sinirli oldugun icin boyle dusunuyosun... biraz ayri kalsan hayatin onsuz nekadar zor oldugunu anlayacaksin..hele ki simdi cocukta var..ofkeyle kalkan.zararla oturur.. cevremdekilerden biliyorum babasz cocuk yetistirmek zor diyorlar kotu olsun basinda olsun diyorlar.. ama bi dusun toparlan derim arkadasim.. ozel degilse bosanmak istemenin sebebi nedir.. cok buyuk bi kabahat mi isledi

Back